Solicitare CMR / ROMÂNIA

Popas de o zi in Braila, Galati sau o alta recomanadare?

Trimisă în 10.05.21 09:39
autor crisbsSV [Timișoara]
» VIZUALIZĂRI: 4582

Buna ziua.

In drum spre mare vom face mai multe popasuri. Unul dintre ele va fi la Lepsa, pentru a vizita Cheile Tisitei si Cascada Putna. De acolo am vrea sa mai facem o oprire de o noapte si sa gasim ceva interesant sa ne umplem 2-3 ore.

Variantele la care m-am gandit eu:

1. Popas in Galati si vizita la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Galati, unde am inteles ca exista si un acvariu.

2. Braila - Insula mica a Brailei- fiind luna august nu stiu daca nu este prea cald si daca timpul ne-ar permite o scurta plimabare cu barca.

3. O alta varianta? ... noua ne plac plimbariile in natura, gradiniile zoologice, chestii care sa ii atraga pe copii in primul rand.

Daca puteti, va rog, sa imi recomandati o alta varianta la max 3- 3,30 de Lepsa si care sa fie in drumul spre Mangalia.

Multumesc.


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 1
  • BUGET: 500 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 11, 13

Răspunsuri — pag 2 / 2

crisbsSVAUTOR SOL[11.05.21 08:13]

Multumesc tuturor pentru raspuns.


danut_sirbuSV9r[11.05.21 09:52]

@crisbs: La Brăila sunt organizate plimbări zilnice, pe Dunăre, cu vaporasul primăriei, la prețuri derizorii, puteți beneficia de cazare pe malul Dunării și mese pescaresti la multe restaurante de profil și nu numai. Brăila este un amestec de multe culturi, pe care merită să-l vizitati!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

LILIANA STANJR[11.05.21 10:03]

Bun gasit! Pentru Galati (asa cum au scris si altii la aceasta postare) va recomand :

- o plimbare in Gradina Botanica (care se numeste in mod oficial Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Galati) - ce se afla in imediata apropiere a punctului de trecere cu bacul catre malul tulcean al Dunarii). In august cu siguranta o sa va impresioneze colectia de trandafiri din zona de Rozarium iar pe copii d-voastra o sa-i impresioneze lacul cu broaste testoase + crapi japonezi (portocalii) pe de o parte, iar pe de cealalta parte Aqvariul unde veti vedea inclusiv pesti piranha uriasi (cca 80 cm).Tot in cladirea cu aqvariul se pot viziona filme 3D cu dinozauri ( pentru copii este foarte atractiv).

- puteti sa faceti o plimbare pe Faleza inferioara a Dunarii (eventual cu trotinetele electrice Bolt) care are o lungime de cca 2 km

- puteti sa luati masa la unul dintre restaurantele de pe Faleza Dunarii : va recomand un bors storceag bun la pontonul "4 Pesti" sau o saramura de crap excelenta la restaurantul "Blue Aqaua Pescarul" sau ( daca nu sunteti doritori de peste) mancare variata si buna la restaurantul Alex Panoramic (unde aveti un "view" excelent asupra muntilor Dobrogei si a Dunarii)

- mai exista si varianta de plimbare la Gradina Zoologica din padurea Garboavele, insa nu cred ca va incadrati in cele 3 ore dedicate popasului pentru zona Galati. Din Galati pana la padurea Garboavele sunt vreo 15 km. La padurea Garboavele ca si atractii turistice sunt : gradina zoologica + un mic muzeu al satului

- in Galati avem mai multe parcuri frumoase : Parcul Viva (unde exista un mic iaz cu crapi japonezi portocalii si o pista/panta pentru copii care se dau cu placa sau cu rolele), Gradina Publica (cel mai mare parc din zona), parcul Central Mihai Eminescu

- ca si traseu catre zona Litoral ( Mangalia) eu va recomand sa treceti Dunarea cu bacul la Galati ( programul de traversari este la fiecare 30 de min si dureaza cca 10 min) ... asta dupa ce vizitati Gradina Botanica si apoi - mergeti catre localitatea Macin ( un mic orasel ) - apoi daca timpul va permite - sa faceti o mica escala la cetatea antica ENISALA pe malul lacului Razelm.View-ul este spectaculos. Nu este un ocol prea mare. Apoi drumul catre Litoral este bine asfaltat si mult mai liber.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

machetreiPM[11.05.21 11:03]

@crisbs: Buna ziua. Pentru Galati sunt de acord cu recomandarile date deja.

Pentru Braila este faleza, piata primariei si fantanile, centrul vechi si strada Cuza cu case frumoase de la 1900, parcul Monument iar pentru balta mica aveti site-ul bmb.ro unde gasiti informatii si hotarati daca se merita. Sunt si particulari care fac plimbari pe Dunare dar e necesar probabil sa ajungeti seara pe faleza si sa programati o plimbare pentru a doua zi. Merita din plin! Mai ales in august.

