ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 3 MIN

Parcul Crâng în culorile toamnei

TIPĂREȘTE

Ma aflu in Buzau pentru o perioada de timp si cum sfarsitul acesta de saptamana l-am petrecut aici m-am hotarat sa fac o incursiune si in Parcul Crang pentru a ma bucura de culorile pe care toamna asta foarte calda si placuta le-a proiectat peste parc.

Parcul Crang se afla in partea vestica a orasului Buzau. Este cel mai mare si mai important parc al acestui oras. Se intinde pe o suprafata de aprox. 10 hectare si a fost infintat in cea de a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Se poate intra in parc din mai multe zone ale orasului, dar intrarea principala a acestuia se gaseste la capatul Bulevardului Nicolae Balcescu (capatul din zona Muzeului Judetean), foarte aproape de stadionul de fotbal al echipei Gloria Buzau.

Eu am intrat in parc pe un drum care se afla in zona cimitirului eroilor, incepe intre Kauffland si stadionul de atletism, merge prin padure si ajunge aproape de obeliscul din centrul parcului. Pe aici puteti ajunge in parc cu masina. Drumul este proaspat asfaltat. Eu am mers pe jos pentru a admira padurea.

Daca intrati pe intrarea principala sigur o sa observati aleea principala care este trasata drept prin parc, de la intrare si pana la Restaurantul Conacul Trandafirilor. Mai sunt foarte multe alei care duc spre toate zonele amenajate ale parcului si toate sunt foarte bine intretinute.

Pe aleea principala sunt amenajate piste de biciclete, dar asta nu inseamna ca nu ramane suficient loc si pentru plimbare. Mai mult, de la intrare si pana la obelisc, aleea principala este strajuita de alte doua alei, destul de late si acestea.

O noutate pentru mine a fost Aleea Scoala pentru Biciclisti. Aceasta e o increngatura de alei unde la intersectia dintre ele sunt montate semne de circulatie si semafoare. O chestie super faina unde copiii pot sa invete cum sa se comporte atunci cand vor avea voie sa mearga cu bicicletele pe sosea.

Este amenajat si un loc de intalnire pentru cei pasionati de sah. Acum cu vremea asta superba de toamna, locul era plin de pasionatii jocului mintii.

In mijlocul zonei amenajate a parcului se inalta semet spre cer un frumos obelisc de forma patrata, care are la baza, pe fiecare latura cate un basorelief cu oameni importanti din istoria tarii noastre.

In jurul sau se gasesc casutele cu dulciuri, jucari si cateva locuri de distractie pentru cei mici.

Tot aici, in apropierea obeliscului este amenajat si un Parc de aventura, cu tiroliene, mers pe tot felul de franghi, tir cu arcul, etc.

Restaurante sunt in parc vreo patru, dar cea mai interesanta constructie este cea a Conacului Trandafirilor.

In capatul parcului se afla amenajat si un lac, a carui denumire actuala este Helesteul dar care in trecut se numea Lacul Hotilor. Lacul are construite in interior trei insule, dintre care doar una este legata de mal printr-un pod. Pe aceasta insula am vazut ca este si un restaurant. Lacul are si un debarcader de unde se poate pleca in plimbare cu hidrobicicleta. Acum nu mai era acolo decat o hidrobicicleta si nu stiu daca functiona sau se putea inchiria pentru ca nu era nimeni acolo.

In jurul lacului este o alee cu banci, unde m-am relaxat si eu admirand culorile frunzelor si luciul apei.

Mi-au placut foarte mult statuile care se afla din loc in loc si care infatiseaza scene din natura, cu animale de prada si cu vanatori.

Ma bucur enorm ca am ajuns in acest parc, in aceasta zi calda de toamna si am putut sa ma bucur de peisaje superbe si sa uit pentru cateva clipe de dorul de familie, care ne macina pe toti cand trebuie sa stam departe de casa.

Va doresc o toamna calda si minunata!


[fb]
---
Trimis de ungureanica in 14.10.18 20:07:04
Validat / Publicat: 15.10.18 06:32:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU.

VIZUALIZĂRI: 1859 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Parcul Crang
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

viviv
[15.10.18 09:02:29]
»

Frumos. Este orasul unde m am nascut. Primavara, pe aleea principala, din bd Nicolae Balcescu si pana la obelisc, sunt numai flori. Este extraordinar.

Michi
[15.10.18 10:21:52]
»

În fragedă pruncie, mama care era buzoiancă, vara când îşi vizita părinţii, mă ducea cu trăsura la crâng. Imaginile mi s-au şters aşa că m-am bucurat citindu-ţi reviewul. N-am mai ajuns acolo dxeşi ani şi decenii au fost suficienţi

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, viviv, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDe vizitat în oraşul Buzău:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083101034164429 sec
    ecranul dvs: 1 x 1