Solicitare CMR / ROMÂNIA - = LITORAL =

Cazare in Mamaia

Trimisă în 12.10.14 12:38
autor tumpica*UC [Iași]
» VIZUALIZĂRI: 7925

Buna ziua ,

as vrea sa incerc la anul viitor o vacanta la mamaia. nu stiu ce sa aleg partea de sud sau cea de nord. tinand cont ca am un baiat de 7 ani voi fi nevoita sa merg seara in satul de vacanta. am citit ca partea central nordica ar fi mai curata.

in privinta cazarii sunt dezorientata. as dori un hotel decent (nu sunt fitoasa) eventual cu o demipensiune sau pensiune completa (dar cu mancare comestibila).

Efectiv nu stiu ce sa aleg sa pot avea un concediu reusit. am citit de savoy... dar mi se parecam departe; am citit despre modern sau tomis... nu stiu sunt pareri pro si contra... am citit despre cele din sud: dunarea, ovidiu, aurora...

vreau un sfat sincer va rog


  • PERIOADA: 7 -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 3500
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 7

Răspunsuri — pag 3 / 3

tumpica*UCAUTOR SOL[18.10.14 09:03]

@mi.ro - buna ziua. avand in vedere ca aveti un copil ati putea sa-mi spuneti cam pe unde ati luat masa in zona (pranz si cina); si cate ceva despre plaja (aglomeratie; sezlong sau cearsaf etc.) multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mi.roUC1r[18.10.14 09:45]

@tumpica: Masa de obicei o luam la terasa Maria (au mâncare foarte buna și caldă, au rulajul mare) și în rest cam pe unde mai vedeam câte ceva sa ne fie poftă. Am mai mâncat și la Balansoar, intr-o zi am mâncat prin Mall în Constanța (Pizza Hut). Plaja era destul de aglomerată, fiind în mijlocul lui Iulie, dar tot mai aveai loc chiar lejer. Noi am stat pe șezlong în primul sau al 2 lea rând pt. că ne plăcea briza mării. Acum nu am mai văzut ca în alți ani vânzători de porumb și nămol. Muzica abia dacă se auzea și era totuși plăcută.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gdmJR1r[18.10.14 12:49]

@mihaitza1 - Studiaza harta curentilor marini cu atentie si pe urma spune asta. Sunt zone de unde curentii duc algele in larg si zone unde la aduc din larg. In zonele curate le duc spre largul marii dar trebuie sa ai grija sa nu te duca si pe tine cu ele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mihaitza1*JR2r[19.10.14 12:27]

@gdm - Faci confuzie cu harta in mana. E vorba de curenti litorali. Algele odata aduse inspre tarm abia o parte infima se mai intoarce in larg. Sosind in palcuri, iti dau impresia ca sunt doar in anumite zone dar, in scurt timp se vor alinia la tarm pe ceva distante. Eu am sintetizat din cele observate la fata locului, pe parcursul a catorva km de plaja batuti cu piciorul in fiecare din zecile de sejururi si nu spun asta ca o lauda sau din snobism. Au fost dati in care doar in Mamaia gaseai alge. Au fost si dati cand erau cantonate doar mai inspre sud. Chestia e relativa spatiu-timp.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

mihaitza1*JR2r[19.10.14 12:34]

sa aveti parte de alegerea optima

sa nu uiti sa ne spui si noua ce si cum...


mihaitza1*JR2r[19.10.14 12:48]

tumpica

sa ai parte de alegerea optima

nu-ti bate capu' cu chestii precum masa sau ca doar pe anumite plaje vor fi alge

locatia si conditiile de cazare sa te satisfaca


gdmJR1r[19.10.14 21:00]

@mihaitza1 - Hai sa nu incercam sa discutam pe aceasta tema fiindca pot sa iti predau cursuri universitare. Doar o intrebare: curentii litorali fac parte din... (aici te las sa completezi cum te lasa inima)? ... desi in Romania pot sa faca parte si din cei de opinie banuiesc fiindca multi isi dau cu parerea. Oricum, este prima si ultima data cand raspund pe aceasta tema si la astfel de mesaje. Aici trebuie sa discutam despre obiective turistice si nu despre alte teme.

