ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Drobeta-Turnu Severin
ÎNSCRIS: 04.05.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 11 MIN

    „Călare” prin Firenze sau „Muică o făcurăm și pe-asta”

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Oltean sunt, oltean îmi zice … Oltean sunt pe un’ m-oi duce!!! Că doar aflarăți că sunt de la Severin și mă mândresc cu asta! În plus România fără Oltenia cică e ca Italia fără Sicilia. Na că o găsirăm și pe asta! Așa că, să trecem la partea cu Firenze…

    Știți deja că felia noastră de Toscana era pusă la frământat de prin februarie 2015, iar în aluatul fiecărui concediu făcut cu mașina aruncăm de fiecare dată și harta traseului și a orașelor ce urmează a fi bătătorite. Nu avem GPS dar băieții mei au telefoane, așa că atunci când ițele se încurcă apelăm la Domnul sau Doamna din cutiile “deștepte ”.

    Plecarăm, deci, din Veneția cu destinația Florența, capitala Toscanei, a artei din Italia, a mâncărurilor bune și a vinului parfumat. Se zice că este și cea mai dorită destinație turistică din lume. Între cele 2 orașe sunt cam 270 de kilometri, floare la ureche după ce cu o zi înainte făcusem în galop vreo 1000 de kilometri. De data asta am mers la trap pe drumurile ca în plalmă. Intri pe autostradă, îți iei bilețelul, ieși de pe autostradă plătești bilețelul. Cred că am scos din buzunar vreo 17 euro pentru taxele de drum plus benzina, încă vreo 50 de euro. Am intrat în Florența și aici a început aventura noastră oltenească de a găsi hotelul.

    CAZARE: PRESTIGIA ROOMS – 100 EURO PE NOAPTE

    Încurajați de AFA și de varianta găsită în Veneția și aici am ales un hotel în inima Florenței, lângă celebrul Dom Santa Maria del Fiore. Și cum vă zisei că atunci când ne încurcam intrau în actiune smarturile, am tras pe dreapta am băgat adresa hotelului și dă-I bătaie. “Deșteptărețul” foarte sigur pe el, spune răspicat ca un DOMN: după prima intersecție vă încadrați pe prima bandă și faceți dreapta, după 200 de metri faceți stânga. Ei aci lucrurile au intrat în ceața pentru că semnele de circulație de pe marginea șoselei nu ne lăsau să facem ce ne recomanda DOMNUL. Și dăi înainte, și iar la dreapta, și iar la stânga, și iar la dreapta și uite așa ne trezirăm încercuind Marea Catedrală cu cupolă verde. Citisem pe net de toate despre Firenze, bijuteria italienilor, și știam că mașinile nu avoie să circule prin centrul istoric, cu excepția celor care fac aprovizionările, a taxiurilor care te duc și te lasă și …. acum NOI.

    Trei olteni “călare” rătăceau pe străduțele cochete printre turiști de toate națiile care se zgâiau la clădirile Florenței. ”Deșteptărețul” o ținea pe a lui, semnele parcă înnebuniseră și ne făceau în ciudă cu niște sensuri unice pe care de vreo două ori am riscat și le-am ignorat doar, doar o scoatem la liman. GeRY părea cel mai sigur pe el. pe ntru că noi eram un pic îngrijorați din cauza amenzii pe care o putem încasa, dar în același timp bucuroși de minunățiile pe care le vedeam în jurul nostru și aproape că le puteam atinge din mașină. Atunci copilul nostru a exclamat citându-l pe bunicul din partea tatălui, oltean get beget din Dolj: Muică, o făcurăm și pe asta! Noi călare pe GeRY prin centrul Florenței!