La fel se merita sa luati o masa la unul din restaurantele plutitoare din Braila sau Galati.

Lacul Sarat nu il recomand pentru vizitare nu este ceva deosebit. Doar daca vreti sa stati la plaja si sa faceti baie in apa foarte sarata.

Pentru trecerea cu bacul din cate am mai aflat de la colegi e de preferat pe la Braila decat pe la Galati, daca vreti sa folositi aceasta varianta.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AlasJR1r[11.05.21 11:36]

Buna ziua, va raspund pe puncte:

1. Gradina Botanica Galati si faleza Dunarii merita vizitate. Timp necesar - 4 ore, din care cam 2 la Gradina Botanica, alte 2 pe faleza cu pauza de gustareala, suc, etc.

2. Braila - o plimbare prin centrul vechi este placuta. Pe faleza din BR gasiti centrul de vizitare-informare al administratiei Parcului Balta Mica a Brailei (e o nava) - recomand. Daca va permite timpul, o plimbare cu barca prin Balta Mica e super interesanta - trebuie sa programati in avans, cautati site-ul parcului (cred ca incep sa apara nuferii de acum)

3. Altele: alegeti (spre mare) drumul care trece prin localitatea Greci. Acolo e un alt centru de vizitare, al Parcului National Mtii Macinului - recomand. Daca aveti 1/2 zi disponibila, exista variante de trasee: din Greci - vf. Tutuiatu, din apropierea centrului - un traseu tematic de 2 ore, Culmea Pricopanului - cautati foto spectaculoase pe net.

Pentru copii (si adulti), o varianta ar fi 2 ore cu caii pe la poalele muntilor - la Cerna (programare in avans).

Alta idee: Cheile Dobrogei - pe drumul spre litoral

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

macoweiUC[11.05.21 11:39]

De la Lepsa spre Galati, sa va opriti la mausoleul de la Marasesti (24 km de Focsani): este un obiectiv de neratat:

ro.wikipedia.org/wiki/Mau ... a_Mărășești

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ciucJR1r[12.05.21 08:30]

@crisbs: Pentru Insula Mica iti trebuie aproape o zi, eu iti recomand de la Galati sa treci bacul spre Tulcea si inainte de localitatea Cerna pe partea stanga e o mica herghelie unde puteti face o plimbare cu calutii/ponei in Mtii Macin cu programare in prealabil, copii trebuie sa fie mai marisori un pic.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

olga79UC[12.05.21 10:32]

@crisbs: Bună ziua. Recomand oprire în Tulcea. Muzeul Științele Naturii Delta Dunării Muzeu Sat Pescăresc și o mâncare pescareasca la un restaurant. Cazare și masa La Marcu. Se mănâncă bine și La Cherhana. Galați - Tulcea 80 km iar drumul Tulcea Mangalia foarte bun și lejer. Vacanta frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

Veronica AvramUC[12.05.21 10:35]

Timpul alocat este f scurt pentru orice varianta ce v-a fost sugerata.

1. * Cheile Tisitei si Cascada Putna???? sunt mirifice acum primavara, dar ptr Cheile Tiseitei aveti nevoie de cel putin 4 ore, de mers pe jos- dus-intors de la portile rezervației, ca sa întelegeti ceva din incursiunea în acest areal de excepție.

* La Galati - ptr ca aveti nevoie si de cazare, vă mai ramine timp, daca nu sunteti prea obosit de o plimbare pe faleza Dunarii, cu ale sale exponate de sculptură in metal;

* Gradina Botanică are program 10-18,

Tarife bilete: 6 lei - adulţii, 1,5 lei - copiii peste 5 ani, elevii, studenţii

gratuit: copiii sub 5 ani, persoanele cu dizabilităţi.

Pentru noi galatenii este o oaza de verdeață, acvariul interesant, dar mai mare, cu exponate dintre cele mai diverse si mai frumos este Acvariul de la Tulcea sau Constanța.

Pentru Observatorului astronomic*, pentru observații de zi:

9:00 - 17:00 (miercuri - duminică)

Programul de vizitare a Observatorului astronomic*, pentru observații nocturne:

21:00 - 23:00 (luni, miercuri, vineri, sâmbătă).

Iar ca vizită la vreun muzeu, doar Muzeul Episcopal- muzeul de istorie, dar program este 9-17.

2* Tinind cont de faptul ca trecerea Dunarii cu bacul este mai facilă prin Braila, ptr ca are 3 locuri de traversare cu bacul, poate vă este mai convenabil să ramineți noaptea, cazare la Braila.

