ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.10.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Piata Unirii Sibiu - intalnirea prezentului cu trecutul

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Am fost acolo in Piata Unirii din Sibiu… pardon trec zilnic prin Piata Unirii.

In seria articolelor despre orasul meu natal Sibiu astazi va povestesc despre Piata Unirii, o piata relativ noua aparuta in plina epoca ceausista si care a dorit sa fie concurentul Pietei Mari din Sibiu. Atat piata cat si cladirile din jur sint destul de noi cu cateva exceptii de cladiri istorice, o mare parte din aceste cladiri le-am vazut construindu-se asa ca va pot povesti istoria traita pe viu. Si totusi aceasta piata cu o denumire foarte comuna in orasele patriei este un loc de intilnire a prezentului cu trecutul.

Piata a existat totusi in acest loc se numea Piata Hermann si era situata in fata fostului Hotel Bulevard si actualul Continental Forum. In prezent aceasta piata se numeste Unirii dar suprafata s-a marit considerabil in directia sud-est acolo unde au crescut cateva cladiri mai noi.

Din cladirile vechi putem enumera Hotelul Bulevard, blocul. Prima Ardeleana, Primaria Veche. Cazarma 90. Aceasta din urma nu mai exista, a fost o cladire istorica demolata ulterior. In acest loc acum este marea parcare centrala. Pe urma a aparut Teatrul de Stat, putin mai tarziu Hotelul Continental (actualul Hotel Ibis), Magazinul Universal Dumbrava, Casa de Cultura a Sindicatelor. Ultima cladire construita este hotelul Ramada.

In locul in care in acest moment se afla Piata Unirii (partea extinsa nu partea unde a existat Piata Hermann) au fost o zona de case, locuinte iar arterele principale nu depaseau cele 2 benzi pe sens. O sa rog Webmaster sa ataseze si cateva fotografii nepersonale din alte surse. Scopul este ca sa arat zona inainte de amenajarea pietei. Personal imi aduc aminte de o parte din case care au fost demolate inclusiv Cazarma 90 si de drumul cu cele 2 benzi pe sens. Intr-una din fotografiile vechi se vede o benzinarie istorica aproximativ in locul unde se afla acum hotelul Ramada.

Pe turisti cel putin majoritatea poate nu ii intereseaza istoria locului ci mai degraba obiectivele care sint de vazut din piata si din jurul pietei, dar pe mine ma intereseaza foarte mult, inclusiv istoria altor orase/tari/obiective pe care le vizitez. Si sint 100% sigur ca mai sint si altii pe care ii intereseaza istoria locului pe care viziteaza.

Scurt istoric (antiplictiseala-adica incerc sa nu o lungesc): In zona pietei Unirii se afla una din portile cetatii Sibiului si anume Poarta Cisnadiei avand in vedere ca orasul Cisnadie se afla in aceasta directie. Prima denumire a fost Kasernplatz (Piata Cazarmilor) datand din 1845, denumirea provenind din cauza ca se afla o mare cazarma aici (cazarma 90 sub denumirea ulterioara). In 1872 denumirea s-a schimbat in Hermannsplatz (denumirea provine de la Hermann (Hermann Oberth personalitate marcanta din istoria orasului)

Dupa Marea Unire din 1918 se cauta alta denumire si anume Piata Unirii din 1919-prezent. Doar ca denumirea a fost in germana Einigkeitsplatz (tradus Piata Unirii) si doar din 1934 simplu Unirii. Din povestirile bunicilor si parintilor:intotdeauna au povestit despre piata Hermann si piata Cazarmilor. O mica paranteza despre bunica de la care am aflat multe informatii utile si date istorice : s-a nascut in 1889 a trait in timpul a 2 razboaie mondiale dar revolutia din 1989 n-a mai apucat-o a murit la 100 ani in decembrie inainte de revolutie.

Acces si parcare Piata Unirii : Arterele principale pe care le folosim ca sa ajungem in Piata Unirii sint Bulevardul Gen. Milea (est) Soseaua Alba Iulia (vest), Calea Dumbravii (sud-aici a aparut ursul prima data in data de 12.10) Bulevardul Corneliu Coposu (nord). Parcarile sint in primul rand marea parcare centrala intrarea la dreapta inainte sa ajungem in centrul istoric afla la cca 50m, parcarea de pe Bulevardul Coposu, parcarea de langa Teatrul de Stat, parcarile hotelurilor Continental Forum, Ramada si Ibis. Din atatea locuri nu exista sa nu gasim cateva libere, recomand parcarea mare.