    Acesta a fost declicul. Trebuie să cerem ajutor, a zis tati - șofer! Am oprit în parcarea unui hotel și în ploaia de semne ale portarului care după ce a aflat că nu ne cazăm acolo a început să strige: CORSA, CORSA (circulați, circulați), am sunat la hotelul nostru. Eram la o aruncătură de băț, dar sensurile unice erau cele care ne interziceau accesul. Să le priviți în fotografii ce gingașe sunt - semnele despre ele vorbesc. Am ajuns, ne-am lăsat bagajele, proprietara ne-a notat numărul de la mașină și ne-a spus că îl va transmite Poliției pentru a nu plăti o amendă usturătoare pentru că am “călărit“ perimetrul Domului. Așa se procedează : intri în Florența, te cazezi și apoi …. per pedes. Ne-a explicat ce să facem cu “calul“ GeRY care nu avea voie să stea priponit în fața casei. Unu pentru că hotelul era în buricul târgului, doi pentru că așa cum vă spusei mașinile nu au ce căuta aici. Clădirile din inima Florenței sunt niște imensități cu porți impunătoare și somptuoase, n-ai ghici nici în ruptul capului că în spatele unora dintre ele se află, de fapt, niște garaje. Te duci, semaforul verde îți arată dacă sunt locuri libere, vorbești cu responsabilul și în 2 minute “calul” este primit cu multă căldură în schimbul a 25-30 de euro pe noapte. Nu vă închipuiți că rămâne acolo. Ți se pune în vedere să îți iei ce îți trebuie pentru că o mașinuță de genul celor care la noi ridică “mârțoagele” parcate neregulamentar ți-o duce într-o parcare de la marginea orașului. Am lăsat cheia, mașina … și, la revedere!... fără nicio chitanța, fară nicio hârtie, …. AI ÎNCREDERE AMIGO! … a zis într-o engleză stricată italianul nostru, angajat al parcării. Așa că evaziune la greu și la ei, dar un pic mai multă inconștiență din partea noastră.

    Așadar, interesați-vă din timp atunci când vă cazați în sufletul orașului cum e cu circulația, cu accesul. Noi știam că hotelul nu are parcare și că o vom lăsa într-un astfel da garaj, dar de aici încolo nu ne-am mai uitat și care e procedura. Cât despre mersul nostru în cerc, în jurul Catedralei, ea s-a datorat unor lucrări care se efectuau pe o străduță și din cauza cărora erau impuse mai multe restricții pe care “Deșteptărețul” nu avea cum să le știe. El avea bine ce avea în căpșorul lui, la fața locului se schimbase ecuația.

    Și acum să vă povestesc despre PRESTIGIA ROOMS

    SUPER, SUPER, SUPER … niște apartamente elegante, situate în centrul istoric lângă Dom, pe strada celebrelor magazine de firmă, că doar Gucci s-a născut la Florența.

    Prestigia Rooms le-am gasit bookigăing. Camere înalte, spațioase, paturi și saltele confortabile, prosoape, papuci, săpun, periuțe de dinți, aparat de făcut cafea, frigider. Ne-au așteptat cu apă și fructe din partea casei și chiar o mini sticlă de vin. Baia a fost din nou comună dar nu ne-a incomodat cu nimic. La cazare am primit un cod de intrare de la o ușă principal, unul de la intrarea pe etaj și încă unul unul de la cameră. Intrai când vroiai, plecai când ți se năzărea. Micul nostru matematician le-a memorat în câteva clipe așa că n-am avut nicio problemă. Ba mai mult, a fost primul an când obosit fiind i-am dat voie să se retragă singur în cameră, iar noi să mai bântuim sau să savurăm în voie o Perroni că doar eram la ea acasă. Am plătit 100 de euro pe noapte și ne-am bucurat din plin de tot ce înseamnă Florența, la orice oră.

    Sunt 4 apartamente pe etaj, fiecare are denumirea unui nobil itallian sau a unui vin, depinde cum privești în trecut, noi am stat în Frescobaldi și ne-am simțit extraordinar. Baia este comună pe etaj, dar e super ok la orice oră pentru că au pe cineva care face curățenie, nu ne-am călcat pe bătături cu vecinii, nici nu ne-am întâlnit. Am stat 2 nopți și a fost exact ce ne-am dorit.

    Singurul minus despre care citisem pe net era cel al zgomotului străzii fiind exact în miezul acțiunii. Pe noi nu ne-a deranjat, din contră, i-a sporit farmecul.

