ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 7 zile
Prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Vizite ceva mai...comerciale în India

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu acest articol am terminat serialul India. Mă bucur că vizita acestei țări în general este destul de accesibilă ca preț, obiectivele turistice sînt frumoase și nu în ultimul rând observarea indienilor, viața lor de zi cu zi este foarte interesant de observat pentru noi europenii. Observ aici pe AFA că sînt tot mai dese vizitele acolo iar din punct de vedere personal urmează să mai călătorească cineva apropiat din familie.

În acest ultim articol voi povesti despre acele vizite comerciale care nu lipsesc niciodată din program atunci când alegem un touroperator și nu mergem pe cont propriu. Poate în unele cazuri sînt enervante că ne ia din timpul altor vizite mai utile pentru noi, dar uneori chiar ne captivează interesul și chiar vom cumpăra câte ceva.

Cu ocazia sejurului meu din India nu prea am fost deranjat de vizitele comerciale, am avut doar 3 vizite pe tot sejurul iar acestea au fost toate interesante și destul de scurte.

Marble Art Palace Agra

Prima vizită comercială a avut loc în Agra după vizita Taj Mahal și fortul Agra înainte de prânz. Adresa obiectivului este 18A/32, Fatehabad Rd, Bagichi, Tajganj, Agra, Uttar Pradesh 282001, India.

După cum se știe pricipalul obiectiv turistic din Agra Taj Mahal este construit din marmură. Atelierele de prelucrare al acestui material nu lipsesc din aces oraș. Marble Art Palace este unul dintre aceste ateliere și este specializat în prelucrarea marmurei în diferite obiecte plăcute ochiului.

Vizita este împărțită astfel: 1. Vizita atelierului (doar demonstrativ pentru turiști sau interesați), 2. Prezentarea mărfurilor care par să fie adevărate opere de artă 3. Vizita magazinului unde sînt expuse de toate pentru toți.

La atelier ni s-a prezentat șlefuirea unor pietre semiprețioase și integrarea lor pe un blat de marmură, de obicei forma finală va fi o masă, măsuță. Pe blatul de marmură se vor scobi locurile unde vor veni integrate acele piese șlefuite în diferite forme și de culori diferite (frunze, flori, păsări, alte animale, etc) După ce toate piesele se potrivesc se vor lipi cu un adeziv special (ei zic că rețeta acestuia este un secret) și se vor integra iar pe produsul finit nici nu se mai observă că aceste piese nu fac parte din blat. Acestea sînt de complexitate diferită cu mai puține sau mai multe modele. La cele mai complexe modele lucrează 2 persoane câteva săptămâni. Prețul variază în funcție de complexitate și poate ajunge la zeci de mii de euro.

Pietrele folosite sînt multiple (jad indian, jasper, malachit, onix negru, perle, etc) Produsele finite ce se pot vedea în sala de prezentare sînt mese, măsuțe, panouri de marmură pentru perete, vaze, elefanți, lămpi, diferite statuete, bomboniere, cutii de bijuterii și multe altele.

Condiții de vizitare: În această fabrică în interior nu se puteau face fotografii. S-au putut fotografia doar demonstrațiile din atelier și câteva piese de marmură din hol. Am fost serviți cu sucuri, cafea, ceai, băutură. Se putea folosi toaleta. Vizita a durat 40 de minute.

Jewellery Factory Jaipur

La vizita acestui obiectiv nu am fost atent la denumirea fabricii. Sînt foarte multe în Jaipur și nu mai găsesc locația celui vizitat. Ca și indiciu în curtea acestei fabrici există o machetă (de cca 4-5 m înălțime) a palatului Vânturilor (Wind Palace)

Vizita acestui obiectiv a cuprins următoarele: atelier demonstrativ la intrare afară, fabrica propiru zisă în interior și vizita spațiilor comerciale cu servire băuturi pe fotolii.

Afară curtea este plină de elefanți, statuete, mai mici și mai mari cu acel palat al vânturilor. La dreapta se află atelierul demonstrativ și acolo ni se prezintă modalitatea de prelucrare a bijuteriilor cum era pe vremuri. Ulterior ni s-a prezentat fabrica în sine, câteva încăperi bine luminate, răcite cu aer condiționat unde lucrătorii stau la mese și prelucrează diferite obiecte, bijuterii, aur, etc.

A urmat vizita celor 2 săli de prezentare cu vânzare aici absolut totul a fost plăcut ochiului dar probabil nu și buzunarului. S-au cumpărat destule și de către grupul nostru dar prețurile erau peste cele obișnuite, unii și-au pus după aia mâinile în cap :). Și mie mi-a plăcut absolut tot ce am văzut, am făcut fotografii, am admirat toate cele, dar mai ales obiectele decorative, statuetele, elefanții super-decorați. Am apreciat foarte mult și romul servit într-un pahar măricel. Pe lângă rom am mai băut, cola, cafea, ceai.

Vizita în fabrica de bijuterii a durat 1 oră.

Rug&Textile Company Jaipur

Ultima și a treia vizită comercială din India a avut loc tot în Jaipur în fabrica de covoare și textile. Aici echipa demonstrativă a fost mai numeroasă și o mare parte compusă din femei. S-a prezentat întregul proces de fabricare a covoarelor și mi s-a părut interesant. După prezentarea procesului de fabricare am intrat în sala de prezentare unde una după alta ni s-au prezentat covoare una mai frumoasă decât cealaltă. Și romul servit a fost frumos.

