GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Toamna cu natura la picioarele tale - Kaiserlift, Kufstein
Inca nu imi trecusera impresiile despre culorile toamnei pe Cheile Kundle tocmai povestite aici ca am decis ca trebuie sa fac o mica excursie cu Kaiserlift deoarece de la sfarsitul lunii si pana anul viitor nu mai functioneaza, asa ca trebuie neaparat sa va spun ce am facut azi.
Ziua era superba, o mica sedinta de cumparaturi pentru casa, apoi o apa si ceva alune in ruscsac si la drum. Ca sa castig timp am luat masina pret de vreo 4 statii, apoi usor printre case spre kaiserlift. Nu se fac de la drumul principal mai mult de 10 minute.
Aici aveti la dispozitie o parcare generoasa pentru care daca sunteti cu autoturismul veti plati 2.5 euro in timp ce autocarele platesc 8 euro (pret valabil toata ziua). Si acum cateva date orgnizatorice:
- Kaiserliftul a fost pus in functiune in 1971, inchis in perioada 2012-2014 pentru modernizare si functioneaza din nou din 2015.
- Programul este zilnic 8.30 – 16.30 in perioada 1 mai – 31 octombrie. De fapt nu neaparat 1 mai ca data de deschidere, anul acesta s-a deschis pe 28 aprilie (sambata) astfel incat lumea sa se poata bucura mai devreme de el.
- Pretul unui bilet este de 16 euro dus-intors adult, copii 8 euro, sau 11 euro doar un sens cu 5.5 euro copii. Posesorii de Kufstein Card (adica si eu) gratis.
Acum trebuie sa va mai spun ca acest traseu are 2 parti, prima in care ajungi de la 510 m (aproximativ) pana la statia intermediara (Duxeralm hut) 895 m si a doua, creasta Brentjoch unde ajungi la 1256 m.
Accesul catre locul e “imbarcare” se face dupa ce ati trecut de turnicheti scanand biletul sau cardul. Daca veti ruccsac sunteti rugat sa il tineti in fata, sau daca aveti mainile ocupate, fie aveti un copil sau un mic animal in brate sau o alta geanta, vi se agata ruccsacul de telescaun si vi-l recuperati cand coborati din scaun. Daca este cazul in anumite cazuri liftul este chiar oprit, cum ar fi cazul in care aveti un caine talie mai mare. Exista un scaun care are o cusca de animal astfel incat ajungeti pe varf de munte cu animalul preferat. Acum daca este talie mare care Bella mea o sa o luati pe jos ca nu cred ca v ava intelege sa ii spuneti ca o asteptati sus. Si daca tot am vorbit de scaune, sa stiti ca instalatia are 190 de scaune (acum nu stiu daca e vorba de sectiune sau pe ambele sectiuni)
Despre traseu pana sus mai putem spune ca pe stalpi aveti prezentate si ceva mesaje, fie cu referire la telescaun fie la imprejurimi. Drumul dureaza circa 20 de minute pe fiecare portiune, dar ca asigur ca sunt cele mai minunate din viata cuiva, e o liniste si un spatiu care iti umple sufletul de liniste.
Si ca sa va dati seama de ce reprezinta acest spatiu, ganditi-va ca din aceasta zona pleaca o multime de trasee care insumeaza in total 1000 de km. Si am ajuns si la capat de linie ????, de unde lumea o lua in ce directie dorea sa ajunga. Am uitat sa va spun ca exista si materiale informative la dispozitie, am zis ca iau la coborare si am uitat, asa ca lumea era cu hartile in mana pornind pe trasee. Pentru mine traseele erau departe de realitate din pacate, medicul mi-a spus clar ca pot sa urc daca chiar vreau, dar in nici un caz sa nu cobor si cel mai bine e de preferat doar traseu drept, asa ca m-am invartit cum se spune in jurul casei ca gaina. Cel mai mult m-am invartit in zona de sus a muntelui unde si daca stai pe langa casa tot ce ai ceva de vazut. De mentionat ca veti intalni placute din care veti avea ceva informatii despe muntii pe care tocmai ii descoperiti, muntii Kaiser. Aveti si cateva ocheane prin care cu 50 de centi puteti vedea chiar mai in departare sau mai este un “ochean” care mie mi-a placut mult de tot, era diferit de celelale si nu cerea bani, dar daca va uitati prin el, acolo unde va uitati va arata ce varfuri muntoase vedeti si ce inaltime au.
