ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.01.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 2 zile
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Invinge-ti teama in Sky Box-ul KL Menara Tower

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu siguranta orice vizitator al capitalei malaysiene paseste in KL Tower sau Menara Tower. Este turnul televiziunii din KL. Nota 4,4 din 5 pe Google. Este concurenta renumitelor concitadine Petronas Twin Towers cu care voi incheia povestea noastra asiatica din KL.

Veti intreba poate:

-Daca vizitezi turnurile gemene Petronas, de ce sa mai vizitezi si turnul solitar Menara?

Toate sunt foarte inalte, in toate ajungi acolo sus, la patru sute si de metri inaltime, ba Petronas sunt si mai inalte si sunt si doua si mai au si celebra pasarela vizitabila care le uneste.

-Da, insa Menara este situat in varful unui deal, si desi constructia lui este mai putin inalta decat al Petronas, tu ca vizitator in Menara ajungi mai aproape de cer decat o faci in Petronas Towers, si ai sansa sa intri in Sky Box, “cutia transparenta din cer”.

Pentru simplitate voi folosi denumirea mai uzitata, KL Tower in loc de Menara Tower, desi mie imi place mai mult Menara, este mai personalizat.

Cum ajungem la KL Tower?

De la hotel avem de parcurs 1,5 km, asa ca hai pe jos. Am facut doua vizite, una de recunoastere si plimbare in zona si alta de seara pentru vizitarea turnului. De fapt trei vizite daca adaug si circuitul cu autobuzul etajat, linia rosie, care ne-a invartit si el in jurul turnului KL si a oprit la statia 7 pentru cei ce doreau sa coboare la KL Tower.

De la Ramada Hotel, despre care voi relata separat si mai tarziu, am pornit catre stanga pe Lorong Ceylon in urcus usor. In mai putin de 100 de metri, prima la dreapta pe Changkat Raja Chulan, din nou prima la dreapta in 300 metri pe Jalan Raja Chulan, un bulevard mare cu mai multe benzi pe fiecare sens. Dupa 150 metri trebuie sa traversam la semafor, (mare nebunie sa traversezi o strada lata, intens circulata in KL!), urmam catre stanga pe Jalan Ramlee, mergem pe trotuarul stang 100 metri, si facem iar stanga pe Jalan Puncak, in unghi si in panta, (aici e interesant cum ia “etajatul” curba). Aceasta strada va urca in serpentine pana la turn. Pentru pietoni exista doua scurtaturi pe care le recomand, pe alei amenajate cu scari. Masinile trec pe acest sector printr-un punct de taxare cu bariera. Foarte aproape de punctul de taxare pe trotuar este imprimat un marcaj care semnalizeaza ca in acel loc este cel mai bun unghi pentru fotografierea KL Tower.

Sus, langa turn, exista parcare pentru masini. Ne-am felicitat ca am fost consecventi dictonului “mersul pe jos face piciorul frumos”, am mai pozat un ficus, alt ficus, dar mai ales turnul si cladirile din jur in luminile serii, iluminatul turnului fiind spectaculos in diferite culori care se schimba dupa un program setat.

Adresa KL Tower este Jalan Punchak nr. 2, cod 50250, KL.

Coordonate: 3° 9′ 10,2″ N, 101° 42′ 13,7″ E

Acvariul Menara

In primul periplu per pedes ne-am lamurit cum e cu vizitarea turnului: cu biletele, cu cozile, cu vizita de seara, cu mancatul in zona. Si daca tot am ajuns aici si am citit in fata ochilor, peste drum de intrarea in turn, Acvariul Menara, am platit 2 x 18 MYR (1 MYR = 1 RON) si am intrat sa il vizitam.

Un album la acvariu mai costa inca 110 MYR, optional, bineinteles.

Acvariul este unul micut, cu doar doua sali. Ne-a placut Blacktip Reef Sharp, de talie mica si pestii exotici multicolori sau niste deditei filiformi fosforescenti. Amenajarea acvariului era una foarte frumoasa, cu cascade, pietre, constructii din lemn, unul din bazine fiind deschis si putin inalt, cu posibilitatea sa fotografiezi de sus inotatoarele. Am vazut si un mustacios (nu, nu m-am vazut pe mine in oglinda!), hai sa ii spunem somn. Multe broaste testoase erau la lectia de inot.

