GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Prima parte o puteti citi aici
Cam tarziu fata de promisiunea facuta, timpul e limitat, insa sper sa fie de folos.
Ziua 3
Parcului Montjuic, plaja, Port Velle si relas.
Parc Montjuic
O zona verde in estul Barcelonei, intre statuia lui Columb, Mediterana si Aeroport, o colina (uni ii zic deal, altii ii zic munte) frumoasa cu multe obiective pe intinsa ei desfasurare. Cum despre o bucatica am vorbit deja "Fantanile Magice" a venit randul altor zone vazute/exploatate ale parcului. Eu am vizitat doar zona de vest a parcului, am fost interesata de plimbatul cu telefericul, vazut Barcelona de pe deal si coborat cu telecabina spre plaja. Dar se mai poat vedea, si chiar merita daca timpul va permite:
*Poble Espanyol de Barcelona, sait oficial http://www.poble-espanyol.com/ este un muzeu in aer liber. Un fel de Muzeul Satului de la noi, intins pe 42.000mp cu 117 cladiri, strazi si piete la scara reala. Sunt si ateliere mestesugaresti unde poti deprinde obiceiuri stravechi. (date gasite pe wikipedia)
*Torre de Calatrava, simbol al parcului Olimpic, este un turn de telecomunicatii al companiei nationale de telefonie, care are 136m inaltine si forma stilizata a unui atlet ce poarta flacara olimpica. A fost construit cu ocazia jocurilor olimpice din 1992, pentru a facilita o buna transmisie a evenimentelor. (date luate de pe net)
*Palau Sant Jordi, sau Palatul Sf Gheorghe este un stadion acoperit care face parte din complexul olimpic, cu o capacitate de 16500-17000 spectatori la meciuri de handbal/baschet si pana la 24.000 la concerte (sursa wikipedia)
*Estadi Olimpic de Montjuic, stadionul olimpic construit in 1927 pentru expozitia din 1929 si renovat in 1989 pentru jocurile olimpice din 1992
Toate aceste obiective eu nu am reusit sa le vad... de aceasta data. Probabil voi avea o alta ocazie.
Ce am vazut/simtit
Aici se poate ajunge cu metroul L3 pana la statia Paral-lel, de aici cu funicular pana la Telefericul De Montjuic care duce sus la castel, sau cu L1/L3 pana la Pl Espanya de unde se urca pe langa Fantini si Palatul National. Cum statia Paral-lel este aproape de unde am fost cazata, o statie si jumatate distanta, decidem sa facem traseul la pas. Ajungem in portul vechi, facem dreapta, trecem pe langa Royal Drassenes adica Muzeul Maritim si o luam pe Av. Paral-lel. Trecem pe linga turnurile de la sediul Electrica care are o minipiscina pe linga cladire unde se balaceau 3 rate de mama focului. Cu ochi dupa funicular, asa cum il stiam din alte tari, ratam/nu bagam de seama ca de fapt se iese din metrou si se ia funicularul tot din subteran drept pentru care usor, usor ajungem la locul unde se iese de la funicular pentru a lua telefericul. Acum nu am idee daca merge cu T10 sau se plateste separat sa vad daca am scutit cu adevarat ceva banuti insa pot sa zic ca plimbarea greuta de fel, fiind pe strazi in panta, a fost interesanta.
Am dat de o alta strada pietonala cu multe terase adica str. Blai. Am ajuns intai pe linga Fundatia Joan Miro, unde se urca destul pe niste trepte pentru a ajunge la un fel de terasa si a vedea prima panorama a Barcelonei. Locul este destul de virgin, doar un mic bufet si multa verdeata care daca ar fi cosmetizata ar da o vedere asupra orasului foarte faina. Asa insa trebuie sa te chinui printre crengi sa poti vedea.
Am degustat un suc si am pornit mai departe, circa 50m, spre locul de unde pleca telefericului.
