ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
PREȚ --- ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Munchen și împrejurimile

Turul orasului in gri-albastru - Greyline city sightseeing, Munchen

TIPĂREȘTE URM de aici

V-am povestit acum cateva luni ca am plimbat-o pe mama prin Innsbruck si mai aveam un plan, incă o zi in care mi-am dorit sa o plimb pe mama arătându-i câte ceva din München. Și ca sa îmbin lucrurile utile și ușor de realizat, cel mai convenabil mod pentru ea a fost o plimbare cu Hop on- Hop Off. Acum rămânea sa aleg compania deoarece am văzut ca erau mai multe companii care organizau astfel de tururi, dacă dați cautare Google primele va vor apărea mașinile roșii, dar totodata și comentarii Tripadvisor cu o recomandare mai buna pentru autobuzele albastre, adică Greyline.

Pentru ca eram intr-o plimbare de plăcere mi-am zis ca nu pot fi atât de rele nici mașinile roșii așa ca am localizat pe harta cam pe unde sunt și am nimerit la cele albastre 😊. Nici o problema, am luat bilet valabil o zi întreaga. Aveti la dispozitie 2 trasee (Expres Circle – traseul scurt si Grand Circle – traseul lung) cel de-al doilea traseu are in plus 4 statii astfel incat am sa va descriu doar traseul 2 (cel pe care l-am achizitionat noi). Pagina oficiala este aceasta stadtrundfahrten-muenchen.de/en/homepage.

Statiile am sa vi le prezint “in traducere mai mult sau mai putin libera” dar si asa cum sunt ele prezentate in pliant (parca suna mai aproape de adevar)

1 – Gara Centrala (Hauptbahnhof)

2 – Zona de galerii de arta si expozitii (Galleries & Exhibitions Kunstareal)

3 – Piata Odeon (Odeonplatz)

4 – Orasul surferilor? Eisbach (City surfer/Eisbach)

5 – Muzeul German (Deustches Museum)

6 – Piata Mariei/Tal (Marienplatz/ Tal)

7 - Piata Max-Joseph (Max-Joseph-Platz)

8 – Piata Carol/ Stachus (Karlplatz/Stachus)

1 - Gara Centrala (Hauptbahnhof) – aici se termina primul traseu si se schimba masina pentru partea a doua a traseului.

9 – Palatul Nymphenburg (Schloss Nymphenburg)

10 – Muzeul si lumea BMW (BMW Welt & Museum)

11 – Parcul Olimpia (Olympia Park)

12 – aici mai greu cu traducerea ar fi doar partiala asa ca las originalul (Schwabing/ English Garten)

1 - Gara Centrala (Hauptbahnhof)

Prima cursa este la ora 9.40 și apoi din 20 in 20 de minute pana la ora 18.00 ultima cursa (pentru traseul scurt, pentru partea a doua a traseului la fiecare 60 de minute).

Asadar traseul fiind povestit sa o luam cu inceputul asa cum am facut noi 😊, adica traseul cu statiile 9-12, din doua motive, obiectivele (ceva mai imprastiate) si in al doilea rand, pentru ca asta a fost prima masina care a venit si am apucat sa urcam printre primele.

Dacă ar fi sa va dau sfaturi privind locurile cele mai bune in mașina ar fi cam greu deoarece sunt avantaje si dezavantaje.

Locurile de la etaj in fata sunt in prim plan, avantaj, teoretic cea mai buna vedere dacă și geamul ar fi curat, dezavantaj, spațiu limitat pentru picioare

Locurile de la etaj pana sub copertina, destul de ok, dar dacă bate soarele, atunci când stai in stații ai pus-o, poti destul de repede sa faci creier pane.

Locurile de la etaj mai in spate unde se strânge copertina te feresc de soare (in final au fost preferatele noastre mai ales ca am deschis și geamul și am făcut astfel poze eram feriti de soare dar aveam si aer.

Locurile de la “parter”, nu te ninge, nu te ploua, dar nu prea ai aer, pentru o stație sau doua sunt ok ca sa nu mai urci scara.

Cam asta ar fi despre locuri, cat despre traseu, de asemenea nu pot sa va dau sfaturi cu ce sa începeți, logica va apartine, si in functie de dorinte, caldura, aglomeratie si as putea numi inca o multime de elemente, veti decide. De asemenea având pliantul oferit de companie știi orele la care poți in următoarea mașina și sa îți organizezi astfel timpul încât sa nu stai mult in soare așteptând mașina. In fiecare stație ai și orarul astfel încât este simplu sa îți faci calcule.

