ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 03.07.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Oraşul de care m-am îndrăgostit!

TIPĂREȘTE

Nu am afirmat niciodată că “m-am îndrăgostit” de un oraş! Niciodată! Până acum. Până la Nisa! Şi am să vă povestesc în continuare de ce m-am îndrăgostit de Nisa, de ce o parte din sufletul meu a rămas acolo, pentru totdeauna!

Nisa este un oraş la care nici nu am îndrăznit să visez vreodată. Mi-l imaginam ca un loc mult prea scump pentru posibilităţile noastre, o destinaţie intangibilă, asta până când am prins o ofertă de neratat la blueair. Înainte de a face rezervarea la biletele de avion, am studiat un pic ofertele de cazare şi, mare mi-a fost surprinderea când am constatat că se poate găsi un hotel la preţuri acceptabile.

Hotelul l-am găsit cu uşurinţă (impresii aici), am lăsat bagajele şi am pornit să colindăm prin zonă. Pe strada principală viaţa începea parcă seara, deşi era destul de aglomerat şi în timpul zilei. O mulţime de magazine, terase şi restaurante, permanent pline, muzica ce venea de la ele şi forfota continua făceau o atmosferă extrem de plăcută. În prima seară doar ne-am obişnuit cu împrejurimile hotelului, nu ne-am îndepărtat foarte mult.

Însă, a doua zi după micul dejun, am pornit cu rucsacul în spate să descoperim de ce este Nisa un oraş atât de lăudat, de vizitat şi de iubit de către turiştii veniţi aici din toată lumea. Şi, în scurt timp, am aflat de ce. În scurt timp am început şi noi să îl îndrăgim, cu bune şi cu rele, cu frumos şi urât, cu tot ce are el de oferit. În scurt timp i-am spus soţului meu "m-am îndrăgostit! "

Ca şi obiective turistice, lista este foarte mare, binenţeles că nu am apucat să vedem cât de mult ne-am fi dorit, dar am plecat de acolo cu speranţa că vom reveni într-o bună zi.

Bazilica Notre Dame de Nice a fost prima şi cea mai vizitată, ea fiind la numai 2 minute de hotelul în care am stat. Impunătoare, construcţia este de o frumuseţe unică, seara este atât de frumos luminată încât nu-ţi poţi lua ochii de la ea. Din păcate, scările din faţa catedralei au devenit scaune pentru foarte mulţi turişti, în orice moment al zilei fiind ocupate de aceştia. Nu mi s-a părut frumos să stai să mănânci, să bei bere sau să fumezi pe scările unei biserici, ba mai mult, în lateral erau o mulţime de drogaţi şi cerşetori care pe-acolo îşi făceau veacul. Păcat, mare păcat că le este permis! Umbresc frumuseţea construcţiei şi importanţa ei din punct de vedere religios. Zona din spatele catedralei mi s-a părut destul de dubioasă seara şi am evitat-o de fiecare dată când reveneam la hotel.

Piaţa Massena era şi ea destul de aproape de hotelul nostru, cam la aproximativ un km. Este o binecunoscută zonă a Nisei, foarte aglomerată. Noi nu ne-am putut bucura total de frumuseţea ei pentru că erau numai schele, utilaje şi muncitori, care pregăteau o scenă pentru nu-ştiu-ce mare eveniment ce urma să aibă loc acolo. Sunt convinsă că este mult mai interesantă atunci când nu găzduieşte un şantier, dar aşa a fost să fie atunci. Nici măcar Fântâna Soarelui, un alt monument important care se află aici, nu am putut să o admirăm în voie din cauza lucrărilor.

Celebra Promenade des Anglais este absolut minunată. Deşi nu am făcut plajă, am stat la malul mării seară de seară, i-am ascultat cântecul şi i-am respirat aerul. Dimineaţa poţi vedea o mulţime de oameni care aleargă şi poţi surprinde momentele în care toţi se pregătesc pentru o nouă zi: terasele încep să îşi deschidă porţile, apar din ce în ce mai mulţi oameni grăbiţi, unii spre treburile lor, alţii spre plajă. Promenada este un loc în care se poate petrece o bună parte din zi, indiferent dacă preferaţi să prindeţi răsăritul sau să vedeţi avioanele care permanent vin şi pleacă la şi de la aeroport. Palmierii, clădirile curate, vuietul mării şi toată agitaţia fac din această promenadă un loc foarte plăcut, de care parcă nu te mai saturi. Nu trebuie şi nu cred că poate să fie ratată de un turist.

