ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2012
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 06.08.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    AUG-2012
    DURATA: 14 zile
    familie cu copii
    1 AD. + 1 COPII -- v: 15,8 ani

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 16 MIN

    De la Sud la Nord - Prin Europa intr-un incredibil circuit in Tarile Nordice

    Ilustrație video-muzicală
    Abba - Colaj


    TIPĂREȘTE

    Dedic in mod special acest review cu nr 201 userului @vasilica, ce prin sinceritatea sa aroganta m-a determinat sa inteleg ca locul meu este cu adevarat AICI, pe site-ul si in comunitatea AmFostAcolo!

    Chiar daca ar fi doar o singura persoana pe acest site careia prin impresiile mele de calatorie i-as fi de minim ajutor si restul lumii mi-ar spune direct sau indirect ca scriu prost si nu are nevoie de informatiile mele, ca locul meu nu este pe acest site, eu tot as scrie: simplu, doar pentru acea singura persoana!

    Deci ii multumesc mult si ii raman recunoscatoare userului @vasilica.

    Si iata cum iar se adevereste proverbul ca “Orice rau este spre bine”.

    Nu in ultimul rand, va multumesc mult de tot pentru tot sprijinul acordat de voi, cei care ati fost mereu alaturi de mine si m-ati incurajat intotdeauna. Asa sunt prietenii! Va iubesc mult!

    Initial imi propusesem pentru vara aceasta un circuit in Anglia si Scotia. Dar acel program s-a anulat. Nu a fost niciun bai pentru ca am reusit repede sa ma “repliez” si am gasit un circuit la care ravnisem de vreo 2 ani incoace. Dorisem atat de mult sa vad Scandinavia. Si iata ca vara aceasta dorinta mi s-a indeplinit.

    Asadar, am plecat dis de dimineata la orele 6, bineinteles, tot hopa-topa, cu autocarul din Piata Victoriei, pe ruta Bucuresti – Brasov – Sibiu – Deva - Timisoara – Sanicolau si am iesit din tara pe la Cenad. A fost prima oara cand am iesit pe aceasta poarta spre vestul minunat si nordul care avea practic sa ne copleseasca...

    Dupa drumul binestiut prin tara, am luat-o la sanatoasa prin Ungaria pana la Budapesta, unde am avut prima cazare: super hotel, foarte aproape de aeroport, hotelul Airport de 4*, excelent, la care am poposit si la intoarcere.

    OK! A doua zi am plecat spre Polonia, un drum aproape la fel de lung, dar mult mai bun, fie cu sosele nationale foarte bune, fie pe autostrazi, tranzitand Slovacia. Am revazut aceeasi Slovacie minunata, verde, extrem de curata, cu drumuri bune spre foarte bune.

    Iata-ne in Cracovia. Un oras miraculos de frumos, nu m-am asteptat sa ma incante atat de mult. Cracovia este unul dintre cele mai vechi si mai mari orase din Polonia, fosta resedinta a regilor polonezi. Autocarul ne-a facut turul obisnuit al orasului, dupa care ne-a lasat sus, pe colina Wawel. Aceasta este situata deasupra Vistulei de unde ni s-a deschis un peisaj si o panorama superba asupra intregului oras. Aici am vizitat cel mai important complex arhitectonic, apartinand fostei resedinte regale: Castelul Warwel si Catedrala fortificata Wawelska. Ne-a placut mult atat din exterior dar interiorul este de poveste “regala”. Am facut multe poze, va dati si voi seama!

    Seara ne-am cazat in Varsovia, dar nu inainte de a da o scurta raita prin orasul luminat de poveste. M-a fermecat Varsovia si mi-am propus un city-break acolo neaparat. In Varsovia am stat la hotelul Ibis Centrum Warsaw 3*, situat intr-o zona centrala a capitalei poloneze. Alt hotel de nota 10.

    Dimineata, dupa un mic dejun excelent, am plecat la haladuit prin oras. Aici am avut mai mult timp, ce bine! Oricum, pana la turul pietonal si lasatul nostru siguri pe strazi, am avut de admirat o capitala cu adevarat europeana, unde vechiul se imbina perfect cu noul. Se stie ca Varsovia este notabila printre capitalele Europei nu numai prin marimea, vechimea si frumusetea sa, cat pentru ca, in ciuda faptului ca a fost aproape rasa de pe fata pamantului de catre nemti in al 2-lea razboiul mondial, Varsovia s-a dovedit o capitala indestructibila, o adevarata Pasare Phoenix, care a renascut practic de nenumarate ori din cenusa razboiului. Aici ne-am delectat mai intai privind si pozand de zor fie cladiri vechi, reconditionate atat de miraculos si de frumos, unele norocoase, scapate ca prin urechile acului de bombardamente. Dar am vazut si cladiri cu arhitecturi futuriste, din sticla, foarte inalte in comparatie cu celelalte cladiri, unde sunt sedii de banci sau alte firme internationale.

    In Varsovia am luat pe jos Orasul Vechi – Stare Miasto, unde, de pe drum am admirat cladirea parlamentului, primaria, teatrul national si apoi am vizitat impunatoarea Catedrala Sf. Ioan si Palatul Regal.

    Ajunsi in Piata Palatului, unde troneaza in mijloc, la mare inaltime, pe o coloana subire, statuia regelui Sigmund al 3-lea, am facut poze la greu cu intreg peisajul si cu incantatoarea panorama a orasului ce se deschide din aceasta piata. Apoi ne-au ramas 2 ore sa ne plimbam unde dorim si sa ne reintoarcem in acelasi loc.

    Si astfel mi-am luat fata si am luat-o hai-hui pe strazi, pe unde ne-au dus picioarele. Astfel am reusit sa mai vizitam si alte locasuri sfinte atat de frumoase, am ascultat in interiorul unei biserici un mini-concert la orga, de am simtit ca mi se ridica pielea pe mine. Am stat pur si simplu si am inregistrat, filmand interiorul acelei biserici, in timp ce se inregistra si muzica. Ceva sublim!...

    Am ajuns apoi in fata unei piete largi, unde este un imens edificiu, cu un mare grup statuar inchinat in memoria victimelor celui de-al 2-lea razboi mondial. Langa acesta este si muzeul.

    Apoi, regrupati, am pornit spre Gdynia pentru imbarcarea pe vapor, in vederea trecerii Marii Baltice spre Suedia.

    Ei, dragii mei, aici am trait o alta experienta unica: cazarea pe un ferry-boat. In sala de asteptare din Gdynia am reusit sa surprind “pulsul” unei altfel de lumi; oameni calmi, zambitori si atat de binevoitori. Cu totii asteptam imbarcarea, doar grupul nostru era galagios, rasfirat in toate partile. Restul oamenilor stateau linistiti si vorbeau incet.