Relaxanta scurta vizita la acest acvariu.

Ponturi pentru vizitarea KL Tower

Pentru bilete exista optiunea de a le procura prin agentii sau online. Pentru aceste optiuni exista o intrare separata, o coada separata. Noi, dupa ce ne-am luat mare teapa cu biletele lor online la turnurile gemene, platind aproape dublu, am hotarit sa cumparam loco. Exista mai multe aparate de unde selectezi tipul de bilet dorit, existand trei obiective pe care puteai sa le alegi in bloc sau separat. Aveti optiuni pentru Observation Deck, Sky Box, Sky Deck + un popas optional la Sky Café.

Coada dureaza seara circa 30 minute, la randul obisnuit. Intra pe rand cam asa: doua grupuri din cei cu agentiile, online-ul, apoi un calup de vizitatori de la randul obisnuit. Daca nu va place coada, merge mai repede la skip the line.

Vizitarea KL Tower este posibila zilnic de la orele 9 la orele 22. Inainte sa ajungeti pe sky deck, daca vreti sa intrati in sky box trebuie sa cereti la trecerea prin turchineti niste bilete cu numar de ordine. Sunt gratuite dar indica momentul cand va vine randul sa intrati pentru maxim 30 de secunde in Sky Box. La Sky Box este ingramadeala caci o data ajunsi acolo la cucurigu, ca ti-e frica de inaltimi sau nu, inchizi ochii si tot intri in sky box.

In Sky Box o echipa profi iti face poze daca vrei, ai voie sa faci si tu cu resursele proprii, ceea ce este ok.

Vizita noastra a durat 3 ore si nu ne-a ajuns timpul sa vizitam si observation deck, caci s-a facut ora inchiderii. E drept ca am stat mult pe sky deck unde anuntau numerele de ordine pentru intrarea la sky box.

Biletele ne-au costat 2 * 99 MYR. Am primit cadou un album cu 3 poze in sky box si un QR code pentru a descarca toate pozele. Se puteau cumpara albume profi facute de ei, daca optai pentru mai mult de 3 poze.

De considerat coada de la intrarea in turn si cea de asteptare la Sky Box.

Dar ce este Sky Box-ul? Sky Box este o cutie cubica de 2,5 x 2,5 x 2,5 metri cu toate fetele transparente. Adica si fundul. Da, adica sub tine se vede haul! Sau zici ca pasesti prin vazduh. Daca sa stai sa-ti vina randul si apoi sa nu te incumeti sa vezi haul sub tine? Nu cred ca este cazul. Cat astepti iti vine o virgulita de curaj, cand te uiti cati au intrat in cutioa transparenmta inaintea ta si au iesit teferi. Comentariul asta este valabil pentru persoane cu rau de inaltime, ca mine.

La baza turnului sunt magazine si locuri de papa. Noi am ales aici un loc select care ne-a placut, un restaurant indian Moghul Mahal.

Merita sa vizitati KL Tower seara. Chiar daca asteptati cateva zeci de minute mai mult decat peste zi.

KL Tower. Date constructive si istorice.

KL Tower are o inaltime 420 m, constructia piciorului turnului avand 6 etaje si fiind situata pe Dealul Ananas (Bukit Nanas) inalt de 90 m. Astfel poti privi “de sus” Turnurile Petronas inalte de 452 m si situate la o cota mai joasa!

Este cel mai inalt turn de televiziune din Malaysia si al 7-lea turn din lume.

Lucrarile la turn au inceput in anul 1991, iar peste 1 an se turna fundatia, care avea sa fie terminata dupa alt an. Fundatia are o adancime de 17 metri, diametrul la baza 54 metri si s-au turnat 50 mii metri cubi de beton in aceasta. Piciorul turnului are la baza un diametru de 25 metri, 13 metri la nivelul cosului (etajului care iese in afara ca un brau unde este sky deck-ul) si o grosime variabila in jur de 1 metru. Suprafata sa exterioara masoara 83 mii metri patrati.

Instalarea antenei s-a petrecut in 1994. Turnul s-a deschis publicul larg pentru vizitare in anul 1996 la 1 Octombrie avand loc ceremonia de inaugurare in prezenta premierului.