Binecunoscutul Hotel Negresco – se ştie că a fost făcut de un român şi că în prezent este dovada vie a luxului şi a celebrităţii. Nu l-am admirat decât din exterior, atât ziua cât şi noaptea, când este superb luminat. La uşa lui era, contrat aşteptărilor mele, forfotă continuă, semn că nu toată lumea caută cazare ieftină aşa cum făcusem eu. Este într-adevăr o clădire deosebită, nici nu îmi pot imagina cum arată în interior sau cât ar costa să iei masa la unul din restaurantele lui, nu mai spun de stat în camere. Am fost acolo, în faţa lui, l-am văzut cu ochii noştri şi a fost suficient pentru noi!

Centrul vechi, vieux Nice este o altă zonă foarte interesantă în care ne-am lăsat duşi de puhoiul de oameni ce fremăta pe stăduţele înguste, înconjurate de fel de fel de magazine şi terase. Destul de aglomerat dar în acelaşi timp fermecător. Suveniruri de toate felurile, pentru toate gusturile, miros de mâncare de la restaurante, clădiri tăcute ce ascundeau cu grijă poveşti neştiute, toate acestea le veţi găsi în centrul vechi din Nisa. Citisem înainte că pe aici, din cauza aglomeraţiei, trebuie atenţie la hoţii de buzunare dar nu am avut niciun fel de probleme.

Cours Saleya este o piaţă cu de toate: tarabe cu flori, legume, fructe, suveniruri, tot ce vrei şi ce nu vrei poţi găsi aici. Când am fost noi era un târg de antichităţi acolo, Doamne ce se mai vindea... varietatea de „prostioare” pe care le puteai vedea sau cumpăra dacă te ţin buzunarele depăşeşte imaginaţia unui om: cărţi, ceramică, insigne, tablouri, mileuri, haine, poşete, bibelouri şi multe, multe altele. Terasele erau pline de la primele ore ale dimineţii şi până noaptea târziu. Nu am cumpărat nimic, doar am privit, erau nişte tablouri vechi ce mi-au atras atenţia şi mi-au încântat sufletul dar mi-a trecut destul de repede, mai exact când am văzut preţurile.

Castelul din Nisa a fost cândva casa ducilor de Savoia. Pentru a ajunge la el trebuie urcată o bucată bună de drum dar efortul merită fără doar şi poate. Drumul este acoperit de pomi superbi, există şi un parc special amenajat pentru copii, peste tot sunt indicatoare şi bănci. Ruinele propriu-zise ale castelului nu sunt spectaculoase. Imaginea oferită de platoul pe care se află castelul, în special asupra promenadei, este incredibilă. Am stat multe clipe acolo, sus, admirând plaja, marea şi casele. Cascada de la castel este şi ea foarte frumoasă, sunt o mulţime de oameni care se plimbă liniştiţi pe-acolo, profitând la maxim de această zonă. Sunetul cascadei combinat cu avioanele care decolează este minunat. Există şi un lift cu care se poate urca pentru cei care nu pot sau nu vor să meargă pe jos.

Catedrala Rusească a fost singura biserică din Nisa în care am intrat şi ne-am simţit “ca acasă”. Icoane ca ale noastre, atmosfera tipică din bisercile ortodoxe, ne-au oferit un sentiment plăcut în cele câteva minute în care am stat înăuntru. Pozatul este strict interzis în interiorul bisericii, aşa că a trebuit să ne mulţumim cu poze numai la exterior, unde biserica arată ca un mic palat din poveşti. Nu ai voie să intri în pantaloni scurţi sau prea decoltat, există la intrare un domn care ne-a dat nişte şaluri cu sfatul de a le pune pe umeri. Biserica are o mica curte cu verdeaţă şi băncuţe, un loc ideal de stat la umbră pentru puţină odihnă. Foarte, foarte frumoasă această biserică!