    Iata-ne pe vapor. Am impartit cabina cu alte 2 turiste din grupul nostru, mult mai in varsta decat noi. Nu a fost mare bai asta pentru ca eu ma impac foarte bine cu orice fel de om de orice varsta, atunci cand omul este respectuos, civilizat si binevoitor. Asa au fost si companioarele noastre, chiar daca tot drumul atat in autocar cat si pe vapor au vorbit doar ungureste; mai putin cand ni se adresau noua direct si vorbeam impreuna. Dansele erau turiste din Tg. Mures!

    Toate bune si frumoase. A fost exceptional pe vapor, ne-am plimbat pe toate puntile, am facut poze multe, ba am si dansat la discoteca pana dupa 1 noaptea.

    Cu somnul a fost de vis…neprins. Nici eu nici fiimea nu am reusit sa dormim aproape deloc, datorita sforaitului celor 2 vecine. Ba mai mult, ca sa fie petrecerea “piperata” cu de toate, a fost si furtuna si am simtit fiecare miscare a vasului careia ii scrasneau peretii de plastic (sau cum or fi ei!) si ne miscam…exact pe valuri. Deci nema somnic mai deloc…

    Oricum, nu as da inapoi o asemenea experienta si traire. Iau partea buna a faptei: ne-am invatat sa suportam un cutremur usurel, stand in pat, in sunete de scrasniri de pereti!... si asteptand sa se termine!... dar tot in pat!!! :))

    Dimineata am servit pe vapor un mic dejun mai mult decat indestulator, burta sa ai sa tot gusti din toate.

    Dupa exact 12 ore petrecute pe vas, iata-ne in Suedia, la Karlskrona. Am debarcat si sus in autocar cu noi pentru un drum relativ destul de lung, traversand sudul tarii pana la Stockholm.

    Aici am ajuns spre seara si ne-am cazat la hotelul Quality Hotel Price Phillip 4*, situat in Kungens Kurva, la doar 10 minute de centrul orasului.

    Dimineata, dupa micul dejun am pornit la cucerirea capitalei Suediei, “rasfirata” generos si atat de frumos pe un adevarat arhipelag de insulite.

    Aici am avut in program vizitarea vechiului oras medieval (Gamla Stan), cu Catedrala, Palatul Regal unde am facut o vizita mai lunga in interior: superb, maiestos, ai, intr-adevar ce vedea! Apoi pasii ne-au dus spre Parlament si Primaria din Stockholm, unde in salonul albastru si salonul auriu se decerneaza in fiecare an Premiul Nobel.

    Apoi, la miezul zilei ne-am intors in curtea palatului si am asistat la un grandios spectacol oferit de schimbarea garzii. Doamne, ce de lume! Abia am reusit sa ne strecuram undeva cat mai aproape pt a face poze si a filma. Fanfara cat si garzile au defilat de nota 10+! Super show!

    Dupa amiaza am plecat intr-o excursie optionala (pret 25 euro/pers) spre Uppsala, capitala ecleziastica si universitara a tarii. Aici am vizitat impunatoarea Catedrala a incoronarii regilor suedezi, prestigioasa universitate si am urcat dealul pt. a vedea si Castelul regal.

    Ziua a fost minunata, chiar daca pe net citisem ca va ploua, in acea zi cerul a fost de un albastru nepatat. Deh, a fost si ziua mea de nastere, o zi superba, cu atat mai importanta pentru mine…schimband din nou prefixul… :)) Seara, frante dar incantate si fericite, ne-am cazat la acelasi hotel.

    Urmatoarea zi am avut-o dedicata, tot ca o excursie optionala, dar facuta de toti (pret 25 euro/pers) unei plimbari cu vaporasul pana la Castelul Drottningholm. Ei bine, in acea zi a plouat, in sfarsit vremea si-a “revenit” la normal, stiind clar ca in tarile scandinave, vara este mai racoroasa si tare ploioasa. Dar noi am avut, slava Domnului o vreme excelenta, cand a plouat mai mult doar in acea zi, la castel si inca de vreo 2 ori dar putin cantitativ…

    Castelul Drottningholm este resedinta oficiala a familiei regale, numit si “Versailles suedez”.

    Dupa-amiaza am traversat Suedia cu destinatia Oslo, capitala Norvegiei.

    Ce sa mai zic de drumuri, de oamenii inalniti fie la restaurante sau alte locuri unde am tot poposit? O cu totul alta lume, buna, adevarata. Nu degeaba aceste tari au cel mai ridicat standard de viata, caci si-l merita pe deplin! Cand ghidul ne-a zis cam ce salarii au…mama, parca nu-mi vine a crede!

    Ne-a dat doar un exemplu cat castiga o cunstinta de-a lui din Norvegia, un ospatar roman plecat acolo de mult timp: vreo 2500 euro!!! pe luna! (nu pe luna astrul noptii si luna de munca). Oare chiar asa sa fie?!...

    In Oslo am ajuns pe inserat, intr-o zona noua, cu cladiri numai din sticla, moderne, unde am avut cazarea la hotelul Scandic Hotel Sjolyst 4*. Acesta este situat in zona Skoyen din sudului capitalei norvegiene, la doar 5 minute de mers cu trenul, a carei statie am vazut-o aproape de hotel.

    Dimineata, dupa micul dejun am plecat sa vizitam ceea ce atat eu cat si fiica mea, am numit “perla nordului”. Ne-a placut cel mai mult Oslo. Este un oras stralucitor, foarte modern, extrem de curat, de placut, de minunat! Sa stiti ca practic nu exagerez deloc ba chiar nu mai gasesc epitete. Ba da! Oslo este un oras fabulos! De ce? pentru ca plimbarea noastra aici ne-a purtat atat in partea mai veche a sa cat si in partea noua, plina de cladiri si arhitecturi niciuna la fel.

    Aici, ghidul a facut, cred eu, inca o afacere pe banii nostri. Pe un plan subtire ne-a zis de la inceputul excursiei, ca in Oslo nu este permisa stationarea pentru o zi intreaga a autocarelor (dar noi am vazut foarte multe in oras, doar ca probabil parcarea costa enorm de mult si asta a fost, cred eu, motivul principal. In fine, banii i-am dat: 22 euro/pers). Asadar, a inchiriat un autocar local, care ne-a dus mai intai la minunatul parc Vigeland, acesta fiind foarte aproape de hotelul nostru.