In alta ordine de idei, algele se formeaza in larg, sunt aduse la tarm de curentii la moda si carate partial in larg de curentii opozitiei, lasand anumite portiuni litorale mai "curate" - daca pot spune asa - decat altele. Asa se face, spre exemplu, ca apa cin dreptul postului de salvamari de langa Hotel Ten (Victory) este unde dintre zonele cu cele mai putine alge din Mamaia iar aici nu vei vedea alge decat atunci cand celelalte zone sunt full. Mai sunt si alte zone similare dar eu o recomand pe cea care mi-a placut cel mai mult.

Distractie placuta la mare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mihaitza1*JR2r[20.10.14 14:55]

buna

...

In alta ordine de idei, ... iti dai seama singur daca cele afirmate de tine erau adevarate ce marketing s-ar fi dezvoltat pe tema aceasta. Hotelurile de langa Ten (Victory) si anume Patria, Unirea si National nu mai erau cele mai accesibile ca pret in categoria celor 2 stele. Ar avea tarif cel putin dublu si s-ar fi epuizat cu oferta early booking.

...

Nu toata lumea se arunca asa cum ai facut tu nici la oferta EB la care te-ai pacalit acelasi pret era la cu oferta 5+1 gratis luata la fata locului de la agentia situata la parterul hotelului vecin (nu-i dau numele fiinca nu-i fac reclama) Crede-ma ca inca erau camere libere chiar si cu vedere spre mare.

Pentru 10 ron/zi in plus alegeai Nationalul care oricum e mai aranjat. Gusturile nu se discuta. E doar o parere (care ti-ar fi fost de folos inainte cu ceva timp) pe care nu mi-am permis sa ti-o dau ca sfat deoarece sejurul tau era consumat. Nu doresc si nici nu am timp sa dau lectii.

Asta era alt subiect dar la obiect.

Cum afirmai tu desi doar afirmai, nu o faceai de fapt:

"Aici trebuie sa discutam despre obiective turistice si nu despre alte teme"

Vezi ca deja o alta chichitza este pe val "Turbo Early Booking 2015"

P. S. Poate... sau mai bine zis imi vei da dreptate, daca nu anul viitor, sigur peste doi. Asta doar daca vei merge pe la mare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mircea35JR1r[12.11.14 15:51]

@tumpica - decât sa pierzi timp și bani în satul de vacanță, care oricum e o mare țigănie, eu îți recomand aqua magic, unde un copil nu se va plictisi niciodată. Sunt bilete de familie. Iar pentru cazare mai în nordul stațiunii. E mai multa curățenie, mai putini șmecherasi ai transport, trenuleț și autobuz cu etaj cu care poți face turul constantei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gdmJR1r[12.11.14 20:38]

@mihaitza1 - Early booking mi-a redus pretul cu 30% fata de cel cu care ai cumparat din fata hotelului. Daca as fi facut rezervarea pana la sfarsitul uinii ianuarie si nu in martie atunci as fi avut o reducere de 50%. Este bine sa verifici preturile inainte.

Intre National si Patria nu este nici o diferenta de pret daca soliciti camera cu aer conditionat la Patria. La National am stat acum mai multi ani dar aveam aceeasi problema cu schimbatul lenjeriei dar plusa un miros pestilential care venea de la canalizarea din baie, miros care te facea sa nu mai poti sta in camera. Recunosc ca la Patria am stat fiindca imi place sa vad marea pe geam (se vede mult mai bine fata de National care are niste copaci imensi in fata) dar si fiindca la Ten nu mai erau camere libere pentru perioada pe care o aveam planificata. Eu nu ma "arunc" niciodata la oferte si nici nu le vanez dar profit de ele cand este posibil (spre exemplu daca stiu exact cand imi voi lua concediul etc).

Stii de ce acele 3 hoteluri sunt jalnice si au preturi mici? Pentru ca proprietarul nu doreste sa investeasca absolut nimic si mai si retrage absolut tot profitul obtinut. Pe respectiv l-ai vazut la tv atunci cand au facut licitatie publica cu strigare si smecherasii si-au impartit hotelurile romanesti pe 2 bani iar acum le vand pe 40 de mil de euro daca este sa luam cazul celor din Olimp. Pana cand nu va face investitii nu vom vedea alte preturi. Ar fi si stupid sa se intample asa ceva... sa platesti 1000 euro/noapte ca sa dormi intr-o hazna unde ar trebui sa te plateasca ei ca sa accepti macar sa intri.