Port de Nice sau, pe scurt, portul din Nisa, este un loc minunat, în care poţi vedea zecile, dacă nu sutele de ambarcaţiuni, care mai de care mai scumpe şi mai frumoase. Ne-am plimbat în jurul lui, am admirat bărcuţele şi vaporaşele, am intrat şi într-o catedrală care se află lângă, apoi am pornit mai departe pe drumul nostru. Trebuie să faceţi o vizită şi pe-acolo în eventualitatea în care ajungeţi în Nisa. Eu vă promit că nu veţi regreta!

Biserica Notre Dame du Port este situată chiar lângă port şi este declarată monument istoric din 1991. Aici am reuşit să petrecem ceva vreme în interior, pereţii din marmură au tablouri ce reprezintă diverse icoane. Altarul este şi el din marmură albă, în mijloc fiind o cruce cu Isus răstignit, în stânga şi dreapta ei câte 3 suporţi cu becuri. La altar erau multe flori superbe, flori mai erau şi în părţile laterale, lângă statuile reprezentând diverşi sfinţi. Foarte frumoasă această biserică. Spre deosebire de marea majoritate a bisericilor pe care le-am găsit închise, aceasta era mai tot timpul deschisă când am trecut noi pe lângă ea.

Muzeul de Paleontologie Umană Terra Amata am vrut să îl vizităm dar nu am reuşit pentru că tot timpul l-am găsit închis. Bine, nici nu am insistat prea mult, e adevărat, dar am pomenit de el pentru că am înţeles că este un muzeu interesant care merită vizitat. În el am înţeles că există o expoziţie cu diverse descoperiri arheologice care prezintă stilul de viaţă al oamenilor antici de pe acele plaiuri. Acest muzeu se află chiar lângă port.

Biserica Sfânta Ioana d’Arc este unul dintre cele mai controversate locuri din Nisa, din punct de vedere al arhitecturii. Am umblat ceva până am reuşit să o găsim, cu toate detaliile şi hărţile mele. Este o biserică interesantă ca şi arhitectură, ieşind din tiparul clasic cu care suntem obişnuiţi. Din câte am citit înainte de a ajunge acolo, este realizată de un arhitect din Paris. Mi-ar fi plăcut să îi vedem şi interiorul, dar am găsit-o închisă şi, fiind departe de locul unde stăteam, nu ne-am mai întors.

Capela Sfântului Mormânt se află în altă zonă importantă a Nisei, şi anume Piaţa Garibaldi. Este foarte veche, de pe la sfârşitul anilor 1700 şi a fost declarată, datorită vechimii şi arhitecturii, monument istoric, în anul 2000. Nu am putut să vedem nici aici interiorul, mereu am găsit-o închisă.

De altfel, aveam mai multe biserici pe lista mea, pe care nu am reuşit să le vedem şi în interior: Chapelle de la Misericorde, Biserica Sfânta Rita, Biserica Sfântul Martin şi Sfântul Augustin, Biserica Sfântul Jacques le Majeur, Capela Sfintei Cruci etc.

Toate zilele petrecute în Nisa au fost absolut încântătoare. Inima îmi bătea cu putere ori de câte ori vedeam ceva nou, aflam ceva nou. Nu mă mai săturam să mă plimb şi să îmi încânt ochii!

Am trecut prin multe alte locuri despre care am să vă povestesc poate, cu altă ocazie. Acestea sunt însă cele mai importante. Nisa are multe de oferit, indiferent de motivul pentru care aţi ales să o vizitaţi. Cu certitudine este un oraş care merită „bifat” pe lista de destinaţii văzute într-o viaţă de om.