Telefericul de Montjuic
Acesta aduce cu telegondola de la Mamaia ca si marime/forma. Este pentru 4 persoane, cursa dureaza ~8min. Traseul are o lungime de 752m la o altitudine de 85m deasupra marii.
Pretul la bilet este de 6.5e/sens sau 9.3e dus/intors, copii pana in 12ani 4e/sens sau 6.7 dus/intors, eu am ales doar dus fiindca vroiam sa cobor spre plaja cu telecabina. Traseul este format din doua segmente prin frangerea liniei undeva pe la mijlocul distantei, nu se coboara, cusetele vireaza la un moment dat dreapta, o senzatie inedita si o priveliste pe masura.
Castelul Monjuic
Fiind situat sus pe deal, beneficiaza de o priveliste uimitoare atat catre mare cat si spre oras, avind cu adevarat o pozitie strategica. de altfel el a fost punct de observatie. Este situat la 170m dasupra marii si dateaza de pe la 1640. Intrarea este libera. Aici se poate vizita curtea interioara, tot ce tine de curtea exterioara si cisterna de apa-adica rezervorul care este o sala imensa unde e apa cam de 1,5m. Aici se ajunge din sala unde este proiectia despre istoria castelului, printr-un culoar destul de ingust si slab luminat. ajungi la un perete de sticla care permite o vedere de sus asupta acestei incaperi. Nu pot spune ca am inteles prea mult, insa am avut ocasia sa vad ritmicitatea cu care vin avioanele le aterizare, cam unul la 1 min daca nu mai des. Am tot incercat sa prind o aterizare, insa desi nu era nici un nor pe cer de la o anumita distanta totul era parca imbracat in abur. Dupa ceva incercari am mers mai departe, am vazut istoria diversilor vizitator inscrisa nu pe pergament ci direct pe frunze de aloe. Am admirat tunurile de aparare, cactusi cu fructe in parg, marea si mai ales plaja. Am decis sa o luam deja la pas catre telecabina, mai ales ca soarele cam ardea. Cele 27-28 de grade se simt altfel datorita umiditatii mari din aer.
Am trecut pe langa gradinile Mirador fara a intra sa le vedem si am ajuns la telecabina
Telecabina
Arata cam ca cea de la Busteni, tot rosie, cu o capacitate de 20 de persoane.
Bilet doar un sens 10euro, dus/intors 15euro. Cu ajutorul ei se ajunge de pe deal la plaja, traseul are doar un stalp intermediar -- Torre de Miramar-- unde nu se face oprire, durata unei curse este de ~6min. Privelistea asupta marii, plajei si orasului marita toti banii. De unde cobori din telecabina se poate ajunge jos cu un lift insa am vazut si scari pe care ce e drept nu era nimeni, dar daca te tin picioarele se poate cobora pe acolo... cred.
Plaja
Aici cred ca Barcelona a castigat enorm in batalia cu marile statiuni, plaja fiind considerata cea mai frumoasa plaja urbana. Desi este contemporana cu noi, ea fiind facuta cam pe la 1990, aici fiind inainte o zona industriala ce a fost curatata pentru jocurile olimpice din 1992, ocazie cu care s-a construit si portul olimpic, parca aici a fost dintotdeauna plaja, asa de bine e amplasata. Este foarte generoasa (cam 500-600m lungime si 35-40 latime fiecare segment), cu nisip fin si alb, cu multi palmieri falnici si din cate am putut vedea este si foarte curata. Barcelona are un numar de 5 astfel de plaje, toate foarte moderne, dotate cu dusuri, parcari auto, centre de inchirieri articole plaja, acces cu autobus, paza si multe alte facilitati demne de o asa creatie.
Cum nu aveam costumul nu am zabovit prea mult, asta ca sa nu ma necazesc prea tare.
