ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.06.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
DEC-2023
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Relaxare la spa - THERME Bad Wörishofen

TIPĂREȘTE URM de aici

Inițial spa-ul nu fusese în planul de vacanță. Adică m-am gândit că o să ne ajungă spa-ul de la ällgau resort, din prima zi. Nu ne-a ajuns. Și dacă tot n-am prea nimerit-o cu castelele și doar parțial cu Romantic Road, ne-am sucit pe parcurs. Milena avea recomandare de la o prietenă pentru Aqua Dome (și eu îl aveam pin-uit pe hartă), dar era departe de noi, tooocmai în Austria 😊. Om ajunge și acolo, poate, într-o zi... 

La o simplă căutare pe Google, Tati dădu peste 4 sau 5 variante de therme pe o rază de 50-60 km în jurul nostru. Problema era s-o alegem pe cea optimă, pentru că, de exemplu, unele aveau saune (musai) textil-free🫢. Ori noi nu prea suntem genul... (Mă rog, nici măcar genul „saună” nu prea suntem.) 

N-o mai lungesc, alegerea finală a fost THERME Bad Wörishofen. Argumentul principal fiind că, în afară de sâmbătă, funcționează pe principiul adult only (peste 16 ani). Slavă Domnului, nu aveam să mergem sâmbătă; relaxare garantată, deci! 

Trecând prin experiența de la Newschwanstein (vezi impresii), ne-am gândit că probabil nu doar noi vom avea această idee genială, de a ne relaxa la spa, deci hai mai bine să rezervăm în avans (ne învățăm repede lecțiile, nu?! 😊). Dispuneam de următoarele variante: pentru 2 ore, pentru 4 ore sau pentru toată ziua (10:00-23:00). 2 ore prea puțin, toată ziua prea mult, deci 4 ore să fie. Rezervat (fără plată în avans).

Ca să vă faceți totuși o idee despre prețuri: 2 ore = 21 euro, 4 ore = 29 euro, toată ziua = 44 euro. Asta doar la zona numită Thermal Paradise (piscine + jacuzzi), căci pentru saune trebuie să mai decartezi încă 10 euro. În plus, duminica se aplică o extra-taxă de +3 euro, iar dacă ai ales una dintre primele 2 variante și nu te-ai încadrat în program, nu te dă nimeni afară, dar plătești încă 2 euro pentru fiecare jumătate de ceas depășită. Evident, există pachete de familie sau early bird, poți să-ți faci abonament, găsiți toate informațiile pe site-ul www.therme-badwoerishofen.de .

În dimineața cu pricina ne-am făcut frumos băgăjelele – costum de baie, șlapi, haine de schimb. Prosoape de baie n-aveam, dar citisem că putem închiria la fața locului (4 euro bucata); sau, dacă vom dori, chiar halate de baie (6 euro). Ne-am pus în mișcare, direcția vest, pe autostrada A 96 (Munchen – Lindau) și, după aproximativ 50 km și vreo trei sferturi de oră, intram în parcarea spațioasă a thermelor. Pe cât de spațioasă, pe atât de plină!... My God! ; și nu era nici măcar un ceas de când se deschisese complexul! Noroc că aveam o mașină hibrid și am lăsat-o pe unul din locurile dedicate, singurele libere dealtfel.

Am intrat în holul uriaș, casele de bilete sunt undeva în spate, până la ele poți admira oferta magazinelor înșirate de-o parte și de alta. De toate poți găsi acolo (sigur, de toate ce au cât de cât legătură cu specificul locului): prosoape, pleduri, genți și halate de baie, costume de baie, produse cosmetice, papuci de toate neamurile etc, etc. Calitate germană, prețuri pe măsură. Ne-am abținut așadar.

Procedura este aceeași ca la Therme București, pentru cine e familiar: plătești biletul de intrare (și ce mai vrei să închiriezi; în cazul nostru, câte un prosop), primești o brățară magnetică pe care se încarcă toate cheltuielile ulterioare (mâncare, băuturi, masaje etc) și la final plătești diferența, după ce casiera îți scanează brățara. Noi am optat doar pentru piscine, fără saune, pentru pachetul de 4 ore, cum ne-am înțeles (pe care aveam să-l depășim cu juma de ceas în final).

Între casele de bilete și zona de distracție se interpun vestiarele și pe urmă zona dușurilor și a toaletelor. Vestiarul îți este prealocat, nu-ți rămâne decât să-l identifici. Concret, intri în cabina de schimb (astea nu-s individualizate), te schimbi, apoi îți depozitezi bunurile în vestiar, pe care-l securizezi cu brățara magnetică. Simplu și eficient! (Din acest motiv nici n-am făcut prea multe poze, doar 2-3 la început, pe urmă mi-am pus telefonul în vestiar, ca să nu-i mai am grija; din acest motiv și din motivul că nu-i prea frumos să pozezi oameni străini fără să le ceri acceptul.)