Foarte multe modele de covoare seamănă cu cele care au fost produse la noi lângă Sibiu în fabrica din Cisnădie. am și câteva exemplare din astea acasă așa că era ultimul lucru pe care mi-l doream să car un covor din India. Bineînțeles că și prețurile erau pe măsură dar în magazinul de prezentare se găseau de toate pentru toți, nu numai covoare ci și eșarfe, alte obiecte de îmbrăcăminte, rochii, etc. S-a cumpărat și de către grupul nostru destule, totuși cred că în magazinele de afară era totul la 1/2 de preț. Vizita la fabrica de covoare a durat 40 de minute.

Vă invit să vă uitați la pozele atașate cu ocazia acestor vizite comerciale.


[fb]
---
Trimis de AZE in 24.11.24 22:48:51
Validat / Publicat: 24.11.24 23:42:09
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 179 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P50 Marble Art Palace Agra,exponate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

iulianic
[25.11.24 08:04:52]
»

@AZE: Am vizitat și noi cele trei centre de producție și vânzare la care faci referire în articolul tău. Acest gen de vizite este într-adevăr cam enervant (la asta au contribuit din plin turcii care nu ne lasă să scăpăm fără măcar un magazin de prezentare și desfacere. Și sunt mult mai insistenți, chiar agasanți comparativ cu indienii).

La indieni nu m-au interesat (pentru a cumpăra) nici obiectele de marmură și nici bijuteriile, dar la ambele am găsit câte ceva cu care să-mi clătesc privirile. Obiectele din marmură... mi-au plăcut câteva panouri de pus pe perete (ca design și ca realizare artistică), dar unde și-ar fi putut găsi locul în apartamentele noastre așa ceva? În plus, erau foarte grele. Precis duceau la un excedent serios la bagaj.

Bijuteriile, deși frumoase unele... ce să mai fac eu cu ele când ale mele zac de ani buni prin sertare, nefolosite?

Atelierul de covoare... da, mi-a plăcut mult. Mi-a plăcut pentru că îmi place lucrul manual - țesătorie, croitorie, tricotaj, goblen... Pentru mine a fost un regal prezentarea de covoare. S-au și cumpărat câteva de dimensiuni mai mici. În timp ce bărbații apreciau băuturile, femeile sorbeau din ochi covoarele și micile carpete. Una dintre ele se află acum la mine, acasă. N-a fost o problemă cu transportul. Și celelalte textile au prezentat interes pentru femei. Sari - doar pentru probat, bluze și rochii în stil indian, textile pentru casă (fețe de masă, cuverturi), dar mai ales eșarfe. Multe și de toate felurile. Și eu am cumpărat două nu pentru că mi-ar fi trebuit, ci pentru că nu prea aveam ce face cu banii indieni.

Nu intenționam să scriu despre acest aspect al vizitei noastre în India, de aceea apreciez ceea ce ai făcut tu prin acest articol. Viitorii vizitatori care - eventual - vor fi citit ceea ce scriem noi aici, pe AFA, vor fi avizați în legătură cu vizitele comerciale în India.

AZEAUTOR REVIEW
[25.11.24 08:48:03]
»

@iulianic: Aceste vizite fac parte din itinerar fie că vrem fie nu atunci când alegem un tour-operator și nu mergem pe cont propriu.

Aceste vizite pe lângă scopul de marketing au și un anumit grad de utilitate. Putem afla despre cum se fac anumite lucruri și putem observa lucruri frumoase. Dacă vizita nu se lungește prea mult este OK.

Personal cred că din toate vizitele comerciale la care am fost cca la 80% din acestea am fost interesat despre cum se fabrică anumite lucruri. Au fost bineînțeles și unele mai neinteresante pentru mine.

Cât despre costurile acestor obiecte sînt mult mai scumpe decât în alte magazine sau în piețe dar asta știe deja toată lumea. Cine își dorește neapărat ceva îl și cumpără fără nici un regret.

Mulțumesc pentru precizări, comentarii și vot

doinafil
[25.11.24 20:07:46]
»

Este interesant și acest articol!

Mie nu-mi plac obiectele decorative ale indienilor! zeițe, elefanți, bijuterii, etc.)... însă nu mi-ar displăcea să am o măsuță cu blatul din marmură și cu pietre colorate încrustate, ca în P52, de ex.

Cu toate astea, am în casă două vaze din metal, nu prea mari, pe care le-am cumpărat de aici, din București. Sunt scrijelite manual, cu un model foarte frumos. Îmi place că sunt și decorative, și funcționale!

Nu-mi plac nici covoarele lor , sunt prea închise la culoare, părerea mea!... daaaar, asta nu înseamnă că nu mi-a plăcut articolul tău, pentru care te felicit!... și, ca de obicei, îți trimit mulți

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[25.11.24 21:27:48]
»

@doinafil: Mulțumesc pt ecou și vot. Cred că v-am plictisit destul cu India dar am terminat acum. Dar a trebuit să scriu și despre aceste atracții comerciale, nu prea s-a scris despre așa ceva. Fac parte și aceste tururi din excursii și nimeni nu te obligă să cumperi ceva.

Nu pot să uit niciodată când am vizitat o dată în Turcia o fabrică sau magazin de blănuri sau piele (nu mai rețin exact) Stăteam pe canapele și mă holbam la doamnele care prezentau moda (cred că mă uitam mai mult la doamne decât la piesele de îmbrăcăminte) și la un moment dat una mi-a aruncat după gât o blană, probabil m-a provocat s-o cumpăr, nu știu dar m-a amuzat teribil

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite prin India:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06498908996582 sec
    ecranul dvs: 1 x 1