ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2013
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 10.08.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 8 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Kefalonia de la nord la sud (II)

TIPĂREȘTE URM de aici

Partea a II a

27 iunie

Am inceput ziua cu un tur al plajelor din sud, despre care stiam ca sunt cu nisip. Astfel de la Trapezaki si pana in Lassi sunt 12 plaje nu foarte mari si nici extraordinar de amenajate, multe dintre ele fiind foarte intime. Dintre toate, cele mai mari si dotate cu de toate sunt Avithos, Ammes, Platis Gialos si Makris Gialos.

Prima oprire la Avithos. Se ajunge cu usurinta, sunt indicatoare din soseaua principala, drumul este serpuitor dar bun. Langa plaja sunt 2 taverne cu preturi acceptabile. Parcare exista dar este micuta. Plaja este maricica, intrarea in apa lina. Am vazut pe plaja cateva locuri imprejmuite si semnalizate ca fiind ocrotite, sunt cuiburile testoaselor. Plaja este marginita de stanci care coboara spre apa.

Dupa 2 ore de plaja am plecat spre biserica Theotokos din satul Domata, situat intre Svoronata si Metaxata. Noi am fi vrut sa o vizitam intrucat adaposteste sicriul in care a fost adus Patriarhul Gregory al V lea, ce a fost spanzurat de turci. Povestea spune ca un capitan kefalonian a gasit trupul patriarhului plutind in apele Bosforului. In ziua in care am fost noi fiind si pe la pranz biserica era inchisa.

De acolo am urmat un drumulet ingust care iese din sat spre o padurice si am gasit o mica si superba bisericuta albastra. Nu-i stiu numele dar noua ne-a placut extraordinar de mult. Este solitara, asezata langa un drum forestier si absolut nimic nu deranjeaza linistea ce o inconjoara. Daca doreste cineva s-o vada ii pot da coordonatele GPS.

Planul nostru initial era de a merge apoi catre plaja Makris Gialos la Hotelul Mediteranee, deoarece Tonia ne-a zis ca este locul ideal unde poti petrece cateva ore departe de soarele arzator al amiezii, in zona fiind multa umbra. Noi am crezut ca se refera la umbra de la copaci si nu la umbra de la umbrelele de pe plaja sau a terasei hotelului, asa ca nu am stat acolo. N-am avut nici macar curiozitatea de a ne uita pe un meniu. Mai atragatoare mi s-a parut plaja si paduricea de la Platis Gialos unde se afla Hotelul White Rocks dar pana la urma n-am mai oprit.

Ne-am continuat traseul pana am ajuns la Farul St Theodore din Lassi care se afla pe o mica peninsula artificiala. Farul a fost construit in 1828 de catre englezi. A fost distrus la cutremrul din 1953 si reconstruit in 1960 respectind exact originalul. Constructia este foarte frumoasa, circulara si este relativ simpla. Exteriorul este flancat de 20 de coloane dorice. De-a lungul pontonului sunt si cateva bancute. Din cate am inteles este inca functional.

Katavothres a fost urmatoarea oprire. Am ajuns aici dupa ce "gondolierul"nostru de la Lacul Melissani ne-a starnit interesul. Am vrut sa vedem cu ochii nostri locul unde apa marii intra sub pamant pentru a reaparea mai tarziu in acel lac fascinant.

Este situat la 3 km de Argostoli si nu trebuie ratat de nici un turist ce vine in Kefalonia. Zona in sine constituie un fenomen geologic foarte interesant. Stancile ce formeaza malul sunt crapate lasand astfel apa marii sa intre pe uscat si printr-un canal sa ajunga la gaurile unde se infiltreaza.

Faptul ca apa de aici ajunge in Melissani a fost dovedit stiintific in 1963, atunci cand s-au facut niste experimente. Astfel apa de aici s-a amestecat cu niste substante violet care dupa 14 zile s-au regasit in lacul Melissani si mai apoi in Karavomilos.

Dar aici am gasit mai mult decat atat, am descoperit prima moara de apa construita in Kefalonia de catre englezi.

Si bineinteles ca orice loc care se respecta are si un restaurant foarte sic"Katavothres Rest Area" se numeste, aici se tin tot felul de petreceri si mese importante. Noi n-am intrat intrucat tot personalul era foarte preocupat cu amenajarea restaurantului pentru un eveniment.

Dupa vreo jumatate de ora am lasat in urma acest loc fascinant pentru a purcede spre capitala insulei, Argostoli. Si aici am ajuns cu un singur gand sa mancam ceva si repede, intrucat era trecut bine de ora pranzului.

Si am gasit repejor o taverna/fast food, Ladokolla se numeste, unde am mancat o pita giros foarte buna la 2 euro bucata.

Dupa ce ne-am plimbat putin pe stradutele din Argostoli am plecat spre Trapezaki, cu gandul la ce vom mai vedea in ziua urmatoare.

28 iunie

Ziua am inceput-o in forta, trezirea dis-de-dimineata si la ora 8:30 eram deja pe plaja din Lourdata. La acea ora eram singuri pe plaja, doar un domn mai matinal alerga pe faleza.

Plaja este mare, amenajata, curata, este cu nisip. In apropiere este si o parcare, toalete publice fara taxa si o sumedenie de taverne pe faleza. Si aici sezlongurile si umbrelele apartineau tavernelor, noi le-am vazut pe toate stivuite pe mal dar nestiind care este regimul nu ne-am luat. Mai tarziu cand au inceput sa apara obisnuitii plajei am observat ca toata lumea le lua fara sa plateasca, iar mai tarziu comandau cate ceva de la bar. Aici am prins cateva ore de plaja perfecta, vantul adia foarte usor, soarele diminetii nu era foarte puternic, singurul neajuns a fost apa care era cam rece. Aceasta plaja o recomand celor cu copii, intrarea fiind lina si fara pietre in apa, insa din cauza nisipului nu este foarte limpede.