    Parcul a preluat numele sculptorului Gustav Vigeland si aici veti gasi o lume cu totul aparte. Parcul este intesat de sculpturile sale, toate personajele fiind oameni: femei, barbati, copii, in diferite ipostaze, dar extraordinar de interesante fiecare in parte. Toate aceste sculpturi sunt reprezentate in fel si chip…sper sa scriu odata un review separat. Este ceva cu totul deosebit.

    Apoi am facut turul obisnuit prin oras dupa care autocarul ne-a lasat la primarie. Tot de acolo urma sa vina sa ne ia la orele 19 sa ne duca inapoi la hotel.

    Cu grupul am mers sa vedem, deci, cladirea primariei, unde se decerneaza anual premiile Nobel pentru pace; apoi am vizitat Palatul Regal, Stortinget (Parlamentul), Teatrul National si Fortareata Akaershus.

    Ramase apoi singure, ne-am desfatat pe deplin, cu o plimbare atat de relaxanta si plina numai de frumusete la tot locul, luand la picior toata esplanada de-a lungul portului Akker Brygge mai mult decat incantatoare. Pe Strandpromenanden, faleza din port, am vazut atat de multe restaurante cu specific, am vazut magazine cu creveti si tot felul de specialitati norvegiene din peste; aici sunt multe terase si baruri in aer liber, decorate cu flori si in stilul nordic, foarte sugestiv, cu scoici, stelute de mare si tot felul de asemenea lucruri. Am ajuns si la o mica plaja, situata chiar la capatul falezei. La intoarcere am luat-o pe alte stradute unde am gustat din plin acest oras minunat.

    Aici, in Oslo, am simtit ca suntem libere, fericite pe deplin. Ne-a placut practic absolut tot ce-am vazut, inclusiv preturile extrem de piperate de la magazine! :) Dar ne-am luat totusi cateva suveniruri, printre care si o statueta cu un viking sexy :)) chit ca in rest am cam facut foamea. Ei, nu-i nimic. Ce? noi ne ducem in circuite sa ne imbuibam? Cam acestea ne sunt vacantele in circuite, deci deja ne-am invatat! Bine, unii fac shopping in loc de turism, dar fiecare cu placerea lui, nu?!... Noua ne place sa bananaim cat mai mult pe strazile oraselor sau sa ne relaxam in fata unei cafele sau ceva usor de mancare. Dar, precum am scris: fiecare cu “pasiunile” lui.

    Seara frante dar atat de satisfacute, impreuna cu ceilalti ne-am intors la acelasi hotel.

    A venit dimineata si odata cu ea zicala: calatorului ii sade bine cu drumul. Am parasit Norvegia, intrand iarasi in Suedia, cu destinatia Goteborg. Acesta este cel de-al doilea oras ca marime al tarii si cel mai mare port scandinav. In acea zi a plouat iarasi dar pentru mine nu a fost atat de deranjant. Aici am vizitat Opera, Centrul Maritim, Radhuset (primaria), Bursa si Centrul istoric Gustav Adolf Torg.

    Ne-am deplasat apoi catre sudul Suediei, pentru a traversa cu ferry din Helsingborg spre Helsingor. Pe acest ferry am reusit sa vedem cata civilizatie si dezvoltare poate exista in aceste tari. Langa autocarul nostru am vazut cum s-a transportat cu acel ferry un tren. Da, un tren gen Sageata noastra. Cum? bineinteles ca pe sine. Am ramas cu totii cu gura cascata cand am vazut ca acesta a fost primul debarcat in Helsingor. Sincera sa fiu, eu una, n-am mai vazut asa ceva! Si cred ca toti ce erau cu noi in autocar…Nu mai zic cat lux si absolut tot ce ai nevoie exista pe aceste ferry-uri.

    Dupa debarcare am dat un tur de forta, sa vedem doar pe dinafara Castelul Kronborg, locul tragediei lui Hamlet, impunator in arhitectura sa sobra. Castelul este situat exact pe malul marii si este locul unde s-a filmat “Hamlet” cu Laurence Olivier.

    Pe seara tarziu am ajuns in zona Copenhaga si ne-am cazat la hotelul Quality Hotel Hoje Taastrup 4*, un alt hotel excelent prin tot ce ne-a oferit.

    Ziua turistica a inceput cu vizitarea capitalei daneze. Primul obiectiv a fost statuia frumoasa si diafana a Micutei Sirene, simbolul orasului Copenhaga, aflata sugestiv pe 2 pietre mari, aflate la malulmarii. Aici multa lume, imbulzeala sa faca poze la statuie. Am reusit si noi intr-un final si am cumparat o micuta statueta ce reprezinta fidel Mica Sirena. Cum sa ajungi in Copenhaga si sa nu-ti iei ca suvenir asa ceva? Aveti grija de unde luati mica sirena, caci au ajuns chinezii si aici (aoleu cat de multi! si ca turisti sunt peste tot) si ei au doar copii ci nu originale. Pe noi ne-a invatat ghidul de la cine sa luam si am cumparat direct de la producatorul ce ne-a dat in cutiuta si certificatul din care reiese ca statuia este lucrata manual. Se si cunoaste.

    Apoi am luat la picior Palatul Rosenborg (fosta resedinta regala), si am continuat cu vizitarea Palatului Christiansborg si primaria. Vechiul Port Nyhavn pur si simplu ne-a incantat privirile prin cladirile sale atat de dragute, viu colorate, asezate in linie de-a lungul unuia dintre multitudinea de canale ce impanzesc orasul. Cladirile sunt vechi dar arata atat de bine fiind reconditionate si vopsite multicolor, atat de frumos. Pe una dintre ele scrie chiar si anul cand a fost cladita: 1681!!!

    Ramase de capul nostru, dupa pranz am pornit intr-o croaziera pe canale ce a durat o ora si astfel am reusit sa gustam mai mult din aerul si atmosfera atat de placuta a orasului. Mi-a amintit atat de bine de plimbarea noastra din Amsterdam!...

    Dupa scurta croaziera cu vaporasul care te plimba pe multe canale, pe sub poduri atat de joase ca ti-e si frica sa nu te lovesti la cap, am luat orasul la haladuit pe strada pietonala, intesata de magazine.