Cladirile/obiectivele (istorice si mai putin istorice) de vazut in Piata Unirii :

Blocul Prima Ardeleana : Cladirea construita in 1935 in stil Art Deco se afla in partea Nordica a Pietii Unirii aproape de zona pietonala Nicolae Balcescu. Aceasta cladire istorica a fost construita de catre o firma mare de asigurari la acea vreme si anume Prima Ardeleana. Arhitectul cladirii a fost Gh Cristinel. A functionat si o banca aici. Dupa al doilea razboi mondial si dupa nationalizare a ramas tot un fel de asigurator de aceasta data cu alt stapan : sovieto-roman. Experiente personale in legatura cu aceasta cladire : bunicii aveau bunirile asigurate aici la Prima Ardeleana, mai tarziu a functionat cea mai veche farmacie aici, pe urma sediul unei companii de telefonie mobila, in ambele cazuri am folosit serviciile lor. Pe drumul domiciliu-scoala zilnic treceam pe langa aceasta cladire.

Hotel Continental Forum este o cladire istorica care se afla pe partea vestica a Pietei Unirii. Initial cladirea se numea Haberman (fost fabricant de bere), a fost construita in 1876 si semana foarte mult cu cladirea actuala, mai mult partea dreapta (adaugiri +suprateajari au avut loc in 1912) A functionat ca cafenea si berarie. In decursul anilor cladirea a schimbat atat prorietarii cat si denumirile. Asa ca din Habermann a ajuns Europa, pe urma Bulevard iar in prezent se numeste Hotel Continental Forum (4 stele) o camera dubla costa destul de mult dar serviciile oferite merita. Preturile pleaca in functie de sezon de la 200-300 ron/noapte. Cele mai commune servicii : restaurant, bar, terasa, spa.

Experiente personale aici sint doar culinare placute si mai putin placute in regimul ceausist cand nu se gasea mai nimic nici macar in restaurant. Imi aduc aminte de o seara de prin anii 80 cand restaurantul era gol, dar deschis publicului, meniul consta doar in bautura, nu era nimic de mancare!!! Deci am inteles ca in magazine reafturile au fost goale dar nu am putut concepe un restaurant unde de regula totul este mai scump decat in magazine, fara mancare. No coment. Probabil ca generatia de astazi daca cumva imi citeste randurile va spune omul asta a innebunit este science fiction ce povesteste. Dar din pacate a fost adevarat. Experientele culinare mai recente imi aduc totusi amintiri placute (si mai ales gustoase) despre restaurant.

Primaria veche : Cladirea este situata in partea sud vestica a Pietei Unirii, de fapt o latura a cladirii spre piata Unirii si o latura pe Bulevardul Victoriei (bulevard istoric extins in prima jumatate al secolului 20). Cladirea construita in 1890 a avut ca destinatie la inceput finantele din timpul austro-ungariei. In fata cladirii se afla un mic parculet si statuia lui Hermann Oberth (1894-1989 personalitate si om de stiinta sibian). Ulterior cladirea a devenit sediul a tot felul de institutii printre care si primarie, in prezent stare civila si evidenta populatiei. Asa ca experientele personale cu aceasta cladire sint multe (cununie personala sau alte persoane, obtinere carte de identitate, etc) Pe langa vizita in scopul celor descrise mai sus nu am putut sa nu observ interiorul din secolul 19. Deoarece este o cladire publica si turistii pot intra, admira si fotografia interiorul.

Hotel Ramada : Este cea mai noua cladire din Piata Unirii situata pe latura sudica a pietei Unirii. Visavis de fosta Piata Hermann aici a fost o intersectie de drumuri importanta (Brasov-E, Alba Iulia-V, Cisnadie-S, Medias-N) Nu degeaba a fost amplasata o benzinarie aici, o sa caut fotografia istorica. Ca si o noua paranteza : Bunicul alimenta de aici, avand un automobil de epoca luata la a doua mana, folosita foarte putin timp, neavand grija blocul motor a inghetat iarna, iar automobilul vandut. Pacat, eu o primemam si asa. Asa ca m-am ales doar cu cartea tehnica pe care am donat-o cuiva de la MB (deoarece era un auto MB de epoca)

Catre WB : rog postarea acestei fotografii cu benzinaria din alte surse decat personale, este o fotografie de milioane.

