Solicitare CMR / zSTRATOSFERA

Vacanta si CV-19

Trimisă în 18.03.20 17:53
autor dan_isGD [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 18875

Buna ziua,

la toata lumea... nu stiu unde sa postez intreabarea (care sigur e de actualitate) asa ca o postez aici.

Va rog sa ma lamuriti /sfatuiti in legatura cu faptul ca am platiti o vacanta pentru sezonul estival si acum cu epidemia de cv-19 am temeri ca o sa raman si fara vacanta si fara bani.

Pe scurt ce solutii de rezolvare sunt?,

imi pot anula vacanta si sa recupezez fie si partial banii dati?

va multumesc

Dan


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 1100 [euro?] -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 3 / 9

Dan&EmaTIT17r[06.04.20 13:09]

@iulianic:

Acelasi mesaj l-a transmis sambata dimineata si E. R. Parjol pe un post TV. Parjol este ministru secretar de stat in Ministerul amintit de tine pe probleme de turism, Iulia, si a mentionat ca saptamana asta care tocmai a inceput centralizeaza informatia intr-o aplicatie pentru a avea un tablou asupra dimensiunii subiectului si a putea discuta masuri in Guvern.

Numai bine tuturor! ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andrapgGD[06.04.20 21:08]

Eu am reprogramat fara probleme un sejur de 1 mai pentru final de septembrie, tot Antalya, hotel diferit. Agentia a oprit comisionul de 30 euro si eu voi plati diferentele de pret (putin la avion si putin mai mult la hotel).

Am de asemenea vacanta la Bodrum 23-30 iunie, doar cazare all inclusive, fara transport - speram si la un city-break la Istanbul inainte, cu masina personala. Este platit 60%, insa nu ma grabesc, astept pana pe 23 mai cand trebuie platit integral, cand voi decide daca il pastrez sau il schimb, de asemenea cu o penalizare de 30 euro.

Problema la schimbare este ca, fara early booking si in august, pretul este aproape dublu...

Eu zic ca se mai poate astepta chiar si cu final de iunie, insa august va fi cu siguranta ok pentru vacante (daca nu mai intervine si altceva, of).

Succes mult tuturor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

michaela_1961PA[12.04.20 08:09]

black_mambaPA1r[13.04.20 18:48]

«mark»@Nasshu:«/mark»  

Cu toata stima, dar aici a vorbit antreprenorul, nu cumparatorul. Va rog sa imi aratati o agentie care este dispusa sa ​imparta riscul/pierderea jumi-juma cu turistul si eu va cinstesc cu proxima ocazie...

In Romania, indiferent de domeniu, SC-urile transfera toata povara si toate riscurile pe umerii cumparatorului. In ceea ce priveste falimentul agentiilor, da, este un scenariu posibil si din ce in ce mai previzibil, pus tot pe lacomia lor: au provizioane mici si asigurari de insolventa/faliment facute pe sume modice. Voila!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

black_mambaPA1r[13.04.20 18:57]

«mark»@ovy2k5:«/mark»  

Eu, daca optez acum sa mi se ramburseze avansul dat (​853 euro) mi se aplica doar o penalizare de 30 de euo, conform contract. Cu 30 de zile inainte de plecare, mi se ramburseaza suma integral.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

SUFLETELPM[13.04.20 19:49]

«mark»@black_mamba:«/mark»  " Eu, daca optez acum sa mi se ramburseze avansul dat (853 euro) mi se aplica doar o penalizare de 30 de euo, conform contract"

Daca tu nu ai capacitatea de a citi si/sau intelege clauzele unui contract este treaba ta si in final doar paguba ta, insa nimeni nu-ti da dreptul de a-i deruta pe altii.   Incearca sa anulezi si vei avea surpriza de a pierde automat cei 30 euro comisionul agentiei, insa pentru diferenta de bani vei avea de asteptat... mult si bine. Agentia iti va propune o replanificare a vacantei chiar si anul viitor, la alte preturi desigur, mai mici sau mai mari nimeni nu poate garanta acum, dar bani inapoi nu cred ca vei vedea prea usor. " Succesuri! "

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

Monica2020UC[13.04.20 19:58]

«mark»@black_mamba:«/mark»  Personal eu nu am auzit sa ți se returneze banii dacă anulezi înainte de plecare. Din contra.