    În oraș nu am mers decât pe jos, să nu mă întrebați de autobuze sau taxiuri. A doua zi la 6 dimineața eram în piața Signiorei și am crezut că mi se taie respirația. Muzeu în aer liber – pe bună dreptate, nu eram decât noi, noaptea plouase și era o atmosferă limpede, curată, răcoritoare cu miros de cafea proaspăt măcinată și aromă de vanilie. Am făcut fotografii în toate pozițiile, cu toate statuile, în toate colțișoarele, am cercetat fiecare detaliu și curiozitate despre care citisem. Am verificat si ce ce se spune depre statuia lui Perseu cum că pe partea din spate a căștii lui Perseu – statuia din bronz, Cellini și-a sculptat propria imagine??? (vezi foto)

    Aveam foi întregi cu informații și nu știam încotro să o apucăm pe ntru că eram fascinați, am luat-o ușor pe jos către piața Michelangelo și gâfâind, dar punându-ne sângele în mișcare am urcat deasupra Florenței în locul în care puța lui David tronează pe toate tarabele iar turiștii stăteau la coadă ca să se fotografieze cu imensa statuie. Ne-am pozat și noi cu ea și acolo am făcut ceea ce am făcut în Campanille la Veneția, am citit despre familia De Medici și legaturile ei cu maerele oraș, despre Amerigo Vespucci, Michelangelo, Ponte Vecchio, Galeriile Uffizi. Am apoi am luat-o la vale, cu mai mult avânt și cu harta în mână să căutăm Biserica Santa Croce, locul în care își au odihna veșnică unele dintre cele mai mari personalități ale Italiei. Am găsit-o repede, ne-am răcorit un pic pe treptele ei și i-am citit puștiului câte ceva despre ea. Galileo Galiliei, Michelangelo, Machiavelii, Dante, toți sunt înmormântași aici și despre toți o să învețe la școală, așa că suntem cu un pas înainte. Am admirat-o în toată splendoarea ei, dar nu am exagerat nici de data aceasta, atât cât Vlad să nu ne urască nici pe noi, nici lecțiile de istorie ce vas ă vină. La intrare. am plătit 5 euro de fiecare sau cam așa ceva.

    Premiul pentru răbdare și atenție avea să vină după aceea când am găsit pe Via dei Neri Osteria All’Antico Vinaio, faimosul restaurant despre care se zice că au cele mai bune sandvisuri italiene. Nu doar se zice, așa e! Am stat la coadă, dar a meritaaaaaaat! Nu ratați, nu ocoliți, nu renunțați. Soțul meu începuse să mă boscorodească atunci când a văzut coada, dar după copiosul prânz am primit laude că nu am renunțat la fixația mea de a încerca un L’Inferno. Cât despre micul macaronar Vlad, asta pentru că c e sigur că într-o viața anterioară a fost italian pentru că adoră pizza și pastele, a treia zi dimineața s-ar fi trezit cu noaptea în cap ca să mai încerce și altele.

    Sbriciolona con prosciutto, rucola e melanzane, Sbriciolona con salame toscane e tartuffo, Porchetta Panini, La schiacciata del boss, la Dante sau L’Inferno sunt nume de sandvișuri și dacă așa nu vă spun nimic, atunci căutați-le pe net ca să vă plouă în gură.

    E bun, ce să mai … ne-am potolit foamea dar și curiozitatea asta și am plecat mai departe să respirăm o Florența înțesată de turiști de data asta : mari, mici, cu 2 sau patru picioare, cu semne de circulație haioase (vezi foto), cu picturi stradale, cu înghețată delicioasă și cu bere bună.

    Am traversat Ponte Vecchio și dimineața, dar seara asfințitul pe Arno este de neuitat. Ne-am benoclat la vitrinele cu bijuterii și am ajuns la Palazzo Pitti unde am lenevit efectiv întinși de-a dreptul pe cărămizile calde ale esplanadei. Ne-am întors la Hotel tot pe jos la lumina felinarelor în acordul muzicilor din piațete și ne-am retras la un pahar de Prosecco ascultând o formație de țigani români care își promova un CD. Da, da și chiar se vindea.

    Seara ne-am bucurat de un pahar de bere sau vin la o terasă, dar în timpul zilei le-am evitat pentru că taxa de servicii nu e poveste. Stai la masă, te bucuri de băutură și de mâncare, de freamătul piețelor, daaaar plătești 15 % în plus.

