GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Excursie la Gura Humorului, cu cateva obiective din jur
Excursia a fost in perioada 6-11 februarie 2017.
Primul obiectiv a fost Cetatea Sucevei (pe care am gasit-o inchisa, deoarece era luni; am revenit in ultima zi, sambata).
Am mancat la restaurantul Bradet, aflat in drum spre Cetate; preturile sunt destul de mari, dar si portiile au fost pe masura.
Au urmat Manastirea Sf. Ioan si Manastirea Dragomirna, pe care e pacat sa nu le vizitati daca va aflati in zona. Apoi am plecat catre cazare, in Gura Humorului, la hotelul Simeria.
In urmatoarea zi, am vizitat Salina de la Cacica (daca alegeti sa calatoriti iarna si cu masina personala, drumul necesita atentie sporita pe unele portiuni). Accesul la Salina e usor de facut datorita indicatoarelor, insa noi am avut si GPS si s-a dovedit util pentru fiecare obiectiv. Taxa de intrare este de 10 lei (exista reducere pentru elevi). Coborarea se face pe scari, unele fiind destul de abrupte, deci trebuie atentie. Iluminarea este decenta, iar la unele nivele exista un miros de motorina, folosita la extractia sarii. Mirosul specific de salina cu care m-a obisnuit Salina Tg. Ocna nu s-a regasit si la Cacica. Exista o sala de bal, un lac micut si o sala de sport. Vizitarea salinei dureaza aproximativ o ora. Nu este spectaculoasa, daca ati vazut si altele mai mari, dar este totusi frumoasa.
In aceeasi zi, am vizitat si Manastirile Humor si Voronet, linistite, asa cum si trebuie sa fie. Apoi am fost la partie, unde am inchiriat sanii (15 lei pe ora), am urcat cu telescaunul (10 lei urcare+coborare), iar in cadrul complexului Arinis exista si un patinoar (10 lei pe ora + 10 lei inchiriatul patinelor).
In alta zi, am vrut sa vizitam Muzeul Oualor de la Vama, insa l-am gasit inchis pana pe 25 februarie. De asemenea, am vizitat si Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, aflat chiar in centru. Taxa de intrare este modica, exista si reduceri pentru elevi/studenti. Expozitiile sunt foarte frumoase, se vede ca s-a depus multa munca. Am vazut si 2 expozitii temporare ale unor artisti locali.
In ultima zi, pe drumul de intoarcere, am revenit la Cetatea Sucevei. Taxa de intrare este numai 3 lei pentru studenti, cred ca pentru adulti era 10. Cetatea este foarte mare, sunt multe camere de vizitat, iar unele dintre ele au proiectate scene ce il infatiseaza pe Stefan cel Mare. In aceasta perioada nu a fost deloc aglomerat, insa a fost destul de frig. Langa Cetate si afla si Muzeul Satului Bucovinean, un muzeu in aer liber care insa nu era deschis, probabil tot din cauza conditiilor meteo.
Locurile unde am mancat sunt restaurantul Kristina de la partie si un restaurant cu acelasi nume in centru, probabil era o coincidenta de nume. Preturile sunt decente, locurile nu au fost aglomerate, mancarea a fost buna.
In Gura Humorului exista si un Penny Market, alaturi de numeroase mini-marketuri.
Trimis de ClaudiuN in 12.02.17 13:10:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI. A mai fost în/la: Durau, hotel Bradul
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ClaudiuN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "De vizitat în Gura Humorului și împrejurimi, GURA HUMORULUI" (deja existentă pe sait)
-
Poze, nimic?
@webmasterX: Cu placere, iar eu va multumesc pentru mutarea review-ului in categoria corespunzatoare.
@ClaudiuN: O zona frumoasa, o excursie la fel de frumoasa iar pozele de iarna sunt minunate.
Felicitari, votat cu placere.
@ClaudiuN: Ați vizitat o regiune atât de ofertantă din punct de vedere turistic (istoric, spiritual, etnografic etc.). Și ați avut parte și de peisaje hibernale fabuloase, după cum se poate observa în unele fotografii.
Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului reprezintă o acumulare fantastică de tradiții, obiceiuri, credințe și simboluri din lumea satului bucovinean - o adevărată „ladă de zestre”. Noi am ascultat cu plăcere expunerea doamnei muzeograf, deși cunoșteam o mare parte din cele istorisite (din copilăria petrecută la bunici).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 Momente placute in satul Plesa — scris în 20.07.24 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 La pas domol prin Gura Humorului — scris în 14.01.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Catedrala ortodoxă Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului — scris în 21.02.17 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- Jun.2015 La pas prin Gura Humorului — scris în 25.07.15 de izabiza din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Localitatea Gura Humorului - o destinație turistică deosebită! Am fost acolo și ne-a plăcut! — scris în 12.11.14 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Apr.2011 Casa memoriala Nicolae Labis - De neuitat! — scris în 09.10.11 de silvia tudoran din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 In surdina razbatea tristetea rascolitoare a viorii in acordurile baladei sale — scris în 28.12.10 de ileanaxperta* din BUCURESTI - RECOMANDĂ