Solicitare CMR / ITALIA

Luna de miere plaja plus vizite

Trimisă în 12.03.16 12:13
autor Andreea188UC [Constanţa]
» VIZUALIZĂRI: 5237

Buna ziua!

Vom avea nunta in luna Iunie 2016, mai este foarte putin si inca nu ne-am hotarat unde vom merge in luna de miere.

Recunosc ca nu prea am fost in vacante insa mi-as dori sa imbinam plaja cu vizitele... eventual jumatate din perioada sa vizitam, sa ne plimbam, si jumatate sa mergem la plaja.

Imi puteti recomanda unde am putea sa mergem? in perioada 12-20 iunie.

Apelez la persoanele care calatoresc si au mai multe informatii.

Multumesc!


  • PERIOADA: Iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 2500 ero -- TRANSPORT: Avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 2

deeagheGD1r[13.03.16 23:45]

Parerea mea e ca dupa toata agitatia nuntii aveti nevoie de relaxare, nu de alta alergatura. Alegeti mai bine o locatie pentru plaja si lasati Italia si vizitele pentru alte calatorii. Nici nu va relaxati si nici nu vizitati mare lucru si Italoa are ce oferi. Am trecut recent prin experienta nuntii ai dupa un an in care am alergat, ne-am stresat si ne-am epuizat fizic si psihic am zis relaxare!!! Casa de piatra de pe acum si mult succes in viata!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

cristy1200GD1r[13.03.16 23:47]

Buna seara. desi multa lume va recomanda nordul Italiei Rimini, Lido di Jesolo, eu raman la parerea ca sudul peninsulei iti poate oferi mai multe plaje spectaculoase si zone turistice mai interesante si putin cunoscute si promovate in Romania.

De asemenea, insulele Sicilia si Sardenia au de oferit mult mai mult din ce ar fi interesant pentru petrecere unui concediu la mare.

Parerile cum ca in sudul Italiei nu se mananca bine si viata este mai dificila, sunt eronate. Eu recomand cu incredere destinatii ca Monopoli (vezi impresii), Lecce, Arberobello, Castelena Grote, Fassano pentru zona Puglia, cu plecare Romania... Bari. Pentru Sardegnia Zona de nord cu Alghero, Santa Teresa di Gallura cu o zi in Corsica.

In Sardenia sunt o sumedenie de plaje spectaculoase cu nisip fin si apa turcoise... motiv pentru care am vizitat insula.

In Sicilia ar fi de vizitat Catania, Taormina, Giardini Naxos, Vulcanul Etna, Noto, Syracusa. In vestul Siciliei, Marsala, Insula Favignana.

Sa nu uitam de orasele din interiorul [pen]insulei... Roma, Firenze, si multe altele dar care cred ca merita o calatorie separata, intrucat in sapte zile la mare este greu de cuprins si vizitarea celor mai spectaculoase vestigii din Europa care necesita timp.

Eu optez pentru sudul Italiei si insule. Cu 2500 de euro va puteti simti bine in Italia. Alegerea voastra pentru Italia este foarte buna si va doresc o luna de miere de neuitat!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

giulianiSR13r[14.03.16 09:30]

@Andreea188 -

Eu as recomanda Sardinia (unde am fost) si Sicilia/Puglia unde nu am fost. Din cate stiu in toate trei locurile ai zbor direct din Bucuresti (Alghero in Sardinia, Catania in Sicilia si Bari in Puglia). Ultimele doua destinatii le recomand fiindca am citit mult despre ele si sigur una sau ambele vor fi alese de mine ca destinatii de vacanta in maxim 1-2 ani.

Legat de Alghero unde am petrecut 7 zile nu pot decat sa spun ca recomand (vezi impresii). Am fost in 2015 in perioada 28 iunie-5 iulie si a fost extrem de frumos. Afara cald, apa undeva la 24-25 de grade, suficient de calda spun eu. Plaje frumoase cu nisip fin si intrarea lina. Se spune ca Sardinia are (probabil) cele mai frumoase plaje din Europa. In lunile iunie-august aproape ca nu ploua deloc, deci si din punctul asta de vedere e ok.

Noi am stat 7 zile in Alghero si am platit vreo 650 de euro pe cazare la un hotel de 3 stele aflat la 150-200m de plaja (vezi impresii), am avut mic dejun inclus iar seara mancam in centrul vechi.

Alghero are un centru vechi foarte frumos. Aflat pe partea vestica a insulei (Riviera dei Coralli, datorita coralilor ce se intalnesc in apa) orasul e situat aproape de zone frumoase: Muntii din centrul insulei care ajung pana la 1800m, in nord este arhipelagul Magdalena, un grup de insule superbe cu plaje de vis, pe coasta de est este celebra Costa Smeralda, de asemenea in apropiere de Alghero gasesti si celebrele cladiri antice din Sardinia numite nuraghi. Insa atractia zonei este, fara indoiala, Capo Caccia cu Grotte di Nettuno. O pestera incredibil de frumoasa, un simplu search pe google te ajuta.