    Nu am stat la coada de intrare în Dom, nici nu am luat la rând galeriile de artă sau Palatele. Nu ne pare rău pentru că am simțit Florența așa cum am vrut noi : prin tălpile de la adidași, prin aroma înghețatei, prin plimbările de-a lungul râului, prin berea rece și mânacrea bună savurată de cele mai mult ori direct pe bordura străduțelor, prin cafeaua de la ora 6 băută la pervazul ferestrei de la camera hotelului privind cum soarele răsare iar orașul prinde viață și prin sărutul de lângă Dom.

    Florența – auzisem noi că e frumoasă dar realitatea te rupe în bucăți. Bijuterie e puțin spus, te cucerește din cap și până în picioare și sunt de acord cu cel care a zis că Florența este precumul vinul : mai întâi te năucește, te vrăjește fără să te lase să reacționezi și abia mai târziu îți dai seama că e una dintre minunile Europei sau chiar ale lumii.

    Ne-am făcut bagajele și dimineață ne-am recuperat “căluțul”. No problema, nu-i așa, ne-a zâmbit pe sub mustăți italianul …. Eram încă la începutul concediului și ne îndreptam către bălăceală - Marrina di Massa, valuri, cazare la cort, plimbare cu trenul în Cinque Terre ….

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de anuca27 in 10.05.16 09:36:47
    Validat / Publicat: 10.05.16 12:04:14
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 3040 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anuca27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Deasupra Florentei...
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    7 ecouri scrise, până acum

    ANILU
    [10.05.16 13:27:21]
    »

    @anuca27 - Deci, vă învârtirăţi ce vă invârtirăţi până înimerirăţi în inima Florenţei - asta ca să vorbesc şi eu în dialect oltenesc, chiar dacă nu sunt olteancă.

    Mi-a plăcut cum ai descris aventura plimbării cu maşina până aţi gasit locaţia de cazare.

    Din semnele simpatice, ce să înţelegem, că este interzis plimbatul pe stradă în stare de ebrietate?

    Prin pozele ataşate se vede bucuria şi entuziasmul pe care le-ati trăit şi simţit prin locurile pe unde v-aţi plimbat.

    Felicitări şi aşteptăm continuarea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    anuca27AUTOR REVIEW
    [10.05.16 13:46:13]
    »

    @ANILU - multumim! nuu, dupa aceaa am citit ca in ceea ce priveste semnele e vorba " artă " stradală. Clet Abraham e un francez care lipeşte stickere pe semnele de circulaţie, făcîndu-le mult mai atractive şi amuzante. sunt multe haioase, ala era pe o straduta langa noi... stai pe aproape, urmeaza partea cu marea... salutam de la Severin!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [10.05.16 16:14:02]
    »

    @anuca27 - O Florenţă văzută "altfel", nu în stilul meu pedant de mâncătoare de istorie pe pâinie, dar poate cu atât mai simpatică , mai ales când e asezonată cu fotografii atât de inspirate.

    Foarte bună recomandarea cu Osteria All’Antico Vinaio.

    Pe de altă parte, nu pot să nu insist: chiar n-aţi intrat în Dom şi în niciun muzeu? Înţeleg că aţi intrat la Santa Croce şi aţi văzut mormântul lui Michelangelo dar nu aţi fost să-l vedeţi pe David, cel original, nu cel din Piazzale Michelangelo? Mi se pare totuşi ciudat, mai ales că băiatul vostru e suficient de mare pentru a înţelege câte ceva şi nu văd cum poţi să-i povesteşti despre Renaştere fără să-i arăţi nişte lucrări de artă care erau acolo, la îndemână.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Jimmy1
    [10.05.16 17:26:14]
    »

    Apropo de "România fără Oltenia e ca Italia fără Sicilia": am citit undeva că oltenii (jumătatea mea cea mai bună, ca să nu fiu acuzată iar de cine ştie ce... aroganţă) nici nu sunt din daci ci din traco-iliri. Despre sicilieni mi s-a zis că sunt altă naţie decât italienii.