Am luat-o la pas spre MareMagnum, intr-un ocol maret pe linga un parc de distractie in miniatura si o zona comerciala ambulanta unde gaseai de la bluzite la plovere. Zona este plina de terase/restaurante unde se servesta paella sau fructe de mare. Sunt si ceva magazine alimentare, chiar am intrat intr-un Spar insa nu pot compara preturile cu alte magazine.
Am mancat in Mall la Fres Co si am plecat aiurea pe strazi paralele cu Las Ramblas.
Am admirat Palatul de muzica Catalama, am vazut stradute pline de magazine, biserici ascunse parca, cu intrarea simpla in rand si multe constructii care te faceau sa scoti aparatul de filmat.
Timpul a trecut, seara s-a instalat si odata cu ea si oboseala. Retragerea la baza era eminenta, un dus binevenit iar somnul mai mult ca necesar.
ziua 4
Zi alocata operelor lui Gaudi--Casa Batllo, Casa La Pedrera, Catedrala Gotica, shopingului si ultimilor plimbari.
Cum plecarea catre aeroport era programata in jurul orei 16 aveam timp de cascat gura. Am inceput ziua cu vizita la o piata pe care o zarisem cu o seara inainte si care e cumva mai sus de Catedrala Gotica.
Ajung aici si fiindca nu raman impresionata de nimic plec catre catedrala.
Catedrala Gotica
Forma ei actuala dateaza de pe la 1300. Pe aceste locuri a fost mai intai o bazilica Romana, apoi o catedrala, alta decat cea prezenta. Actuala catedrala are dimensiuni impunatoare, turnurile laterale au in jur de 50m inaltime iar cel central 70m. Acestea au fost atasate mai tarziu constructiei. Catedrala beneficiaza astazi si de un lift ce duce la acoperisul de unde se poate admira orasul.
Biletul pentru adulti este de 5e sau 3.5e daca este grup organizat. Pretul cuprinde tot, adica vizitat interior, cor, cripta, muzeu dar si urcat pe acoperis precum si vizitarea manastirii ce se gaseste langa si in curtea careia sunt vesnic 13 gaste in semn de omagiu adus unei tinere pe nume Eulalia ce a fost torturata pana la moarte datorita credintei ei si care avea varsta de 13 ani cand a murit.
Cum in dimineata in care eu am vizitat catedrala era un eveniment gen comemorare pentru ceva grad inalt in jandarmeria lor, era plin de oficiali cu toate tresele la ei nu am putut sa vad decat primele 2 capele laterale si sa ascult putin din slujba.
De manastire nu am stiut asa ca pe 7 nov ma prezint negresit la o noua vizita care sper sa fie lunga si aducatoare de bucurie sufletului.
Plecam spre Diagonal pentru a admira 2 dintre operele lui Gaudi
La Pedrera
Aflata in imediata apropiere a metroului Ps. de Gracia, cunoscuta si sub numele de Casa Mila, creatie a lui Gaudi, finalizata oficial in 7 ani, aceasta a fost construita pentru o familie bogata a timpului, are mai multe simboluri religioase, precum statuia Sf. Mihail si a Sf. Gabriel, iar pe cornisa sunt scrise fragmente religioase.
Am admirat-o din exterior, am privit rotunjimile balcoanelor si ineditele cosurile de fum atat cat se vedeau din ele. Pe la 1980 casa era destul de afectata insa prin restaurare multe din culorile initiale au fost readuse la viata, aztazi putandu-ne bucura de ea. Am plecat mai departe spre Casa Batllo
Casa Batllo
Situata ceva mai jos, spre piata Catalunya, pe partea stanga cum vi de la Diagonal, si aceasta cladire are un aspect futurist. Construita in acelasi stil modernist cu care Gaudi incearca sa ne obisnuiasca la operele sale, aceasta parca e facuta doar din lini ondulate sau frante fiind placata cu ceramica colorata.