Hotelul Ramada de 4 stele nu este pentru orice buzunar, totusi zic ca serviciile si amplasarea merita. Preturile sint cam la fel ca la Continental Forum de la 2-300 ron/dubla/noapte. In afara de serviciile obisnuite are si sala sport+centru sanatate. Experienta personala este doar culinara cu ocazia unei petreceri corporate inainte de sarbatorile de iarna. Decorul este modern, iar privelistea de la etajele superioare splendida. Constructia acestui hotel a fost observata si urmarita de mine avand in vedere interesul acordat fata de cladirile cat de cat inalte.

Monumentul eroilor revolutiei din 1989. In Piata Unirii in partea din fata casei de cultura la sindicatelor langa un mic parculet se afla monumentul construit din marmura alba. Este si loc de pelerinaj in cinstea celor cazuti in revolutia din 1989. Aici se mai organizeaza si evenimente comemorari mai ales in acele zile de decembrie. Dupa cum se stie Sibiul a avut 99 decedati si cca 270 raniti. Din pacate am avut si eu experiente personale din acele zile cu ocazia mitingurilor din fata Casei de Cultura si magazinului Dumbrava. Nu a fost o experienta dureroasa deoarece nu am primit nici un glont in spate, in schimb destul de stresanta in timpul lansarii dispozitivelor lacrimogene (inclusiv frica de moarte care am simtit-o atunci-vazand ca nimic nu mai este o gluma si o simpla manifestatie). Nu pot sa uit acele momente si nici orasul plin de fum si flacari. In marmura placata pe monument sint gravate numele decedatilor.

Casa de Cultura al Sindicatelor : Este un centru cultural construit in 1973, avand in vederea marimea si capacitatea se pot organiza foarte multe evenimente aici incepand de la spectacole, concerte, balet, expozitii, cursuri, festivaluri. Experientele personale sint fara numar aici : In timpul construirii cladirii am fost prea mic asa ca nu am amintiri despre santier. Ulterior am luat parte la nenumarate evenimente atat ca spectator cat si participant (serbari scolare, teatru de ex.) Am urmarit nenumarate concerte cu atat muzica usoara si rock cat si simfonica si jazz. Am vazut artisti din Romania si strainatate. am avut nenumarate iesiri pe terasa acoperisului unde functiona o terasa si bar. In prezent recomand turistilor vizitarea clubului si restaurantului Venetia functionand in aceasta cladire.

Hotel Ibis (fost hotel Continental): Este al treilea hotel din Piata Unirii de aceasta data situata in partea sud-estica. Face parte din lantul hotelier Ibis si avand in vedere apropierea fata de centrul istoric isi permite preturi la fel de mari ca la Continental si Ramada. A fost construita in anii 70 si avand pe aici drumul domiciliul-scoala am putut urmari cladirea etaj cu etaj. La vremea respectiva mi-a placut ca hotelul are 14 etaje. Experientele personale aici : Vizite la restaurant, bar, terasa si cofetarie inainte de revolutia din 1989 si vizite la restaurant dupa 1989. Cladirea a fost puternic degradata cu ocazia revolutiei si au avut loc nenumarate incendii in camere. Cred ca cele 14 etaje au avut mai multe ferestre sparte decat ramase intrege. Ulterior frumos renovat mi-a placut interiorul restaurantului. In prezent s-a restilizat inca odata in stilul hotelurilor Ibis, dar pentru mine tot Continental ramane.

Teatrul de Stat Radu Stanca : Cladirea construita in 1937 va gazdui la inceput un cinematograf Apollo (istoria cinematografului Apollo incepe in 1909) care s-a mutat aici. Viata teatrala in Sibiu a inceput inca din secolul 16. Cladirile in care a functionat teatrul in ordine cronologica a fost Casa Albastra din Piata Mare, Turnul Gros (care facea parte din fortificatiile Sibiului-actualul sala Thalia abia astept sa scriu un articol despre acesta) si din 1949-prezent cladirea din Piata Unirii. Experiente personale am numeroase aici, de pe vremea copilariei imi aduc aminte ca parintii mei veneau la diferite evenimente culturale printre care si concerte de muzica simfonica. Si ma aduceau si pe mine probabil din motivul sa nu raman singur acasa. Copil fiind imi aduc aminte doar de jeleurile pe care le mancam in pauza. Evenimentele sint numeroase aici trebuie consultat programul si daca turistului ii ramane timp… de ce sa nu sa ia parte la un spectacol in calitate de spectator.