* Zona parcului Central, cu vechiul ceas, monument istoric din 1909, cu micuta bisericută Sf Arhangheli Mihail si Gavril - fostă cândva moscheie- geamie trucească, de pe la 1800... B-dul M Eminsescu, purtător a vechilor case si palate din timpul in care Braila era un oras f important, bogat, datorată portului la Dunăre de unde plecau nave incarcate cu grine și multe alte bogatii ale României.

Desigur sunt multe alte obiective de interese vizual- precum faleza, zona palatului administrativ cu spectaculoasa fântâna arteziană, creatie a sculptorului Lucaci.

Timp frumos, picioare odihnite și dorintă de cunoastere. Vacanță placută oricind!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

crisbsSVAUTOR SOL[12.05.21 11:49]

@Veronica Avram: Pentru Lepsa avem 2 nopti rezervate, deci timpul ne permite parcurgerea obiectivelor dn zona. Doar in Galati ramanem o noapte. De la Lepsa la Galati nu cred ca facem mai mult de 3 ore. Deci avem timp de Gradina Botanica cu acvariu, iar seara o plimbare pe faleza.

Multumesc pentru raspuns.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AidaRalucaJR[12.05.21 12:15]

Buna ziua! Am citit sfaturile concetatenilor mei si pe cele ale brailenilor si am observat ca nici unul nu si-a adus aminte de complexul Zaga Zaga din Tecuci. Venind dinspre Lepsa si avand si copii, eu as face o oprire acolo. Pustoaicei mele i-a placut mult. Aveti padure, plimbare cu barcuta, un fel de parc de aventura numai bun pt copii ba chiar si pt adulti, puteti pescui sau lua masa cu meniu pescaresc. Nu v-as sfatui sa va cazati acolo si nu din cauza ca nu ar fi frumos ci pt ca eu sunt foarte practica de felul meu si nu gasesc justificare pt pretul ridicat pe care il aveau acum vreo 2 ani. Dar pt cateva ore de relaxare si joaca locatia este perfecta.

Galatiul se poate mandri, asa cum au spus si ceilalti, cu Gradina Botanica si cea Publica. Ambele pline de verdeata si culoare numai bune pt o conexiune cu natura. Gradina zoologica ar merita si ea o vizita tot in prisma interesului copiilor. Padurea Garboavele, acolo unde se afla Gradina Zoologica va poate oferi o adevarata oaza de relaxare. In apropiere se afla si Herghelia de la Tulucesti.

Cazarea o recomand in Gl. Preturile sunt ok. Vila Belvedere o pot recomanda si eu dar sa stiti ca puteti gasi si cazari mai practice si mai ieftine (v-am spus ca sunt practica, pragmatica si zgarcita cand e vorba de cazari curat, un pat, un dus si cat de cat central sunt sg cerinte) Pe OLX gasiti si inchirieri in regim hotelier cu 100 lei noapte si chiar in buricul targului cum s-ar zice (practica, nu?

Sperand ca nu v-a plictisit cu romanul meu va mai recomand inca ceva. In drum spre mare, treceti prin Dobrogea. Ocoliti intradevar dar merita. Si ocolul nu e mare. Cel mai bun drum spre Mangalia din Gl e prin Viziru si apoi pe autostrada, banuiesc ca stiati asta deja. Eu totusi as trece cu bacul si as lua-o prin Muntii Macin. As face o mica oprire la Iacob deal si apoi am drum intins si sosea faina in fata. Nu as uita sa ma opresc la Corbu macar pt o baita si sa vad acel albastru al marii pe care il vezi doar in poze in nici un caz la plaja din Mangalia. Vacanta frumoasa va doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

steli68PM4r[12.05.21 12:57]

Eu aș spune că cel mai bun drum este Galați - Brăila- Bărăganu- Țăndărei- Ovidiu- A 4 - Agigea- Mangalia, mai scurt, mai liber, mai drept

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AidaRalucaJR[12.05.21 13:45]

@steli68: Pai asta am zis si eu.

Dar cum eu sunt obisnuita cu drumul spre Constanta, am luat ca reper Viziru unde fac stanga si o iau prin Harsova spre Ct si daca o tin in fata, ma duc spre autostrada spre Mangalia (in cazul meu spre Vama Veche).

Dar sa stiti ca nu e cel mai scurt. Din Gl sunt 265 km iar daca o iei prin Macin sunt doar 232 km dar pierzi ceva tip cu bacul si nici drumul pana in Garvan nu e stralucit dar nici nu te omoara.

Eu am recomandat sa o ia prin Macin pt ca ar mai avea cate ceva de vazut in drum iar soseaua din Macin spre mare e perfecta.

Cand bati drumul tocmai din Timisoara, ar fi pacat sa nu arunci o privire si la altceva si sa o tii dunga catre mare.

