Solicitare CMR / ITALIA

Vacanta la Roma cu bani de bugetar

Trimisă în 10.01.16 14:49
autor cristina47*SE [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 5272

Mie imi place sa calatoresc, dar nu am bani, fiindca sunt profesor fara meditatii, deci am salariul pe care il am. Va spun, sincer.

Am gasit bilete de avion cu Ryanair: 100 de euros dus intors, pentru doua persoane, aprilie. Aterizeaza pe Ciampino.

Nu cunosc deloc Italia, dar am zis sa nu mor pana nu vad Roma. Si mi-am facut un cadou pentru ziua mea.

Nu am bani pentru hotel. Am vazut ca Italia este mult mai scumpa decat Spania. Mi-au spus colegele mele care au fost si in Spania si in Italia: UITA de Spania!!! Am vazut ca acelasi lucru mi-l spun si spaniolii. Italia este o tara foarte scumpa.

Eu nu sunt genul de persoana pretentioasa, nu ma doare spatele, nu sufar de claustrofobie, doar sa am un loc unde sa trag, si sa nu fie departe de centru.

Azi am cautat deja cu airbnb si mi-a raspuns cineva: Zona Nomentana, metro Bologna. 206 euros cu taxe incluse.

Altcineva a raspuns: 142 euros, Via Prenestina (Tirbutina)

Repet, nu cunosc deloc Roma.

Si cum pot ajunge de la Ciampino pana undeva?

Exista abonamente turistice? Adica bilete valabile pe toate mijloacele de transport? Cat costa?

Va multumesc frumos.


  • PERIOADA: aprilie -- NOPŢI CAZARE: 5
  • BUGET: 200 -- TRANSPORT: avem deja
  • ADULŢI: 2 -- COPII: - -- VÂRSTA: -

Răspunsuri — pag 2 / 2

CostiCO26r[11.01.16 17:48]

@cristina47 -

OK, foarte bine, deci ai rezolvat tot ce era mai important. Acum, mai ai de pregătit planul excursiei (neapărat, ca să poți vedea cât mai mult) și să te antrenezi la mersul pe jos.

Totuși, pentru că nu se știe când mai ajungi la Roma, e păcat ca într-una din zile să nu vizitezi Vaticanul și mai ales Muzeele Vaticanului, cu Capela Sixtină. Dacă nu vrei să faci o rezervare de acasă, care costă mai mult decât biletul de intrare luat direct de acolo, pleci puțin mai devreme și te așezi la coadă, merge relativ repede.

În altă ordine de idei, eu tot nu am înțeles ce rezultate ai găsit pe booking.com.

La o căutare nelogat, adică în calitate de user anonim, pentru perioada 20-25 aprilie, am găsit 37 de locuri de cazare cu prețuri mai mici de 220 lei pe noapte. Cel mai scump costă 1019 lei pentru cele 5 nopți de cazare.

Am uitat să menționez că, atunci când obții lista cazărilor, „by default”, ea este dată în ordinea recomandărilor celor de la booking.com.

Poți reordona lista după alte criterii, de exemplu în ordinea crescătoare a prețului, folosind taburile de sus, de deasupra listei.

Oricum, succes în planificarea excursiei și vacanță reușită, cu cheltuieli minime.

Apropo, nu cred că e cazul să pleci cu mâncare în traistă, se găsește și la ei la prețuri rezonabile, în supermarket. De exemplu, sunt unele ale Confederației cooperativelor italiene, cu prețuri mai mici decât la noi. Unul din astea l-am găsit pe Via Nazionale, lângă Piazza della Republica, la 300 m de Termini.

Dacă-mi spui adresa unde vei sta, îți pot da un link spre o hartă pe care să vezi supermarketurile din apropiere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AlbinoiumSR5r[11.01.16 18:00]

@Artana - Uraaaa! Am gasit in fundul internetului ca asa e. De curand, Ryanair accepta si o geanta de 30x20x20.

Interesant daca accepta si la baieti sau e doar pentru doamne, ca sa nu isi umple buzunarele trenciului cu haine in august.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO26r[11.01.16 18:00]

@Albinoium -

oricum, gps-ul nu vede satelitii acolo

De unde ai scos-o pe asta?

Eu m-am plimbat în Roma în februarie 2015, de la Colosseum la Piazza del Popolo (cu „escale” în Piazza Venezia, Piazza Navona și Panteon, ca să nu spun decât trei repere mai importante), folosind numai gps-ul pe telefon, care a funcționat excelent (softul Here).

