GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Kefalonia a tot fost pe lista cu locuri pe care vrem să le vedem, dar mereu a fost abandonată in favoarea altor locuri, ma indepărtate. E aproape, ne-am spus, avem timp să o vedem. Mai mult, timp de zece ani, am evitat Grecia. Nu am vrut să mai merg pe acolo după două săptămâni petrecute in Atena printre fumigene și demonstrații.
Anul trecut insă, ne-am reamintit de Kefalonia, mai ales că doream un concediu liniștit, cu multă leneveală pe plajă.
Zis și făcut, destinația fiind aleasă, m-am apucat de căutat cazări. Nu a fost chiar simplu, nu știam exact unde este cel mai bine să stăm. Pentru aceasta m-au ajutat review-urile de pe AFA, multe, se știu ei care, nu vreau să nedreptățesc pe nimeni. Ca să reușim să vedem cât mai mult din insulă, am decis să stăm in trei locații diferite, dar toate cât mai aproape de mare. Chiar și așa, a rămas o mare parte din insulă neexplorată, e drept că nici nu ne-am obosit prea tare să colindăm, preferând de multe ori să ne oprim pe câte o plajă.
Dar, să incepem cu inceputul și să spun câteva cuvinte despre cum ajungem in Kefalonia.
Și de această dată am optat pentru autoturismul personal, mai ales că nu ne place zborul cu avionul. Nu este greu, suntem amândoi șoferi și putem conduce cu rândul. Un mare avantaj al transportului cu autoturismul, este că iți conferă mai multă flexibilitate. Pe traseu te mai poți opri in anumite locuri care ți se par interesante, mai poți face schimbări/ajustări ale planului de vacanță.
Am plecat din București pe data de 29 august, pe la 8.30 dimineața. Până la Giurgiu am mers lejer, nu era aglomerat. Am oprit la benzinăria din vamă, unde am vrut să mai completăm combustibilul consumat, dar coada mare ne-a făcut să renunțăm, deși majoritatea stătea pentru achiziționarea vignietei bulgărești. Noi am achiziționat-o on line, așa că nu am mai pierdut timpul și am plecat mai departe.
Am trecut destul de repede de vamă, și ne-am continuat traseul prin Bulgaria. Se merge mult mai bine față de primele noastre traversări ale Bulgariei, s-a mai mărit numărul de Km de autostradă dintre Sofia și Kulata, punctul de vamă cu Grecia.
Prima noapte am petrecut-o in Salonic (vezi impresii), unde am ajuns la ora 16.00, după mai bine de 9 ore de mers, cu câteva pauze de cafea, mâncare și realimentare combustibil.
A doua zi am plecat lejer, pe la ora 9 dimineața. Nu ne grăbeam, aveam cazare in Kyllini (vezi impresii), unde speram să prindem și vreo două ore de plajă. De la Salonic până in Patras am mers numai pe autostradă, care se plătește. Din păcate nu există vigneta și nu au nici sistemul de plată o singură dată, atunci când părăsești autostrada (ca in Italia sau Franța). Plata se face din când in când, nu știu exact pe ce criterii, sume diferite, de la 0,30 eurocenți până la aproape trei EURO. In total, am plătit pe autostrada din Grecia, dus-intors, 41 EURO la care se adaugă câte 13,70 EURO/sens, taxa de pod Rio-Antirrio.
In Kyllini am stat o noapte la Hotel Glarentza (vezi impresii)), iar următoarea zi am luat ferry spre Poros – Kefalonia. Biletele le-am achiziționat on-line, dus-intors, preț 154 EURO (2 persoane + masina).
Cu ferry se mai poate ajunge din Patras, Astakos sau Lefkada până in portul Sami sau Fiskardos.
Pe insulă se poate ajunge și cu avionul, pe aeroportul din Argostolion.
Am stat cinci nopți in zona Lourdata, trei in Dhivarata și două in apropiere de Argostolion, in Lassi. Ultima cazare am ales-o exclusiv pentru plajă, chiar dacă era destul de aproape de prima zonă. Nu ne-am deplasat de acolo decât intr-o seară, pe jos, până in Argostolion. In rest am lenevit pe plajă. Voi povesti despre fiecare cazare, in review-uri separate.
Ce am făcut in Kefalonia?
Cea mai mare dintre insulele Ionice, Kefalonia se poate lăuda cu 237 Km de litoral pe care se intind 39 de plaje, cu o zonă muntoasă cu inălțimea maximă de 1628 m (Muntele Ainos), acoperit cu o specie unică de brad și pin negru. Insula este renumită și pentru Lacul Melissani și Peștera Drogarati, importante puncte de interes turistic. Bineințeles că nu lipsesc nici măslinii, care acoperă o mare parte din zona deluroasă.
