ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Călăraşi
ÎNSCRIS: 15.04.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
PREȚ 500 ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

(Alte) Locuri 'musai de văzut' în Viena

încărcat de pe telefon!

Am fost la Viena (2)

TIPĂREȘTE URM de aici

Dimineața la 7 în picioare, execuție rapidă a 10 flotări, o cafea tare lingurița dreaptă în ceaşcă, mic dejun românesc, rucsacul în cârcă, sandale lejere pentru a da galop picioarelor, cu direcție Palatul Hofburg. Ştiam de pe google cum că Muzeul Sisi din Apartamentele Imperiale deschide la 9 fix, aşa că, după ce am alocat de la Operă cam 20 minute mers pe jos în briza dimineții, după ce am dat ocheane prin jur şi poze asemenea, după ce am oferit 10 euro pe două cafele vieneze pe o terasă chiar în incinta Palatului, am intrat la vizită în intimitatea celebrei împărătese Elisabeta. Audio ghid în română. Totul interesant, magnific, plin de istorie, dar îmbibat, chiar în timpul vizitei noastre, de găşti de turişti spanioli extrem de gălăgioşi. Mucio țigănias. N-am ascultat tot în căşti. Ne-ar fi luat câteva ore şi, mai aveam multe de văzut.

A urmat Şcoala Spaniolă de Călărie la banda rulantă a programului nostru de vizitare. Era o coadă la intrareee, mamă, mamă! Cu Vienna Pass am intrat fluierând (reclamă) 😂. Dresură de cai pe ritmurile valsului vienez. Călărie spectacol, lipițani imperiali în mişcări, în atitudine, în frumusețe. Am încercat să filmez până în momentul în care, o austriacă nesuferită s-a răstit la mine ‘sir, stop movie! ’. Am încremenit aşa cu ochii beliți la spectacol cam o juma de oră, până soția mi-a zis la fel de nes… voios ‘mergem? ’. Am hălăduit lejer prin jur examinând cu admirație totul, arhitectură, istorie, gloria patinată a imensului fost imperiu. Am tras pe nas, a plăcere, mirosul balegilor de cai ascunse în saci civilizat, caii fiind ai caleştilor care aşteptau frumos la rând pentru a plimba turiştii mii.

Am intrat cam o oră în Albertina cu ale ei picturi de Picasso şi Monet printre alte mii de exponate. Interesant, la nivelul meu de necunoscător în ale artelor. Plăcut să privesc acele lucrări impresionante ale unor genii care au fost. Halit un cârnat (4 euro) stradal, plus o bere (3.5 euro), bărbatul, deoarece avea nevoie de hidratare. La Operă am luat autobuzul hop on hop off pe traseul roşu, cu prezentarea obiectivelor în română la audio ghid, menționând aici că Viena are 4 trasee cu autobuzul turistic. Ih li bi dih, Viena! Minunat oraş! Curat, civilizat, fără o maşină parcătă strâmb, al dracu austriac educat!

Am ajuns ‘acasă’ frânți pe la 2-3 la amiază, dar un duş elegant, o friptură cu legume, relaxați 15 minute, au făcut iar din noi maşini de umblat. Bice.

La Prater direct cu metroul, cu gândul să ne dăm în Roata Mare şi să vizităm Madam Tussaud. După o tură prin ‘bâlciul’ vienez, nu ne-am omorât cu uaurile, şi cu nuul meu clar imprimat de frică de a nu mă da în Roata Mare, am intrat la muzeu. Poze cu celebrități, dat o palmă lui Brad Bitt pentru că mi-a ținut soția în brațe, acompaniat la tobe pe idolul Fredie, alergat la propriu pentru a prinde autobuzul turistic pentru traseul albastru. Direcția Donau Turm. Înalt. 210 metri. Găsiți pe google detalii. Înainte să intre în liftul cu tavanul din sticlă, un tip cu inițiativă făcea poze tuturor turiştilor care urcau. Nouă ne-a făcut vreo 7, râzând cu gura până la urechi. De ce? Aveam să aflam după ce coboram. Priveliştea Vienei ne-a lăsat muți, iar gustul ștrudelelor cu mere şi brânză cu cremă de vanilie servite în restaurantul care se învârtea în jurul axei, ne-a făcut să ne sărutăm ca la 20j de ani. Eram fericiți acolo sus. Aproape de cer. La coborâre, încă sub vraja înălțimilor, am admis să dau 7 euro pe o fotografie cu noi doi, refuzându-le hotărât pe celelalte 6. Aveam oare față de fraier? Am râs, dar parcă nu era râsul meu. Mişto poza! Am ajuns la crepuscul în centru tot cu hop on hop off, pe același traseu albastru, încheindu-l, iar faptul că ziua am finalizat-o la o terasă servind cina cu un şnițel vienez asortat cu dulceață, ne-a lămurit încântați de ziua pe o avusesem plină la extrem. Ni se citea bucuria pe chipuri.