Iar ideea cu care iniţial am plecat eu acolo, şi anume că este un oraş numai pentru cei cu bani foarte mulţi, este falsă. Se poate vizita acest oraş şi cu bani puţini. Iar amintirile şi faptul că poţi spune AmFostAcolo sunt cele mai nepreţuite lucruri cu care râmâi pentru tot restul vieţii...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de cdiana in 23.07.14 23:31:25
Validat / Publicat: 24.07.14 00:55:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7481 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cdiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Binecunoscutul Hotel Negresco la lăsarea întunericului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

webmaster21
[24.07.14 00:56:22]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

cdianaAUTOR REVIEW
[24.07.14 07:04:22]
»

@webmaster21: mulţumesc!

ariciu
[24.07.14 11:39:01]
»

@cdiana: Barcelona... nu mă pasionează, ca să zic așa. Cu Nisa în schimb, e cu totul altceva...

Multe din obiectivele prezentate mai sus le-am atins și noi.

Scrii frumos, plăcut ochiului, ceea ce este o mare calitate. Păcat însă că nu scrii decât pentru bilete de avion... asta nu mai este așa o calitate... site-ul ăsta merită mai mult, oamenii care citesc și scriu aici merită mai mult!

Săptămâna trecută am salutat revenirea ta. Din păcate însă n-a fost ca premiu bilet de avion, așa că te-ai oprit după primul review.

Ai votul meu pentru descrierea Nisei, o perlă a Coastei de Azur. În rest...

Nu știu dacă ai observat, mai este un user pe acest site care adoptă aceeași tactică, am văzut anul trecut. Aștept cu nerăbdare momentul în care colegul @iccata va lansa salba de review-uri în cursa pentru bilet. Și unele dintre destinațiile atinse de el mă interesează...

Succes!

dorgo
[24.07.14 13:47:41]
»

@ariciu: Mai @ariciule, nu mai fii asa ciudoasa, ca nu-i asa mare sfaraiala un bilet de avion la Blueair (daca-l iei din timp), parca anul trecut (parca) se dadeau doua, acum, se da doar unul, poate anul viitor se va da doar o jumatate sau un sfert de bilet, (ceea ce inseamna ca pe la mijlocul cursei apare o stewardesa numai zambet, care o sa te-ntrebe galesh, daca-i mai sarit vreodata cu parasuta de la 11.000 de metri).

ariciu
[24.07.14 13:57:35]
»

@dorgo: ))

Ba îs foarte ciudoasă că Diana scrie foarte frumos... Dacă ar mai scrie și extrabilete ne-am mai clăti și noi ochii cu scrieri la nivel ridicat, atât dpdv scriitoricesc, cât și dpdv informație turistică.

P.S.: Nici nu mă așteptam la o altă părere de la tine...

dorgo
[24.07.14 18:32:57]
»

@ariciu: Zici cica...

"Nu știu dacă ai observat, mai este un user pe acest site care adoptă aceeași tactică, am văzut anul trecut. Aștept cu nerăbdare momentul în care colegul @iccata"...

Draga @ariciule, dar ce-ai si cu bietul @icata! Nu mai are voie omul sa castige inca un bilet de avion? ... in fine... tactica asta e veche de cand saitul, exista uzeri ceva mai tineri care n-au decat vreo 10-15 review-uri bune la activ, in general din 1-2 tari de succes la public (Grecia, Italia, Spania), le aranjeaza si dichisesc in pagina timp de o luna, cum stiu ei mai bine (copiind nitel si veteranii-@Costi, @Nic, etc), le tin la naftalina o luna-doua, pana apare Bluaire-ul pe monitor, apoi dau "sfoara-n tara printre priteni" pentru sprijin de genul "hei, gasca, voi scrie saptamana asta, aveti grije de mine, votati-ma! "... si iata ca omul umfla biletul... apoi, vine de la Roma sau Paris si asteapta inca 2 luni, fragmenetaza orasul in 10 review-uri, ca deh, despre Paris si Roma ai ce scrie... si mai incearca odata sa castige un bilet... am vazut chiar si o romanca ce traieste in afara tarii, cum s-a infipt la un bilet din tara noastra... dar nu ma mira nimic... cunosc psihologia lor egoista subjugata de interes si profit... eram in Normandia la un concurs hipic... OK!... in biletul de la intrare aveai drpetul la o tombola, invarteai o roata si castigai ceva, UN NIMIC... un creion, un magnet de lipit pe ftigider, o scrumiera, etc. Era acolo O COADA IMENSA!!!... care m-a derutat... si m-am gandit "cum pot acesti occidentali care o duc imparateste, sa nu lase nimic, nimic, sa le scape printre degete, nici macar o radiera? "... pt. ca ei asa au fost educati, sa profite, sa rada tot... au simtul propritatii extrem de dezvoltat... devin darnici si alturisti doar dupa cei ai au de toate...