Succes in alegerea destinatiei ideale.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Marius 72CO20r[14.03.16 09:59]

@Andreea188 - Buna dimineata! Imi cer scuze pentru intarzierea in a raspunde.

In alegerea unei asemenea vacante - poate cea mai importanta de pana acum! - parerea mea ca se impune acordul ambilor parteneri. Recomand cu cea mai mare caldura Coasta Amalfitana din Italia, locul unde am petrecut o a doua luna de miere.

Se poate ajunge usor, avand la dispozitie avionul pana la Napoli iar de acolo cu autobuzul pana in localitatea pe care v-ati alege-o.

Va stau cu drag la dispozitie pentru orice alte detalii!

Si inca un amanunt: de acolo va sugerez o excursie pe Insula Capri, cel mai frumos loc in care m-au purtat pasii pana acum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webmasterX[14.03.16 10:14]

@Marius 72

Recomand cu cea mai mare caldura Coasta Amalfitana [... ] va sugerez o excursie pe Insula Capri, cel mai frumos loc in care m-au purtat pasii pana acum.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


giulianiSR13r[14.03.16 10:34]

@Marius 72 - Nu stiu daca ajung banii din buget pentru luna de miere pe coasta Amalfi.

Oricum, cred ca asa ca destinatii de plaja in Italia cele mai tari ar fi: Amalfi, Capri, Sardinia, Cinque Terre, Sicilia... fiecare cu avantajele si dezavantajele ei, in functie de ce cauta si cat e dispus sa ofere fiecare

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Marius 72CO20r[14.03.16 10:50]

@giuliani - La bugetul care il au menţionat mai sus, părerea mea este că se încadrează şi încă nu doar la 3 stele. Contează şi cât confort intenţionează să aibă, dar comparativ cu vizitarea unor oraşe şi timpul pierdut cu transportul între ele (mai ales după preocuparea şi oboseala cu nunta) le recomand însurăţeilor partea aceasta a Italiei.

Pot vizita un oraş frumos (Napoli), pot face o incursiune în istoria străveche (Pompei), se pot plimba prin fosta staţiune preferată a artiştilor (Sorento), pot face plajă (pe nisipurile coastei), au ocazia unei promenade prin sate minunate (Amalfi, Atrani, Ravello) şi, nu în ultimul rând, au ocazia să descopere Insula Capri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

marnicpopGD2r[14.03.16 11:45]

@Andreea188 - Nu am înţeles care este destinaţia dvs. Dacă, aşa cum bănuiesc, este Sicilia, şi puteţi să va alegeţi locul de cazare, eu recomand Catania, pentru că este foarte bine poziţionat şi pentru vizite (Palermo, în vest; Siracuza şi nato, în sud, Taormina şi Mesina, în mord, ca să nu mai vorbesc de Etna, care se poate face ”la pachet” cu Taormina şi Giardini Nato) şi pentru plajă (plaja din Catania, care este foarte mare; la Aci Castelo şi Aci Trevo - două adevărate monumente ale naturii lîngă Catania, dar şi la Giardini Nato, care este în sudul Taorminei, cumva la poalele sale. vezi impresii, vezi impresii.

Ar fi interesantă şi cazarea la Giardini nato, care oferă posibilităţi excelente pentru plajă şi baie în mare.

Dar excursiile, cu excepţia poate la cea de la Palermo, nu este indicat să le faceţi cu transportul în comun, pentru că veţi pierde mult timp şi nu veţi vedea mare lucrau.

Excelent este un serviciu de genul celui pe care l-am relatat eu în articol. Sunt convins că sunt mulţi tipi ca Alex, care preseaza servicii de transport cu autoturismul.

[...]

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[14.03.16 15:40]

@marnicpop - Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...


Andreea188UCAUTOR SOL[14.03.16 21:14]

@Marius 72 - E superba Coasta Amalfitana...

acum nu stiu unde sa mai mergem, m-am uitat la toate locurile recomandate, le-am innebunit pe fetele de la agentie, cred ca ma pun pe lista neagra

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Marius 72CO20r[15.03.16 09:20]

@Andreea188 - Decât să le înnebuneşti pe ele, mai bine ţi-ai alege tu! Nu e foarte greu nici cu rezervarea pentru avion şi nici pentru cea a hotelului. Tu ştii mai bine ce iţi doreşti, ele îţi oferă doar ce au în contractele încheiate de către agenţiile lor. Şi, în plus, din comision, economiseşti cel puţin transportul pentru o persoană, sumă pe are o poţi folosi în achitarea unei cine romantice la malul mării (prima surpriză din postura de soţie!).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

giulianiSR13r[15.03.16 09:33]

@Andreea188 - Ca sa poti sa iti faci tu o parere uita-te aici. Am selectat eu deja Amalfi, insa jos in dreapta iti poti alege tu alta categorie. Ai diferite articole cu ce merita vazut, facut in diferite zone sau orase din Italia. Eu zic sa urmaresti aici si o sa iti dai seama dupa ce citesti cateva articole cam ce zona ai vrea sa vezi. Toate sunt frumoase.