Paradisul Termal ne-a întâmpinat călduț, luminos, colorat și... aglomerat cât încape! (Bine, probabil că ar mai fi încăput ceva-ceva, din moment ce încă se vindeau bilete.) N-a fost chip să găsim vreun șezlong liber, am încercat și în loja de la etaj, acolo e o zonă „la liber” și alta „VIP” , cu baldachine, probabil rezervate în avans, că nici n-aveai voie să te apropii. În fine, am insistat și într-un final am reușit să găsim un fel de băncuță pe care ne-am lăsat prosoapele și gentuța lui Paul, care, din motive întemeiate, trebuie s-o aibă mereu la îndemână. Pe urmă – țuști în apă!

Zona seamănă foarte mult cu zona Palm de la Otopeni – o piscină uriașă, nu foarte adâncă (120 cm cred), de formă neregulată, înconjurată de palmieri și șezlonguri, cu mai multe zone de jacuzzi și „paturi cu bulbuci” și cu un bar-insulă; în plus, are și o grotă cu jeturi de apă de mai multe intensități ce „te plouă” periodic. (De fapt, design-ul este mult asemănător între cele două deoarece constructorul este același, după cum se poate afla la o simplă căutare pe net.) Pe margini se află alte câteva puncte de interes: piscinuțele mineralizate, băile Kneipp, restaurantul, zona destinată masajului și altor terapii spa (la un cost suplimentar). 

Apa provine din izvoare termale, de la o adâncime de 1100 m și are temperaturi foarte plăcute, între 34° și 37°C. În capătul opus intrării, la fel ca la Otopeni, piscina principală comunică printr-un mic canal cu alta exterioară, unde apa este chiar mai fierbințică; contrastul creat cu aerul rece fiind minunat și provocator!

Am alternat înotul cu „bulbuceala” , „plouatul” în grotă cu relaxarea în băile mineralizate, am savurat și câte un coktail stând pe câte un scăunel, în apă, în jurul micii insule... Când ni s-a făcut foame, ne-am îndreptat spre restaurant, oferta nu-i foarte vastă, dar mâncarea s-a dovedit gustoasă (cred că șnițel cu salată de cartofi am luat), iar prețurile rezonabile. Ne-am simțit atât de bine, încât ne-am desprins cu greu din această atmosferă și, precum aminteam, tot am depășit un pic timpul inițial. Am fi depășit și mai mult, dar am socotit că facem cam o oră până „acasă” și trebuia să ne mai rămână un pic de timp să ne pregătim pentru cină, pentru care aveam rezervare la restaurantul pensiunii noastre.

Una peste alta, 264 euro ne-a costat distracția (reamintesc: pentru 5 persoane) ! Mult?! Puțin?! Nu contează! Raportul calitate/preț a fost unul de excepție!

Pentru cei interesați, zona saunelor cuprinde 15 astfel de facilități, precum și o sumedenie de alte atracții wellness. Vara sunt funcționale piscine exterioare, o zonă de plajă cu nisip și o grădină de relaxare, precum și o zonă destinată iubitorilor de adrenalină, cu sporturi acvatice și tobogane. De toate pentru toți. 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 02.06.24 11:07:02
Validat / Publicat: 02.06.24 19:56:58

VIZUALIZĂRI: 391 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Un apus frumos pe drumul de întoarcere
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

ZoazorePHONE
[02.06.24 20:09:49]
»

@crismis: Când socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, câteodată iese pe plus!

La fel pentru voi! Acest SPA frumos nu ''era în cărți'' dar s-a potrivit de minune! Și încă ce minune!

Apai să vă fie de bine bălăceala și bulburucii, că de priit sigur v-a priit! Dacă nu era rezervarea de la cina, sigur ați fi luat pe toată ziua.

Vacante minunate pe mai departe! Așa mă mai plimb și eu!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[02.06.24 20:12:02]
»

@Zoazore: Așa am zis și noi! Că am ieșit pe plus! Și da, să dea Sfântul să nu se mai ivească! Mulțam frumos de urare!

Sănătate cât încape și... o să vină și vremea plimbărilor de-adevăratelea! 😘

k-lator
[03.06.24 12:14:07]
»

@crismis: Minunat! Dacă zici că locul seamănă mult cu Thermele Otopeni/București (constructorul fiind același) n-a avut cum să fie altfel decât relaxare fizică și psihică într-un cadru excelent. Îmi amintesc perfect senzația de” sfârșală plăcută” de la finalul unei sesiuni termale!

Chiar mă gândeam zilele trecute că ar fi vremea să mai ajung pe la termele Otopeni astea...

Milena avea recomandare de la o prietenă pentru Aqua Dome 

La fel și eu, îți recomand cu încredere să nu le ratezi dacă mai ajungi în zona Längenfeld din Austria. Le-am vizitat de mai multe ori și vara, dar și iarna... și am avut de multe ori ocazia. Nimic nu era mai relaxant și mai minunat decât să stai în apa caldă și să privești munții înzăpeziți, după o zi de schiat. Iar” aranjamentul” acestor terme, cu cele 3 vase exterioare, este unul remarcabil. În fiecare din acele vase apa era diferită - salină, sulfuroasă și încă ceva ce nu-mi amintesc - Priceless!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
k-lator, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Munchen și împrejurimile:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.044902086257935 sec
  ecranul dvs: 1 x 1