Drept sa spun aceste doua obiective au fost mai mult bifate decat vizitate, nu am intrat inauntru si nici nu am urcat pe acoperis la nici una. Am citit ceva despre ele, le-am admirat/fotografiat si cam atat.
A venit timpul sa vedem unde si ce mancam.
La Vaca Paca
Adresa este Passeig de Gracia nr21.
Este pe dreapta cum vi de pa Placa de Catalunya, intre gurile de metrou. Este un fel de impinge tava, unde pentru 9,9 euro de luni pana vineri si 10,9 in week sau de sarbatori poti manca de la salata la desert.
Cum se intra iei o farfurie si pui ceva salate, dupa care platesti la casa de unde primesti in pret si o bautura bere/suc/apa si pe urma ajungi la zona se fripturi pui/porc/vita, cartofi prajiti, pizza, paste sau supa, apoi la aparat de cafea. Poti lua de mai multe ori un lucru daca poti manca atata. Ca desert a fost pepene galben si inghetata de cacao sau vanilie. In sala este in permanenta cineva care te indruma la masa, asta pentru a optimiza spatiul in functie de numarul de persoane. Au o sala si la subsol unde este de asemenea aparat de inghetata si cafea precum si tavi cu pepene. Aici am bagat de seama ca nu mergeau prea multi, asta poate ca nu stiau. Tot la subsol e si toaleta, vizitata imediat ce am lasat farfuria pe masa, asta ca sa vad cam cum sta treaba cu curatenia. Surpriza a fost maxima, cu un flux de oameni destul de mare aici totul parea perfect, curat peste tot, sapun lichid si uscator de miini ok. Loc fara mirosuri dubioase semn ca au o buna ventilatie.
Am testat inghetata de la ambele niveluri, toata de buna calitate, chiar f buna pentru o asa forma de "restaurant"
Fresc Co
Sunt destule prin zona turistica, am tot vazut, insa de incercat l-am incercat doar pe cel din Mall MareMagnum.
La fel ca si La Vaca Paca, este un fel de bufet suedez, unde pentru 12.9euro ai intradevar mai multe feluri atat la salate, branzeturi, masline cat si la fripturi unde, unele se fac pe loc. Aici am mancat peste si o supa crema de legume tare gustoasa. Am observat ca pe langa inghetata, cafea aici mai era un automat de suc iar pentru desert arau 2 feluri de fructe precum si un tip de prajitura. Totul destul de curat, cu priveliste la mare, si un dizain interior care sa nu dea a cantina. Personalul auxiliar se misca rapid cu debarasarea, insa nu deranja cu nimic clientul.
Pentru o diferenta de ~3 euro acest tip de "restaurant" este peste La Vaca PAca, care are doar o locatie insa e mai faimos/stiut.
Starbucks COFFEE
Fiindca in tara am intrat doar de 2 ori si asta foarte de curand, consumand doar acel ceai cu lapte si ghimbir binenteles ca am fost curioasa sa vad ce au aici. Cam tot aceleasi produse, difera partea de dulciuri/sendwichuri. Am luat acelasi ceai care aici a costat 4 euro. Nu difera de cel stiut decat prin pret care e mai mare.
SabWay
Intr-o dimineata, daca 10 se poate numi asa, fiindca vroiam sa vedem Triangle din Pta Catalunya am mancat si aici. Pentru ~6euro am luat un sandwich pe ce bagheta am vrut, de 15cm, cu piept de pui la gtatar si 3 toping-uri+un suc+o prajiturica. Erau mai multe feluri de sandwich-uri predefinite insa se putea face si la alegere cred eu. E prima data cand incerc SabWay si cred ca e ok din punct de vedere al ingredientelor mai ales. Pretul acum difera in functie de ce alegi.
Clasta Bar
Situata pe Escudellers nr47, de fapt in coltul blocului unde am stat, este un barulet mic unde se servesc paste si regret ca l-am descoperit doar cu o seara inainte sa plecam.