Si tot nu pornim la drum desi stiu ca asta va doriti dar poate va intereseaza si preturi:

Express Circle 24 ore, 17 euro adult si 10 euro copil.

Grand Circle bilet valabil 24 de ore, 22 euro adult, 11 euro copil sau 49 euro grup format din 2 adulti si 4 copii. Pentru 48 ore 27 euro adult si 14 euro copil, nu mai avem grup aici.

Biletele pot fi achizitionate cu plata cash la șofer, in orice stație, cu cardul doar la capăt de linie (adică la Gara Centrală), sau online.

Am inceput cu statia 9 Schloss Nymphenburg, aici nu ne propusesem sa vizitam și palatul, v-am povestit aici vezi impresii ca este locul de nastere al regelui Ludwig al II-lea, urmează sa fac asta ceva mai încolo nu stiu inca exact cand, si mai știam ca pentru mama va fi un efort suplimentar, așadar ne-am multumit cu o scurta plimbare prin grădini (gradinile regale, gradina botanica), am si facut un scurt popas pe o banca si este atat de relaxant sa stai pe o banca si sa admiri ceea ce vezi in jurul tau, am facut si ceva poze, am tras putin cu ochiul in interior dar atat cat am vazut a fost prilejul unor momente minunate. Cel mai placut insa aici este sa veniti cat mai devreme, noi am ajuns spre ora 10, era doar inceput de mai, insa deja era foarte aglomerat.

De aici am luat mașina mai departe pentru a face încă un popas la stația 10 BMW welt.

Nu pot spune ca era chiar un “Must see! ” pentru mama însă dacă mașina a oprit acolo a zis ca de ce nu, deci scurtul nostru popas a însemnat nu vizitarea muzeului ci doar a mașinilor de ultima generație, și de ce nu o poza alături de ele, măcar atât, si ati vazut pe FB ca am pus niste poze facute acolo, pot spune ca ne-am simtit putin rasfatate ca macar niste poze alaturi de masini pe care nu ni le putem permite sa facem. Baietii au vizitat si muzeul si lumea BMW si normal ca le-a placut ce a fost mai modern si pot spune ca este un loc unde chiar te poti relaxa

Stația 11 – Olympia Park - la fel, o vizita scurta in zona, dar ceva mai lunga in turn, căci era un loc unde îmi doream sa ajung, dar despre turn voi vorbi separat. Aceasta este o zona care poate fi prilej de a petrece o zi sau măcar o jumătate de zi deoarece sunt o mulțime de obiective de vizitat in zona astfel încât (sa încep cu cele mai mai): Olympiaturm, Sea life Aquarium, Stadionul Olimpia si sa nu mai vorbim de parc si lac avand astfel o zona de relaxare pe cinste.

Aici insa am sa pun o bila neagra, asta deoarece aici era inclus in pretul biletului un transfer care includea o bucla cu doua opriri Allianz Arena si Equiva Showpalast, transfer asigurat la fiecare ora incepand cu ora 11.00 pana la ora 17.00 (in perioada 17.03 – 31.10). Nu m-ar fi interesat, insa asta ar fi trebuit sa ne comunice de cand am luat biletele.

Distanta intre statiile 11 si 12 trece printr-o zona sa o numim artistica, trecem prin apropierea districtului “artistic”, trecem pe langa o zona plina de cafenele si daca suntem atenti si la explicatiile oferite in casti vedem si Walking Man, o statuie alba, inalta a unui om, statuia pare a fi Guliver in tara piticilor, asta este senzatia pe care o ai cand vezi statuia care parca merge in acelasi timp cu tine.

Stația 12 - Schwabing/ English Garden inseamna o plimbare in zona Schwabing asa cum spune traseul, dar si o firava vizualizare a Gradinii Englezesti. Aceasta gradina este ea insasi un “Must See” si merita o vizita separata, toata lumea mi-a laudat aceasta zona si putin, putin am vazut cate ceva, dar nu va povestesc, vreau pachet complet.

Si uite așa revenim la Gara Centrală de unde am luat mașina care mergea pe traseul Express Circle stațiile 1-8. Acestea cuprind zona centrală a orașului asa cum am prezentat la inceput statiile si sunt situate in locuri unde puteti ajunge usor la multe obiective de interes turistic si ca sa va povestesc ce ati avea de vazut in fiecare zona ar fi greu pentru ca sunt multe de spus, dar statiile 6 si 7 chiar va fac viata mai usoara, sunteti exact in zona cea mai circulata si mai turistica a orasului. Aici numarul de turisti este cel mai mare astfel incat este un adevarat chin in ore sau perioade de varf sa te deplasezi in zona.

