ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 21 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Haideţi la Miami - #4. - Rezervarea cazării

TIPĂREȘTE URM de aici

Introducere

Articolele din seria "Hai la Miami" se doresc a fi un mic ghid de informare şi eventual de ajutor pentru cei care doresc să-şi efectueze concediul la Miami. Unele informaţii sunt cu caracter general şi sunt valabile şi pentru călătoriile în alte destinaţii. La fel există posibilitatea ca unele informaţii să fie deja "depăşite" deoarece aspectele pe care le-am prezentat în articole sunt colectate de pe o durată de 15 ani, timp în care am efectuat mai multe călătorii peste Atlantic. Sper să vă fie de ajutor şi vă doresc concedii plăcute!

Articol

Rezervarea, la hotelul unde veţi sta pe durata concediului, este necesară a se efectua înainte de solicitarea de viză pentru USA pentru că în formularul de solicitare vi se va solicita o adresă valabilă unde veţi locui cât timp veţi sta pe "american soil". Fără o adresă valabilă vi se va respinge formularul de solicitare a vizei, iar dacă încercaţi să scrieţi adrese care să indice gara, aeroportul sau staţii de autobuz acestea vor fi excluse din start ca locaţii de cazare pentru că respectivele "cazări" sunt deja ocupate de imigranţii ilegali, care având un drum mai scurt de parcurs din ţara de origine, au ajuns înaintea noastră în America – glumeam.

Sunt câteva lucruri care ar fi bine de ştiut atunci când efectuaţi o rezervare la un hotel în Miami. În cazul cazării la un hotel, la fel ca şi în alte ţări civilizate şi în Miami se aplică principiul că primeşti pentru ce ai plătit, cu mici variaţiuni. Astfel, cu cât preţul este mai mare cu atât condiţiile de cazare sunt mai bune sau hotelul este amplasat într-o zonă mai "populară sau populată". Şi aici funcţionează legea compensaţiei, adică există posibilitatea ca la un hotel amplasat mai departe de "tumultul oraşului" condiţiile de cazare să fie mai bune decât la un hotel amplasat "central".

Referitor la amplasarea locaţiei unde doriţi să staţi pe durata sejurului v-aş sfătui să evitaţi zona de coastă sau de plajă, în special Miami Beach, pentru că acolo preţurile sunt foarte mari iar datorită numărului foarte mare de turişti, tot timpul este forfotă şi gălăgie. În plus magazinele alimentare sunt foarte departe, preţurile în magazinele şi mall-ul de pe coastă – este unul singur Mall Aventura – sunt foarte mari iar la restaurantele din zonă plăteşti cam cu 50% mai mult pentru aceleaşi produse consumate decât la un restaurant din oraş. Vă spun drept, eu am evitat de fiecare dată zona respectivă.

Un alt aspect, neobişnuit pentru ţările europene, este faptul că atunci când se specifică faptul că un apartament sau o reşedinţă are o cameră, înseamnă că de fapt are un dormitor. Dacă se specifică faptul că are două camere atunci înseamnă că are două dormitoare. De obicei fiecare dormitor are baie proprie dar ar fi bine să verificaţi acest aspect atunci când efectuaţi rezervarea. Aspectul bun, în cazul unei reşedinţe sau a unui apartament, este că pe lângă dormitoare mai este dotat, fiecare, cu o bucătărie şi un living. Deci, unde scrie că sunt două camere, aveţi de fapt trei camere, ca şi spaţiu, plus o bucătărie.

Altfel stă situaţia în cazul unei camere de hotel, caz în care înţelesul expresiei este ca şi în europa: o cameră înseamnă o cameră. Este posibil, eu am întâlnit şi atfel de situaţii, ca în acea cameră de hotel să ai şi o mică chicinetă şi evident o baie dar chicineta respectivă, cu pretenţii de bucătărie, este foarte mică iar mirosurile de la mâncarea preparată, dacă vă încumetaţi să gătiţi, sunt "cu tine" în camera în care dormi.