Magazinul Dumbrava : A fost cel mai mare magazin construit in plina epoca ceausista in anii 80 pana sa apara Mallurile. Din punct de vedere personal am urmarit constructia si am facut multe cumparaturi aici. Ce era aici inaintea revolutiei, si ce este in prezent voi descrie in urmatoarele randuri : In subsol era o alimentara cu autoservire in care nu gaseai aproape nimic iar cand gaseai ori era plin de conserve de peste, ori bulion, ori numai sampanie (imaginati-va 5 rafturi de cate 20m pline numai cu vin spumant) ori… nimic. Probabil de neconceput pentru generatia de astazi (din fericire). La parter si la cele 3 etaje erau numai nealimentare deci rafturile nu erau chiar goale. Imi aduc aminte ca la parter erau electrice, souveniruri, cosmetice, la etajul 1 si 2 imbracaminte pentru toti, covoare, perdele, etc, etajul 3 era interesant pentru mine aici fiind magazine sport, camping, biciclete. Iar scarile rulante erau o noutate pentru mine, din pacate o mare perioada de timp pe baza economiei de curent in plina era ceausista (cand zilnic se opera lumina acasa si invatam lectiile pe lumina de lumanare sau lampas cu petrol) acestea nu functioneau sau functiona numai una dintre ele.

In prezent pe cele 5 nivele se gasesc urmatoarele :

Subsol : un club care se numeste Zaral si un magazin chinezesc Dragon Shop. Acesta ocupa aproape tot nivelul si se gasesc aproape toate chinezariile posibile.

Parter : Souveniruri, cosmetice, bijuterii, fotoshop, parfumuri, electrice, decorative, marochinarie, ceasuri, tablouri, artizanat, obiecte scolare, electronice, imbracaminte dama.

Etaj 1 : Imbracaminte si incaltaminte pentru doamne, domni si copii, ceasuri, jucarii, bijuterii. Intre etaje este un bistro si se poate manca cate ceva, de ex un sandvis, o pizza.

Etaj 2 : Imbracaminte si incaltaminte pentru doamne, domni si copii, atelier croitorie modificare piese de imbracaminte, jaluzele, draperii, perdele

Etaj 3 : Imbracaminte pt toti, imbracaminte si incaltaminte sport, covoare.

In prezent cladirea este putin restilizata pe exterior folosind mult lemn, interiorul este super aglomerat (atentie la hotii de buzunare si de marfuri) nu este aerisit deloc, chiria mare/mp impus comerciantilor face acest lucru ca fiecare sa se descurce cum poate. Rar mai vizitez acest magazin si in principiu cand am nevoie de un cadou sau de un obiect decorativ. Pentru turisti eu zic ca cel mai interesant este parterul unde isi pot procura souvenirurile necesare, isi pot procura un card foto sau o baterie pt aparate, eventual scoaterea pe hartie a pozelor.

Parcuri/parculete in Piata Unirii : Cea mai mare zona verde este intre hotelul Bulevard si Teatrul Radu Stanca. Frumos amenajat cu gazon si arbusti ornamentali are in dotare niste iazuri artificiale cu paraiase, fantani arteziene si jocuri de apa. In imediata vecinatate se afla marea parcare centrala. Pe bancile din parc turistii mai obositi se pot odihni si observa viata cotidiana a sibienilor.

Parcul din fata casei de cultura care adaposteste si memorialul victimelor revolutiei are o fantana arteziana rotunda situata sub nivelul trotuarului trebuie coborat putin, iar umbra copacilor va da racoarea necesara vara. Cateva banci pentru odihna exista si aici.

Parcul din fata fostei primarii un parculet de fapt este o zona mai intens circulata, totusi aranjamentele florale si cateva locuri in umbra ne indeamna la o pauza. Ar mai fi o zona verde cu aranjamente florale din fata magazinului Dumbrava.

Cam asta ar fi Piata Unirii din Sibiu, merita o vizita pe jos si observarea obiectivelor descrise mai sus.

Rog acest videoclip atasat la inceputul articolului, este o filmare seara cu drona in care se vad majoritatea obiectivelor descrise de mine, multumesc

https://www.youtube.com/watch?v=hN1sm_RGERo

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 23.10.16 12:47:49
Validat / Publicat: 23.10.16 17:11:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 3048 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Primaria veche in prim plan statuia Hermann Oberth parintele stiintei rachetelor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[23.10.16 17:11:19]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Mihai18
[23.10.16 18:11:12]
»

Dragă coleg, tu scri reviewuri frumoase și excelezi prin imagini, mai ales cele din avion și acest review nu este primul cu așa ceva.

Mi-a plăcut videoclipul. Dacă ai ști de câte ori am traversat Piața Unirii, Go West dar nu prea am avut timp s-o văd fiind atent la prioritățile din sensul giratoriu și mai eram și grăbit pentru că până seara trebuia să ajung la hotelul din Budapesta.

