EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Schloss Nymphenburg, unul din cele mai mari castele din Europa,
Am vizitat castelul Nymphenburg dimineaţa înainte de a vedea Munchenul şi a merge la celebra berărie Hofbrauhaus. - vezi impresii. Castelul este situat la 8 km vest de centrul oraşului. Noi, fiind un grup organizat am mers cu autocarul dar se poate ajunge cu metroul U1, U7 sau U3, tramvaiul 12,17 şi autobuzul 51,143. Preţul la zi al biletului Single Day Ticket este de 6.2 eu şi e valabil pe toate mijloacele de transport. Deasemeni tarifele actuale de vizitare ale castelului sunt de 6 eu adult şi 5 eu pentru copii. Biletele combinate care includ si vizitarea Marstallmuseu și Muzeul Porțelanurilor se ridică la 11.5 eu. Noi am vizitat doar palatul.
Muzeul a fost redeschis după ridicarea măsurilor de urgenţă.
Schloss Nymphenburg, unul din cele mai mari castele din Europa, a fost timp de câteva secole reşedinţa de vară a principilor şi regilor bavarezi din dinastia Wittelsbach. A fost construit în stil baroc în sec. XVI de arhitectul Barelli. El este un dar făcut de electorul Ferdinand Maria soţiei sale Henriette Adelaide de Savoia cu ocazia naşterii moştenitorului lor Max Emanuel.
Iniţial, în 1664 s-a ridicat pavilionul central, o biserică şi câteva clădiri anexe. Cu timpul, în decursul a cinci generaţii, castelul a fost extins şi transformat devenind o adevărată reşedinţă regală. În forma sa finală, în 1715, castelul ajunge să aibă prin cele două aripi unite cu pavilionul central prin arcade şi galerii cât si prin cinci perechi de pavilioane mai mici, o lungime de 600m de la un capăt la altul.
Întregul castel are culoare albă cu inserţii de decoraţiuni galbene şi acoperişuri cărămizii.
În 1761 a început producţia porţelanului de Nympenburg care se mai fabrică şi astăzi.
La interioarele desăvârşite cu fresce superbe pe tavane au lucrat pictori renumiţi ai epocii. Schonheitsgalerie (galleria frumuseţilor) include şi portretul dansatoarei Lolita Montez, amanta regelui Ludovic I, din cauza căreia a abdicat. Imensa sala Steinerer Saal, a fost adaugata in timpul Electorului Maximilian al III-lea Joseph, fiind decorata cu elemente rococo. Marstallmuseum (muzeul grajdurilor) expune caleşti, sănii şi diligenţe regale.
Pe domeniu mai este o sală de bal şi o baie luxuoasă, într-un pavilion baroc numit Badenburg, copia unui templu al lui Appolo şi sere pentru plante exotice.
Castelul este construit dealungul canalului Nymphenburg care se varsă în parc printr-o spectaculoasă cascadă. În parc sunt două clădiri rococo : o casă de ceai în stil chinezesc şi un mic palat dar şi un pavilion de vânătoare construit în 1735.
Castelul Nympenburg poate oferi turiştilor o vizită de cel puţin jumătate de zi. Noi am avut la dispoziţie numai două ore.
 
WEB, te rog: youtube
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Un palat imens cu o faţadă de 600m şi un parc superb străbătut de un canal
Trimis de Michi in 02.07.20 19:01:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi: Start vot! Acest castel este inca pe lista mea de "To do". Am ajuns acolo doar cat sa vad gradinile si tras cu ochiul pe fereastra. Eram cu mama si cum se anunta o zi foarte calduroasa am preferat doar sa aruncam o privire prin gradini si sa ne continuam descoperirile prin oras, in fond mama mea e o tinerica, asa ca BMW era de preferat, nu am reusit sa o onving sa urce pe motocicleta, dar poza langa ea tot si-a facut .
Exista si un tur Hop on-hop off, si una dintre statii este aici, si este convenabil deoarece te lasa aproape de intrarea in castel, asa ca in acea zi am dus-o in mai multe descoperiri, asa ca voi vizita castelul cu alta ocazie.
Aici insa spre deosebire de alte castele (Neuschwanstein sau Chiemsee) ai voie sa fotografiezi in interior.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulţumesc Mişulică pentru că ai citit şi votat. Dezavantajul excursiilor organizate este hei-rupismul dar pe de altă parte transport, cazare, ghidaj, nu te doare capul. De fapt scopul excursiei era valea Rinului aşa că în orase am oprit câte o jumătate de zi. Soţul avea pe atunci 77 ani şi nu s-a mai încumetat să conducă un drum atât de lung. Cât priveste Neuschwanstein, fiind atât de mică de înălţime m-am pierdut printre turişti şi am pozat mult apoi bineînţeles am postat multe poze pe AFA.
@Michi: Am fost la Nymphenburg acum mulți ani, când am stat o perioadă mai lungă in Munchen. Mi-a plăcut mult. Acolo am văzut și pui de lebădă, pe canalul sau râul din fața palatului. Foarte frumos loc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Relaxare la spa - THERME Bad Wörishofen — scris în 02.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Excursie la Munchen — scris în 08.06.23 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Iarna la pas prin Munchen — scris în 11.12.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Circuit cu masina prin Europa (4): La pas prin Munchen si in cautarea halbei de bere de un litru — scris în 17.07.18 de lenti din PITEșTI - RECOMANDĂ
- May.2018 O poveste la inaltime – Turnul Olimpia, Munchen — scris în 06.11.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Turul orasului in gri-albastru - Greyline city sightseeing, Munchen — scris în 04.11.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 1 Mai muncitoresc... la Munchen — scris în 01.05.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