Si acolo destul de aproape era un mic restaurant catre care m-am indreptat si care parea ca are ceva ani in urma, deci vazuse si vechea instalatie, si unde la un moment dat m-am bucurat ca am vazut ceva inscriptii mai vechi si cu germana pe care o stiu din 2 in 3 am inteles ca este vorba despre vreme, dar pe intelesul oamenilor de la munte. Si am facut o poza ca sa traduc acasa si sa inteleg cum interpreteaza oamenii de munte vremea. Si am realizat ca totul era o gluma, pe care nu pot sa nu o impart cu voi, dar cum traducerea la mine inseamna Google Translation, va rog sa nu mi-o luati in nume de rau ca nu pot oferi o traducere mai buna (o sa vedeti in poze):
piatra este uda - ploua
piatra este uscata – nu ploua
umbra pe sol – e soare
alb deasupra – e ninsoare
piatra nu se vede – ceata
piatra se leagana – vant
piatra sare sus-jos – cutremur
piatra a disparut - furtuna puternica
Aici am vazut o multime de oameni ce se bucurau de o zi splendida si de o bere sau ceva racoritor dar si de o priveliste minunata si toti (inclusiv eu) ne-am mai bucurat de inca ceva, acolo am gasit cateva alpacale (sa stiti ca m-am uitat pe DEX deoarece cuvantul alpaca la plural suna ciudat), dar animalutele alea erau atat de dragute ca lumea nu doar ca le fotografia, dar le si filma.
Am stat apoi pe o banca la soare bucurandu-ma de ceea ce vedeam intr-o minunata zi de toamna, dupa care m-am indreptat spre coborare, la fel, trecere prin turnicheti, calatoria in liniste si incetisor, poze multe dar si un filmulet pe care am sa il impartasesc cu voi ca sa intelegeti ce am simtit eu acolo si va doresc un weekend minunat in continuare, asadar web, te rog frumos sa atasezi acest flmulet youtu.be/VWcugPsiE-I unde am avut toamna la picioare.
Trimis de mishu in 13.10.18 21:10:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@mishu: Colorată excursie, felicitări!
Știi, frunzele toamnei sunt atât de vesele mereu, parcă ar fi fericite că vine iarna, in loc să plângă ele râd in zare și își schimbă rochița mereu.
E ca și cum abia ar aștepta liniștea albă, să se mai odihneasca și ele un pic
@maryka: Asa este, este o toamna frumoasa si din ce posteaza colegii nostri, e cam peste tot.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@krisstinna: Eu una am senzatia ca exact toamna natura explodeaza, poate si prin faptul ca este anotimpul meu preferat.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@adrianbogdan: Ma bucur ca iti place si multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Ce mult îmi place cromatica toamnei!
Mulțumesc frumos pentru plimbare. Votat cu drag peisajele minunate din fotografii!
FELICITARI pentru articol și fotografii!
Pe curând!
@mishu: Doamne, câtă frumusețe! O toamnă așa frumoasă a mai fost anul trecut, cam pe vremea asta aici
Bine-ai făcut c-ai prins o zi așa superbă, că te-ai plimbat și că ne-ai povesti și nouă!
În P33, aia cu piatra: deja e ceață... verde! Că piatra e ascunsă de iarba!
@Dana2008: Da, peisajele de toamna sunt superbe oriunde, si daca vremea e si ea prietenoasa, cu atat mai bine. Multumesc de vizita si aprecieri.
@Zoazore: Pentru ca nu ai pus semnele cum trebuie, nu apare un link tocmai cum trebuie spre articol, insa mie nu mi-a trebuit si asta pentru ca acel articol nu il pot uita, a fost minunat si s-a vazut asta si dupa aprecierea lui.
Si eu iti multumesc pentru vizita ta pe la toamna mea. O seara frumoasa.
@AncaGO: Avem o toamna frumoasa, o natura minunata, oriunde am fi.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Cetatea Kufstein si castelul Tratzberg — scris în 24.03.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Cand canta ingerii si oamenii sunt spectatori — scris în 14.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Inapoi in timp, acolo unde mi-am lasat sufletul – Kufstein, perla Tirolului — scris în 08.10.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 „Turism ecumenic“ – Da de unde?! Motiv de-o iesire in natura – Capela Locherer, Kufstein — scris în 12.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Hechtsee – lacul sirenei Hechta — scris în 13.10.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 O inventie fara “viitor” in trecut, dar atat de prezenta – Muzeul Madersperger, Kufstein — scris în 12.05.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Articolul 350 – 350 de amintiri frumoase si Kundl, locul in care iti auzi gandurile — scris în 17.12.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