S-ar putea sa fie mai bine asa, fiindca citind tu iti dai seama ce iti doresti, cei de la agentii incearca sa iti vanda ceea ce eu ei in oferta.

https://www.walksofitaly.com/blog/amalfi-coast

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

deeagheGD1r[15.03.16 11:49]

@Marius 72: cu agentiile e relativ. Noi am fost in honeymoon in Santorini in septembrie 2015 si dupa multe calcule, cautari si variante am ajuns la concluzia ca prin agentie e mai convenabil. Ma refer aici pentru Santorini. Am platit 850 de euro avion cu cazare si bagaje si am ajuns in 2 ore fata de 2 zile daca am fi mers pe cont propriu. Hotelul l-am cautat noi pe un site de booking si ne-am la ei "pe asta il vrem". Decat sa pleci pe premisa nu merita mai nine iti storci un pic creierii si te interesezi mai mult. Nu peste tot e valabil intr-adevar, depinde de locatie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

giulianiSR13r[15.03.16 12:00]

@deeaghe - Dupa parerea mea, merita sa mergi pe cont propriu acolo unde iti poti obtine zborul cu avionul singur. Asa poti sa iti alegi datele de plecare si sosire, sa folosesti ofertele companiei care efectueaza zborul, etc.

Daca ai posibilitatea sa mergi doar cu charter nu merita, zborurile de genul asta fiind planificate special pentru agentii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Marius 72CO20r[15.03.16 13:45]

@deeaghe - Am fost şi în Santorini, însă Andreea dorea o recomandare iar dintre Santorini şi Coasta Amalfitană recomand cea din urmă. Ai o paletă de activităţi mai extinsă, zona mi se pare mai frumoasă. E părerea mea şi nu-i obligatoriu ca toată lumea să adere la ea.

E singurul concediu în care am apelat la o agenţie de turism întrucât zboară doar chartere din România într-acolo.

Cât priveşte hotelurile puse la dispoziţie de agenţie, mă bucur că ai avut şansa să coincidă hotelul ales de tine cu portofoliul agenţiei!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

deeagheGD1r[15.03.16 14:04]

@Marius 72 - pai nu prea era in lista agentiei. este o agentie care poate face asta. nu ii pot da numele aici, dar mi s-a parut foarte tare ideea... pentru a atrage clientii trebuie sa te pliezi si pe nevoile si dorintele lor. este o agentie cunoscuta, nu este o agentie aparuta peste noapte si sa dispara tot asa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

deeagheGD1r[15.03.16 14:08]

@giuliani - nu ma inteleg gresit. am plecat in Santorini asa pentru alta varianta era autocar sau avion pana in Atena si apoi ferryboat, a doua zi. ca bani tot cam acolo ajungeam, dar cum am is si mai sus faceam 2-3 zile si nu ne avantaja. in rest am plecat pe cont propriu: bilet de avion, rezervare pe net la hotel si gata. Am fost la Roma pe cont propriu si saptamana trecuta am fost in Malta cu aceeasi schema: avion separat si apoi hotel de pe site-uri de booking.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Andreea188UCAUTOR SOL[15.03.16 20:29]

Ati luat prin agentie numai biletul de avion si restul ati facut pe booking?


deeagheGD1r[15.03.16 21:37]

@Andreea188: in Santorini am luat totul prin agentie. In celelalte vacante am luat biletele de avion separat si apoi cand am stiut exact data cand plecam am platit pe booking, mai exact trivago.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

acheliciGD1r[16.03.16 13:02]

Buna Andreea din Constanta, eu am petrecut luna de miere in Maramures, din eterna si fascinanta Romanie! Ai tot ce vrei, intimitate, costume taranesti duminica, mancare traditionala si bucuria peisajului magnific. E ciudat ca toti " colegii " (il parafrazez pe Valeriu Zgonea) iti recomanda locatii de peste mari si tari, cand langa tine este eternitatea...