Așa cum am spus, am stat mult pe plajă, și, Kefalonia chiar are cu ce se mândri la acest capitol. Aici se află una dintre cele mai frumoase plaje din Europa (nu știu daca nu este exagerat acest calificativ dar grecii se mândresc cu el) – Plaja Myrtos. Sunt plaje cu nisip și intrare lină in apă dar și plaje cu pietre, mici, sălbatice. Pe cele amenajate se puteau inchiria sezlonguri și umbrele, erau multe taverne sau cafenele unde puteam mânca sau ne puteam răcori cu o băutură. Despre cele câteva plaje pe care le-am vizitat, voi incerca să potestesc intr-un alt review.
In perioadele in care ne-am desprins de nisipul de pe plaje am vizitat Peștera Melissani, satul Assos (superb!) cu castelul venețian aflat deasupra golfului și Fiskardo, singurul sat de pe insulă care nu a suferit distrugeri insemnate după cutremurul din 1953. Nu am uitat nici capitala insulei, Argostolion, un mic oraș foarte aglomerat.
Pe la toate aceste obiective am mers cu autoturismul din dotare. Șoselele sunt bune, corect semnalizate, nu există autostrăzi. Drumurile nu sunt chiar ușoare, se circulă mult in zona montană, și sunt locuri, cum este zona Lourdata, cu sosele inguste și foarte inclinate.
Există și transport in comun dar nu pot să spun prea multe despre el, nu l-am folosit.
Din punct de vedere gastronomic, Kefalonia se aliniază celrlalte insule grec ești. Și aici mănânci bine, sănătos și la prețuri incă acceptabile. Nu este nicio surpriză că sunt foarte multe taverne, cafenele, baruri, amplasate chiar acolo unde ai nevoie de ele. Bineințeles că am profitat și am mâncat mult pește și fructe de mare, dar nu au lipsit nici salatele sau alte preparate din carne. Voi povesti despre câteva astfel de locuri binefăcătoare sufletului și stomacului, intr-un review separat.
Nu am reușit să vedem tot, a rămas o parte importantă din insulă nevizitată, peninsula Paliki, cu orașul Lixouri și renumita plaja Xi. Cine știe, poate vom reveni.
Ne-a plăcut in Kefalonia, ne-am realizat obiectivul principal pentru care am ales insula, acela de a ne relaxa și de a profita cât mai mult de mare și de soare.
Trimis de Mika in 01.02.23 18:58:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am vizitat Kefalonia în 2017, într-o excursie de o zi cu plecare din Zakinthos. Frumoasă, puțin mai sălbatică decât alte insule grecești văzute de mine, Kefalonia a fost „dragoste la prima vedere” , propunându-mi să revin pentru un sejur, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat (încă!). Lacul subteran Melissani și peștera Dragorati au fost două dintre cele mai frumoase obiective ale excursiei. Pe lângă acestea, peisajele încântătoare, plajele cu nisip alb, fin, pădurile de pin sunt o recomandare pentru o vacanță în Kefalonia.
Felicitări pentru excursia făcută, impresiile și pozele postate, pentru faptul că m-ai făcut să mă întorc pentru câteva minute în frumoasa Kefalonie!
@Mika: În urmă cu şapte ani am petrecut o minunată vacanţă în Kefalonia şi articolul tău mi-a amintit de frumoasa insulă ionică ce ne-a oferit un peisaj complet: munte, mare, plaje, mâncare bună, sate şi oraşe tipic greceşti, localnici ospitalieri, toate armonizate perfect.
Felicitări pentru vacanţă, fotografii, articol!
@Rodel: Mulțumesc! Sper să revii in Kefalonia, chiar merită.
@irinad: Mulțumesc! Mă bucur când poveștile mele aduc amintiri plăcute cititorilor.
Felicitari pentru articol și pentru pozele minunate realizate. Am fost și eu intr un an în portul Fiskardo cu ocazia unei croaziere pe mare pornita din Lefkada-Nidri. Mi a plăcut foarte mult și as dori sa revin în viitor sa explorez mai mult insula. Am cautat anul acesta la agențiile de turism și nu prea am văzut prea multe oferte pentru Kefalonia dar poate vor apare oferte interesante cu transportul inclus. Oricum destinatia este pe lista și as dori și eu sa o vizitez mai ales pentru plajele minunate. Anul acesta voi merge din nou in Zakynthos.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 Kefalonia - la mare (țărmul sudic) și la munte — scris în 11.12.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Kefalonia de la nord la... est — scris în 05.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kefalonia de la est la... sud-est — scris în 23.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Kefalonia vestică (de la Assos la Paliki) — scris în 07.11.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Melissani, acasă la Pan — scris în 17.01.22 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Plimbăreți prin Kefalonia — scris în 12.11.19 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Concediu Kefalonia — scris în 28.08.19 de ramonaiutalim din TG-JIU, JUD. GORJ - RECOMANDĂ