Eu am anulat sejurul în 30 martie și mi am pierdut aproape tot avansul dat. Mi au spus ca banii sunt dați mai departe. Și mi au dat înapoi o parte.

Am auzit ceva asemănător cu ce spuneți, dar doar pentru sejururi cumpărate în martie. Eu l am luat în ianuarie. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

SUFLETELPM[13.04.20 19:58]

@black_mamba

​ " Cu 30 de zile inainte de plecare, mi se ramburseaza suma integral. "

O gogomanie chiar mai mare decat precedenta. ????

Cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii ai pierdut INTEGRAL banii platiti pana atunci, posibil mai mult decat avansul dat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

NasshuSE[13.04.20 21:32]

@black_mamba:  Nu am ascuns faptul ca sunt (si) antrepenor si cumparator de alte servicii!  

Dar, e drept, NICIODATA nu am cumparat BF, EB, etc!

Daca as fi cumparat/beneficiat de reduceri, chit ca nu sunt de acord cu tine ca au facut, agentiile mici/mijlocii averi de pe urma ta, nu m-as fi vaitat!

Cand cumparati ieftin era bine, acum cand trebuie sa ai un pic de intelegere pentru orice tip de afacere, nu numAi in turism, megem pe principiul   sa moara, eu vreau banul?

De la cine o sa cumperi  vacanta urmatoare?! de la reChini care habar nu au cine esti, sau de la astia mici/mijlocii care NU AU ADAOS ci o suma fixa per sejur vindut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

black_mambaPA1r[13.04.20 22:04]

@SUFLETEL:

N-ai auzit pentru ca...   nu mai zic. Spre deosebire de tine, eu imi rezerv vacantele la agentii bune, cu contracte pe masura. Si, da, in cazul de fata, cu 30 de zile inainte nu am nicio penalizare.   Daca vrei, iti mai spun o data. Si inca o data. Poate asa intelegi...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 698 PMA (3 voturi)

andrapgGD[13.04.20 22:19]

«mark»@black_mamba:«/mark»  Confirm si eu. Probabil aceeasi agentie. Mare si serioasa si sunt clientul lor de cand lumea. Am citit foarte bine contractul si exact asa scrie, daca nu sunt stipulatii contrare in anexa - si nu sunt - anularea cu mai mult de 30 de zile inainte presupune o penalizare de doar 30 euro. Prevedere confirmata de agent. Insa cu siguranta ca in aceasta perioada le va fi mai greu sa restituie banii. Iar eu nu vreau, eu vreau vacanta, indiferent cand va fi ea. ​​​​

​Precizez ca este vorba doar de cazare, biletele de avion pot fi nerambursabile. Din fericire, anul acesta am optat sa merg cu masina, sa vizitez locurile... ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[14.04.20 08:47]

@black_mamba:  

eu imi rezerv vacantele la agentii bune, cu contracte pe masura. Si, da, in cazul de fata, cu 30 de zile inainte nu am nicio penalizare.  

De vreo câţiva ani încoace mi-am tot propus să ignor intervenţiile tale, cel mai adesea exagerate sau pe lângă subiect, dar insistenţa ta deja deranjează.

În plus, în această perioadă "virusată" fac eforturi să rezist avalanşei de fake news.

Dar iată că am neplăcuta surpriză ca tocmai pe AFA- un site de INFORMARE -  să citesc asemenea informaţii false propagate cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună.

Nu ştiu şi nici nu mă interesează care este minunata agenţie de la care îţi cumperi tu vacanţele, dar ŞTIU CU CERTITUDINE că este IMPOSIBIL să nu ai nicio penalizare anulând în intervalul de 30 zile dinaintea plecării şi să primeşti integral înapoi banii plătiţi pe sejur.

Am avut mai multe vacanţe şi minivacanţe anulate anul acesta , achiziţionate de la mai multe agenţii din ţară dar şi din străinătate şi m-am lămurit deja cum pune fiecare problema. Singurele variante de anulare fără penalizări au fost în cazul în care am acceptat reprogramarea la o altă dată, chiar şi anul viitor, sau sub forma unui avans pentru o rezervare viitoare tot cu charter în cazul pachetelor cu avion inclus.

