ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 08.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
6 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Opera de Stat din Viena - Magia Exista!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ei, aici am fost fericita! Eram in elementul meu!

Imi venise randul sa spun cu mandrie: SUNT ROMANCA!

Calcam apasat, maiestuos, eram infoiata toata, capul ridicat de o mare mandrie! As fi vrut sa bat o clipa din palme in somptuosul hol al operei, plin de lume si sa rog un pic de atentie! Le-as fi spus ca dintre dirijorii romani, asta ca o mare mandrie, singurul care a lucrat cu regularitate cu Filarmonica din Viena a fost George Georgescu zis si Gogu. In "Democratia regilor" cartea in care este istoria Filarmonicii din Viena se spune ca "un muzician poate fi membru al Filarmonicii doar daca este si component al orchestrei operei. " Deci sunt strans legate. Gogu al nostru i-a promovat pe George Enescu, Paul Constantinescu si pe Theodor Rogolski. Povestea mai spune ca in 1943, Gogu a fost singurul care a inclus in ambele concerte ale sale o lucrare a lui Strauss, desi in sala se afla chiar compozitorul.

Mai spuneam auditorului ca aici la Staatsoper a fost director ani si ani de zile Ioan Holender, inginer- cantaret, din Timisoara, care a plecat din Romania in 1959 la Viena, unde se afla mama sa. Romanul Ioan Holender este "un roman ale carui importanta si notorietate il recomanda printre cei mai vestiti si influenti oameni de cultura din lume". El a facut posibil ca in 2011, la Festivalul George Enescu ca oaspete sa avem Filarmonica din Viena! A fost fascinant!

Continuam sa le mai spun, Dumnezeu a vrut sa fiu si eu aici, ca opera din aceasta seara, Arabella scrisa de Richard Strauss in 1933, este o opera comica.

Renumita soprana, romanca Viorica Ursuleac, casatorita cu celebrul dirijor Clemens Krauss, a fost creatoarea unor roluri de referinta din operele lui Richard Strauss. Clemens Krauss a fost cel care a inaugurat traditia Concertului de Anul Nou.

A FOST PRIMA ARABELLA! " Avea o anvergura vocala teribila, dar nu forta niciodata. Intr-o opera in care cantau doua coruri enorme, ea avea un si bemol apoi un do in acut si era incredibil cum se auzea peste acele zeci de glasuri! De fapt, Strauss a scris acea secventa special pentru ea. "

Stiti bineinteles ca muzica lui Strauss "este ca un fel de otrava pe care niciodata nu o mai poti elimina din trupul si din viata ta" spunea Clemens Krauss, cel mai bun dirijor al creatiei straussiene.

Acum, cu mandrie multumeam auditorului pentru ascultare!

Acum trecem la treburile noastre. Biletele sunt de la 11 pana la 185 de euro. Angajatii operei sunt in jur de o mie. In fiecare seara este o alta opera.

Opera de Stat din Viena este una din cele mai importante opere din lume. Se afla pe Karntnerstrasse. A fost construita in 1861 in stil Italian Renascentist. Loja dinspre bulevardul Ring, simbolizeaza deschiderea operei catre public si este impodobita cu simboluri ale unor opere celebre cum ar fi "Flautul Fermecat" al lui Mozart. Statuile si decoratiunile dau un aer festiv. A fost prima constructie pe Ringstrasse. O poveste spune ca ea trebuia sa fie mai inalta dar proiectantii au adus-o la nivelul celorlalte cladiri.

In fiecare an are loc aici Balul Operei din Viena.

Holul este impresionant, impodobit cu picturi. Aici se mai afla busturile unor renumiti compozitori si directori. Bustul lui Mahler a fost realizat de Auguste Rodin, ca o paranteza as aminti ca Brancusi a refuzat sa lucreze in atelierul lui, spunand ca "La umbra marilor copaci nu creste nimic".

Salonul de ceai este decorat cu draperii brodate cu initialele imparatului Franz Joseph.

In lateralele cladirii sunt doua fantani, una reprezentand sirena Lorelei.

O poveste trista ne spune ca la deschiderea Operei in 1869, cei doi arhitecti nu au participat. Van der Null s-a sinucis iar dupa zece saptamani Sicardsburg a murit de inima.

Trei maestrii ai baghetei au dominat viata muzicala a Vienei : Karl Bohm, Herbert von Karajan si apoi Leonard Bernstein.

Magia Exista, a fost numele Festivalului George Enescu 2011!

V-as ruga sa postati Viorica Ursuleac in Arabella http://www.youtube.com/watch? v=daLyMo8_k1E&feature=player_embedded

Indraznesc, dintr-o mare mandrie sa va rog a face o rubrica separata referitoare la evenimentele muzicale ale Vienei, unde noi ca ROMANI ne-am pus amprenta!


[fb]
---
Trimis de balasa violeta in 20.05.12 22:39:02
Validat / Publicat: 21.05.12 06:53:01
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3644 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Una din cele doua fantani.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

balasa violetaAUTOR REVIEW
[21.05.12 09:24:31]
»

Asta e!

Avem cazare separat, mancare separat, Zoo separat, muzee separat, MUZICA si shopingareala laolalta! Acum m-am cam suparat!

Diaura*
[21.05.12 21:35:28]
»

@balasa violeta:

Nu-ti strica bucuria unui eveniment atat de frumos, pentru atata lucru.

webmaster26
[06.05.20 13:14:20]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica " (Alte) Locuri 'musai de văzut' în Viena, VIENA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Viena]

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
balasa violeta, Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂ (Alte) Locuri 'musai de văzut' în Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056962013244629 sec
    ecranul dvs: 1 x 1