Am luat si eu un premiu, de curand... un week-end la Sambata de Sus... e pe-acolo si-o manastire de maicute... e primul premiu in 4 ani, pe care-l folosesc in scop personal... altele 2 le-am donat... ei, pe asta n-am mai vrut sa-l refuz, caci vreau sa ma calugaresc...

ariciu
[24.07.14 22:54:46]
»

@dorgo:

tactica asta e veche de cand saitul

Eh, ghinion de neșansă pentru mine, eu sunt mai nouă pe site. Bine, nici chiar new-born, dar oricum. Dacă stau să mă gândesc oleacă, nici prea multe review-uri n-am... Ce știu eu despre tactica Before Christ? Mai nimic, și nici nu vreau. Eu am observat doar ce se petrece în zilele noastre.

AmFostAici și în perioade cu premii și în perioade fără. Am scris în ambele cazuri...

În general am o atitudine rezervată și încerc să nu intru în polemici. Din când în când însă țepii de arici mai scapă, mai ales atunci când e vorba de lucruri evidente cărora nimeni nu le spune pe nume. Și mai ales atunci când sunt dezamăgită de oameni...

Observând tonul glumeț pe care l-ai abordat, înclin să cred că suntem întrucâtva de aceeași părere, experiența de... viață... însă ne face să reacționăm diferit.

dar ce-ai si cu bietul @icata

Nu am nimic personal cu nimeni, nu mai vreau premii, nu mai vreau nimic. Știi expresia: “I love the idea of love”? , cam așa e și aici: “I said it just because it has to be said”

Nu voi mai continua această discuție offtopic aici. Mi-am mai luat-o odată de la webmaster și nu vreau să fiu recidivistă. Eu am spus ce am avut de spus, cine a vrut să vadă a văzut. Restul... e tăcere...

P. S. Să te bucuri de premiu! Tu chiar îl meriți...

iccata
[30.07.14 13:19:23]
»

@ariciu: da, am câştigat şi eu un bilet pe AFA anul trecut. Primul şi ultimul. Şi care e problema ta?

L-am câştigat prin muncă, foarte multă muncă, şi asta numai din cauză că nu fac parte din 'grupul' preferat, aşa cum văd că din experienţă grăiţi.

Poţi să aştepţi cât vrei 'salba' mea de review-uri pentru că nu va mai veni. Datorită unora ca tine am renunţat să mai scriu şi asta au facut mulţi alţi useri (vechi şi valoroşi, nu ca mine!) ai site-ului, sătui de această atitudine.

Calitate… ce mai exact înţelegi prin acest cuvânt? 'Picanteriile personale' din review-urile tale sunt cumva definitorii pentru 'calitate'? Din punct de vedere turistic, îţi spun eu, sunt zero. Plac pentru că sunt haioase şi-ţi aduc zâmbetul pe buze, dar hai să fim serioşi… AFA nu este site de socializare sau de glume, un om 'din afară' ce nu te cunoaşte şi care caută informaţii despre obiective turistice sau diverse oraşe nu este interesat de glumele tale şi de cât de mare e dragostea în familie. Cum pe nimeni nu interesează aşa-zişii 'ţepi' cu care te tot făleşti, sau dezamăgirile şi preferinţele tale în privinţa oamenilor ce scriu aici sau nu.

Legat de premii, nu ai niciun drept să comentezi cine şi ce merită, de ce şi pentru ce scrie, în condiţiile în care, măcar la acest capitol, al premiilor câştigate, îi întreci pe mulţi.

Îmi cer scuze în faţa adminilor şi a celorlalţi useri AFA, 'I said it just because it has to be said'!

