GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Tot ce s-a scris despre acest tinut este intru-totul adevarat.
Noi am fost intr-o excursie optionala de 2 zile in luna mai, plecare din Side.
Am plecat cu un autocar plin de rusi, noi fiind singurii romani. Este tare plictisitor atunci cand nu intelegi o boaba din ce spune ghidul... iar rusii... ceva de evitat...comportamentul lor lasa mult de dorit...
Autocarul era de 2*, cu difuzoare deasupra fiecarui scaun, care nu puteau fi inchise si nici dat volumul mai incet, asa ca pe tot traseul, ghidul ne-a urlat in urechi comentarii in limba rusa.
Excursia frumoasa, dar drumul lung si obositor.
Cel mai tare mi-au placut baloanele de pe cer, parca erau nave spatiale...
Recomand excursia pentru cei care au rabdare si tolereaza rusii daca vor merge in aceleasi conditii ca si noi.
Trimis de elenaadina in 31.12.13 18:14:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mi-ar fi placut sa scrii impresiile tale despre Cappadocia, poate o vei face intr-un alt review.
@elenaadina:
Dezamăgitor. Mă așteptam la altceva. La mai mult, mult mai mult, despre destinația în sine, modul de organizare a excursiei fiind mai puțin interesant din punctul meu de vedere.
N-am aflat nici măcar prețul acestei excursii. N-ai specificat nimic nici despre cazarea din Cappadocia, eu bănuind că n-ai dormit în autocar.
” Am plecat cu un autocar plin de rusi, noi fiind singurii romani. Este tare plictisitor atunci cand nu intelegi o boaba din ce spune ghidul...
La achiziționarea excursiei trebuia să soliciți ghidaj într-o limbă de circulație internațională pe care o vorbești/înțelegi. Chiar dacă erați singurii români din autocar trebuia să primiți exact aceleași explicații în limba engleză, de exemplu.
@nicole33:
Multumesc pentru informatii, pe viitor asa am sa fac.
A fost prima noastra excursie optionala...
In Cappadocia am stat la un hotel de 3*, care a oferit cazare si masa conform celor 3*. Nu am avut nimic de comentat.
Excursia a costat din Side 175 euro de persoana, fiind incluse transportul, cazarea o noapte si 4 mese.
Destinatia in sine a fost interesanta, cu siguranta in imprejurari mai fericite (si aici ma refer si la oboseala, am plecat din Side la 2 dimineata, iar traseul este destul de lung} as fi fost mult mai entuziasmata si mai euforica... Poate ca exista persoane care indiferent de conditii si oboseala se pot adapta repede si pot trece in stare de admiratie si extaz... In tinerete eram si eu la fel, dar pe masura ce trece timpul aceasta stare o obtii din ce in ce mai greu... Si s-au scris atat de multe review-uri inainte ca nu am simtit nevoia sa scriu decat informatii ce nu s-au scris, poate vor folosi cuiva. Asta e tot.
@elenaadina:
Draga Nicole, poate ma poti ajuta cu o informatie. Am fost in mai multe sejururi in Turcia, dar niciodata nu am putut sa ma incadrez pentru o excursie optionala in Israiel, intilnirea cu ghidul hotelier este in a doua zi de sejur si deja sunt toate locurile ocupate pentru Israiel pentru tot restul sejurului. Cum ar trebui sa procedez? Multumesc anticipat pentru raspuns.
@elenaadina: Vrei să faci o excursie opţională în Israel în timp ce te afli într-un sejur în Turcia?
Îndrăznesc să exprim opinia că Israel merită mai mult decât o excursie opţională făcută în grabă, într-un grup cu oameni din mai multe ţări, vorbitori sau "înţelegători" de diverse limbi... ştii tu! Tocmai ne-ai povestit despre ruşii de la Capadocia.
Părerea mea este să faci sejurul în Turcia relaxant, odihnitor, iar cu altă ocazie să optezi pentru un program special pentru Israel. Vei vedea pe îndelete Ţara Sfântă cu toate obiectivele ei importante şi vei avea trăiri intense pe care o excursie opţională, făcută în grabă, nu ţi le poate oferi.
@elenaadina:
”In Cappadocia am stat la un hotel de 3*, care a oferit cazare si masa conform celor 3*. Nu am avut nimic de comentat.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
@iulianic: Ai perfecta dreptate.
Si noi ne-am gindit la o astfel de varianta.
Am observat insa (am niste probleme la coloana) ca in ultima perioada nu mai pot calatori cu autocarul mai mult de 2 zile, dupa care, din cauza durerii totul devine greu de suportat si nu ma mai bucur.
Avantajul unei excursii optionale era ca dupa o zi sau doua de oboseala, continuam cu sejurul si ne odihneam.
Pe de alta parte, asa cum ai zis Israelul este o destinatie aparte, care merita vazuta pe indelete si nu in graba. Asa ca ne mai gandim.
@elenaadina: Departe de mine ideea de a impune cuiva punctul meu de vedere, totuşi, vin cu o completare. Cum s-ar face deplasarea din Turcia în Israel şi cât timp ar presupune asta? Cât timp rămâne pentru vizita în Israel şi ce s-ar putea vedea în timpul rămas?
Am înţeles problema ta cu coloana şi îmi pare rău. Trebuie să ştii însă că în Israel distanţele dintre oraşe sunt mici, deplasările cu autocarul pe şoselele lor minunate nu vor fi lungi, iar un program de 5-7 zile este suficient pentru a vizita tot ceea ce este mai important în Israel (inclusiv Bethlehem).
În plus, vreau să supun atenţiei tale două aspecte la care te rog să cugeţi:
- Dacă eşti în Turcia într-un sejur, presupun că este vară. Ce temperaturi crezi că sunt atunci în Israel?
- Eu am fost în Israel în luna noiembrie. Temperaturile erau potrivite pentru vizite, dar pe la ora 16 era deja întuneric.
@iulianic
Deplasarea din Turcia în Israel se face cu avionul cam o ora. Temperaturile ar fi cam la fel, noi anul acesta vrem sa mergem in Turcia in mai sau inceputul lui octombrie, cand temperaturile sunt mai moderate. Excursia optionala ar fi de 2 zile cu avion dus-intors si cuprinde vizită la Ierusalim, Muntele Maslinilor, Gradina Ghetsimani si Biserica Tuturor Natiunilor, Muntele Zion, cu incaperea in care a avut loc Cina Cea de Taina, precum si Mormantul Regelui David, Orasul Vechi, cu Biserica Sfantului Mormant, vizita la Betleem şi oprire la Marea moarta. Poate ca ar merita pentru 2 zile.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2019 Capadoccia — Tinutul cailor frumosi — scris în 02.02.23 de Mirinda din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Devrent, Zelve, Pasabag, Așiklar? Sau altă zi plină în Cappadocia — scris în 30.06.20 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Uchisar, Avanos și Valea Porumbeilor — scris în 15.04.20 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Ihlara — scris în 14.02.20 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Mânăstirea Selime — scris în 06.02.20 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Pe drumul cârtițelor — Mazi orașul subteran — scris în 15.01.20 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Cu gașca veselă prin Cappadocia — scris în 14.12.19 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