Da, este posibil să suporţi doar o penalizare de 30 euro pe cameră anulând acum, cu destul timp înaintea plecării, dar termenul de restituire a diferenţei de bani nu poate fi garantat, depinzând de durata restituirii banilor de către hotelier şi de către cealaltă agenţie intermediară, pentru că eu nu ştiu nicio agenţie din România​​​​​​, oricât de "serioasă" , care să lucreze direct cu hotelurile din Turcia sau, dacă există, numărul acestora este extrem de redus.

=​

Era să uit ceva. Poţi sta liniştit.

​Agenţia de la care am achiziţionat vacanţa în Turcia m-a informat pe mail că turcii au decis ANULAREA nou introdusei taxe de 1% din valoarea cazării​ pentru acest an în contextul pandemiei de coronavirus, astfel că bugetul tău de vacanţă nu va fi afectat de cei aprox. 20 euro

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

black_mambaPA1r[14.04.20 09:59]

" Specialistilor" astora inchipuiti, care le-au vazut pe toate la viata lor, le recomand sa mai citeasca. Eventual, poate arunca o privire pe art. 13 alin. (3) si (4) din O. G. nr. 2/2018. Asta ca sa mai vorbim si pe norma juridica, nu numai dupa urechea afona a  onoroficilor.

In cazul meu, repet pentru ultima oara: am luat legatura cu agentia si mi-au spus clar ca am 2 variante: reziliez acum si ma penalizeaza 30 de euro sau in ultimele 30 de zile, cand va fi clar ca pachetul turistic nu se poate onora, voi beneficia de rambursare completa, in aceeasi modalitate si moneda in care am facut plata, daca nu doresc reprogramare sau altceva. Cu asta, eu am incheiat acest subiect.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 698 PMA (3 voturi)

NasshuSE[14.04.20 10:23]

@black_mamba:  nu sunt nici onorific, nici specialist nici afectat de astfel de situatii.

Asa este, in anumite conditii se pot cere banii  si agentia este obligata sa-i restitue integral fie cash fie prin oferirea unui voucher de aceeasi valoare pentru o achizitie ulterioara atunci can apar

ircumstanțe inevitabile și extraordinare care se produc la locul de destinație sau în vecinătatea imediată a acestuia și care afectează în mod semnificativ executarea pachetului sau care afectează semnificativ transportul pasagerilor la destinație.

Pentru cash ai de asteptat! Agentia trebuie sa ceara si ea banii  de la cel la care au ajuns! Voucherul e mai rapid!

In relatia cu acea agentie te reprezinta ANPC apoi, daca nu ajungi la o intelegere amiabila justitia!

Recomandarile si politica ANPC le gasesti aici anpc.ro/articol/1431/comu ... 1-1-1-1-1-1-1-1

Atentie insa! ANPC il poate amenda cel mult (pe comerciant) nu il poate obliga sa iti dea si banii! Asta numai justita o poate face!

Turcia este in zona rosie, Bulgaria nu! Pentru sejururi imediate, gen de Paste, este clar ca nu este indicat sa mergi ci sa anulezi!

Pentru sejururi din iulie, august... greu de spus acum, dar s-ar putea ca si Turcia sa iasa din zona rosie si atunci mai greu cu recuperatul! Mai ales ca in OUG se vorbeste de destinatie si locurile invecinate, nu de toata tara! Este clar ca nicio tara nu isi va permita carantinare totala pe o perioada lunga de timp si atunci se vor ridica restrictiile pe zone! Ex In Antalya cazuri putine poti merge, in Istanbul cazuri multe nu! Sau invers!

Asa ca, ca si in alte cazuri cu legea din Romania, pina ajungi sa primesti o sentinta favorabila te mananca sfintii, asta daca nu cumva judecatorul s-a sculat cu fundul in sus si aplica legea cum vrea el, caz in care nu mai ajungi sa ai dreptate pina se epuizeaza toate caile de atac

Tocmai de aia am si spus ca cea mai buna cale este medierea, reprogamarea pentru ca NICIO AGENTIE LOCALA nu mai are banii roamnilor care au cumparat vacante din noiembrie decembrie anul trecut! Deci sunt in imposibilitatea de ai retura, chiar si in cazuri reale, pina nu ii primesc si ei la randul lor de la beneficiarul final. Care beneficiar nici el nu ii mai are pentru ca a facut niste investitii in avans cu ei pentur ca turistii sa beneficieze de servicii bune/premium!