Se pleaca de la baza (pastele) care pot fi cu rosi, pesto, bologneze, gorgonzola, carbonara si costa de la 3.9euro la 5.9 euro o portie mare, facuta pe loc. Pastele sunt de mai multe feluri, printre care si integrale, sunt deja prefierte asa ca timpul de asteptare e redus la minim. Se mai pot adauga diverse la la 0.30euro la 2 euro/topingul.
Ex o portie de carbonara cu brocoli a costat 5.9e+1.2e (baconul) =7,1e. Portie din care am mancat si eu si sotul, foarte delicioasa. As fi incercat si cu creveti dar nu am mai avut ocazia, acest barulet l-a descoperit prea tarziu.
Insa cum eu voi revenii acolo in nov. cu siguranta una din mese va fi carbonara cu creveti. Pentru 7.9e nici nu ma gandesc sa nu ma rasfat cu asa o bunatate. Abia astept.
Altele/diverse
Am cumparat diverse din piata si din Carfour pentru acasa, cum ar fi ceva branzeturi pentru degustat puse pe un platou 250-300gr 4,1-4,5e; cascaval crud-aduce cu o branza tanara la 6.9e 500gr sau 13e o roata de ~1kg de cascaval semicrud.
Salam crud/uscat la 1.9e o bagheta de 200gr. Ciocolata de la 1e buc. Magnetei si cu 2e da si cu 3,5e.
De mancat se poate manca si la Castelul Montjuic, sunt ceva bufeturi unde pentru 10-14e cred ca te saturi, nu am incercat fiind pana in pranz acolo nu ne era foame.
Pe Ramblas cat si in toate zonele turistice intalnesti asa numitele Baghetarii (asta in traducere libera) unde sunt jumatati de baghete (taiata pe lung) facute gen pizza cu diverse+motarela, pretul fiind ok pentru o gustare rapida care uneori poate tine de masa.
Nu am incercat Paella, asa a fost insa am luat Sangria, de fapt am luat teapa fiindca pentru ~9euro/o halba am primit vin+una felie portocala+1 felie lamaie. Sigur nu am stiut sa aleg locul potrivit, cu toate ca era o piata adiacenta Ramblei dar asa se invata. Am luat o gura, portocala si asta a fost. Nu sunt o stiutoare, cred ca reusesc cu greu sa beau 100g (am scris bine) bauturi alcoolice pe an, dar curiozitatea nu mi-a dat pace.
Fiindca asa cum e si in titlu, trebuie sa va zic de zile dar si de nopti, ... am vorbit despre zile acum incep sa va povestesc despre nopti. Scurt... ca si ele au fost cam scurte, toate identice, si fara exceptie somn adinc pentru refacere forte.
O vacanta scurta, poate nu prea alergata, insa cu siguranta a meritat. Barcelona, pentru mine ramane o destinatie care e mult mai placuta daca e legata cu concediul pentru a beneficia si de mare/soare, altfel pot sa spun ca inafara de Sagrada care e unica la restul obiectivelor poti gasi echivalente in alte capitale, poate mai reusite sau nu. Un oras pe care nu am apucat sa il simt in partea lui "ne" turistica si asta s-a revazut in faptul ca nu pot spune "merita 10", am fost si mai impresionata de alte locuri. daca ar fi sa dau o nota, pentru cat am vazut/simtit cred ca 8.5 ar fi destul de real din punctul meu de vedere.
Ca sa citez un prieten "Barcelona e o destinatie usoara", odihna pe un sezlong, plimbat daca nu mai vrei soare/mare.
Sper sa va fie de folos.
Ps poze demaine incolo.
Trimis de roth in 19.10.11 16:35:40
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.
”Cam tarziu fata de promisiunea facuta
Mai bine mai tarziu, decat niciodata! Oricum, multumesc frumos!