    Unde credeti ca ne-am oprit noi mai mult? La un minunat magazin pentru copii, unde am intrat in lumea lui Disney si apoi la Lego! :)) Bine, fiimea si-a dorit o canita din plastic cu Mickey Mouse, singurul personaj de desen animat indragit de ea. Cana este ceva mai deosebita si acum o foloseste numai pe ea. In rest? lucruri absolut superbe pentru copii dar cu preturi astronomice. Mi-am zis in gand: bine ca nu mai am copil mic; caci tentatia mea de mama ar fi fost tare mare! Oricum distractia cu privitul si pipaitul nu ne-a costat nimic. Si mai ales buna dispozitie. Cu atat mai mult cu cat la intrarea in magazinul Lego, un tanar hostess de la intrare, s-a oferit sa ne faca o poza cu o constructie gigant, asezata acolo. Ma intreb daca exista macar o singura persoana intr-un magazin din Romania ce ar face acest gest! Eu n-am intalnit pana acum dar sunt deschisa oricarei invitatii de acest gen! Iaca, sunt optimista!... :)

    In Copenhaga am asistat la mai multe show-uri stradale, unele de exceptie. Cel mai tare mi s-a parut urmatorul: am ramas uimite atat noi cat toti turisti la un nr. cred eu, de levitatie sau ce-o fi fost asta. Doua tipe tinere: una stand jos pe trotuar, in pozitie de meditatie, tine in mana un fel de toiag, de care se sprijina deasupra ei o alta tipa, ce are aceeasi pozitie dar niciun altfel de sprijin. Cum se poate asa ceva??? Toata lumea a facut cerc in jurul lor, au facut poze (si fiimea, normal); unii mai curajosi le-au si atins sau au pus mainile sa vada daca cea de sus nu este sustinuta intr-un alt fel. Dar cum sta acolo, tinandu-se doar de un bat gros? Am si filmat si tot nu reusesc sa inteleg. Voi atasa o poza si astept de la voi o explicatie mai “pamanteasca”…

    Au fost cativa turisti din grupul nostru care au optat pentru o vizita in parcul de distractii Tivoli, acesta fiind al 3-lea ca faima din Europa, ce s-a deschis publicului inca din anii 1843. Dar numai intrarea ne-ar fi costat pe fiecare 90 koroane daneze. Ca sa nu mai zic de restul distractiei. Si oricum, noi nu suntem fane ale acestui tip de distractie. Noi am preferat plimbarea prin oras, care ne-a purtat alene pe strazile intesate de lume (era dupa-amiaza spre seara), atat de curate si civilizate. Orasul se pregatea de zor cu tot felul de alte programe artistice. Seara ne-am cazat la acelasi hotel.

    Dimineata am pornit spre Germania si am traversat din nou cu ferry la Puttgarden. Ajunsi in Hamburg aici am vazut primaria, o cladire cu totul deosebita, bursa, o vizita la Biserica Sf. Jacobi, Biserica St. Michaelis si apoi zona portuara. Hamburg mi s-a parut un oras minunat, vazut chiar si pe nori si o scurta ploicica. Si aici m-am visat intr-un city-break, orasul merita pe deplin o vizita pe indelete.

    Dupa-amiaza ne-am indreptat spre Berlin si aici am ajuns noaptea. Noi am vizitat acest incantator oras si acum am preferat doar sa revedem Poarta Branderburg, Reichstag si imprejurimile. Nici ceilalti nu au reusit sa vada prea multe, fiind deja noapte.

    Foarte tarziu am ajuns si la cazarea din Berlin, la Mercure Airport Hotel Berlin Tegel 4*.

    Ei, aici deja am simtit ca ne apropiem de casa. Ce a urmat vazusem deja in alt circuit dar revederea acelor locuri m-a bucurat la fel de mult.

    Astfel am revazut cu aceeasi placere Palatul Sanssouci din Potsdam, dar de data aceasta doar pe din afara, fiind foarte de dimineata. M-au revigorat si mi-au dat aceeasi stare de totala relaxare gradinile sale, intesate de multe statui atat de frumoase, cat si de grandoarea intregului parc, intesat de verdeata si flori, dar si de cateva ratuste ce abia se trezisera si ele…

    Palatul Sanssouci (sau castelul fara de griji) este fostul Palat de vara al regelui Prusiei, Frederick cel Mare.

    Apoi am ajuns in Dresda, cu turul obisnuit prin centrul vechi al orasului. A urmat turul pietonal sa vedem indeaproape cladirea Operei, Domul si Palatul Zwinger, superb prin arhitectura sa, fastuos ornamentat in stil baroc. Unii s-au dus la un mall din apropiere dar noi am ales sa ne plimbam si sa revedem si Catedrala Fecioarei Maria, care era intesata de lume.

    Ne-am continuat drumul spre Praga unde am poposit pret de o noapte la hotelul Olympic Tristar 3*. Aici a fost cea mai naspa cazare. Dar nu ma plang deloc, tinand cont ca celelalte cazari au fost peste asteptarile tuturor.

    Noaptea a trecut pe negandite si dimineata, dupa micul dejun am pornit sa vizitam Praga. Noi o mai vazusem; si ce daca? Praga este orasul in care doresti mereu sa revii, nu?! Aici am urcat frumusel la castel, am revazut cu acelasi drag si frumusete in suflet catedrala Sf. Vit (am si asteptat sa se deschida!). Apoi am luat-o la pas alert spre Podul Carol, l-am travesat, ne-am plimbat pe superbele stradute inguste, intesate de cladiri mai mult decat incantatoare si cu tot felul de arhitecturi si zugraveli, cu flori multe la ferestre. Am ajuns cum era normal si in piata mare, unde Turnul cu Ceas si-a facut iarasi datoria, tinand show-ul sau preferat, impreuna cu trompetistul din varful turnului ce anunta orele exacte. Apoi intr-un final am coborat spre Cartierul Evreiesc, la autocarul ce ne astepta.

    Si iata-ne din nou seara in Budapesta, pe un cer atat de senin cu o luna imensa, portocalie, pe care am reusit sa o surprind intr-o minunata poza. Cazarea de aici a fost la acelasi hotel ca la ducere.

    Ei, dragii mei prieteni, iata ca acest incantator si atat de incitant si interesant circuit in Tarile Nordice s-a incheiat. Dimineata, dupa micul dejun am luat calea spre casa, pe acelasi drum, intrand in tara pe la Arad, de data aceasta.

    Seara, exact la orele 23 am ajuns in Piata Victoriei si de aici fiecare la casele lor.

    Cam acesta a fost in mare, circuitul de anul acesta, petrecut intr-o lume cu totul aparte de lumea noastra, o lume extrem de buna dtpdv, de civilizata, de curata…ei…sunt inca multe de spus. Dar mai bine va rog sa faceti efortul de a merge si voi in Scandinavia. Nu veti regreta o secunda, pret si daca veti cheltui destui bani. Merita fiecare banut in parte. Totul se face prin mari eforturi si renuntari la multe pentru a reusi sa ne realizam ceva foarte bun in viata. Eu asa cred!

