ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.08.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Engaku-ji, templul Zen al scolii Rinzai

TIPĂREȘTE URM de aici

Acest templu pare sa fie trecut cu vederea, desi se afla chiar langa statia de tren JR Kita-Kamakura, asezat pe un deal. Nu are arhitectura magnifica a celorlalte temple si altare, dar este frumos amenajat, intr-un loc foarte linistit, placut, potrivit meditatiei Zen, in mijlocul naturii in stare aproape naturala.

Templul a fost inițial ridicat pentru a onora sufletele multor luptatori care au murit pe campul de lupta, fie japonezi, fie mongoli. Dupa diferite perioade de declin si distrugere accidentala, Engaku-ji a primit un nou impuls, spre sfarsitul perioadei Edo, cand acesta a fost reconstruit si     s-au consolidat bazele templului actual. In timpul perioadei Meiji, maestrii Zen ai scolii Rinzai au incurajat preotii budisti Bozu sa se retraga la Templul Engaku-ji, care a devenit astfel principalul centru de meditatie Zen din Kanto. Reputatia, care continua si astazi, cu organizarea regulata a sesiunilor si seminariilor Zen, i-a adus numele de„templul spiritului’’.

Se spune ca templul a fost numit Engaku-ji„, Templul Iluminarii Perfecte’’, deoarece o copie a Sutrei Iluminarii Perfecte a fost dezgropata in timpul constructiei templului.  

Pentru a ajunge la templu, am traversat calea ferata si am mers circa 100 metri, pana la prima poarta Sanmon care marcheaza intrarea in templu.  Am ajuns aproape de ora inchiderii aici, am platit 500 yeni, dupa care am urcat treptele abrupte pentru a admira a doua si impunatoarea poarta Sanmon cu 2 etaje, realizata in intregime din lemn sculptat si reconstruita in 1785. Este decorata cu o placa de lemn gravata cu numele templului„Engaku Kosho Zenji’’, dupa o caligrafie a imparatului Fushimi, iar etajul superior gazduieste o statuie a lui Kannon cu 11 fete inconjurat de 16 intelepti.  

In centrul esplanadei, pavilionul principal numit Butsuden, care a fost reconstruit in 1964, dupa ce a fost distrus de marele cutremur Kanto, il consacra pe Buddha Hokan Shaka Nyorai, reprezentat ca o statuie din lemn, asezata pe un suport mare in forma de lotus, iar pe tavan se afla pictura unui dragon alb.

In partea stanga a Portii Sanmon, este Sala Sembutsu-jo, pentru meditatia Zen a calugarilor, cu acoperis din paie, adapostind statuia lui Yakushi Nyorai aflata in centru si statuia Marelui Bodhisattva Seon pesimist.

Kojirin este o sala de meditatie Zen pentru stagiarii laici (Koji). Sesiunile de meditatie au loc aici in majoritatea duminicilor, atat pentru cei care participa pentru prima data, cat si pentru publicul larg.

Ajungem apoi in fata Daihojo, un alt pavilion impunator care a fost initial casa maestrului templului. Acum este folosit pentru diverse ceremonii religioase, sesiuni de meditatie sau ca loc de expunere a comorilor templului, un eveniment care are loc in fiecare an toamna.  

Un mic templu, Benten-do, este dedicat zeitei Benzaiten, una dintre cele 7 zeitati ale fericirii, iar langa acesta se afla marele clopot, ce are o inaltime de 2,6 metri, cel mai mare dintre toate clopotele templelor din Kamakura.

Shariden (Relicvariul), restaurat dupa un incendiu este o comoara nationala si se spune ca ar contine un dinte al lui Buddha adus din China.  

In plimbarea noastra, in partea dreapta, am intalnit si un cimitir iar pe deal exista si pesteri care pot fi explorate, una dintre ele adapostindu-l pe Zeul Fericirii.

Fiind ultimii vizitatori ai templului, apropiindu-se ora de inchidere,  nu ne-am aventurat mai sus, intorcandu-ne si indreptandu-ne spre iesire, bucurosi ca am bifat si acest obiectiv, tristi ca ploaia nu a fost de partea noastra pentru a explora toate cotloanele si pentru a face mai multe fotografii.

Ne-am indreptat spre gara, cu apa flescaind in adidasi si pantalonii„de stors” , intorcandu-ne in Tokyo pentru a pregati bagajele si a ne odihni, urmand sa plecam spre urmatoarea destinatie, Kyoto, cu oprire în Matsumoto.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 16.08.24 16:20:06
Validat / Publicat: 16.08.24 17:22:56

VIZUALIZĂRI: 82 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Templul a fost inițial ridicat pentru a onora sufletele multor luptatori care au murit pe campul de lupta, fie japonezi, fie mongoli. Dupa diferite perioade de declin si distrugere accidentala, Engaku-ji a primit un nou impuls, spre sfarsitul perioadei Edo, cand acesta a fost reconstruit si s-au consolidat bazele templului actual. In timpul perioadei Meiji, maestrii Zen ai scolii Rinzai au incurajat preotii budisti Bozu sa se retraga la Templul Engaku-ji, care a devenit astfel principalul centru de meditatie Zen din Kanto. Reputatia, care continua si astazi, cu organizarea regulata a sesiunilor si seminariilor Zen, i-a adus numele de ,,templul spiritului’’.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kamakura:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045265913009644 sec
    ecranul dvs: 1 x 1