”Sper sa va fie de folos
Cu siguranta! In mai putin de 48 de ore sper sa ma "dau" cu telefericu' de pe Montjuic. Acum stiu ce si cum si cat...
Bun si pontul cu Vaca Taca Paca!
Multam fain, inca o data!
Crima, fii atent niţel. Eu am stat GBB Hotel 4 Barcelona în vara anului trecut. De cum am ajuns acolo, tipul de la recepţie ne-a întrebat dacă este prima vizită în Barcelona. Normal că am întrebat nedumeriţi de ce ne întreabă. El ne-a explicat că sînt foarte mulţi hoţi de buzunare şi ne-a sfătuit să nu luam la noi mai mulţi bani decît ne trebuie. Am zis îniţial "dă-l bă, la naiba, că exagerează"! Ei bine, vreau să-ţi zic că m-am convins ulterior că avea dreptate omul. Pe vestita La Rambla, mişună hoţii de buzunare ca la ei acasa. Aşa că ai grijă! Văd ca Roth nu a pomenit nimic de busul turistic. Părerea mea este că e cea mai bună variantă de a vedea toată Barcelona. Fii atent că liniile busului nu corespund (în realitate sînt operate de mai multe firme) însă trec pe la toate obiective turistice. În afară de asta eşti sigur că nu ratezi nimic. De altfel, în busurile turistice sînt căşti (care se dau în momentul în care cumperi biletele) - bagi casca la mufa corespunzătoare limbii străine pe care o cunoşti (pare-mi-se engleză, franceză, italiană, spaniolă şi japoneză) şi stai ca belferu să-ţi explice ghidul ce reprezintă. E bine că poţi coborî la oricare obiectiv (au staţii speciale pentru ele) iar ulterior te sui în altul fără probleme. Nu trebuie să-ţi zgîieşti ochii la inscripţia din fruntea autobuzului ca să-l reperezi pe al tău pentru că au nişte logo-uri vizibile de la distanţă. De regulă se stă niţel la coadă, dar oamenii sînt civilizaţi şi nu există pericolul să te enerveze careva.
Pentru Sagrada Familia alocă-ţi o zi întreagă. Încarcă-ţi acumulatorul de la aparatul foto şi goleşte cardul că ai ce fotografia! Atenţie că la casele de bilete, te vor momi cu o ofertă. Să nu-ţi iei bilete pentru liftul care urcă sus în turn, nu pentru cei cîţiva euro în plus ci pentru faptul că-s nişte cozi criminale... Stai cu orele chiar să prinzi unul din cele două lifturi care urcă într-un turn. Nu vei descoperi nimic aici. Eu zic că poţi admira panorama oraşului. Ete fîs! Vezi că oraşul poate fi privit de sus din Parcul Guell. Acesta îţi oferă o privelişte excelentă asupra oraşului, evident pentru cei cărora nişte clădiri privite de sus reprezintă ceva.
Nu ştiu cum e vremea acum în Barcelona, însă nu cred că mai e rost de plajă. Dacă totuşi vrei să leneveşti o zi pentru că obiectivele turistice din Barcelona îţi vor solicita la maximul fizicul şi răbdarea, eu îţi recomand să dai fuga pe Costa Brava (e 20 de euro biletul la autocar) şi caută Tossa de Mar. Am scris eu un review despre aceată destinaţie şi nu insist cu ea. Dacă-ţi mai pot fi de folos cu ceva, nu ezita să ne întrebi.
Să ai un concediu excelent!
@Santana, multumesc frumos pentru ponturi!
Busul turistic il vom lua poate data viitoare, am achizitionat deja (de pe internet, cu 10% reducere), cardul Barcelona (acces total transport in comun - mai putin busu' turistic - plus ceva reduceri pe ici/colo)... Unii recomanda busul turistic, altii T10, altii Barcelona card. Noi, pentru comoditate, dar si flexibilitate, am ales cea din urma varianta...