    Sper sa va fi placut itinerariul meu in Tarile Nordice iar daca nu…este doar alegerea voastra. A mea aceasta a fost si s-a dovedit a fi minunata!

    Si v-am povestit si eu rezumatul acestui circuit doar pentru ca, precum multi altii, si eu cu fata mea AmFost Acolo!

    Cu mult drag pentru voi, in speranta ca v-am fost de folos,

    Ileana


    [fb]
    ---
    Trimis de ileanaxperta* in 16.09.12 18:04:42
    Validat / Publicat: 16.09.12 21:19:15
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5279 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ileanaxperta*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Cracovia, Castelul Wawel
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    26 ecouri scrise, până acum

    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [16.09.12 19:33:47]
    »

    Pentru ca incarcarea pozelor merge excesiv de greu, de ma doare pana si sufletul, restul (inca foarte multe) le voi incarca maine dimineata. Multumesc pt intelegere. O seara minunata tuturor!

    mariana.olaru
    [16.09.12 21:59:25]
    »

    Mă bucur că sunt prima care salută decizia de a rămâne cu noi! În plus, am tot respectul pentru gestul tău: ai dovedit că ești și rațională, dar și tolerantă.

    Cât despre călătoria scandinavă, ce să mai spun?! Mi-ai stârnit curiozitatea, dar și apetitul pentru o călătorie la care și eu aspir de mult. Cred însă că opiniile @vasilicăi au avut nu numai darul de a-ți descoperi atât de mulți prieteni, dar au influențat puțin și stilul tău narativ. Păi altfel, cum ai fi reușit să termini povestea unei călătorii de 14 zile doar într-un singur review? Mie mi-ar fi plăcut să ne povestești mai pe îndelete despre acest circuit, dar te înțeleg: e greu să mulțumești atât de multe gusturi și așteptări!

    vasilica
    [16.09.12 22:29:45]
    »

    ei, vezi că se poate, doamna Ileana?! aşa, mai zic şi eu. se mai poate cizela, dar în mare, cam asta era ideea: fără noian de epitete şi metafore, fără infinituri albastre sau bleu. povestea curge aproape bine.

    şi dacă tot mi se datorează, zic, să fie primit!

    şi aş avea şi o curiozitate on topic: cam câte ore pe zi petreceaţi efectiv în autocar? nu era obositor? ce fel de autocar, ce condiţii oferea? merci.

    clau.nov
    [16.09.12 23:30:54]
    »

    Va felicit din toata inima!

    am stiut, mai bine zis, am simtit ca sunteti o luptatoare si nu va veti impiedica de lucruri [*** -editat de webmaster] marunte, in ceea ce faceti in aceasta mare comunitate

    pentru munca titanica care sta la baza unui asemenea review si pentru generozitatea de care dati dovada de a impartasi cu noi minunatiile/ comorile locurilor vizitate de dvs, eu una va multumesc

    nu stiu daca pot sa realizez la justa valoare, cat de "bogata" (mental si sufleteste) ati revenit, dupa un asemenea circuit, cu atatea bogatii vazute...

    eu, ma bucur enorm ca pot "vizualiza virtual" (datorita scrierii dvs) acest periplu rapid a (parte) maretiilor din tarile scandinave prin care ati ajuns; real, nu cred ca m-as incumeta la o asemenea calatorie (din mai multe considerente)

    felicitari inca o data pentru acest circuit minunat si... va multumesc pentru calatoria mea virtuala Acolo

    astept cu nerabdare foto maine

    celeste
    [17.09.12 00:40:56]
    »

    Felicitari pentru acest itinerariu... chiar imi pica bine acest rw pentru la anul... cum a scris mai sus si @mariana. olaru poti sa ne dai mai multe informatii.

    santana*
    [17.09.12 11:16:06]
    »

    Ileana, this is the beginning of a beautiful friendship, crede-mă. Dacă stau și mă gîndesc bine, la cît l-am hîrîit eu pe Valimi, trebuia, sărmanul, să se sinucidă în direct pe forum. Acum e pe drumul cel bun, dragul de el… De luni bune ne chinuim să-l educăm pe cel mai refractar user de aici, însă experiența acumulată, eufemistic vorbind, nu ne mai permite să sperăm la o îndreptare firească. Așa că nu te bosumfla la prima cîrcotă că nu e cazul.

    Doamna Vasilica, păi să mă prezint: sînt eu, tînărul acela, celibatar zurliu, care a cîrcotit cam tot ce a apărut pe afa, de la soborul de moderatori pînă la tinerii începători care aveau nevoie de sprijinul nostru, ăștia mai vechi de pe sait. La mine, problema e că nu mă mai poate opri nimeni, poate doar cu glonțul, d-aia zic că nu e bine cum faceți, adică ori hîrîiți tot, ori deloc. Vă spun din experința mea de aici, unde fusei ba adjunct la crima organizată, ba șef peste chatul afa care a și sucombat din pricina asta…

    Ileana, stai să nu uit: am citit la început că doreai un periplu prin Scoția. Pffff! E cumplit, fusei eu pe acolo vreo 2 săptămîni și am văzut pentru prima dată soarele abia la finalul sejurului, cînd am ajuns la altitudinea de zbor. D-aia-s deprimat așa și nu mai scriu, de la apă mi se trage.

    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [17.09.12 11:57:54]
    »

    @mariana. olaru, draga mea, in primul rand, iti multumesc mult pt. aprecierea si sprijinul tau dintotdeauna.

    In al doilea rand, daca vei citi toate review-urile mele cu circuite, vei constata cu usurinta ca toate au fost scrise ca un rezumat la ceea ce am vizitat si apoi am luat pe indelete cam toate obiectivele vizitate, mai ales cele care m-au incantat pe mine cel mai mult. Iti dai seama ca am vazut mult mai multe; de ex. doar n-o sa scriu acum cate un rev. pt. fiecare biserica in care am intrat (cu toate ca am vazut astfel de practici pe aici! . Nici n-as stii ce sa tot scriu despre ele si sa ma las "dusa" de pe net, n-ar mai fi impresiile mele, nu?!...

    Deci, sper sa ai ceva rabdare, caci voi scrie si la acest circuit mai detaliat pentru locurile care mi-au ramas la inima. Tot ce-mi doresc este sa fie in folosul vostru.