Pe la ora 12, cand plaja incepea sa se aglomereze noi am plecat spre Poros, in SE insulei. Aici nu am stat foarte mult intrucat este un satuc mititel care nu ofera prea multe. In port cateva magazine si taverne, un parculet si cateva bancute. De aici am cumparat cateva suveniruri, magnetii de frigider fiind mai ieftini ca in alte parti (setul de 3 bucati la 2 euro), iar pentru copil un set de casti de luptatori antici greci foarte dragute.

Ne-am indreptat apoi spre Skala. Am fi vrut sa stam putin pe plaja, dar soarele amiezii era toropitor asa ca ne-am multumit sa admiram statiunea din masina. Plaja atat cat am vazut-o este de departe una din cele mai amenajate din Kefalonia, Skala fiind o statiune maricica si destul de animata.

Inainte de a ne face planul pentru aceasta zi citisem ca la Capul Mounda se pot vedea testoase, asa ca si acesta era un obiectiv de vizitat. Am ajuns pe plaja cu acelasi nume pe la ora 3 si am purces iute spre mare in speranta ca voi vedea macar niste cuiburi si cu putin noroc vreo testoasa. Broscute n-am vazut dar am descoperit o plaja superba, insa soarele foarte puternic nu ne-a lasat sa stam acolo.

Asa ca am decis sa stam cateva ore la umbra la un hotel aflat in apropierea plajei, unde daca serveai ceva de la ei puteai sa stai linistit la piscina.

Hotelul se numeste Marina Bay, dispune de parcare, restaurant, piscina, mini-market si wi-fi. Noua ne-a placut modul in care administratorul acestui hotel stie sa faca turism si stie sa se faca placut si de alti clienti in afara de cei care stau efectiv acolo.

De fapt am remarcat ca in Kefalonia se practica acest gen de servicii, luati ceva de la noi si noi va dam gratis sezlong, umbrela, acces la piscina sau wi-fi. Mi se pare corect si fata de client si fata de hotelier/patron restaurant. Se merge pe ideea ca orice client multumit de servicii se va mai intoarce sau macar va povesti la altii, asa cum fac eu acum. Poate ar trebui sa mai invete si ai nostri cate ceva despre cum se face turism.

Personalul de la restaurant a fost foarte ok, ne-a prezentat meniul imediat si ne-a spus ce putem gasi de mancare. Baietii au ramas in restaurant si si-au asteptat pranzul iar eu m-am instalat confortabil langa piscina. Toata consumatia noastra a fost de 20 de euro si am stat acolo cam 3 ore. Principala atractie, piscina, este marisoara, curata, se adanceste treptat si apa era nesperat de calda.

Pe la ora 6 am plecat pe plaja Mounda, o plaja superba, lunga, unde am gasit cea mai calda apa din Kefalonia. O recomand cu caldura celor cu copii mici, intrucat intrarea este foarte lina, noi ne-am indepartat mult de mal si apa nu ne-a trecut de nivelul umerilor. Tot aici baietii au facut si snorkeling si au vazut o gramada de pestisori. Sezlongurile si umbrelele sunt gratis si apartin celor de la Marina Bay Hotel.

Cu greu ne-am despartit de aceasta plaja si am sperat ca poate vom mai reusi sa mai trecem pe acolo intr-una din zile, dar n-a fost sa fie asa.

Ultima oprire din aceasta zi a fost in satul pescaresc Katelios, unde am avut parte de o masa delicioasa exclusiv cu peste.

Katelios este un satuc foarte cochet, pe strada principala gasesti o multime de taverne cu specific pescaresc, care mai de care mai ochioasa, care te imbie sa le gusti savuroasa mancare. Daca ar fi fost dupa mine as fi mancat aici in fiecare zi.

In port am vazut o multime de barcute dar si o mica plaja amenajata cu sezlonguri si umbrele.

Va urma.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de elena_iasi in 26.07.13 00:48:00
Validat / Publicat: 26.07.13 08:38:19

VIZUALIZĂRI: 4994 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elena_iasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Biserica Theotokos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

maryka
[29.07.13 09:18:44]
»

Buna!

Mi-au placut rw-urile, felicitari pt vacanta! Am citit cu interes totul despre Kefalonia, am revazut mare parte din locurile pe care si noi le-am strabatut anul trecut, dar si multe altele pe care le-am ratat sau nu am avut timp sa le vedem. Mai aveam nevoie de cel putin 2-3 zile pt a cuprinde aproape tot, pt ca insula este ofertanta din acest punct de vedere. Este una din insulele care mi-a placut cel mai mult. Noi am stat in Skala, care s-a dovedit o statiune minunata, cu plaja mare, amenajata, cu tot confortul necesar.

Asteptam cu interes continuarea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elena_iasiAUTOR REVIEW
[29.07.13 09:33:09]
»

@maryka: si noua ne-a placut foarte mult. Si desi ne-am plimbat mult, au mai ramas multe de facut, inca de-o vacanta.

Sper sa am timp saptamana aceasta sa termin de scris despre aceasta insula superba.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elena_iasi, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kefalonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055933952331543 sec
    ecranul dvs: 1 x 1