Pentru Sagrada Familia am luat biletele de pe internet, deci nu vom mai trece pe la casele de bilete, sa ne bage aia la inghesuiala de la lifturi .
Inca o data, multumesc pentru ecou si pentru urari.
@santana
Apreciat si votat completarea. Nu am povestit de busul turistic fiindca nu l-am folosit, nici aici si nici in alt oras. As dori tare mult asta, insa am o ciudatenie, adica conduc 20 de ore si sunt ok, dar daca stau 10min in dreapta sunt praf.
E o scapare, chiar daca nu am fost cu el puteam vorbi, fiindca l-am tot vazut in punctele cheie pe unde ne-am plimbat.
De asta exista colegi, ca sa repare acolo unde eu gresesc.
Despre hotii de buzunare ce sa zic, nu prea au fost vizibili, acum nici eu nu am dat ocazia insa pe Ramblas am vazut "baietii cu alba/neagra" cu tot cu garzi la distanta.
Citisem si eu despre acest aspect asa ca am luat aparat foto mic special pentru aceasta calatorie. Eu ma descurc cu camera mult mai ok fiindca pot captura poze la secunda ce si cat vreau din filmulete.
Coada la turnurile de pe Fatada Patimilor nu am realizat cat e, insa pe Fatada Nasterii erau cam 10 pers. Nu am idee ce inseamna ca timp insa nici nu m-a interesat.
E adevarat ca sunt multe puncte "gratis" de unde poti vedea orasul. De asta se urca in turnuri. Pretul e 2.5e/lift, destul de ok. daca era ceva de vazut gen tavan sau etc... sigur bagau ei un pret mai mare.
Detalii despre treseele busului turistic gasesti si aici
Busul turistic nu e un mijloc de transport gen RATB-ul de la noi. Pentru transportul prin Barcelona, dragă Crima, alege cardul acela valabil pe toate mijloacele de transport, metrou, autobuze şi tramvaie. Il poti lua direct din aeroport. Scoate de pe net o harta a rutelor de metrou din Barcelona. Te va ajuta mult.
@Santana
Tocmai asta spuneam, ca am luat deja (de fapt, le-am platit doar carduri Barcelona de pe internet, urmand sa le ridicam din aeroport. Harti (diverse) am printat, dar vom primi harta cu transportul in comun si la ridicarea cardului.
Stiu ce-i busul turistic (am vazut la Roma, dar si in... Bucuresti , i-am studiat traseele, pentru flexibilitate, insa, am preferat cardul...
Iar si una si alta, adica si card si bus turistic, nu prea ne vin pe masura... Mai ales ca intentionam sa-l vedem pe Lionel Andrés la treaba live si in direct )
Va multumesc tuturor pt impresii.
De data aceasta am fost pe faza, urmand sa plec la Barcelona in septembrie.
Voi citi cu nesat tot ce ati scris despre oras.
Bravo tuturor pentru tips-urile date, sunt de FOLOS
multumesc
C
@crima:
Cum a fost cu Barcelona card? La aceasta varianta ma gandeam si eu. Mai ales ca sunt intrari la muzee gratis (habar nu am care, mai am pana in sept sa ma interesez) si ceva reduceri, plus transport gratuit. Recunosc ca Roma pass mi-a fost de mare ajutor. La fel este si Barcelona card?
multumesc
C
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 Un castel pe vârf de deal, ... pe malul mării – Castelul Montjuïc — scris în 12.10.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 O săptămână în Barcelona — scris în 29.07.24 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Barcelona - supraevaluata — scris în 05.11.23 de marius71a din MEDGIDIA - nu recomandă
- Mar.2023 Barcelona, o dorinţă împlinită — scris în 13.01.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Revelion in Barcelona — scris în 23.02.23 de anila82 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Scumpa de Barcelona — scris în 29.08.22 de vali65 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 La pas prin Barcelona — scris în 21.06.22 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