Următoarea zi plină am început-o, surprinzător, cu limba română în urechi. La 7 dimineața, câțiva muncitori români, extrem de agili, renovau o clădire de vizavi. La 8 eram pe strasse cu obiectiv Schonbrunn. Nicio cafenea deschisă, să le fie ruşine! Pe traseul galben, cu autobuzul turistic, am ajuns exact la ora deschiderii, 10, puturoşii. Aici? Babilonie. Mii de turişti din toate zonele lumii. Puțin dezorganizate mi s-au părut gazdele. Două schimbări bruşte de direcție, trei întoarceri la 180 grade, ne-au dus, în sfârşit, la o intrare pentru Vienna Pass. Curtea imensă, vederea grădinilor impresionantă, programarea vizitei în Palat la 12:40, de neimaginat. Repede la Zoo dacă tot avem timp, ne-am zis. Animale multe, de toate neamurile, bere, cârnați, noi relaxați privind minunata aia de ‘grădină’. Apoi, iar şi iar dând ture căutând, cârcotaşii, să găsim un mic defect organizării impecabile a acestui minunat obiectiv turistic. Era de stat o zi întreagă aici. Impresionant!

La ora 12:40 am intrat în Schonbrunn. Muzeu, vai de capul lor! Piele de găină, vorba uneia de pe la noi. Cuvintele sunt de prisos. Aici am ascultat tot audio ghidul cap coadă, ba chiar mi-a părut rău ca s-a terminat vizita. Am ajuns şi la Grajdurile Imperiale. Căruțe, bă! Glumesc, desigur! Obosiți ca nişte sclavi negri pe plantațiile plăcerilor, am ajuns înapoi, pe la 4 după amaiza, tot pe traseul galben, încheindu-l şi pe ăsta în uralele chinuite ale turiştilor terminați fizic.

Acelaşi obicei de a ne duşa imediat la ajungerea ‘acasă’, de a mânca ceva fript la tigaie cu nelipsitele legume, cu întindere oase în patul vienez, ca imediat după s-o luăm din loc. Obiectiv? Traseul gri cu autobul hop on hop off, Muzeul de Ştiinte Naturale şi, ultima dată, cina pe o terasă oarecare. Le-am facut pe toate, am vizitat tot ce ne propusesem, am mâncat orice de-al lor care ne-a prezentat interesul, am fost certat de un arab că am stat pe partea stânga a scărilor rulante, am băut bere la greu în limita bunului simț, le-am aplaudat civilizația, i-am invidiat, i-am înjurat pentru prețurile mari (ultima cină 55 euro cu două feluri doi şi 3 beri, pluus una ospătarului care mi-a mulțumit în româneste), i-am admirat pentru acest oraş minunat. Viena. A doua zi aveam să plecăm la Bratislava.


---
Trimis de vladix18 in 24.08.17 22:57:05
Validat / Publicat: 25.08.17 07:51:42
VIZUALIZĂRI: 4917
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vladix18); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

mishu [25.08.17 08:16:56] »

@vladix18: Start vot! nici nu stiu cu ce sa incep, cred cam sa reiau fiecare paragraf in parte. Mie Viena imi place teribil de mult si as vizita-o de multe, multe ori (de fapt de vreo 4 ori am vizitat-o, chiar daca o singura data in concediu). Si eu sunt adepta lui Viena Pass (si am scris aici un articol in care am argumentat) si am incercat sa beneficiem de el cat mai mult pozibil. Din pacate fiind decembrie totul se inchidea mai devreme, dar tot am fost in castig.

Am vizitat si noi cele povestite de tine aici iar de mancat am mancat in cateva locuri bune, unele recomandate in diferite impresii, altele recomandate de saituri de specialitate, am mancat si la coltul strazii dar si pregatind acasa ceva.

Viena poate fi strabatuta foarte usor, majoritatea obiectivelor sunt in centru dar si la celelalte se ajunge usor.

Vizita la Sissi mi se pare si mie ca daca chiar asculti pe indelete tot poti sta acolo ore intregi, insa este frumos. La Scoala Spaniola de calorie si noi am fost avertizati sa nu facem poze (desi cam toata lumea facea) dar tot am facut. Schonbrunn mi se pare extraordinar si cred ca l-am vazut de vreo 3 ori, dar am asistas si la prepararea celebrului strudel unde am fost chiar si ajutor de bucatar (m-a luat gura pe dinainte), si mi-a placut chiar si muzeul calestilor.

Ne-am bucurat si noi de turnul de la Dunare unde am savurat o cafea si un Aperol Spritz in restaurantul care se roteste in timp ce afara ploaia isi facea de cap.

Am vazut multe si as repeta multe dintre vizitele facute.

Despre Bratislava de abia astept sa ne povestesti, eu am vazut Bratislava la mare fuga, am ajuns la Viena dimineata si mi-am lasat bagajul la hotel, am luat trenul spre Bratislava, am vizitat cat am putut de mult, am mancat intr-un restaurant recomandat de o prietena care a stat acolo 3 ani si seara m-am intors la Viena.