Ce vă recomand eu? Vă recomand să vă orientaţi spre unităţile de cazare amplasate mai departe de "downtown" sau de plajă şi care vă oferă apartamente cu bucătării iar asta din mai multe motive. Unul din ele, şi cel mai important, va fi economia la mâncare. Majoritatea apartamentelor, oferite de hoteluri, au bucătării complet mobilate, cu frigider, cuptor cu microunde, cafetieră, maşină de spălat vase, tacâmuri, oale şi tot ce mai trebuie. La majoritatea hotelurilor, micul dejun este foarte sumar, foarte sărăcăcios, aşa că vă recomand să evitaţi a efectua o rezervare în care să aveţi şi micul dejun inclus şi să serviţi micul dejun în cameră, aprovizionându-vă de la magazinele alimentare. Prin urmare ar fi bine ca hotelul unde efectuaţi rezervarea să fie aproape de astfel de alimentări.

Şi dacă am ajuns la capitolul alimentări, în Miami, surprinzător diferit faţă de multitudinea de lanţuri de magazine alimentare de la noi, există doar trei lanţuri principale. Cel mai reprezentativ este cunoscut sub numele de "Publix" care cuprinde mai multe magazine, împrăştiate prin tot oraşul şi are spre vânzare, în majoritate, produse alimentare. Urmează, ca şi număr de magazine în Miami, lanţul "Win Dixie" iar cel de-al este "Wallmart". Personal prefer "Win Dixie" pentru multitudinea de preparate gătite care se găsesc de cumpărat dar ca şi aprovizionare alimente prefer "Publix" deoarece au preţuri mai bune.

Foarte multe hoteluri sunt dotate cu piscine şi săli de fitness, pentru doritori. La ce ar fi bună o piscină? Dacă peste zi activitatea de "scăldat" se desfăşoară la ocean, când se lasă seara aveţi posibilitatea să vă relaxaţi foarte bine stând la piscina hotelului, savurând o bere cu guler, obligatoriu rece, fără a fi "bruiat" de copil sau copii care-şi vor vedea liniştiţi de bălăceală în piscină. Unele piscine au amplasate în jurul lor mese şi scaune iar la unele hoteluri există amplasat şi un grătar, care funcţionează de obicei pe gaz. Astfel aveţi posibilitatea încropirii unui mic barbeque "by night" - din proprie experienţă vă spun că este o activitate deosebit de relaxantă, după o zi petrecută în soarele arzător. Căutaţi un astfel de hotel.

În afară de zona centrală, oraşul Miami este foarte întins pe orizontală, clădirile sunt cu maxim 4 sau 5 etaje, din loc în loc, foarte rar, fiind câte o clădire înaltă. Astfel oraşul pare foarte aerisit, soarele luminează fiecare colţişor ceea ce înseamnă că oriunde vă veţi caza veţi avea lumină în cameră. Şi în plus, în oraş este foarte mult spaţiu verde dar surprinzător lipseşte praful care acoperă totul la noi în ţară de parcă am fi în vestul sălbatic. Da, este adevărat, am stat o lună în oraş fără a fi nevoie să spăl maşina sau să-mi curăţ pantofii. Ca şi concluzie v-aş recomanda să vă orientaţi spre zone cu astfel de peisaje împrejur: magazine şi verdeaţă.

Iarăşi este adevărat că rezervarea unui apartament vă costă mai mult decât rezervarea unei camere la un hotel dar dacă familia dumneavoastră este compusă din 4 persoane diferenţa de preţ este foarte mică şi o recuperaţi foarte rapid din posibilitatea de pregătire a mesei şi confortul, din punct de vedere al spaţiului, pe care vi-l oferă un apartament.

De asemenea există apartamente dotate cu maşină de spălat haine şi uscător proprii, înăuntru, dar şi altfel, în fiecare hotel gen reşedinţă există o cameră unde sunt instalate mai multe maşini de spălat care funcţionează cu monede, unde ai posibilitatea să-ţi speli hainele. Aici vorbim iarăşi de economie. Citiţi cu atenţie dacă hotelul este dotat cu aşa ceva pentru că spălatul hainelor la comandă costă foarte mult.

Dacă sunteţi doar două persoane în familie atunci există hoteluri care oferă camere cu o "semi-bucătărie", în sensul că primiţi o cameră destul de mare iar în incinta camerei, separată printr-un pult, aveţi şi o bucătărie suficientă, ca spaţiu dar şi ca dotare, pentru a vă prepara mâncarea. Referitor la spălatul hainelor, aproape fiecare hotel este dotat cu o cameră cu maşini de spălat şi uscătoare de haine. Verificaţi acest aspect la rezervare.