    Şi mie mi-a plăcut Florenţa, dar pe dv de-a dreptul v-a bucurat. Cred că mai fac un abonament. Că şi aşa am ajuns să citesc AFA în fiecare zi.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    anuca27AUTOR REVIEW
    [10.05.16 18:59:45]
    »

    @Carmen Ion - multumesc pentru ecou! și heiii... fii mai blândă cu noi.

    La Florența, pe muchie, am stat: o jumătate de zi ca să nu zic, de fapt, o seară, o noapte, o zi plină în care nu știam ce sa facem mai întâi, încă o noapte și încă o jumătate de zi. Am fost în august când cozile la marile obiective erau infernale și în plus la 11 ani, când noi abia făcusem câteva ore de istorie în clasa a IV a, să intrăm în Renaștere... i don't think so... cum ar zice englezul.

    Am povestit despre Vespucci sau Galilei pentru că îi place geografia și oricum călătorim cu harta în mână, e pasionat de spațiu (de la nave, planete, expediții, etc) de arta culinară și Led Zeppelin... așa că asta am încercat să acoperim. Am insistat un pic și cu Michelangelo și Machiaveli, dar mai e mult până departe... oricum el e hotărât să refacă toate aceste călătorii cu iubita lui (planuri de viitor)

    După părerea mea trebuie să fie mai mare și după ce va citi mai mult, va învăța mai multe își va dori cu siguranță să guste și Renașterea. Câți copii chiar și mai mari de 11 ani îi vezi dornici să intre în toate bisericile șau galeriile de artă și cu răbdare să ia la rând toate tablourile...

    și ca să merg și mai departe și eu am bântuit 1 zi prin Louvre, mă pot lăuda că am stat în puhoiul de turiști la 50 de metri, sau câți sunt, de celebra Mona Lisa, dar cam atât... niciun WOW... pe când plimbările pe toate aleile Parisului, sărutul de sub tour Eiffel sau buchetul de peproncino din Venetia mi-au rămas lipite de suflet.

    Acum nu te gândi că plecăm de nebuni de acasă doar să mâncăm înghețată sau sa bem un vin... dar toate cu moderație și la vremea lor. La Roma l-am alergat pur și simplu pe bietul copil, dar învățase, citise mai multe despre romani, despre gladiatori, despre Vatican - cea mai mică țară...

    sper că te-am lămurit, mulțumesc încă o dată!

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [11.05.16 09:24:33]
    »

    @anuca27 - Sigur, fiecare cu ideile lui. Eu zic că cele două variante pe care tu le prezinţa ca fiind "ori-ori" nu se exclud: poţi vedea şi Luvrul şi te poţi săruta sub turnul Eiffel; poţi urca în Piazzale Michelangelo ca să admiri Florenţa de sus dar şi să intri la Accademia (cu rezervare făcută de acasă) ca să îl vezi pe David cel original. Părerea mea!

    Nu e nevoie să iei la rând toate tablourile, nici nu prea ai cum în unele muzee mari, dar poţi să afli care sunt cele mai reprezentative/valoroase şi să te limitezi la ele. O oră într-un muzeu sau un sfert de oră într-o biserică nu mi se pare prea mult pentru un copil de 11 ani. Chiar dacă se plictiseşte, ceva tot îi rămâne în minte. Cred că aşa i se deschide copilului apetitul pentru frumos şi asta nu exclude plimbarea pe Ponte Vecchio, admirat Arno la apus sau un sandviş gustos. Totul făcut cu moderaţie!

    Florenţa este în sine un oraş-muzeu, o carte de istorie, un album de artă - de asta nu seamănă cu niciun alt oraş şi merită tratată altfel. Un gelato excelent poţi mânca oriunde în Italia, dar capodoperele Renaşterii italiene acolo le găseşti, la Florenţa, şi cred că e păcat să treci pe lângă ele fără să le vezi.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    anuca27AUTOR REVIEW
    [11.05.16 10:27:59]
    »

    @Carmen Ion - grazie mille pentru intelegere! simt ca ne-ai mai fi certat un pic si presimt ca ai copiii mai mari... multumesc inca o data!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, anuca27, Carmen Ion, Jimmy1
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Florența şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055571794509888 sec
    ecranul dvs: 1 x 1