    @vasilica, draga mea, ceea ce am scris mai sus este valabil si pt tine. Deci, daca vei citi toate impresiile mele din circuite, vei observa, poate cu surprindere, ca am absolut acelasi stil de a scrie, nimic altfel. Tu nu ai facut altceva decat sa-mi dau eu seama ca locul meu este pe AFA si ca trebuie sa scriu in continuare, nicidecum ca “mi-am cizelat” stilul. Este absolut la fel. Si aici am folosit epitete, metafore, chiar si comparatii, acolo unde am simtit eu ca este cazul. Si mi-am dat seama clar ca, in pofida supararii mele de dinaintea “clasificarii” tale privind modul cum scriu eu, chiar nu pot sa ii dezamagesc pe toti cei care imi apreciaza cu adevarat scrierile. Inca o data, multumirile mele tuturor!

    Era normal ca pt. Lefkada sa folosesc foarte mult "infinitul albastru" precum scrii tu pt. ca, sincer, 7 zile numai albastru am vazut in fata ochilor: albastru sus, pe cer, albastru jos, la mare. In acel rev. atat de lung, ce-i drept, am descris, daca nu ai sesizat, atat informatii generale despre insula cat mai ales informatii detaliate despre fiecare plaja vazuta de mine.

    Chiar nu puteam imparti impresiile in 2, pt. ca cine ar dori informatii despre Lefkada cu siguranta ca le-ar vrea adunate doar intr-un loc. Altfel, ar pierde timp si poate rabdare sa caute acele informatii in mai multe locuri. Asa eu le-am oferit impreuna: 2 in 1, cum se zice…

    Si fi sigura ca atunci cand voi avea de descris natura, deci valuri, mare, munte, etc. exact la fel voi scrie, prost, siropos, etc. (in acceptiunea ta), dar in a multora cu totul altfel. Acesta este modul meu de a descrie ceva, asta sunt! Deci inca o data iti scriu: cand nu iti place ceva, treci peste, draga mea, e atat de usor si chiar simplu, nu?!...

    In ceea ce priveste cate ore se stau in autocar, depinde; daca distantele intre destinatii sunt lungi, se sta si cate o zi. Dar pe parcurs se vad/sau nu si alte obiective turistice sau se fac, in general optionale (vezi rev. cu Via Mala, de ex). Dar asta depinde si de cum este stabilit programul turistic de catre agentie. De asta imi place mie cu autocarul, ca pe traseu se pot face abateri si se vad alte locuri nescrise in program. Se fac si pauzele de rigoare, in general la 2-2,5 ore de mers si cu sedere de 20 min, pana la 1 ora, atunci cand se stabileste ora de pranz. Este, intr-adevar foarte obositor, dar dupa parerea mea, merita pe deplin oboseala pt. ca doar asa se pot vedea atatea lucruri. Parerea mea!

    Iar autocarele sunt de diferite marci, de la Bova (cu care am mers acum si nu a fost chiar perfect, autocarul fiind vechi si cam subred dar nu a avut nicio pana, nimic), Mercedes, Neoplan, (foarte bun, am mers o data cu acest tip), Setra sau altele, care-or mai fi.

    Si chiar puteai sa nu mai scrii: “sa fie primit”…Pt. ca rev. nu l-am scris “in memoriam”…Deci nu a fost nici pomana si mai ales, cu siguranta nu e scris… de pomana!

    @clau. nov. draga mea, imi doresc sa te cunosc real! iti multumesc mult tie si tuturor care m-ati incurajat de aici dar si de pe margini... Ma bucur, draga mea, ca inca o data ti-a placut itinerariul meu din acest circuit. Never say never! este adevarat. Sper si chiar imi doresc nespus sa ajungi si tu in toate locurile pe care ti le doresti.

    @celeste, draga mea, iti multumesc pt. sprijin si incurajari si ma bucur ca aceste impresii iti vor fi de ajutor. Asta este si scopul meu aici, pe AFA.

    @santana! Hey, salutari multe de la mineee! ce faci, omule? bine ca-mi zisesi ca in Scotia ploua. Si in Scandinavia este cam la fel, dar vezi tu, daca am fost eu pe acolo, fuse mai mult vreme buna. Ei, pe ici, colo mai ploua oleaca... deh, sa nu se dezminta si Scandinavia chiar asa!

    Si sfatul meu pt tine si de ce nu? pt. toti: KEEP GOING! like me, too! )))

    tuturor numai vacante de vis oriunde si oricand!

    vasilica
    [17.09.12 12:17:42]
    »

    bre-bre, greu ne-nţelegem! poate încet-încet să facem progrese, dar deh, niciuna din noi nu mai e la prima tinereţe cu răbdarea intactă şi nervii neuzaţi şi nici orgoliile nu le-am uitat pe drum.

    deci, poate n-am întrebat clar, dar mă refer strict la excursia asta, nu în general. din 14zile, cât s-a stat în autocar? mai ales că nu a fost unul mega performant, nu v-a trecut os prin os?!

    despre stil, îmi menţin părerea. e mult mai greoi în lefkada, deşi nici aici nu e prea sprinţar, dar măcar se perindă mai multe oraşe, obiective şi-n plus se simte un oareşce nerv şi o atenţie mărită la fraze, la punctuaţie, la gramatică sau logică. în fine, se pare că la rubrica impresii de călătorie asta se cere de către marele public afa: detalii cât mai intime. ceea ce mă face să cred că nu voi aborda prea curând capitolul...

    hmm... despre retragere... mai e nevoie să spun? nimeni nu a luat în serios anunţul

    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [17.09.12 12:31:24]
    »

    @vasilica!!! bre! bre! sa nu crezi tu ca am stat cu ochii pe ceas sa-mi fac statistica fiecarei zile cate ore am stat cu tartita in autocar si cate le-am stat in afara lui! Ce naiba!!! )) Mergi tu in astfel de circuite si zi-mi cat ti-a iesit... ca eu am sarit peste aceasta intrebare!

    Pt. mine timpul nu trece chiar asa, os prin os, pt ca de cele mai multe ori (cand o pun pe fiimea pe scaunul de langa interval eu stau cu nasul si ochii lipiti de fereastra. Ce vrei? eu sunt un copil caruia ii place mult sa priveasca "afara"! ) si cand mai sunt si peisaje care merita, repede le trag in poze. Ei, dar asta e o alta poveste... care este! )

    In rest? sunt doar parerile tale si atat, nu?!...

    vasilica
    [17.09.12 12:56:36]
    »

    @ileanaxperta:

    ok, mă declar mulţumită cu răspunsul visavis de autocar.

    nu ştiu despre ce păreri zici, în rest. dar în general eu mi le exprim pe-ale mele proprii şi personale. purtător de cuvânt n-am fost niciodată...