Despre aceste doua trasee am sa va spun doar atat, va voi mai spune cateva din circuitele pe care le mai fac:

- Turul orasului si o vizita la studiourile cinematografice Bavaria, organizat in perioada 01.04 – 31.10, plecare ora 10.00 (sambata si duminica) din fata magazinului Karstadt (la fel ca si traseele povestite mai sus), pret 28 euro adult, 17 euro copil, biletul de intrare la studiouri este inclus. Durata aproximativ 3 ore.

- Turul FC Bayer, in care veti fi pe urmele echipei celebre de fotbal, veti ajunge pe Allianz Arena (considerat unul dintre cele mai frumoase stadioane de fotbal si veti ajunge si la magazinul de suveniruri pentru fanii acestei echipe). Plecarea (plecare, loc, perioada) ca mai sus, durata 4 ore (joi si vineri), preturi, 29 euro adult, 17 euro copil.

- Munchen si berea lui, organizat in perioada 01.04 – 31.10, plecare ora 14.45 (vineri si sambata), durata 3.5 ore, pret 26 euro (aici nu mai vorbim de copii), este inclusa o vizita la o berarie unde va este explicat procesul tehnologic iar la final sunteti recompensati cu bere si covrigi.

- Munchen noaptea, organizat in perioada 01.04 – 31.10, plecare ora 19.30 (vineri si sambata), durata 4 ore, pret 65 euro (aici nu mai vorbim de copii) si este inclusa cina in restaurantul din turnul Olimpia.

- Vizita la Dachau - lagarul de concentrare, organizat in perioada 01.04 – 31.10, plecare ora 9.00 (luni, joi, duminica), durata 6.5 ore, pret 29 euro, tudenti 24 euro (sub 14 ani accesul nu este permis)

Exista si alte excursii de o zi pe care le organizeaza si puteti vedea asta accesand pagina lor oficiala. Ce as mai putea spune, aceste circuite mi se par bine venite atunci cand aveti timpul limitat si vreti sa aveti o vedere de ansamblu asupra orasului, sau mobilitatea nu va este foarte buna insa vreti sa vedeti cat mai multe, exista o multime de motive pentru care sa alegeti asemenea trasee.

Indiferent de ce veti alege insa ziua va fi sigur una frumoasa.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de mishu in 04.11.18 19:45:13
Validat / Publicat: 04.11.18 22:18:23
VIZUALIZĂRI: 964INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  6 ecouri scrise, până acum

  Carmen Ion [05.11.18 08:30:11] »

  @mishu: Și eu am experimentat anul acesta, la Atena, busul turistic. E o metodă excelentă pentru a cunoaște un oraș atunci când ai probleme de mobilitate, așa cum elegant te-ai exprimat tu.

  Felicitări pentru alegere, mama ta pare să se fi simțit și ea bine.

  mihaelavoicu [05.11.18 09:51:21] »

  Am trecut prin Munchen de mult, când făceam Europa cu mașina și mi-a rămas în minte superba primărie ornată cu mușcate tiroleze, toate aceiași culoare.

  Acolo, (nu la primărie) sunt niște muzee... dar nu le-am văzut!

  Zoazore [05.11.18 12:30:09] »

  @mishu: Interesant si incitatnt! dar... n-a fost prea obositor pentru mama ta?

  Atat de multe urcari / coborari in /din autobuz, urcari in turnuri, mers mult pe jos...

  mishu [06.11.18 22:30:28] »

  @Carmen Ion: Asa mi se pare si mie, busul turistic il poti folosi fie in conditii de mobilitate redusa, dar si cand timpul iti este limitat si vrei sa vezi cat mai multe.

  Multumesc pentru vizita si aprecieri.

  mishu [06.11.18 22:33:17] »

  @mihaelavoicu: Eu am descoperit mult prea putin din Munchen, si sper sa mai am timp sa il descopar, iar primaria lor este superba intradevar.

  Multumesc de vizita si aprecieri.

  mishu [06.11.18 22:35:26] »

  @Zoazore: Mai obositor ar fi fost sa mearga si mai mult pe jos, asa ca mai mergeam pe jos, mai cu masina, in orice caz a suportat bine excursia si chiar i-a placut.

  Multumesc pentru vizita si aprecieri.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mihaelavoicu, mishu, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.100916147232 sec
  ecranul dvs: 1 x 1