Consider acest subiect închis. Nu merită efortul să-ţi mai citesc eventualele comentarii, cu atât mai puţin să iţi şi răspund.

O zi bună!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
ariciu
[30.07.14 14:05:06]
»

A intra în "grupul preferat", presupune multă muncă. Poate fac parte din el, dar doar pentru că am scris şi dincolo de interese.

Apreciez şi susţin userii care scriu pentru premii, nu şi pe cei care scriu doar pentru premii. Îmi place la nebunie competiţia, am participat la concursuri, nu mai particip acum. Din cauza (nu datorită) userilor ca tine. Nu vreau să fiu asociată cu ei. : P

... măcar la acest capitol, al premiilor câştigate, îi întreci pe mulţi.

Asta a fost bună! Informează-te înainte de a afirma, te rog. Am câştigat anul trecut 2 bilete de avion. Atât!!! În total cu 8 review-uri, asta înseamnă cam 4 per bilet. Din 33 câte am scrise.

Cantitativ înseamnă cu 50% mai mult decât tine şi 33,(3)% mai puţin decât @cdiana. Ce ţi se pare atât de mult? (era întrebare retorică)

Ştiam că salba ta de review-uri nu va mai urma încă dinainte de a posta ecoul respectiv... Aşa cum ştiam şi că autorul (pardon, autoarea) de mai sus va mai posta şi după, măcar 1-2-3 seturi de impresii de sămânţă.

În rest, mă bucur că sunt neinteresantă pentru tine, nici nu mi-aş dori altceva... ))

webmaster
[30.07.14 14:13:24]
»

@iccata, ariciu: ptr conformitate, pot certifica că ariciu & soţu' aveau dreptul la mai multe premii (aka "belete", cele de la sf anului trecut, acordate ptr "articolul săptămânii"), la care au renunţat prin mesaj explicit către mine, pe motivul că "e suf cât e acum, mai lăsăm şi la alţii"...

În rest, chill out sau rubrica "Frământări" scrie pe voi!

dorgo
[30.07.14 21:23:16]
»

@webmasterparere subiectiva) cred ca cea mai faina perioada a AFA a fost in anul acela cand nu s-au dat premii (2012?) sau ceva mai inainte cand s-au dat premii doar la sfarsit de an (vreo 30), constand intr-o croaziera, sejururi in Grecia, Bulgaria, Ungaria si in tara...

Dabator
[30.07.14 21:29:30]
»

@iccata: Nu prea îmi place să mă bag în discuțiile altora.

Doar că de data asta simt că este și discuția mea.

Nu vreau să vorbesc despre premii, este un capitol la care nu mă pricep. Sunt prea leneș să intru într-o astfel de competiție. Și nici un bun strateg nu sunt de vreme ce nu am răbdare să strâng mai multe articole și să aștept momentul propice atacului. Nu sunt împotriva acestei lupte, chiar cu orice mijloace. A la guerre comme à la guerre.

Îmi place ca din când în când să scriu propriile-mi impresii pentru că simt că acest site merită să le las aici și nu în altă parte.

Amfostacolo nu cred că are echivalent niciunde altundeva. Asta pentru că aici găsești tot ceea ce îți poți dori:

- articole extrem de bine documentate adevărate compedii de istorie și/sau geografie

- articole bine făcute dar strict la obiect

- articole care pot fi considerate adevărate opere literare.

- articole pline de umor care îți descrețesc fruntea înainte sau după o zi de muncă.

- și mai sunt unele care reușesc să le strângă pe toate sau aproape pe toate la un loc.

Eu le apreciez pe toate în egală măsură. Cu siguranță că pe cele din urmă poate cel mai tare. E ca atunci când mănânci o friptură foarte bună - alunecă mai ușor și cu un pahar de vin lângă. Cât despre picanteriile turistice - oare ce ne-am face fără condimente? Asta este contribuția personală a fiecăruia. Altfel dacă vorbim despre Epidavros, Efes sau orice altceva nu cred că putem spune mult mai mult decât s-a scris acum 10,20 sau 50 de ani. Nota personală este cea care crește calitatea turistică a impresiilor. Așa conisder eu.

