ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

A inceput restaurarea Cetatii Sucevei

TIPĂREȘTE

Am cautat pe site sa vad ce s-a scris si ce nu s-a scris despre acest obiectiv turistic. Sint informatii complete la cele doua reviewuri ce au fost postate acum citiva ani si vreau doar sa completez citeva ceva.

Spunea Sinziana ca se va incepe restaurarea Cetatii, una dintre cele mai frumoase din Moldova. AmFost Acolo ieri si pot sa va spun ca muncitorii erau la lucru. Nu am prea inteles eu ce au de gind sa faca, insa sper ca dupa citiva ani, cind am sa revin in acel loc, sa vad o schimbare in bine.

O alta colega sugera ca fiecare vizitator sa ia o lopata sa sape timp de o ora in locul pretului platit pentru bilet. Nu am vazut nici un vinzator de bilete la intrare, ba chiar am crezut ca e interzis turistilor, atit timp cit erau macarale si alte utilaje ce "zornaiau" pe acolo. Nu puteam sa plec fara sa trag citeva cadre cu frumosul peisaj, ocolind cu grija utilajele din decor. Si facind poza dupa poza m-am apropiat si am intrat in cetate fara sa fi vazut vreun afis de genul "interzis" sau "pericol", am sarit peste schele, am ocolit echipele de muncitori si mi-am vazut de treaba catarindu-ma pe ziduri si imortalizind cit mai multe ziduri pe memoria cardului. Abia la iesire am zarit un ghiseu pe geamul caruia scria "casa de bilete" si un biletel scris de mina "Sint in Cetate". Nu era nici un ghid,nu erau nici prea multi turisti. Majoritatea vizitau Muzeul satelor bucovinene.

Peisajul pina la cetate este unul superb, nu pot sa va spun cit de mult am vazut din el deoarece fiind numai curbe, mi-am luat pozitia de somn ca sa pacalesc hipotalamusul si sa nu imi faca probleme. Nu cred ca poti sa treci prin acele zone si sa nu iti iasa ochii din cap precum la melc.

Frumos... totul verde, copaci infloriti, cer albastru... Ce nu va pot reda in acest scurt review este mirosul de brad, de lemn proaspat taiat, de menta si linistea intrerupta doar de biziitul vreunui bondar sau susurul vreunui piriu.

Mergeti in Bucovina!


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 20.05.12 19:29:21
Validat / Publicat: 20.05.12 20:31:19
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2539 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 cel mai mare ou din lume,la intrare in Cetate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

georgiana
[20.05.12 22:37:15]
»

Bucovina e superba, pentru mine -este cea mai frumoasa zona a tarii!

Un sfat:

Nu mai te ascunde in fotografii. Dreptunghiul acela alb ne distrage atentia de la peisaj!

Pe buneee!

ovy2k5
[21.05.12 10:20:15]
»

De mult asteptam sa fie refacuta aceea zona de la cetatea de scaun! Am inteles ca era o neintelegere intre cei care erau proprietari. Sper ca data viitoare cand voi ajunge sa vad o schimbare in bine, inclusiv cu acel muzeu de langa cetate!

zapacitu
[21.05.12 14:34:02]
»

Am intrat din pură curiozitate la acest review, mânat de curiozitatea de a vedea ce s-a mai întâmplat cu cetatea lu' Ștefan, nu o mai văzusem de vreo 26 de ani. Am constatat cu surprindere că nu prea s-a mișcat ceva din ”statornicia„ blocurilor de piatră ale bătrânei cetăți. Așa am găsit-o și eu, tot în reconstrucție, numai că de data asta, la pupitru dirijoral stă un Flutur și are ‘mnealui grijă de mălaiul de la UE, să se integreze în absolut, cât mai repede cu putință …

Era tot prin zonă un muzeu al figurilor de ceară, unde Măria-sa Ștefan trona imperturbabil la zgomotul picamerelor de afară și la dialogurilor nevinovate ale micilor curioși care eram noi, pionierii…

Am remarcat din multitudinea de fotografii, P01 – cu cel mai mare ou din lume, păzit de cele mai feroce patrupede canine din toată Bucovina. Se poate observa dresajul bine făcut de responsabilii acestei cetăți asupra celor trei exemplare rare, nepăsarea acestora față de cel care face poze este doar o disimulare a vigilenței, iar la cel mai mic avânt al fotografului spre postament, coteii o vor rupe la fugă după principiul ”fuga e ea rușinoasă, dar e și sănătoasă ”…

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[21.05.12 19:27:39]
»

@zapacitu:

Cred ca in 26 de ani s-a restaurat ceva din cetate, se poate vedea in P09 o dunga alba, tremurata, ce pare a fi delimitarea ultimei restaurari, atit pe zidul din fata cit si in planul indepartat.

La Muzeul istoric, cu figura lui Stefan in marime naturala, nu am ajuns, am aflat de el abia dupa ce am plecat, povestind la telefon matusii mele, pe ce coclauri m-am mai plimbat.

Ciinii aia din p01 erau la soare, dupa ploaia de cod galben ce fusese anuntata. isi uscau blanile la umbra oului. Am vrut sa ma asez linga ei, in aceeasi pozitie, dar cel roscat a luat-o la goana exact cum ti-ai inchipuit tu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunic
[16.08.12 19:57:13]
»

Nu stiu de ce aveam impresia ca arati altfel, sau ti-ai facut operatie estetica?

Hmmm... era mai bine inainte!

adri-nicoAUTOR REVIEW
[19.08.12 13:28:24]
»

@ionescunic:

da, cam estetica operatia mea...

vtphoto
[28.03.15 17:16:11]
»

@adri-nico - Avem o veste buna si o veste rea. Sa incepem cu vestea buna: Cetatea de Scaun a Sucevei s-a restaurat, arata mult mai bine, va fi o surpriza pentru vizitatori in acesta vara dar putea fi o surpriza mult mai placuta daca... si acuma vine vestea rea... Muzeul de Istorie Suceava ce face parte din Complexul Muzeal Bucovina a intrat in renovare.

Sala cea mai vizitata a muzeului era Sala Tronului, care incerca sa reconstituie un moment de istorie. Manechinele realizate cu mare maiestrie reprezentau o scena de istorie in care personajele principale erau Stefan cel Mare, Maria Voichita, Bogdan al III-lea cel Orb, personaje inconjurate de o serie de dregatori. Stiti unde s-a mutat Sala Tronului Marelui Voievod Stefan cel Mare??? ... la... MALL... incredibil!!! Intradevar un act de "mare cultura".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[29.03.15 22:23:09]
»

@vtphoto - Dupa tot "comicul" situatiei, ma gindesc ca in mall sint mai multi vizitatori decit la muzeu, asa ca macar acolo sa afle si ei cine a fost Stefan cel Mare.

webmaster26
[04.12.16 19:42:58]
»

@adri-nico: Mutat în rubrica "Cetatea de Scaun a Sucevei, SUCEAVA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, georgiana, ovy2k5, vtphoto, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂCetatea de Scaun a Sucevei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063942909240723 sec
    ecranul dvs: 1 x 1