Pentru motivul "viza de USA", efectuaţi rezervarea la un hotel unde să aveţi posibilitatea să anulaţi rezervarea, în cazul în care vi se refuză viza, fără a plăti penalizări. Aveţi mare grijă, pentru că există posibilitatea ca perioada de timp pentru care vi se va acorda viza pentru USA să fie mai mare doar cu câteva zile decât perioada cât aveţi efectuată rezervarea la hotel, astfel aveţi grijă şi ţineţi cont şi de zilele de călătorie, respectiv prima şi ultima zi a concediului.

Cam atâta până aici iar acuma urmează hopul cel mare: hai la viză!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Utube in 17.10.16 13:14:44
Validat / Publicat: 17.10.16 18:15:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 2612 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[17.10.16 19:44:50]
»

@Utube: Intradevar multe dintre cele povestite de tine aici se potrivesc pentru mai multe destinatii, insa fiind cuprinse intr-un singur articol se prezinta ca o informatie de care trebuie tinut cont. Felicitari, votat cu placere.

AZE
[17.10.16 21:28:43]
»

@Utube: Bun articol si de ajutor celor care isi doresc si isi permit o vacanta dincolo de ocean. Referitor la prezentarea rezervarii pt un loc de cazare la interviul pentru viza SUA as dori sa precizez ca neaparat trebuie facuta dar cu posibilitate de stornare in caz de neacordare al vizei. Dar nu este o problema, toate agentiile de turism cunosc acest risc. Eu personal nu am facut nici o rezervare eu m-am dus la interviu cu o oferta personalizata de la o agentie de turism unde era trecuta si data exacta pentru perioada sejurului. Cand am fost intrebat unde voi locui am raspuns dar nu mi s-a cerut sa arat nici un document. La sosire la aeroport SUA a avut loc un alt interviu scurt, din nou am fost intrebat unde voi locui dar nu mi s-a cerut nici un document, atunci s-a pus viza adevarata pe pasaport pt. o perioada de 6 luni.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[18.10.16 07:13:39]
»

@mishu: Mulțumesc pentru ecou și pentru aprecieri.

O zi deosebită!

UtubeAUTOR REVIEW
[18.10.16 07:33:10]
»

@AZE: Bună ziua, cititorule!

Mulțumesc pentru ecou și pentru precizări. Ai atins, în comentariu, un aspect foarte aparte al societății americane, aspect de care ei țin foarte mult cont iar în societatea noastră aproape că a dispărut definitiv: a crede pe cuvânt pe cel care-ți spune ceva.

Am observat și eu, din diverse experiențe, trăite "live" în USA, că oamenii de acolo, majoritatea, te cred pe cuvânt fără a mai fi nevoie să dovedești cu acte ceea ce ai spus.

La început, când am trăit primele experiențe de acest fel, m-am gândit, ca un "bun român: " Ia uite, măi, ce fraieri sunt ăștia, te cred tot ce le spui! Oau, ce țepe ar lua pe la noi! "

Dar după ce am vorbit cu mai mulți nativi americani, despre acest aspect, și după ce mi-au spus că dacă ești prins cu minciuna în cel mai fericit caz primești eticheta de "mincinos" și ești exclus total din viața comunității, oamenii ocolindu-te, am reconsiderat afirmația.

În același context mi s-a spus că pentru minciunã "you go to jail" și în cazuri mai grave "You know, we have right to care a gun, by the law! " - afirmație însoțită de un zâmbet cu subînțeles. Atunci am înțeles de ce la americani o afacere se încheie printr-o strângere de mână iar la noi printr-o tonă de hârtii.

O zi deosebită!

adri-nico
[06.02.17 02:47:44]
»

Hmm! Tare asta cu arma "by the law".

UtubeAUTOR REVIEW
[06.02.17 11:59:46]
»

@adri-nico: Asta am zis și eu. Oare câte nenorociri n-ar mai fi avut loc dacă am fi avut dreptul de port armă?

Și câți ticăloși n-ar mai fi pe poziții de conducere zâmbindu-ne sfidător în față?

Dar astea, din păcate, sunt doar vise.

Să nu uităm că vestul sălbatic a fost civilizat nu cu legi date de bandiți ci de oameni cinstiți care la o adică și-au apărat drepturile cu arma în mână. Pe bandiți nu-i opresc legile!

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, AZE, mishu, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Miami și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052669048309326 sec
    ecranul dvs: 1 x 1