Si ca sa fiu si rautacioasa... cu scuzele de rigoare... daca marea la Mangalia se poate compara cu cea din Corbu, eu ma spanzur. Incomparabil ca si facilitati este Mangalia dar pt mare, pt scoici, pt bucuria copiilor eu zic atat: doua ore, nu mai mult, opriti pe plaja de la Corbu. De preferat nu pe plaja mare ci pe cea de langa camping.

Si daca ajungeti acolo o sa uitati ca m-ati injurat pe drumul de 5 km pe care o sa il aveti de facut de la sosea spre plaja.

(drumul ala e crima si pedeapsa... eu prima oara mi-am blestemat zilele dar cand ajungi, merita tot praful inghitit).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

steli68PM4r[12.05.21 13:52]

@AidaRaluca: Da, numai că până la Corbu face un ocol, apoi că să ieși iar spre Mangalia ori stai la Ovidiu, ori la ieșirea din Constanța spre Agigea (eu am stat acum 2 ani cam 2 ore pentru 5 km).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

AlasJR1r[12.05.21 14:02]

@AidaRaluca: Corect, merita varianta aceasta de traseu. Si Iacobdeal, ca o mica pauza.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AidaRalucaJR[12.05.21 14:17]

@steli68: Nu contest. Am patit-o si eu dar doar odata. Eu nu sunt fan Mangalia asa ca nu ma pot pronunta prea corect. Treceam pe acolo in drum spre Vama Veche si cam atat.

Sfatul de a trece prin Corbu era raportat doar la faptul ca au copii si eu am aflat pe propria piele ca nici o barcuta, hidrobicicleta, inghetata, balonas... etc... (in traducere libera Mamaia, Eforie si Mangalia) nu mai valoreaza nimic dupa ce mi-am dus pustoaica pe plaja la Corbu.

De 3 ani nu fac altceva decat sa bat drumurile, doua sambete pe luna in timpul sezonului, ca sa o duc la balaceala NUMAI la Corbu. Am bratari, coliere, scrumiere... facute de ea din scoicile de pe plaja. E fericita acolo. Si eu pe langa ea cand o vad in incantarea ei de copil. De aia sfatuiam si alti parinti sa incerce experienta.

La fel si cu Zaga Zaga. Multi au raspuns fara ca macar sa citeasca corect intrebarea. 2-3 ore la dispozitie, atat vor sa aloce pt Gl sau pt ceva in tranzit spre mare. Ceva care sa placa si copiilor. Raspunsul e foarte simplu: Zaga Zaga, Gradina zoologica de la Garboavele si herghelia.

Eu am adaugat si informatia despre cazare in caz ca vor dori sa isi schimbe programul si sa ramana o zi si prin Gl.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

steli68PM4r[12.05.21 20:07]

pe FB

Detalii despre trasee pe Dunăre, preț, durata


Daria3aniJR1r[17.05.21 15:42]

@crisbs:

Buna ziua. Pentru varianta propusa:

1. Popas in Galati si vizita la Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Galati, unde am inteles ca exista si un acvariu.

Pot sa va sfatuiesc asfel:

-Popas in Galati. (Hoteluri recomandate - VEGA sau Faleza, - zona de promenada si plimbare pe malul Dunarii) sau IBIS si Mercure (zona Centru - la 5 minute de primele doua)

-Complexul muzeal este deschis si da, are si un acvariu frumos si deasemenea un muzeu de stiinte ale naturii si un parc mare care are cateva atractii, inclusiv pt copii. - Gradina senzoriala, rosarium, gardina japoneza, )

Cu "barca", va puteti da, cand treceti Dunarea cu bacul catre mare. Merge bine si nu e scump. Oricum este peste cele ce puteti gasi la Braila.

Apropo, drumul spre mare prin Dobrogea este cumva foarte pitoresc si scurt (aprox 180 km pana la Mamaia)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ado_lexPM14r[18.05.21 12:45]

Galati are 3 obiective turistice foarte interesante:

-cea mai lunga faleza fluviala din Europa, de 4 k;

-cel mai mare muzeu de arta in aer liber din Romania (pe sus-amintita faleza);

-singurul restaurant in turn de televiziune din Romania.

In alta ordine de idei, la 1:20 h de Lepsa, langa Focsani, se afla Zaga Zaga Resort, unde puteti petrece cateva ore agreabile cu copiii, avand parc de aventura in copaci, lac pe care te poti plimba cu barca, restaurant cu peste foarte bun, si acum au si piscina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

simonamemetCH[08.06.21 23:17]

Pe Falaza Galati, nu ratati Biserica fortificată Sfânta Precista!


  • AFIȘATE rsp [31-50] — din total 50 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12147402763367 sec
    ecranul dvs: 1 x 1