In turn functioneaza 4 ascensoare rapide. Cosul turnului are la randul sau 6 niveluri incepand de la cota 276. Pt situatii de urgenta trebuie parcurse 2058 trepte. Cosul are suprafata de 7770 metri patrati. Aici se gaseste Observation Deck, dar si un restaurant cu 300 de locuri cu platforma rotativa care face o rotatie completa in 90 minute. Diametrul maxim al cosului atinge 50 metri.

Antena de pe acoperisul turnului este din otel si inalta de 86 metri.

Masa intregului turn atinge 100 mii tone.

Din punct de vedere architectural intalnim o imbinare a elementelor islamice cu cele ale artei moderne. In hala de intrare este o cupola impresionanta imbracata in sticla cu efecte de diamant.

La cota 335 se afla o platforma de sarituri. Aici se organizeaza si diferite concursuri internationale de gen.

Si o curiozitate: Menara KL sunt tiparite pe bancnotele de 2 ringgit (MYR).

Concluzie

Vizitarea KL Tower este dupa mine un “must see” daca ajungi in KL. Panorama vazuta din turn este superba si senzatia de a vedea Petronas Twin Towers “de sus” este speciala.

Intrarea in Sky Box este un alt “must”. Nu credeam sa am curajul sa stau in cutia cu fund transparent la 400 metri deasupra solului! Si nu uitati, vizitati-l dupa lasarea intunericului. Asteptarea randului, cozile, merita acceptate fara nicio discutie.

As spune ca a fost cel mai cel loc, dar mi-e greu, concurenta e puternica. Desi, parca totusi, a fost cel mai …. Sau ….

Whatever, vizitati KL Tower daca aveti sansa sa fiti in Kuala Lumpur.

Numai de bine tuturor!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 19.01.20 13:08:34
Validat / Publicat: 19.01.20 16:32:50

VIZUALIZĂRI: 1206 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 3 pozele facute de echipa de pozari
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40250 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Zoazore
[19.01.20 16:47:34]
»

@Dan&Ema: Bravo voua, baieti!

Dupa ce d-l Emi l-a salutat pe d-l Emu, dupa ce tu te-ai masurat cu ficusul, ati avut curajul sa urcati in 2,5 x 2,5 x 2,5 metri de sticla si sa si zambiti!

Acvariul este, iarasi, inedit. Mai ales ca pesti exotici nu prea se vad des pe la noi! La Tulcea ar fi cativa, dar...Acolo-s la ei acasa!

Exotica si frumoasa excursie ati avut!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[19.01.20 17:05:05]
»

@Zoazore:

In KL e plin de acvarii si gradini zoo. Spre exemplu, acvarii am vazut 5. Cel de aici de la Menara era unul mic. Dar cu pesti foarte misto. Astia colorati si dediteii aia sunt mortali. Doua acvarii am vazut integrate in marele zoo negara de care am scris. Si parcuri zoo sunt mai multe. Este un mare interes in Malaysia pentru fauna si flora. Au din belsug, dar nu-si bat joc de ea. In plus fac cunoscuta pe cea de pe ale meleaguri. Marele acvariu va urma, ala e wow.

Despre “zambet” am cautat prin vreo 30 de poze sa nu par “ud”.

De la caldura si umiditatea din preajma ecuatorului, bineinteles! ????

Numai bine! ????

Carmen Ion
[19.01.20 18:32:09]
»

@Dan&Ema: O experiență fără îndoială incitantă pentru amatorii de ”văzut lumea de sus”, printre care - din păcate, din rațiuni de rău de înălțime - nu mă număr... Skyline-ul nocturn arată fabulos. Bravo!

P11 mi-a amintit de excursia noastră în Singapore din 1991. Vegetația de un verde ireal și culorile nemaipomenit de vii ale legumelor și fructelor ne-au lăsat cu gura căscată pe toți (cu excepția lui Adrian, care cunoștea dinainte zona din deplasări de serviciu).

