ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Vâlcea
ÎNSCRIS: 28.06.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Biserica Votiva - de multumire

TIPĂREȘTE URM de aici

Ultimul obiectiv turistic pe care l-am vizitat în timpul concediului petrecut în Viena a fost biserica Votivă. Numele ei s-ar traduce prin Biserica de mulţumire.

Aceasta impresionează prin turnurie sale vizibile de la depărtare şi înalte de 99 de metri. Nu are anvergura catedralei Sfântul Stefan, dar este destul de cunoscută.

Biserica a fost construită începând cu anul 1856 pe locul unde în anul 1853 a avut loc un atentat împotriva regelui Franz Joseph. Construcţia a fost terminată în 1879. Ca mulţumire că a scăpat cu viaţă regale Franz Joseph, a pus să se construiască acestă biserică. Biserica a fost inaugurată în anul 1879 cu ocazia ceremoniei nunţii de argint a regelui. Biserica este realizată în stil neogotic după planurile arhitectului Heinrich Ferstel. Acestă biserică a fost una dintre primele construcţii de pe Ring. Cum zidurile care separau Curtea de restul oraşului existau la momentul terminarii bisericii, aceasta la început nu a avut enoriaşi fiind folosită ca şi biserică de goarnizoană.

Biserica are o lungime de 85 metri, lăţimea de 55 metri, lăţimea navei de 30 metri şi înălţimea de 99 de metri. Cele două turnuri ale bisericii au fost construite în 8 ani. Legat de construcţia turnurilor acestei biserici există o legendă. Legenda spune că turnul Nordic nu a putut să fie înălţat până la nivelul celuilalt, deoarece construcţia nu putea înainta. Atunci meşterul a încheiat un pact cu diavolul, care i-a spus că-l va ajuta, cu condiţia ca în tot timpul construcţiei să nu rostească nici un nume sfânt. Dar cum pe soţia sa o chema Maria, atunci când a strigat-o diavolul l-a prăbuşit din înaltul turnului. Acesta a fost motivul pentru care construcţia turnurilor a durat aşa mult timp.

Această biserică se află în apropierea Universităţii din Viena. In interiorul bisericii se află niste globuri pământeşti suspendate. Arcururile portarulilor sunt împodobite cu sculpturi. Portalul central pe Isus împreună cu apostolic şi scene din viaţa sa. Portalul din dreapta prezintă scene din viaţa Fecioarei Maria şi a unor profeţi. Portalul din stânga prezintă învierea lui Isus şi portrete ale familiei regale.

Pe pereţi sus lîngă balcon sunt pictate pictate stemele tuturor provincilor pe care le aveaa sub stăpânire Imperiul Hasburgic. Orga se află la etaj faţă în faţă cu altarul. In biserica se află într-o capelă, lumânarea Sfintei Barbara, înaltă de patru metri, cu diametru de 30 centimetri având o greutate de 264 kilograme. A fost concepută în anul 1930, în scopul de a arde 100 de ani. Vitrarile bisericii au o coloristică deosebită, două dintre ele fiind originale de la construirea bisericii, restul au fost înlocuite. Datorită acustici deosebite în biserică au loc deseori concerte de orgă.

In faţa bisericii se află un parc în care am văzut mulţi vienezi relaxându-se la soare, unii făceau plajă stând pe şeslonguri, alţi citind o carte.

Dacă vizitaţi Viena, faceţi-vă timp şi pentru această biserică şi nu veţi regreta.


[fb]
---
Trimis de zlatna in 02.08.16 15:39:00
Validat / Publicat: 02.08.16 16:48:35

VIZUALIZĂRI: 2771 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 porta de intrare in biserica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33950 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

liviu49
[02.08.16 17:04:49]
»

@zlatna - De-abia terminai de scris ecoul la articolul cu Pensiunea Lacul, iar cand imi aparuse afisul ca serverul este foarte ardelenesc, un beculet ma avertizeaza de un nou mesaj pe mail. Iute deschid, vad ca imi zgandariti aminirile de acum doi ani din concediu si fuga la votare. Nu vad nici-un vot, votez, dar vad ca in aceasi secunda au fost doi cititoi mai iuti de mana sau de tastatura. Repede la ecouri, barem acolo sa fiu primul!

Eu as zice sa fiti multumit ca am fost cu trei saptamani inainte si la Pensiunea Lucinel si la Viena si stiam ca veti veni in urma mea si v-am mai lasat de dormit si de vizitat.

Biserica Votiva, mie mi s-a parut mai frumoasa decat mai faimoasa Sf Stefan. Dumunica seara cand am vizitat noi prima data zona era un concert in fata Primariei, organizat cu ocazia zilelor Vienei. Am sta putin la concert, apoi ne-am continuat plimbarea spre biserica Votiva, apoi am iesit la Universitate si ne-am intors la Parlament, unde lasasem masina in vestita parcare de pe str. Bellaria. Pentru ca nu am vazut biserica pe dinauntru fug repede la poze, sa nu se repeada mai multi si sa stau la coada.

Numai bine si calatorii placute!

mishu
[02.08.16 17:09:51]
»

Imi pare rau ca nu am putut acorda eu primul vot asa cum ai facut-o tu cu acest articol al meu vezi impresii si pe care acum acumuland intre timp experienta l-as mai dezvolta. Viena imi este foarte draga si citesc orice articol despre ea oricat ar fi el de scurt sau lung si indifferent cine l-a scris. In aceasta situatie se imbinau perfect articolul si autorul.

As mai veni cu o completare, data de cele auzite de la ghidul din bus-ul turistic.

Dupa inaltarea acestei biserici, Franz Iosef nu a mai permis nici unei cladiri ridicate ulterior sa intreaca in inaltime Biserica Votiva si orice proiect era verificat pentru acest lucru. Cladirea primariei a fost proiectata avand o inaltime de 97.9 m - proiect acceptat - insa in final in varf a fost montata statuia unui cavaler medieval care cu tot cu steag are putin peste 5 m, astfel ca in final inaltimea totala depaseste 100 m.

Felicitari pentru articol, Biserica Votiva am vizitat-o, primaria insa nu deoarece am vrut sa prindem turul ghidat dar nu ne-am incadrat in timp.

Votat cu mare placere.

Radu Tudoran
[02.08.16 20:48:49]
»

@liviu49: Si eu sunt de aceeasi parere ca Votivkirche este mai frumoasa decat Sf. Stefan, chiar daca nu-i la fel de veche. Totusi beneficiaza si de pajistea din fata, comparativ cu aglomerarea de cladiri din centru. La ea chiar ca mergi sa fotografiezi cu placere.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49, mishu, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Locuri 'musai de văzut' în Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053750038146973 sec
    ecranul dvs: 1 x 1