ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.04.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 07.02.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2008
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Plimbare, odihna, locuri de vizitat

TIPĂREȘTE

In vara anului 2008, profitand de primul concediu cu adevarat, adica doua saptamani consecutiv, am hotarat sa facem un circuit in zona Olteniei de sub munte, cu intoarcere prin Herculane, si cu o escapada pana la Cazanele Dunarii.

Zis si facut, am stabilit traseul, am rezervat cazare cautand pe net pensiuni, in locurile unde urma sa innoptam si la drum.

Pornim spre Rm Valcea, pe binecunoscuta autostrada Bucuresti – Pitesti, apoi Pitesti – Rm Valcea, cu un prim popas pe Dealul Negru pentru niste mici adevarati si o bere rece (ce bine ca nu sunt sofer). In Rm Valcea urmam indicatoarele spre Horezu, si ne oprim in comuna Costesti, la Manastirea Bistrita.

Din cate am aflat aici a fost construita undeva la 1490, de catre boierii Craiovesti. A fost afectata in timp de rigorile vremii si aproape distrusa si de cutremur, dar in prezent este complet restaurata, in incinta manastirii infiintandu-se chiar un muzeu al tiparului si cartilor bisericesti.

Exista posibilitati de cazare, exista ghid care te conduce sa vizitezi Pestera Liliecilor, aflata cam la 150 metri de manastire. Pestera a fost cunoscuta si locuita de pustnici în evul mediu, în 1635 calugarii Macarie si Daniel au ridicat în pestera un mic schit, care a fost apoi recladit în 1916. Tot ei au cladit în partea opusa a pesterii o capela, în care se pastrau moastele sfântului Grigore Decapolitul. De plimbat un pic prin cheile Bistritei, sunt frumoase.

Ne continuam traseul nostru cu urmatoarea destinatie si totodata punctul terminus al acelei zile, Polovragi.

Puncte de atractie in zona:

- manastirea Polovragi, amplasata la poalele muntelui Piatra Polovragilor în apropierea Cheilor Olteţului, la marginea localităţii Polovragi din judeţul Gorj. Este aproape de Peştera Polovragi, pe care a şi administrat-o timp de 300 de ani.

- Pestera Polovragi, pe care multi sunt sigura ca au vazut-o

- Cheile Oltetului, arie naturala protejata de interes national, cele mai inguste chei din tara

- Pestera Muierii

Cazare buna la Motelul Cheile Oltetului, trei stele, curat, personal amabil, mancare buna la restaurantul propriu, terasa cu bar, gratar, peisaj superb. Se pot inchiria ATV, biciclete, pentru plimbari prin zona.

Dupa o noapte de odihna binemeritata, pornim a doua zi spre o noua destinatie si anume Tg Jiu - Valea Jiului – Campu lui Neag.

Continuam drumul prin Baia de Fier, o scurta vizita la Pestera Muierii, apoi prin Novaci, DN67 pana in Tg Jiu. Nu puteam sa trecem ca sageata prin orasul lui Brancusi, asa ca ne-am oprit pentru o ora la celebrele sculpturi din parcul orasului.

Urmam drumul european E79, spre orasele miniere Petrosani, Uricani, etc. Facem cunostinta cu primul din ele Bumbesti Jiu. O atmosfera deplorabila, cu care nu eram familiarizati si pe care nu as fi crezut totusi ca o voi vedea in secolul acesta in tara mea.

Atmosfera se mai inveseleste putin, mai tarziu cand am intrat in defileul Jiului, unul dintre cele mai spectaculoase din tara. Parca si raul saracu’ vroia sa ne spele din creier imaginile acelea triste pe care le vazusem mai inainte. Ne-am oprit la manastirea Lainici, o mănăstire ce a avut un trecut zbuciumat, credincioşii spunând cu pioşenie că lăcaşul a fost crucificat de mai multe ori, trecând prin grele încercări.

Continuam drumul european E79, spre popasul Campul lui Neag. La intrarea in Petrosani, drum la stanga spre Aninoasa, Vulcan, Lupeni Uricani. Doamneeee, le-am vazut pe toate din masina, dar mi-a fost de ajuns. Le plangeai de mila, mizerie nu gluma. Ajungem la punctul de final al zilei: Complexul Turistic Cheile Butii.

Cazare: complex format din 3 vile, capacitate de cazare relativ mare, aprox 100 pers, doua restaurante, terase, baza sportiva, terenuri tenis, fotbal, paintball. Camere bunicele, pat dublu, tv dar destul de proasta receptia programelor, mancare buna, aer f f curat – aprox 1000 m altitudine. Preturi cam mari, insa fiind cam singurul in zona, era normal, profitau.

