ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Adjud [VN]
ÎNSCRIS: 20.08.16
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Excursie la Durau si zonele din jur

TIPĂREȘTE

Primul obiectiv al excursiei de 4 zile a fost Cetatea Neamt, la care se ajunge usor. Venind din est, se intra in Targu Neamt si se merge inainte pana la un sens giratoriu. A doua iesire duce pe un drum cu multe masini parcate pe lateral, iar indicatoarele va vor conduce negresit la cetate. Am lasat masina in parcare (am platit 2 lei, nu ni s-a zis nimic de vreun interval orar, nici pe bilet nu scria, doar am fost intrebati daca mergem la cetate). Urcarea se face pe un drum destul de inclinat, iar la baza si pe traseu se afla vanzatori de suveniruri. La cetate se plateste bilet la intrare (5 lei pentru adulti). E un loc frumos, dar se poate aglomera, depinde cum nimeriti.

Ni s-a facut foame si voiam sa mancam. La baza cetatii se afla un restaurant si o terasa, ambele apartinand hotelului Arcasul. Nu am fost insa acolo. Ne-am intors cu masina pe drumul pe care am venit, am facut prima iesire din sensul prin care am trecut la dus si a doua iesire la urmatorul, apoi pe dreapta se afla un Lidl, in parcarea caruia am lasat masina. Ne-am intors apoi vreo 200-300 m si am mancat la restaurantul Central (preturi bune, servirea la fel). Exista si parcare cu autotaxare (nu cunosc pretul) in centrul orasului, dar se face mai greu incadrarea in trafic dupa.

Apoi am vizitat Casa Memoriala Ion Creanga (4 lei) si parcul tematic (2 lei) aflat imediat langa. Sunt locuri placute mai ales pentru copiii care au citit povestile, dar nu in mod exclusiv.

Urmatoarele obiective au fost Manastirile Secu si Sihastria (Sihla am lasat-o pe alta zi, deoarece nu ne incadram in timp sa ajungem la cazare la Durau), locuri pe care e pacat sa nu le vizitati daca sunteti in zona.

In urmatoarea zi, am mers cu vaporasul pe lacul Bicaz (10 lei adult, 5 lei copil), apoi am mancat in Bicaz la restaurantul hotelului Ceahlau (mancare si preturi bune). Calatoria a continuat pe Cheile Bicazului, pana la Lacu Rosu (zone frumoase, dar foarte aglomerate; am facut greseala de a ne calcula timpul petrecut acolo si am iesit in destul de mare intarziere). Apoi am mers in Piatra Neamt (am lasat masina in parcarea de la Lidl de langa gara), am urcat cu telegondola (20 lei urcare+coborare), dar nu este nimic spectaculos, din pacate si geamurile sunt destul de murdare si nu te poti bucura de priveliste. Apoi ne-am intors la Durau prin Targu Neamt (aveam in plan sa vizitam si Manastirile Varatec si Agapia, iar Sihla in a patra zi, pe drumul spre casa, dar s-a intarziat prea mult si au ramas toate trei pe ultima zi).

In a treia zi voiam sa urcam pe munte in Durau, dar vremea nu a tinut cu noi. Spre dupa-amiaza si seara s-a facut frumos, dar s-ar fi intarziat destul de mult. Am mancat la restaurantul hotelului Bradul, hotel la care am si fost cazati. Mancarea a fost buna, insa preturile ceva mai mari.

In ultima zi am vizitat Manastirea Neamt, Gradina Zoologica (5 lei) de pe acelasi drum, unde am vazut pauni, cerbi, caprioare, cativa zimbri, care s-au ascuns de privirile noastre si ale celorlalti vizitatori si un porc mistret adormit (sper ca era viu). A urmat sa luam masa in Targu Neamt (parcare din nou la Lidl, insa la restaurantul Central era inchis, insa am gasit o autoservire deasupra pizzeriei Pizza Smile. Apoi am incheiat excursia vizitand Manastirile Varatec, Agapia si Sihla; sunt niste locuri impresionante.

Drumul a avut lungimea totala (incluzand de la si spre casa) de aproximativ 1000 km, consumand cam 60L benzina cu un Logan obosit, 1.4 MPI din 2007 (2 oameni in masina; prima si ultima zi cu bagaje). Drumurile din zonele prin care am fost sunt destul de proaste, in multe locuri se poate circula cu maxim 70-80, sunt si destul de multe localitati, drumuri inguste pe alocuri.

Se distinge drumul de la Agapia la Sihla, care e forestier, cu multe rampe abrupte, denivelari si viraje stranse, se circula cu 30-40. Dar daca am reusit eu sa merg, sofer incepator cu vreo 700 km la activ inainte de aceasta excursie, inseamna ca se poate. Mai exista o cale de acces spre Sihla, dinspre Secu si Sihastria, dar nu am fost pe acolo si nu cunosc starea drumului; in orice caz, e tot forestier.

De asemenea, nu recomand drumul prin padure dintre Durau si Izvoru Muntelui (chiar daca are cam 20 de km, in timp ce drumul care o ia prin Poiana Largului, cam 60). Nu am mers pe el, dar am citit mai multe comentarii care sustin ca e foarte prost si nenorocesti masina.


[fb]
---
Trimis de ClaudiuN in 20.08.16 18:15:05
Validat / Publicat: 20.08.16 20:44:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CĂLĂTORII prin MOLDOVA. A mai fost în/la: Predeal

VIZUALIZĂRI: 1854 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ClaudiuN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cetatea Neamt
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[20.08.16 20:44:30]
»

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 04&ridAnt=72418

ClaudiuNAUTOR REVIEW
[20.08.16 22:59:26]
»

@webmasterX - Am adaugat, astept validarea lor.

webmasterX
[20.08.16 23:26:29]
»

@ClaudiuN - Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

webmaster
[20.08.16 23:48:11]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuite / mini-circuite 'Mănăstirile Moldovei', #CĂLĂTORII prin MOLDOVA" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ClaudiuN
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite / mini-circuite 'Mănăstirile Moldovei':


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057152032852173 sec
    ecranul dvs: 1 x 1