De altfel, eu recomand folosirea gps-ului pe telefon, este varianta cea mai comodă, mai eficientă, mai discretă.

Evident, cu condiția ca telefonul (smart) să fie echipat cu receptor de satelit (de preferat și cu varianta rusească, glonass) și să aibă soft pentru recepția sateliților.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AlbinoiumSR5r[11.01.16 18:18]

@Costi - De scos, am scos-o de la mine.

Cand am fost cu masina, Marcel s-a plans de nenumarate ori ca nu vede satelitii prin locurile inguste. Nici 3 km pe Fori Imperiali si Corso de la Colloseo la Piazza del Popolo, la largime, sigur merge si ultima chiftea de gps. Poate nici eu nu consider necesar sa dau o groaza de bani pe ultimele noutati IT. De fapt, cred ca se vede din postarile mele ca nu sunt bogat. Sper sa nu fi suparat pe cineva.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristina47*SEAUTOR SOL15r[11.01.16 18:39]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

CostiCO26r[11.01.16 21:43]

@cristina47 -

Mai întâi trebuie să-ți spun că harta pe care ți-o trimit este o hartă digitală Google. Nu știu dacă ești familiarizată cu așa ceva, deci scuze dacă intru în detalii pe care le cunoști deja.

Harta poate fi deplasată, punând prompterul pe hartă, ținînd butonul stânga al mouse-ului apăsat și deplasând mouse-ul stânga-dreapta, jos-sus.

De asemenea, poți mări sau micșora aria cuprinsă e hartă, folosind „zoom”-ul (butoanele „+”, sau „-”, din colțul dreapta-jos, sau cu rotița de scroll.

Acum, iată harta: goo.gl/maps/eeY9CmDnNhz.

În colțul dreapta-jos, la intersecția străzilor Via Catania și Viale delle Provincie, se află Piazzale delle Provincie, pe unde se găsește cazarea ta. Așa cum sunt marcate pe hartă (s-ar putea să fie mai multe, dar nu apar pe hartă), în apropiere se găsesc două marketuri: Roma mini market, în stânga, la vreo 300 m și Coop Market, în dreapta-sus, la vreo 500 m.

Între ele se află Piazza Bologna, unde este stația de metrou cu același nume. Aici va trebui să cobori, când vii de la Termini. Mai exact, la Termini, pe stânga, sau pe dreapta, în funcție de ce firmă aparține autobuzul cu care vii de la aeroport, mergi în față și intri în stația de metrou Termini.

Acolo iei metroul, oricare, cu orientarea spre capătul Rebibbia, dacă este linia B, sau Jonio, dacă este B1. Cobori la stația Bologna, după care mergi pe jos pe Vialle delle Provincie, pînă în Piazza delle Provincie, pe unde este cazarea ta.

Stațiile de metrou sunt marcate pe hartă cu un „M”, într-un pătrat roșu. Dacă pui prompterul mouse-ului pe un astfel de pătrat (fără să apeși pe vreun buton), apare o mică fereastră, cu numele stației și linia de metrou. Dacă dai clic pe pătrat, se va vedea traseul liniei de metrou, marcat cu verde.

La fel este și cu stațiile de autobuz, care sunt marcate cu un pătrat albastru, cu imaginea unui autobuz văzut din față. Dând clic pe pătratul albastru, apare o fereastră în care sunt indicate liniile de autobuz ce trec prin acea stație. Un semn asemănător, dar mai mare, este folosit pentru marcarea stațiilor de tren.

Tot cu aceeași linie de metrou, B/B1, poți ajunge de la stația Bologna la Colosseo, direct, luând metroul în sens invers, spre capătul Laurentina și cobori la stația Colosseo.

De acolo, poți merge pe jos, prin Foro Romano, sau, dacă nu-ți plac ruinele și vestigiile romane, pe lângă, pe Via dei Fori Imperiali. Ajungi astfel la Foro Traiano, cu Columna și în Piazza Venezia, unde este Altare della Patria și, în spate, Campidoglio, cu Musei Capitolini.

Din Piazza Venezia, pornește spre nord-nord-vest, celebra Corso, care se termină în Piazza del Popolo. De o parte și de alta, se găsesc cele mai vizitate obiective din Roma: Panteonul și Piazza Navona, pe stânga și Fontana di Trevi și Piazza di Spagna, în dreapta. Bineînțeles, sunt și alte puncte de atracție.