    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [17.09.12 13:51:30]
    »

    Rog un web sa modifice la ultima mea poza si sa scrie acolo: Gliptoteca Carlsberg. De la graba dar si oboseala (caci se incarca excesiv de greu) am scris aiureli. Multumesc.

    Mai am de adaugat cateva poze dar pe seara caci acum chiar nu mai pooottttt!

    @vasilica, aici fiecare isi scrie opiniile personale, individuale, nu le ia (preia) de la altii. Aici sunt si scriu OAMENI ca si tine, draga mea, nu roboti!

    Si inchei pt. intotdeuna aceste polemici, caci ele nu duc nicaieri si nici nu sunt in "trend" cu impresiile mele, fie de aici sau de oriunde! Cu bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    sunflower
    [17.09.12 13:51:32]
    »

    Doamna Ileana, eu sunt o maaare romantica, deci, din punctul meu de vedere stilul d-voastra literar este o incantare. As fi vrut sa intervin in review-ul precedent, dar asa de multa lume v-a abordat, incat cele cateva cuvinte ale mele, mi-era sa nu le gasiti inoportune. Desi nu ne-am prea intersectat pe Afa, ma bucur ca ati ramas, imi place sa va citesc, iar Tarile Nordice sunt... de povestit. In urma cu 2 ani am fost si eu in Danemarca, dar mi-am pierdut aparatul foto, asa ca am ramas doar cu amintirile. Privind fotografiile d-voastra rememorez doar cele doua zile, din pacate - petrecute aici.

    Spor la scris si felicitari pt tot!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster13
    [17.09.12 14:40:15]
    »

    Am placerea si onoarea de a atasa o ilustratie muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

    alinaro
    [17.09.12 16:36:42]
    »

    In Copenhaga am asistat la mai multe show-uri stradale, unele de exceptie. Cel mai tare mi s-a parut urmatorul: am ramas uimite atat noi cat toti turisti la un nr. cred eu, de levitatie sau ce-o fi fost asta. Doua tipe tinere: una stand jos pe trotuar, in pozitie de meditatie, tine in mana un fel de toiag, de care se sprijina deasupra ei o alta tipa, ce are aceeasi pozitie dar niciun altfel de sprijin. Cum se poate asa ceva??? Toata lumea a facut cerc in jurul lor, au facut poze (si fiimea, normal); unii mai curajosi le-au si atins sau au pus mainile sa vada daca cea de sus nu este sustinuta intr-un alt fel. Dar cum sta acolo, tinandu-se doar de un bat gros?

    Ileana, am vazut si eu aces "show stradal" in luna mai, in Madrid, si la fel m-am minunat si eu. Tot storcandu-ne creierii, eu si sor'mea, am ajuns la concluzia ca au un suport de fier, rezistent, pe care il sprijina cumva pe asfalt, si nu se vede pentru ca este ascuns de/in haine. Altfel chiar nu-mi explic cum se face.

    In cea de-a doua saptamana din octombrie voi calca si eu Scandinavia (pentru a doua oara), insa va fi un circuit criminal, in scop de afaceri. Cu toate astea, mi-am programat si eu vizitele si treburile in asa fel incat sa am ceva timp si pentru vizite. Mai ales ca o sa dorm doua nopti in Stavagner. Saptamana trecuta, cand m-am uitat intr-o seara pe net la poze, m-am visat in croaziera printre fiorduri, hihi...

    Numai bine si mai astept si alte informatii, poate-mi vin la timp inainte de plecare.

    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [17.09.12 17:04:37]
    »

    @Alina, au fost oameni care le-au atins pe acele fete, au pus mainile pe zonele ramase libere, adica distanta dintre ele, ca sa vada daca sunt sustinute in alt fel si nu exista nimic de genu'. Am filmat clar si aceste faze, le privesc si tot nu le descopar dibacia. Este secretul lor.

    Cu visele, eu deja ma visez si la anu' pe acolo, dar chiar pe la fiorduri, caci programul acesta a fost unul cultural.

    Te sfatuiesc sa te plimbi neaparat in Oslo, practic iubesc acest oras precum Amsterdam. Merita si celelalte, normal, doar ca Oslo mi s-a lipit mie mai mult de corazon.

    Te pup si spor la business... dar si la recreere!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [17.09.12 17:14:21]
    »

    @web. 13, place, imi place, place, place, place... Cu atat mai mult cu cat ABBA este formatia adolescentei mele si ii ador toate melodiile! Iti multumesc mult si ai grija cu zaibarul... mai ales AZI! ))

    Costi
    [17.09.12 18:27:26]
    »

    @ileanaxperta

    Frumos circuit. Cred totuşi că preţul include şi transportul, nu?

    Mi-a făcut plăcere să citesc cele scrise de tine despre locuri pe unde am umblat şi eu, dar şi despre locuri unde încă visez să ajung.

    Să ştii că intrarea la Tivoli nu este totuşi scumpă (cam 50 lei), pentru o ţară unde totul este mai scump decât în majoritatea ţărilor europene.

    Show-ul "de levitaţie", de care vorbeşte şi Alina, este ceva apărut de curând, care tinde să înlocuiască oamenii-statui, în toate locurile turistice. Eu am văzut un astfel de show în vara asta la Köln, doar că cele două personaje erau îmbrăcate în costume de indieni.

    @santana

    Tocmai constatasem că de la un timp îmi lipsesc cârcotelile tale. Mă gândeam că ai petrecut totuşi cam mult pentru rămânerea în prima divizie.

    Bine ai revenit, prietene!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [18.09.12 17:23:22]
    »

    @Costi, iti raspund abia acum: da, pretul afisat este cu transportul cu autocarul.

    Deci un bilet a costat 685 euro, care a cuprins: 12 cazari la hoteluri de 3 si 4*, si cu o noapte pe ferry; mic dejun foarte bun, in regim bufet suedez; plus 55 euro pt. traversarile cu ferry boat-ul la Gdynia, Helsingor si Puttgarden, ca si taxele pt. pasageri si autocar.

    Am avut o reducere de 4% pentru ca am mai mers o data cu acea agentie. Deci biletele au fost mai exact 1411 euro. Si ca bani de buzunar, am avut vreo 600 euro, putini, foarte putini, in comparatie cu persoane care au facut shopping la greu. Dar fiecare cu buzunarul si pasiunile lui. Totusi noua ne-au ajuns, cu intrari la obiectivele turistice principale, optionalele mentionate in review, plimbarea pe canale in Copenhaga, sandvisuri, prajuturele si cafele sau sucuri luate pe drum ca si destule suveniruri, printre care un calendar pe 2013 cu peisaje superbe din fiordurile norvegiene, dupa care practic "salivez"!

