- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Monumentul Tropaeum Traiani şi cetatea Adamclisi / #EXCURSII şi CĂLĂTORII
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 10 din care: 1 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.78
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
- COORDONATE GPS: 44.100571, 27.956533 [coord. incorecte?]CONFIRMATE » de zlatna (cert)NAVIGARE: GPS
Monumentul Tropaeum Traiani şi cetatea Adamclisi / #EXCURSII şi CĂLĂTORII - impresii și recomandări
[10] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: diana2015 SENATOR, din [Bucureşti] — în 03.05.17
Un colț de istorie Tropaeum Traiani
După mini vacanță superbă petrecută la Marea Neagră, în Eforie Sud, la Pensiunea Pongal despre care eu n-am să mai scriu deoarece prietenii cu care am petrecut aceste zile minunate au scris atât de frumos şi detaliat;) am decis împreună cu soțul să mai stăm o zi si să vizităm locuri cunoscute sau mai puțin mediatizate :D Am mers în Constanța şi prima oprire a fost la Muzeul Marinei Române (10 lei biletul si 25 lei fotografiatul în muzeu) care poate fi un punct de [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 24.10.16
Cetatea lui Traian de la Adamclisi
După ce am vizitam monumentul de la Adamclisi, următoarea destinaţie la care doream s¬ă ajungem era Mănăstirea Sfântului Andrei. Am introdus pe GPS coordonatele mănăstirii şi am pornit la drum. Dacă în articolul despre casa tovarăşului Ceauşescu am “certat” GPS-ul pentru că ne-a dus pe nişte coclauri din Scorniceşti spre Drăgăşani, de data aceasta îi mulţumesc, pentru că după ce am plecat de la monument, pe un drum lateral, la aproximativ doi kilometri, am dat de o [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 22.08.16
Monumentul Adamclisi - Casa omului
In acest mini concediu petrecut la Eforie Nord, am prins şi o zi înnorată. Ne-am gândit ce să facem şi după mai multe propuneri, ne-am hotărât să vizitam monumental de la Adamclisi. Nu l-am mai zavut, decat într-un manual de istorie din clasele primare, ţin minte că era prezentat foarte frumos. Traseul pe care l-am urmat pentru a ajunge la Adamclisi a fost următorul: Eforie Nord – Techergiol – Toprasar – Mereni – Cobadin – Adamclisi. Chiar dacă GPS-ul ne arăta un [...] — vezi review [+18 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2015
- trimis de: Carmen Ion TITAN, din [București] — în 19.12.16
Adamclisi – Columna lui Traian în variantă dobrogeanăMG
„Perla localităţilor paleocreştine din Dobrogea este fără îndoiala oraşul antic Tropaeum”. Raymund Netzhammer În vara lui 2015, în drum spre satul-staţiune 2 Mai, unde aveam să petrecem un mini-sejur la malul mării vezi impresii, am făcut un ocol pentru a vizita două locuri dobrogene pe care le aveam de multă vreme în plan. Despre primul dintre acestea, şi anume Mănăstirea şi peştera Sfântului Andrei, v-am povestit deja vezi impresii. Cu o întârziere [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2015
- trimis de: irinad APOLLO, din [Târgoviște] — în 17.08.15
Adamclisi, complexul arheologic necomplexat de trecerea timpuluiMG
La întoarcerea acasă din minivacanţa româno-bulgară, am decis împreună cu soţul meu, fiindcă tot mai eram în Dobrogea, s-o luăm prin zona cu influenţe turceşti: Topraisar, Cobadin până la Adamclisi, un faimos loc istoric pe care n-am fi vrut nicidecum să-l ratăm. Însuşi numele de Adamclisi, vine, după cum proabil ştiţi, din turcescul Adam Kilisse, adică „biserica omului” pe limba lui Soliman Magnificul, turcii făcând referire la monumentul Tropaeum Traiani, despre [...] — vezi review [+50 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2015
- trimis de: cod_gabriel PREMIUM, din [Bucureşti] — în 08.06.17
Tropaeum Traiani - istorie în Ţara Soarelui
Un monument minunat (pe nedrept controversat), amplasat într-un cadru natural superb. Şi drumul până acolo, de la Cernavodă, e poezie - drum şerpuit între coaste de deal şi Dunăre, dealuri acoperite de viţă de vie, păduri, păsuni, cel puţin un lac/iaz. Monumentul a devenit ţinta "demitizatorilor", a urmaşilor din ziua de azi ai lui Roller, care muncesc din greu la reeducarea poporului român (n-am să dau nume şi publicaţii în review, pentru persoanele interesate pot da [...] — vezi review [+14 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2012
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 07.06.12
Adamclisi - Complexul arheologic Tropaeum Traiani
Despre monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi am aflat in anii de scoala cand, citind despre luptele daco-romane si despre formarea poporului roman, ii priveam poza in manualul de istorie. Pana in prezent n-am avut ocazia sa-l vizitez si nici acum Adamclisi n-a fost tinta principala a calatoriei mele. Plecam in Bulgaria pentru un tur de patru zile si pentru ca eram destul de aproape, am facut o mica abatere de la traseu. Am plecat din Bucuresti pe Autostrada Soarelui. La un moment dat am [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2010
- trimis de: romanitzaa SENIOR, din [Eforie Nord] — în 31.07.10
Adamclisi - Biserica omului
Pentru ca imi doresc sa promovez turismul dobrogean, azi vreau sa va spun cateva cuvinte despre Adamclisi. Adamclisi se afla la 62 km de Constanta si sunt 3 variante de a ajunge acolo: 1. Constanta – Murfatlar – stanga spre Cobadin – Adamclisi 2. Mangalia – Albesti – Negru Voda – Movila Verde – Adamclisi 3. Eforie Nord – Techirghiol – Topraisar – Mereni – Cobadin – Adamclisi. Duminica trecuta, cand am facut plimbarea la Adamclisi, am ales variant nr. 3. Drumul [...] — vezi review [+1 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2009
- trimis de: Costi CONSUL, din [Piteşti] — în 03.09.09
Paşi prin colbul istoriei - Adamclisi
Adamclisi este locul unde se găseşte (restaurat) monumentul Tropaeum Traiani, dovadă vie a civilizaţiei romane pe aceste locuri. În apropiere se găsesc şi ruinele cetăţii romane, iar în localitate, un muzeu interesant, cu părţi originale din monument şi alte obiecte arheologice din zonă. Pentru detalii, mergeţi la adresa web: [...] — vezi review [+17 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: AUGUST, 2008
- trimis de: mirelutza SENIOR, din [Piteşti] — în 28.01.10
Monumentul Adamclisi si Manastirea Dervent
Plecam spre Monumentul Adamclisi cu gandul sa cunoastem zona si sa avem ca punct final Manastirea Dervent. Drumul cam lung si... pustiu. Se vede ca Dobrogea a fost sute de ani Pasalac Turcesc... pe intinderi de zeci de km nu zaresti picior de om. Ajungem. Spre marea noastra surpriza, in pustitatea aia, grupuri grupuri de turisti admirau monumentul, ghizi care explicau semnificatia istorica... soare, cald, o vreme excelenta si educativa! Se vede ca e recent renovat! Suntem incantati ca [...] — vezi review [+18 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review