ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.08.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hase-dera, templul Kannon din Kamakura

TIPĂREȘTE URM de aici

Clima Japoniei este de tip subtropical umed, astfel ca in luna iunie episoadele ploioase sunt frecvente. Am avut noroc, primele 4 zile au fost frumoase, fara precipitatii, insa in cea de-a cincea zi, vremea s-a schimbat, astfel ca desi temperatura a fost placuta, ploaia nu s-a oprit toata ziua. Am pornit de dimineata din Tokyo catre Kamakura, un oras situat la mai putin de o ora de Tokyo, in sud. Este renumit in special pentru numeroasele temple, 65 fiind budiste si 19 altare sintoiste. In gara exista un panou pe care sunt prezentate mai multe trasee, in functie de timpul alocat vizitei acestora, de la 2 pana la 6 ore.

Kamakura a fost capitala Japoniei, Minamoto Yoritomo, primul shogun al Japoniei alegand-o ca sediu pentru shogunatul sau si a ramas aici timp de 150 de ani.  

Am reusit sa vizitam 3 temple budiste: Hase-dera, Kotoku-in, Engaku-ji si un altar shintoist, Tsurugaoka Hachiman-gu.  

Din gara am mers cu autobuzul circa 5 minute, pana la primul obiectiv, templul Hasedera, deschis zilnic intre orele 8-17, un  vechi templu budist al sectei Jodo, cunoscut ca Hase Kannon, construit in perioada Nara.  

Conform legendei, 2 statui Kannon au fost sculptate dintr-un copac sacru de camfor, in Hatsuse (in prezent prefectura Nara). Una a fost consacrata templului Hasedera din Nara, cealalta a fost aruncata in ocean si a plutit ajungand langa Kamakura. Statuia din lemn aurit, inalta de 9,18 metri, este considerata una dintre cele mai mari sculpturi din lemn din Japonia si este gazduita de cladirea principala a templului, Sala Kannon-do.

Poarta de intrare in templu este a patra ca marime din Kamakura. Un felinar mare si rosu si un pin ce face umbra, ne-a intampinat, desi mai degraba sub pin ne puteam adaposti impotriva ploii.

Intrarea se face pe langa casa de bilete, de unde am cumparat biletul ce costa 400 de yeni, iar  pentru muzeul Kannon se plateste separat 300 de yeni. Dincolo de intrare se afla o gradina frumoasa cu un iaz, crapi Koi si o cascada. In partea stanga se afla Shuin-jyo, locul de unde se poate obtine contracost o stampila shuin sau go-shuin, un fel de certificat oferit persoanelor care copiaza manual o sutra, dar astazi se poate obtine o astfel de stampila doar vizitand templul si rugandu-te.

Hasedera este construita de-a lungul versantului unui deal impadurit. Pe drumul prin padure am intalnit Ryo-en Jizo, un grup de trei mici statui Jizo, care se gasesc in trei locatii de pe teritoriul templului.

Am urcat si am ajuns la templul in care se afla cea mai mare si mai importanta sala, Sala Kannon, care a fost reconstruita de mai multe ori, in special atunci cand a avut loc marele cutremur din 1923. Actuala sala este din beton armat si a fost finalizata in 1985, pentru a gazdui statuia magnifica a lui Hase Kannon, ce are 11 capete deasupra capului principal, fiecare dintre ele cu o expresie diferita. Spre deosebire de celelalte temple vizitate, aici se recomanda ca rugamintile sa fie facute in tacere, fara a bate din palme.

Langa sala principala, in partea dreapta se afla Sala Amida in care se gaseste o statuie de aur a lui Amida Buddha, in pozitie sezand, care are rolul de a tine departe spiritele rele si nenorocirile, fiind una dintre cele 6 statui principale ale lui Amida din Kamakura, comandata de Minamoto Yoritomo.

In partea stanga a salii principale se afla Muzeul Kannon, ce expune comori ale templului Hasedera, statui budiste si clopotul original al templului.

In zona se afla si Kyozo (Arhiva Sutrelor sau Casa Scripturilor), un depozit pentru stocarea scripturilor budiste si a cronicilor istoriei templului. Scripturile sunt stocate intr-un raft rotativ numit Rinzo. Raftul poate fi rotit pe data de 18 a fiecarei luni, existenad credinta ca daca rotesti Rinzo o data, primesti aceeasi virtute ca atunci cand reciti toate Sutrele.

In dreapta templului se afla clopotnita Shoro, unde clopotul turnat recent in 1984, este batut in fiecare dimineata la ora 8, cand se deschide poarta de intrare.

Am coborat si pe partea dreapta am ajuns la Sala Jizo-do, un templu mic, consacrat lui Jizo – Bodhisattva, care este ocrotitoarea copiilor. Templul este incadrat de sute de statui mici de piatra Jizo in picioare, care sunt acolo pentru a alina sufletele copiilor decedati, ajutandu-i sa ajunga in paradis. Statuia lui Mizukake  Jizo (Jizo care toarna apa) este plasata langa sala si exista credinta ca iti poti purifica mintea turnand apa peste statuie.

O alta sala mica, situata mai jos este dedicata zeitei Benten cu opt brate, cunoscuta drept Zeita muzicii si a intelepciunii. Ea este patroana muzicii, a artelor plastice, o zeita a frumusetii si bogatiei feminine, despre care se crede ca alunga nenorocirile si da raspuns la rugaciunile pentru dezvoltarea abilitatilor tehnice. Langa sala exista o mica pestera, in care sunt statui ale lui Benten.

L-am descoperit si pe Nagomi Jizo, zambitor, statuie plasata in anul 2010 pentru a oferi liniste sufleteasca vizitatorilor.

Daca ai timp mai mult la dispozitie si vremea este frumoasa te poti plimba pe aleile pline de hortensii in 40 de sortimente, care in sezonul ploios sunt spectaculoase. De asemenea, platforma de observatie sau restaurantul Kaikoan, unde poti servi masa, ofera vederi panoramice asupra oceanului si plajelor.

Am plecat din templu, cu parere de rau ca ploaia nu ne-a lasat sa ne bucuram mai mult de frumusetea gradinilor si am pornit spre urmatorul obiectiv, Templul Kotoku-in cu Marele Buddha.  

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de geani anto in 10.08.24 10:16:33
Validat / Publicat: 10.08.24 12:12:02

VIZUALIZĂRI: 162 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 O alta sala mica, situata mai jos este dedicata zeitei Benten cu opt brate, cunoscuta drept Zeita muzicii si a intelepciunii. Ea este patroana muzicii, a artelor plastice, o zeita a frumusetii si bogatiei feminine, despre care se crede ca alunga nenorocirile si da raspuns la rugaciunile pentru dezvoltarea abilitatilor tehnice. Langa sala exista o mica pestera, in care sunt statui ale lui Benten.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[16.08.24 17:23:38]
»

Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Kamakura:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23423790931702 sec
    ecranul dvs: 1 x 1