Felicitari, votat cu mare drag.

vladix18 [25.08.17 08:58:32] »

@mishu: Sarut mainile! O mare placere sa impart impresii cu tine. Viena, ce oras!

Mihai18 [25.08.17 10:41:23] »

Noroc.

Domnule, ai fel de exprimare nostimă dar decentă. Să te țină Dumnezeu așa.

Da, în 4 zile ai reușit să vizitezi ce era mai important și frumos în Viena. Ai grijă, acest oraș produce dependență. Eu sunt pățit.

Ritmul excursiei a fost galopant iar în camera de la hotel ai impus un program spartan, de parcă ai făcut armata.

Vreau (vrem și noi) să postezi fotografia voastră când ați coborât din Donau Turm, să vedem, ați reușit să stați la verticală după coborârea de la așa înălțime.

Nu te supăra că am mai strecurat câte o glumiță pe ici, pe colo.

Mi-a plăcut reviewul, mi-au plăcut fotografiile.

Aștept impresiile despre Bratislava.

Iți urez zile însorite.

RoxanaGRS [25.08.17 10:54:19] »

Offf, măi Vlad, ce-mi faci tu mie... Mi s-a făcut un dor de Viena... deși abia ne-am întors de acolo (am fost la începutul lui iulie). E unul din orașele care pe mine mă dau gata (în sensul bun, evident) de fiecare dată (alături de Roma și Madrid). Partea bună e ca soțul a promis că mai mergem și la anul, dacă vom putea și suntem sănătoși.

Strudel cu brânză n-am mâncat, dar cel cu mere și cu sos călduț de vanilie e suuuper. Am mâncat în mai multe locuri Apfelstrudel cu sos de vanilie și peste tot e extraordinar. Cel mai bun cred că a fost totuși la o cabană în Alpi.

Praterul nici pe mine nu m-a dat pe spate, deși m-am dat în roata mare, și cu răul meu de înălțime... Nimerisem într-o cabină cu niște arabi (2 arabi + o groază de copii, tot arabi evident) care se foiau de colo colo și se mișca cabina aia de numa. Dar Viena de sus poate fi admirată la fel de bine din Turnul Dunării.

In rest am văzut cam ce ați văzut și voi, mai puțin caii lipițani, pentru că am prins închis.

La Albertina l-am descoperit pe Picasso (când am fost prima oară în 2012). Nu văzusem până atunci Picasso și, din albume, eram convinsă că nu-mi place. Ei, când l-am văzut în realitate... s-a schimbat povestea. Dar ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit la Albertina sunt cele două tablouri ale lui Durer - Iepurele și Mâini în rugăciune. Extraordinare, după gustul meu.

La muzeul caleștilor de la Schonbrunn am reușit să declanșez alarma, pentru că, chioară fiind, m-am apropiat prea mult să văd mai bine. Și la muzeul Lichtenstein am declanșat alarma. Soțul a zis că dacă mai declanșez vreuna, mă dau ăștia la știrile de la ora 5 .

Mă bucur că v-a plăcut. Votat cu drag.

Vacanță plăcută în continuare. Aștept review-ul de Bratislava.

Să nu ratați băuturile lor tradiționale - hruskovitze (e cu ienupăr, dar nu e gin) și bekerovka (asta e cehească de fapt, dar se găsește peste tot și în Slovacia). Sunt tării amândouă.

Berea și cârnații sunt foarte bune și în Slovacia.

RoxanaGRS [25.08.17 10:56:35] »

@Mihai18: De acord că produce dependență. Și eu sunt pățită .

mishu [25.08.17 10:58:05] »

@RoxanaGRS: Stai linistita, si eu am declansat alarma la Muzeul Calestilor, asta inseamna ca sistemul de alarmare este cam prea in picioarele noastre

vladix18 [25.08.17 11:38:45] »

@Mihai18: Crede-ma pe cuvant că am reusit sa ma mentin la verticala. Multumesc! Toate bune!

vladix18 [25.08.17 11:41:31] »

@RoxanaGRS: Intr-adevar, mai sunt multe de vazut. Iau in considerare sugestiile tale. Multumesc!

vladix18 [25.08.17 11:44:47] »

@mishu: Nu este de spart bănci cu voi!

Zoazore [29.08.17 20:30:31] »

@vladix18: Mamă dragă, sincer, mi-a fost dor de scrierile tale! M-am plimbat cu voi prin Viena, că eu n-am ajuns, m-ai emoționat cu sărutul la înălțime, am băut și cafea cu voi... Mulțumesc! Acum hai la Bratislava!

vladix18 [29.08.17 20:57:41] »

@Zoazore: Sărut mâinile! Vine si Bratislava, acum cât mai sunt proaspete amintirile.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mihai18, mishu, RoxanaGRS, vladix18, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0902528762817 sec
ecranul dvs: 1 x 1