Despre faptul c ai mumcit mult să obții rezultatele - te înțeleg perfect. Eu am scris 7 articole mai mult (am aruncat un ochi înainte "spre documentare") decât @ariciu iar ea are dublul punctelor mele. Asta e - este mult mai talentată. Cei lipsiți de talent (grupă în care mă înscriu) trebuie să muncească mai mult să obțină aceleași rezultate cu cei talentați. În definitiv însă puteam scrie toți fără puncte - oare menirea finală nu este cea de a face schimb de impresii cu ceilalți turiști?

Fiecare are libertatea de a citi ce-i place și a aprecia unul sau altul din stiluri, pe unul sau altul dintre autori.

Consider @ariciu unul din cei mai buni autori ai acestui site. Sunt mulți autori la care m-am abonat și cărora le citesc articolele cu bucurie.

Însă când primesc înștiintarea că a apărut un nou articol de la @ariciu atunci îl consider un eveniment. Știu că voi beneficia de niște momente de destindere

Atât.

dorgo
[30.07.14 22:01:01]
»

@ariciule). iar ma leg de tine... semanam intr-adevar, in anii trecuti m-am legat si eu de viata altor uzeri (a fost o simpatie reciproca) si am incasat 17 cartonase de multe culori, al primit asaaa, cam vreo 15 luni de suspendare (record absolut), pe AFA rezisti daca-ti vezi de cararea ta, chiar daca-n fata e mereu prapastia... e perfect cand scrii bine, dar e imperfect cand nu stai in banca ta si incepi sa te legi de meritele altora (@cdiana, @iccata)...

stii cum se vad lucrurile din afara? (aici vorbeste un batran lup de mare care a inotat impotriva valurilor saitului), ca esti intr-adevar preferata conducerii (de acord cu @iccata)... De ce? pai sa devem ce vede un strain ce intra pe AFA prima data? ... ca ai primit titulatura de "consilier AFA pt. Franta" dupa un singur review despre Paris, adica ai copiat un ghid despre Paris de pe un pliant pe care-l gasestii gratis chiar si in holul night-cluburilor (cabarete) de la toaletele de prin Pigalle, pai asta cam loveste in cei ce au fost de 10-12 ori prin Franta si au scris 20-30 de rew despre acesta tara. Oare ce informatii ai putea tu da cuiva in calitate de consilier despre o tara cu atatea oferte turistice, pe care nici francezii (sau ghizii francezi) nu le cunosc ca lumea?

Un exemplu... Ai auzit ceva despre programul "Paris gratuit? "... sa-ti spun eu cu ce se mananca... exista in Paris, cativa ghizi, eu cunosc unul, care se gandeste si la noi, romanii, la astia cu venituri modeste si ne poarta pe acolo (si in acele momente ale lunii), in care nu trebuie platit nimic (sunt vreo 20 de obiective, (inclusiv cele 2 mari muzee-Luvru si Orsay)...

Apoi, faptul ca ai luat aproape 70 de voturi pt un review preponderent de cazare, fapt f. rar intalnit!!... (jumatate din poze sunt cu baia, jumatate cu dormitorul si restul pana la 110% cu parcarea), denota faptul ca scrisul tau a contat (aici te pricepi, totul e OK) si ca esti un fel de "jolly-joker", o alintata, o rasfatata a saitului, cu rol de a inveseli lumea... e nevoie si de asa ceva!... dar probabil ca asta ii deranjeaza pe cei ce asteapta ceva serios si informatii mai multe de la AFA... oricum, "good luck" si "keep on trying"... esti la incepit, ai sa te slefuiesti pe parcurs...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][11 voturi]
dorgo
[30.07.14 22:18:08]
»

@dorgo: pardon. Nisa, nu Paris, poti comanda pliantul despe Nsa si intreaga Coasta de Azur, in camera fostului nostru concetatean mr. Negrescu, devenit "Negresco", camere ce costa intre 110 si 410 euro, print-in simplu apel telefonic la receptie, pliantul e inclus in pretul camerei... dar gandeste-te bine inainte, cu 410 euro/zi, cat costa apart. prezidential, poti sta o luna de zile in Thassos...

webmasterX
[30.07.14 22:37:40]
»

@dorgo: iar o luaşi "peste câmpii", ştii, nu?