As mentiona totusi ca acest drum spre Campu lui Neag este bun, el face legatura cu soseaua care ajunge la Obarsia Lotrului (Brezoi – Voineasa – Obarsia Lotrului) insa are o portiune de vreo 20 km parca, ramasa neasfaltata, care daca ar fi facuta, ar strabate muntii si ar scurta foarte mult.

Din pacate in ziua urmatoare a trebuit sa trecem iar prin acele orasele amarate, pentru a ajunge in drumul european si a ne continua excursia spre Hateg. Un orasel mic, dar curat, in care deja influentele maghiare incep sa se cunoasca. Un orasel foarte bine semnalizat d. p. d. v. al indicatoarelor rutiere, asa ca directia Sarmisegetusa a fost usor de gasit. De data aceasta portiunea de drum stabilita pentru a treia zi era mai scurta. Ne-am oprit in Sarmisegetusa unde am si ramas patru zile, fiind un loc de unde am pornit a vizita zona.

Puncte de atractie:

- ruinele cetatii Sarmisegetusa

-Parcul National Retezat – o frumusete rara, o multime de pensiuni in zona de intrare.

-biserica Densus

-rezervatia de zimbri Hateg

-cetatea Devei

-castelul Huniazilor

- Barajul si lacul de la Rausor

Posibilitati cazare: Pensiunea Sarmis – NERECOMANDATA DATORITA NESERIOZITATII LOR DAR SI ATITUDINII NECORESPUNZATOARE FATA DE TURISTI

Pensiunea Venus –o curte imensa in spatele casei, cu livada de meri, trei dormitoare, trei sali de baie, un living cu pat extensibil, bar si semineu, acces la bucatarie complet utilata. Camerele sunt dotate cu aparate TV. Capacitatea totala de cazare este de 8 persoane. Pensiunea ofera o priveliste minunata spre muntii Tarcu si Retezat. (aici am ales sa ramanem pentru toata perioada cat am stat in zona). Proprietarul nu locuieste acolo, asa ca va veti simti ca acasa, nu va deranjeaza nimeni si nimic. Mai mult va poate tine companie daca doriti sa aflati informatii despre zona, istoricul ei, locuri noi de plimbare despre care nu gasiti detalii. Sotia dansului este muzeograf, la cetatea Sarmisegetusa.

Din dorinta de a nu deveni obositor de citit, o sa continui curand, intr-un alt episod calatoria noastra spre Valea Cernei, Herculane, Dubova, si retur spre Bucuresti.

Foto le atasez mai spre seara.


[fb]
---
Trimis de zangela69 in 16.04.10 12:08:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA. A mai fost în/la: in toata tara
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2795 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zangela69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6200 PMA (din 12 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

ionut73
[16.04.10 12:36:31]
»

Imi place prezentarea ta...ai in vot maxim si tot respectul pentru detalii. Demult am facut si eu o vizita in zona, la pestera Muierii si mi-a placut . Este o zona plina de traditie si mai ales zona Polovraci cu ceramica sa renumita...

Kyandra
[16.04.10 12:53:40]
»

Mi-ai adus aminte de Pestera Muierii...tot pe trunchiurile de copac legate intre ele se traverseaza lacurile interioare?

Un vot si de la mine... frumos povestit

zangela69AUTOR REVIEW
[16.04.10 13:00:40]
»

asta nu mai tin minte, dar stiu ca tot in pasul piticului am traversat o bucata de galerie. Oricum este frumoasa si trebuie vazuta de toti cei care nu au ajuns inca.

biancuta
[16.04.10 13:28:26]
»

Inca un review deosebit care merita punctat cu 400 pma.

mirelutza
[16.04.10 13:48:58]
»

Bravo zangela ; cunosc sentimentul trait in locurile vizitate de tine.... pt. ca le-am vazut si eu ! Un vot maxim si de la mine .

pepsi70ro
[16.04.10 16:37:05]
»

Felicitari, un vot cu foarte multe felicitari, un adevarat mini-ghid complex si cu foarte multe detalii.

mariana.olaru
[16.04.10 17:36:32]
»

Foarte muncit review , in sensul ca te-ai straduit si chiar ai reusit sa oferi din plin atat reprere tehnice , cat si impresii personale. In plus , mi-ai dat o idee de calatorie , eu insami preferand circuitele sejururilor . Un vot meritat!

zangela69AUTOR REVIEW
[16.04.10 20:09:30]
»

multumesc, voi continua curand cu partea a doua a circuitului

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, domidoc, Kyandra, mariana.olaru, mirelutza, zangela69
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin România:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060713052749634 sec
    ecranul dvs: 1 x 1