Când i-a arătat fiului nostru, care avea atunci 11 ani, un copac de 2 metri și i-a spus că e ficus, puștiul i-a răspuns: ”Fii serios, tati, ăsta nu e ficus. Ficusul crește în ghiveci la mamaia”!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[19.01.20 18:47:01]
»

@Carmen Ion:

M-am codit mult sa vad “lumea de sus”. In Sky Deck e ok, e incadrat ca un balcon protejat. Dar in Sky Box...

Mi s-a pus un nod in gat. Si inca unul. Si... noroc ca era coada. De fapt aveam un numar de ordine asa mare ca erau sanse sa nu ne vina randul pana la inchidere. Din cauza randului de asteptare multi insa au renuntat, asa ca incepusem sa avem sanse. Pe de o parte voiam sa ne vina randul chit ca nu ma uitam in jos cand avea sa vie momentul. Nu-ti spun insa ca un cuplu vazandu-ne cu ochii pe contorul cu numere de ordine, s-a hotarit sa renunte si sa ne dea noua biletele. Si uite asa deodata am avut doua perechi de bilete. Erau doua sky-box-uri. Si culmea, ne-a venit randul la amandoua la interval de cateva minute. Si am ibdraznit si in primul si in al doilea. Fotograful lor zicea sa zambesc mai natural dar m-am facut ca nu il inteleg.

Iar ficusii de pe strazi sunt superbi, atat verde sanatos peste tot, pentru ei nirmal, pentru noi exotic si luxuriant.

Multumesc de lectura si ecou, numai bine! ????

doinafil
[20.01.20 10:33:56]
»

@Dan&Ema:

Interesante datele despre construcția și istoricul Menarei (aprox. 7 etaje (de-ale noastre) în adâncime! )

Foarte haioase pozele din Sky Box! Amintiri superbe!

De ce sunteți cu șosete în picioare, v-ați lăsat mergătorii la ușă?!

Mie - în mod sigur - nu mi-ar fi fost teamă să mă uit în jos! Îmi plac provocările și le aștept. Doar la „bungee jumping” nu m-aș încumeta să „mă bag”!

Felicitări, curajoșilor!

Mika
[20.01.20 14:53:59]
»

@Dan&Ema: Erai cam crispat in prima fotografie, acolo in Sky Box. Interesant. Mi-ar fi plăcut. Frumos și acvariul. Felicitări!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.01.20 20:23:36]
»

@doinafil:

In cubul de sticla se intra fara ghete, adidasi etc, adica musai prezenta la nivel de ciorap. Din motive de transparenta a podelei,

Referitor la portia necesara de curaj (stiu, tu nu ai retineri, " te bagi", ea trebuie incarcata pentru un ciclu de 25 secunde cat aveai voie in " sky box" .

Era un contor de timp care masura secundele invers (ca la baschet) si un tignal care urla la expirarea timpului alocat si erai invitat sa parsesti " transparentul" daca nu te simteai de la sine.

Numai bine!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[20.01.20 20:26:46]
»

@Mika:

Referitor la grimase: Imagineaza-ti ca am ales poza cea mai rezonabila.

Recunosc si declar public ca a fost misto si m-as duce si a treia oara in " sky box" .

Nici la munte nu ma simt prea bine cand vad haul sub mine. Sau doar langa mine. Imi amintesc ca m-am bucurat in Retezat cand am parcurs Portile Inchise ca era ceata!

Multumesc de ecou si lectura, numai bine!

roth
[26.01.20 11:14:26]
»

@Dan&Ema: Superb, superb, superb ce pot sa mai spun?

Vacante frumoase.

mishu
[01.04.20 22:48:00]
»

@Dan&Ema: Trebuie sa recunosc cinstit, prima poza este bestiala, m-a distrat teribil, ce sa mai, fata ta spune totul, apoi te-ai mai relaxat putin.

Felicitari, votat cu mare drag.

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[02.04.20 08:22:15]
»

@mishu:

Pana in ultima clipa nu am stiut daca ma voi incumeta sa stau in sky box.

M-a ajutat Emi, m-a ajutat timpul de asteptare in care am vazut cata lume intra si cat erau dispusi sa astepte nunai sa intre in cutia aia transparenta suspendata.

Daca nu ar fi fost inghesuiala, nu m-as fi bagat.

Numai bine! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, doinafil, Mika, mishu, roth, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kuala Lumpur:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076351881027222 sec
    ecranul dvs: 1 x 1