Caută "drumul", vezi vro busolă ori chiar vreun glob - stay on-topic, cu alte cuvinte, să nu fie nevoie să-ţi punem noi, iar, acatiste (din alea colorate), ca jaloane...

MCM
[31.07.14 00:01:29]
»

Uffff, e greu de pe aifon, dar totuși...

To whom it may concern:

„E greu să rămâi supărat când este atâta frumusețe în lume... Și nu pot să simt altceva decât recunoștință pentru fiecare clipă din viața mea mărunta și stupidă. Sunt sigur că habar nu ai despre ce vorbesc. Dar fii fără grijă... vei avea într-o zi"

PS Dragilor, nu vă obligă nimeni s-o citiţi pe Ariciu. Daţi pagina.

Dabator
[31.07.14 08:26:08]
»

@dorgo: Am citit undeva că nu e bine să te pui cu @dorgo. Eu tot o fac. Pentru că mie mi se pare simpatic și inteligent.

Tu nu semeni cu @ariciu. Semeni cu mine. Când eram puști mă enervam că frati-miu (mai mic) era mai răsfățat decât mine. Orice tâmpenie făcea era ridicată la rang de facere zeiască.

Mai erau cazuri când mergeam la ceaiuri și eram centrul atenței. Asta pănă când apărea unul/una cu un șarm teribil care acapara toată discuția. Lua toate voturile, să vorbim în termeni AFA.

Am spus și mai sus – trebuie să ne obișnuim – în lume există persoane al căror șarm, talent înnăscut le fac să strălucească în fața celorlalți.

Și atunci se naște invidia. De fapt aceasta apare în copilărie și neatent tratată persistă peste timp. Uite ce spun niște confrați de ai tăi, medici:

Invidia apare predominant în copilărie, iar până la vârsta maturităţii poate fi gestionată, dacă o conştientizaţi. Dacă şi la vârta adultă simţiţi mereu invidie, cereţi sfatul unui psiholog.

Apoi am mai descoperit că există 3 tipuri de invidie:

Invidia admirativă - „foarte bine, a ajuns până unde a ajuns pentru că a muncit mult, pentru că a depus mult efort” voi lucra și eu și voi ajunge la fel.

Invidia ostilă- „nu-l suport pentru că, e un prost de unde a obținut atâtea, nu merită să fie acolo unde e, de ce el... iar eu nu”...

Invidia depresivă - „toți proștii au succes, niciodată nu o să am parte de așa ceva”...

Eu cred că m-aș încadra la cea admirativă. Tu unde te-ai putea încadra.

Deci @dorgo suntem condamnați – trebuie să muncim mai mult ca să obținem mai puțin. Pentru mine tu ești un exemplu, reușind să strângi o groază de puncte prin perseverență.

Stai, de abia acum m-am prins, ție ți-e frică să nu fie @ariciu augustă înaintea ta. Păi dacă mai scrie 2-3 review-uri…

webmaster
[31.07.14 08:32:38]
»

Bref: nu-mi place deloc direcţia în care o luarăţi - peste câmpii, adică. (e unul dintre efectele auto-induse-automat când s-apucă dorgo de filozofeală "oneroasă", de nu ştiaţi)

avertizez - voi muta fără să clipesc toate ecourile off-topic pe "Frământări" dacă mai citesc 1 (unu!) astfel de ecou (off-topic)

webmaster
[31.07.14 20:19:59]
»

@dorgo: galben şi 2 zile de extra-pauză, ca să ai timp -- şi de unde -- să te întorci.

Off-topic după avertizare explicită. Ecou şters.

Desfăşoară-te, când te-ntorci, la "Frământări", dacă vrei - aici NU!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cdiana, dorgo, iulianic, MCM
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nisa şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099896192550659 sec
    ecranul dvs: 1 x 1