Ceea ce ti-am spus (referitor la curenti) a fost confirmat de expertii japonezi care au venit sa faca un studiu de fezabilitate pentru un proiect de dig subacvatic care ar putea stopa 100% algele. Se pare ca guvernul a considerat ca nu se merita sa investeasca 300 mil euro pentru a avea un litoral curat (specific ca sunt aceeasi japonezi care s-au ocupat de litoral in Dubai si in alte zone turistice de renume).

Referitor la anul viitor... poate voi mai face o incercare in sudul litoralului (unde nu am mai fost de 30 de ani) poate nu. Inca nu m-am hotarat dar va voi anunta unde merg si cum a fost.

Referitor la cealalta parte unde nu intelegi sa incetezi cu atacurile iti dau un citat din mesajul anterior pe care l-ai omis ca sa sune asa cum iti doreai tu: "Oricum, este prima si ultima data cand raspund pe aceasta tema si la astfel de mesaje". Sper ca acum intelegi din ce motiv am deviat subiectul iar daca am spus despre curenti nu a fost pentru a ajunge intr-o zona tehnica ci pentru a-i oferi o informatie utila in luarea deciziei optime dar ma vad obligat sa dau explicatii ulterioare fiindca o terta persoana neimplicata in luarea deciziei comenteaza continuu si doreste sa parlamentam pe langa subiect ca si cand nu am avea altceva mai bun de facut.

O viata frumoasa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

gdmJR1r[12.11.14 20:43]

@mircea35 - Copilul are 7 ani deci cam sare din calcul Aqua Magic. Cand mai creste putin este ok dar asa este destul de dificil fiindca nu sunt multe toboganele si bazinele in care are voie sa intre si nu o sa poti sa il tii linistit daca ii vede pe ceilalti ca intra in bazine iar lui ii spui ca nu are voie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mircea35JR1r[12.11.14 20:51]

@gdm: am doi băieți de 7 și 8 ani. Și de doi ani mergem la aqua magic. Au avut voie la topoganele ondulate și la cele unde cobori cu colace. Ideea e ca știu sa înoate foarte bine. Și contează înălțimea. Cred ca trebuie sa aibă 110 cm

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gdmJR1r[12.11.14 22:52]

@mircea35 - Multumesc pentru informatie.


mihaitza1*JR2r[24.11.14 17:41]

@mircea35 - ai perfecta dreptate


mihaitza1*JR2r[02.12.14 16:34]

@gdm -

- nu exsta reduceri de 50%. reducerea reala este de maxim 11-12%

- ce afirmi tu despre expertii japonezi nu se refera la "studiu de fezabilitate pentru un proiect de dig subacvatic care ar putea stopa 100% algele". Aceasta este o poveste veche de aproximativ 10 ani care se refera la protectia plajelor. Este vorba de impiedicarea disparitiei plajelor nu a algelor.

- abia anul acesta (si nu japonezii) a fost intocmit un proiect in care sunt propuse masuri de protectie a plajelor impotriva eroziunii costiere. Bineinteles ca atunci cand vor fi bani se va incepe constructia unor diguri si reabilitarea plajelor in Constanta - Mamaia, si poate cu timpul le va veni randul si altor statiuni.

Mosu' sa va te uite!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

tumpica*UCAUTOR SOL[04.12.14 07:12]

@cristina daria - buna ziua. ii cer scuze ca intervin atata de tarziu dar ati putea sa-mi dati mai multe detalii. am vazut ca in general hotelul are recenzii negative dar vreau o parere sincera referitor la masa; loc de joaca si plaja. (au fost comentarii rautacioase gen ,,s-au dat prea multe prune, am facut toxiinfectie, a fost infect etc). stiu ca milti pot spune adevarul dar la fel stiu ca se si ai exagereaza cateodata. poate puteti sa ma ajutati caci inca oscilez...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [61-76] — din total 76 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082396030426025 sec
    ecranul dvs: 1 x 1