    Cele mai importante si minunate lucruri pe care le-am adus acasa au fost: locurile vazute, amintirile ramase, pozele facute. A fost atat de frumos!!!

    Si totusi, care ar fi explicatia show-ului de levitatie?!...

    - -

    NOTA WM: adaugat transportul cu autocarul in costul circuitului

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Corina70
    [18.09.12 17:40:44]
    »

    @alinapopi: va spun eu care este secretul: un suport metalic, bine camuflat; o farsa identica i s-a facut acum cativa ani unei cantarete de la noi (imi scapa numele ei, este din ploiesti, bruneta, frumoasa, vegetariana, colega de generatie cu temisan - pfii, ce lapsus am...later edit : hai ca mi-am amintit, este vorba despre anca turcasiu, iar faza a fost regizata la un asa-zis centru de meditatie yoga), cred ca era intr-o emisiune de-a lui dan negru; ceva similar am vazut eu anul acesta in sunny beach, din balconul camerei am asistat la toate fazele de pregatire a momentului de "levitatie". cea care facea numarul de "magie" isi instala echipamentul exact in perioada in care turistii plecau de pe plaja si se pregateau de masa de seara, astfel incat atunci cand lumea iesea la plimbare pe faleza, dupa masa de seara, sa gaseasca scena deja pregatita.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    alinaro
    [18.09.12 17:53:04]
    »

    @Corina70: Multumim! Exact acelasi lucru cred si eu!!! Mai adineauri chiar am si cautat pe net si am gasit aceeasi explicatie. Fara un suport metalic, rezistent, ar fi imposibil!

    ileanaxperta*AUTOR REVIEW
    [18.09.12 18:21:16]
    »

    Fetelor, se poate sa aveti dreptate si nu contrazic pe nimeni. Dar aici nu era nicio scena ci doar ce se vede din poza; fata de jos sta doar pe un mic jilt subtire si atat. Deasupra ei, dar la ceva distanta, fara sa o atinga pe cea de jos, sta o alta care se sprijina doar in acel toiag, dar pe o laterala, nu direct, ca sa zici ca ar fi acolo centrul de greutate... si tot n-ar avea cum!

    Si totusi UNDE este CELALALT suport metalic? Ca trebuie sa stea si el pe ceva anume, nu? De ascuns se poate ascunde, de ex. in hainele fetei de sus, cu toate ca nu prea vad unde...

    Si atunci cand si eu si atatia alti gura casca am dat ocol de mai multe ori, am dat cu mainile in toate locurile ramase libere, ma refer la distanta intre fete, unde ar fi acel suport?!... Trebuie sa fie o explicatie logica...

    Cand ne-am intors de la plimbare, fetele facusera schimb de locuri. Am observat asta din poze si filmat... privindu-le ochii.

    Cu atat mai mult acest show mi-a amintit de un nr. de la circ, vazut de mine demult, (il stiti si voi, doar ca eu l-am vazut atunci "live"!); cand iluzionistul aduce in transa pe ajutoarea lui si o plimba pe scena, culcata la orizontala, adormita (vezi doamne!) si tot punand mana sa ne dovedeasca faptul ca fata nu este agatata de niciun alt suport de sus sau de oriunde

    Va pup si va multumesc mult pt. implicare si colaborare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Cristian_h*
    [18.09.12 18:28:01]
    »

    Suportul de metal pe care-l tine in mana persoana asezata in mod sigur se prelungeste sub hainele acesteia si se sprijina de sol... cel mai probabil intr-un cerc.

    Acelasi suport de metal se prelungeste si prin maneca tunicii persoanei care executa levitatia... alta explicatie nu ar fi!!

    alinaro
    [18.09.12 18:35:39]
    »

    @ileanaxperta: Cristian are dreptate!!! Abia acum am vazut poza, si aceleasi personaje le-am vazut si eu la Madrid. Nu vei vedea "actori" cu haine mulate pe ei tocmai din acest motiv. Asa-i ca nu ati pus mana pe bratele lor, sau pe corpul lor? Acolo e secretul De-aia au si schimbat pozitia mai tarziu, obosesc, hehe...

    Mister rezolvat!!!

    dorgo
    [18.09.12 20:13:05]
    »

    @ileanaxperta:

    Pai hai sa ne intoarcem un pic la fizica din liceu si la romanele SF ale lui H. G. Wells... cica un tip intors pe Pamant de pe Luna, a adus de-acolo "cavorita", o plastelina care daca ti-o lipeai de talpi, puteai sa te inalti in ceruri (mai repede decat trebuie), dar tipul a inceput sa se dea rotund, si a lipit-o sub un covor imens care zbura, asa, ca cel a lui Aladin... ce s-a intamplat? ... intr-o zi, fiind pe la 100 de metri inaltime, omul nostru s-a oprit in buricul targului, ca sa fie admirat de tot poporul... dar... a reusit sa anuleze forta gravitationala de sub covorul lui (logic, nu?) unde s-a format un vid, nici aer nu mai exista pe-acolo si lesinau tot trecatorii sau "gura-casca" din oras, apoi, aerul din jur a navalit in acel vid de sub covor, iscand o furtuna care l-a rasturnat si pe el...

    Parerea mea e ca cel ce va reusi sa anuleze forta gravitationala fara nici un incident (exista deja la scara mai mica sistemul MAGLEV = Levitatie Magnetica, al trenurilor rapide (TGV) ale caror roti nu ating liniiile... ei, acela va rezolva calatoriile viitorului, cand vom ramane fara hidrocarburi...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Corina70
    [19.09.12 09:33:14]
    »

    ileana & all: cautati pe google imagini sau clipuri cu urmatoarele cuvinte "levitation trick" sau "levitation stick trick" si va veti lamuri, probabil veti gasi si un video explicit privind modul in care este realizata aceasta "scamatorie". nu este nimic paranormal, este doar un numar de iluzionism.

    le_maitre
    [19.09.12 14:30:35]
    »

    Felicitari Ileana, un parcurs deosebit, m-am delectat cu o lectura extrem de placuta si multe-multe poze graitoare. Recunosc ca as vrea sa ajung cam prin toate locurile atent expuse mai sus insa n-as avea rabdare sa le vaz din perspectiva unei calatorii cu autocaru', deja ma simt intepenit numai la gandul...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, celeste, clau.nov, Corina70, Costi, dorgo, ileanaxperta*, le_maitre, mariana.olaru, sunflower, vasilica
    Alte impresii din această RUBRICĂCircuit în Țările Nordice:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10302591323853 sec
    ecranul dvs: 1 x 1