Nu am mai văzut Hotelul Sport (ești sibian, ști unde era). La el în 1988 m-am cazat cu familia 2 nopți. Era bun hotelul. Dacă poți, rog un răspuns.

Despre hotelul Bulevard, cîteva cuvinte. Până în 1989, la barul cu intrarea pe colț, o cafea costa 18 lei, bani nu glumă la salariile de atunci. Că acesta avea meniu sărac, doar băuturi, să ști că nu era singurul. La Ploiești, era marele hotel Prahova, acum îi spune Prahova Plaza. Având de organizat o masă cu un șef de la București, eu fiind gazda, în acea zi restaurantul hotelului primse doar 11 kg. de cârnați, nici vorbă de fripături și altele. M-am descurcat pe căi neortodoxe, că așa erau vremurile pe atunci.

Frumos reviewul, citindu-l acum cunosc mai bine Sibiul și îți mulțumesc.

Cu bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[23.10.16 19:00:52]
»

@AZE:

Eu nu pot decat sa-ti multumesc, inca o data, ca mi-ai daruit gratis ghidul pentru vizita la Sibiu.

N-am colindat la pas lent orasul acesta frumos de mult timp, sper sa ajung in cateva luni (trebuia in septembrie dar n-a fost sa fie), avem si prieteni acolo, asa ca sigur vin cu foile in geanta.

O seara frumoasa!

AZEAUTOR REVIEW
[23.10.16 21:05:28]
»

@elviramvio: Multumesc, mai dureaza pana finalizez ghidul, in prezent am mari dificultati de a gestiona timpul liber foarte scurt si vrand nevrand trebuie sa ma rezum la cca 1 maxim 2 articole scrise pe saptamana in special duminica (doar atunci mai am timp de scris). Si cum Sibiul mai are multe de aratat si ghidul meu va fi gata in cateva luni. Asta nu inseamna ca n-o sa mai scriu despre Sibiu, tema ramane deschisa pentru mine... ever.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[23.10.16 21:12:38]
»

@Mihai18: Multumesc, si ma bucur ca Va place Sibiul. Excursia din 2014 cu avionul mic Cesna mi-a fost de folos sa-mi vad orasul din alt unghi si imi este de folos si acum la articole. Recomand asta si turistilor, cred ca si in acest an a costat 120 ron aproximativ 30 minute cu decolare/aterizare. in acest an a avut loc si un incident, din cauza solului umed (a plouat torential inainte) pilotul a ratat decolarea de pe iarba si a intrat in viteza in tufe, turistii nu au patit nimic, dar avionul s-a dezmembrat (avand in vedere materialele super usoare din care a fost fabricat) Vazand foto din stiri mi-am dat seama ca nu era avionul cu care am fost de 2 ori si era altul pilotul. Cat despre hotelul Sport daca este vorba sa Va cazati in urmatoarea perioada o sa caut informatii si eventual sa dau si o fuga pana acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[23.10.16 22:13:37]
»

@AZE: Ca așezare, Hotelul Sport era aproximativ acolo unde este acum Hotelul Ibis. Posibil să fi fost cumpărat de un investitor și renovat pentru că exteriorul nu mai seamănă de loc cu fostul hotel la care m-am referit. Acela avea cca. 8-10 etaje și de la balcon, în partea stângă, vedeam bine Hotelul Bulevard de atunci.

De-a-lungul vieții de turist m-am cazat de mai multe ori în Sibiu. Unul din hoteluri a fost și Împăratul Romanilor. M-am mai cazat și la o gazdă ONT cum îi sunea atunci, apoi în Dumbrava, în camping, am dormit și în mașină tot acolo, deh, după posibilitățile financiare, atunci aveam rate la mobilă, salariul era mai mic fiind tânăr în meserie, dar a fost frumos și uite că după atîția ani nu am uitat. Despre Parcul Dumbrava se poate povesti mult.

Mă bucur că nu ai avut niciun incident când ai zburat cu avionul. În aviație, despre zborul cu avionul se spune că sunt trei etape principale. Decolarea, zborul și aterizarea, ultima fiind cea mai grea. Piloții spun că orice pilot decolează și zboară, dar numai un aviator adevărat aterizează bine.

Noapte bună.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[07.11.21 14:07:52]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Cetatea Medievală Sibiu» (nou-creată, între timp, pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Sibiul]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, elviramvio, Mihai18
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea Medievală Sibiu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099653959274292 sec
    ecranul dvs: 1 x 1