Tot cu metroul ajungi și la Vatican. Pentru asta, mergi la Termini, unde schimbi linia și treci pe linia A, în direcția Battistini (capăt). Cobori la stația Ottaviano, de unde, pe Via Ottaviano spre sud, ajungi direct în Piazza San Pietro. Dacă însă vrei să mergi întâi la Musei Vaticani (cum este recomandat), când ajungi (pe Via Ottaviano) în Piazza del Risorgimento, faci la dreapta și te iei după ceilalți turiși. Dacă mergi întâi la Musei Vaticani, scapi de coada imensă la intrarea în Basilica San Pietro (din Capela Sixtină, ieși pe ieșirea din dreapta, cea pentru grupuri.

Cel mai aproape de locul unde vei sta este Villa Borghese, la mai puțin 3 km, unde ajungi pe jos în jumătate de oră.

Poți folosi harta și pentru a vedea alte lucruri. Poți trece, de exemplu, în vizualizare din satelit (clic pe pătratul verde din stânga-jos, unde scrie Earth, sau poți folosi funcția „street view”, plasând omulețul din dreapta-jos în locul unde vrei să vezi.

Succes la planificare și călătorie reușită!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

CostiCO26r[11.01.16 22:50]

deeagheGD1r[13.01.16 11:56]

Despre cazare nu iti pot da informatii, cand am fost acolo am stat la niste cunostinte...

Despre transferul de la aeroport: sunt fie autobuze, fie taxiuri a care este taxa fixa indiferent de distanta parcursa - dacte te duce 5km sau 20 tot atat iti ia. Cand am fost in decembrie 2014 ra 30 sau 35 de euro.

Pentru transportul in Roma foloseste abonamente de 1 saptamana. Sunt valabile pe toate liniile de tramvai, autobuz si metrou si cotsa atunci 21 de euro. Roma pass numai daca stai mai putin de 1 saptamana.

Ia o harta turistica de acolo. Se gasesc la info pointuri gratuite sau costa vreo 3 euro in alte chioscuri. Transportul in comun nu este deoc complicat, totul este explicat pe harta: cu ce ajungi de la obiectivul x pana la y tot, tot, tot. este incredibil de usor.

Inarmeaza-te cu putere si chef de plimbare Noi mergeam toata ziua pe jos pana ajungeam sa nu immi mai simt spatele de durere

Ca si bani de buzunar a avut vreo 500 de euro 2 persoane: mic dejun luat acasa cu produe cumparate din supermarket, la pranz ne luam sandwich-uri de acasa si cina o luam in oras.

Vacanta placuta si sa ai parte de vreme buna. Sper ca te-am ajutat cat de cat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AlbinoiumSR5r[13.01.16 14:22]

@cristina47 - Buna ziua.

O sa ma dezabonez la acest subiect dar raman deschis la orice lamurire punctuala, prin mesaj privat.

Va urez inca odata o vizita superba in Cetatea eterna.


ALINAMDGD1r[13.02.16 12:34]

@cristina47

Buna ziua!

Sper ca nu ati renuntat la excursia la Roma (nu prea a mai fost activitate pe firul asta de discutii in ultimul timp...)

Noi am fost acum, in februarie, in vacanta copiilor, si pentru ca ne-am hotarat tarziu sa plecam (cu 2 saptamani inainte), am "profitat" din plin de tot ce s-a scris aici... asa ca am considerat ca am "datoria morala" de a da ceva inapoi.

Am scris un review incadrat la "sfaturi utile... ", veti vedea ca sunt niste diferente fata de ce s-a spus mai sus.

Ce va recomand in plus: pe site-ul ATAC (asa se numeste compania de transport in comun) gasiti o harta foarte buna in format PDF care se poate descarca in telefon si folosi in orice loc si in orice moment, fara a avea nevoie de internet, Google maps, sateliti samd... Harta contine toate traseele si statiile de metrou si autobuze, dar sunt marcate si obiectivele turistice destul de clar. Noi am folosit-o foarte usor (e mult mai comod decat cu varianta pe hartie pe care ti-o zboara vantul si nici nu atragi atentia).

Va doresc in sejur placut si asteptam impresii!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristina47*SEAUTOR SOL15r[13.02.16 15:15]

@ALINAMD - Buna, Alina.

Nu, nu am renuntat la excursia la Roma. Plec in aprilie. Intre timp, am fost la Bologna si la Florenta, o excursie neprevazuta! Am plecat luni si m-am intors joi.

Merci pentru informatia cu harta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-47] — din total 47 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.15738487243652 sec
    ecranul dvs: 1 x 1