Iti doresc casa de piatra si sa ne scrii cum a fost.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Andreea188UCAUTOR SOL[17.03.16 23:57]

Dragi iubitori de locuri frumoase, in final ne-am hotarat pentru Barcelona si Costa Brava, in perioada 13-24 iunie, avem ceva timp de stat si de plimbat. Am luat asa deoarece nu mai erau zboruri de intoarcere pt 23. Imi pare rau ca am prins un zbor destul de scump, chiar si in seara asta cand am achizitionat biletul, l-am luat cu 50 de euro mai mult ca ieri, si 50 de euro mai mult cu o ora in urma a crescut pretul fix cand il cumparam eu, foarte aiurea, de altfel, dar asta este! Ne-a ajuns 2300 ron, dus-intors, Bucuresti-Barcelona. Nu am apelat la agentie, preturile la ei au fost mai mari decat ce am gasit eu, am vazut ca au diferite contrate si le respecta pe acelea. Pentru cazare tot asa, o sa mergem pe cont propriu, m-am mai uitat pe booking si trivago cum mi-a fost recomandat aici. O sa scriu aici impresiile, vor fi multe cu siguranta Nu sunt nici genul chitibusara, sa caut nod in papura oricarui lucru, asa ca o sa ne bucuram de fiecare moment petrecut impreuna in acele locuri minunate. Va multumesc tuturor pentru implicare, am citit fiecare sugestie si pe viitor vom lua in calcul toate aceste locuri frumoase, am hotarat sa mergem in fiecare an intr-un alt loc nou, chiar cu bebele dupa noi, cand va fi cazul

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Andreea188UCAUTOR SOL[18.03.16 00:00]

@achelici - Vom merge si in Maramures, este visul meu sa petrecem acolo un Craciun, sa vedem acum si cand se va intampla asta, la noi fiind mai greu deoarece viitorul meu sot este navigator si nu se nimereste mereu de Craciun acasa. Imi imaginez ca este minunat, multumesc pentr sugestie! Stiu ca avem o tara minunata si ne plimbam ori de cate ori avem ocazia. O sa mai scriu pe unde am mai fost.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Daniela33PM2r[19.03.16 13:13]

Ce spui de coasta amalfiana (Positano, Ravello, Amalfi)... cu Capri. Chiar daca e o zona foarte scumpa, gasesti la bugetul tau. Eu am inceput sa o studiez de 2 saptamani si m-am indragostit. Si eu o sa fiu in luna de miere in iunie. Mi-am facut un plan pentru zona asta si cred ca e foarte pretabila pt honeymoon. Problema ca nu prea exista plaja cu nisip ci doar mici golfulete cu pietris/pietre. Am fost anul trecut intr-un traseu Roma-Florenta-Cinque Terre de 14 zile. La inceputul lui iunie e ok si pe acolo (doar s anu fie ff cald, eu l-am facut in mai) depinde ce iti place... eu Italia o vad ca o tara pt vizitat si nu atat pt plaje.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Daniela33PM2r[19.03.16 13:16]

Acum am citit ultima ta postare... e prea tarziu sfatul meu anterior, peste 3 zile merg si eu in Barcelona si revin cu impresii. Insa pt Costa Brava cred ca e cam rece apa pt iunie...

Sper sa ai luna de miere pe care ai visat-o!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Andreea188UCAUTOR SOL[19.03.16 13:27]

Multumesc pentru pareri! Intr-adevar, aceasta este si parerea mea, ca Italia e mai mult pt vizite, nu si pt plaja... noi suntem de la mare si cautam plaja vara Deja am facut rezervarea si pt Lloret de mar, acum urmeaza sa mai fac pt Barcelona, astept un raspuns de la o agentie, poate are o oferta speciala. Daca nu, o sa rezerv tot eu ceva. Sa aveti o vacanta minunata, e foarte frumos in Barcelona!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

giulianiSR13r[19.03.16 20:15]

@Andreea188 -

Multumesc pentru pareri! Intr-adevar, aceasta este si parerea mea, ca Italia e mai mult pt vizite, nu si pt plaja...

La chestia asta te contrazic Eu sunt de parere ca nu exista o tara mai buna pentru plaje ca Italia Vacanta placuta oriunde mergi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

roxi-nicoPM7r[20.03.16 13:02]

Buna,

Combina Barcelona cu Salou, unde ai plaja frumoasa + parcul de distractii Port Aventura=supervacanta. (Salou e la ora de mers cu trenul de la Barcelona) .

In plus, nu uita ca, daca te toropeste caldura si oboseala, poti face plaja si baie chiar in Barcelona, deci...oriunde te-ai duce, va fi minunat!


Andreea188UCAUTOR SOL[20.03.16 14:44]

Multumesc mult! Mergem peste tot, chiar va fi o experienta minunata, abia asteptam!


marnicpopGD2r[21.03.16 11:55]

@roxi-nico - voi merge şi eu în Barcelona. Poţi să-mi dai nişte sfaturi şi nişte îndrumări. Voi pleca pe 11 mai, deci nu se pune problema de plajă şi, oricum, nu pentru asta aş merge acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-59] — din total 59 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.16290283203125 sec
    ecranul dvs: 1 x 1