Spor la recuperat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[14.04.20 10:25]

@black_mamba:  

Când te simţi încolţit începi să o întorci ca la Ploieşti.

1. Stai liniştit, că au invocat şi alţii acea clauză din OG 2/2018 privind condiţiile extraordinare prezentă şi în anexele 1 şi 2 la OG, încă din martie de la declararea stării de urgenţă şi închiderea graniţelor, dar fără folos, agenţiile găsind diverse chichiţe juridice pentru a o evita.

2. O dai cotită pentru că până acum tu ai afirmat că TU VREI să reziliezi unilateral contractul cu 30 zile înainte de plecare şi, de fapt, te refereai la situaţia în care rezervarea ÎŢI ESTE ANULATĂ de către agenţie, independent de voinţa ta​​​, din cauza imposibilităţii onorării serviciilor plătite, a anulării zborurilor (nu este cazul tău ), ceea ce este cu totul altceva.  

3. Contează mai puţin cât de "bună" este agenţia, legea aplicabilă fiind aceeaşi pentru toţi, dar te rog să ne anunţi şi pe noi DUPĂ ce vei intra în posesia banilor , pentru că acest proces va fi cu siguranţă unul de durată. ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

tm67bruPA3r[14.04.20 12:13]

@black_mamba: 

" Specialistilor" astora inchipuiti, care le-au vazut pe toate la viata lor

Calitatea de „închipuit” - cu referire la cei „incriminați” de tine mai sus - o las la latitudinea fiecărui cititor

Mie, însă, îi pare cu tu vrei să pari ”specialistul nr 1” - după cum te exprimi (termenii folosiți, îndemnuri și trimiteri „sfătoase” etc)   - poți te rog confirma, așa e?, crezi că ești ” mai specialist”?

[later edit] mă rog, poate nu  realizezi, dar așa pare că vrei să fii perceput 

-

Just my 2cents.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

tm67bruPA3r[14.04.20 12:22]

altceva, doar o posibilă,   o potențială „corectură” tehnică: agențiile mari au și cele mai mari probleme în returnarea avansului (cash sau virament) - asta deoarece acestea au plătit deja (încă de anul trecut! , multe)   sute, unele mii de camere hotelierilor din toată lumea, MULTE camere fiind deja achitate INTEGRAL (nu doar avansul)   - și NU există șanse să le fie returnați banii (în nici un caz „acum” — sau viit apropiat ori mediu)

În plus, agențiile mari sunt cele care au ”antamat” charterele - pe TOT SEZONUL - ceea ce implică alte plăți făcute în avans (zeci mii €, minim, de obicei) , cu aceeași șansă de a-i primi înapoi...

Voi realizați ce sume MARI reprezintă aceste plăți deja efectuate? „provizioane”? ar depăși cu multe ordine de mărime tot profitul pe zece ani!

Singura variantă în care și-ar putea onora promisiunile  de a returna avansul - ar fi să primească ajutor de la stat (credit garantat, cu dobândă zero sau suportată de stat sau alte variante)

Așa că astfel de „promisiuni” sunt, în opinia mea - cel puțin în acest moment - fără acoperire

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6650 PMA (10 voturi)

nrs †SE1r[14.04.20 12:37]

cand va fi clar ca pachetul turistic nu se poate onora

ar fi culmea tu sa spui ca vrei in vacanta platita in avans si agentia sa spuna: nu se poate dar nici nu iti dam banii inapoi!

poti fi convins ca vei primi toti banii cand ii vei avea in cont, restul sunt povesti de linistire.

​cat despre OG 2/2018 anularea ei a fost primul lucru cerut de agentii, inca nu s-a anulat dar nu se stie niciodata

Va rog sa imi aratati o agentie care este dispusa sa imparta riscul/pierderea jumi-juma cu turistul si eu va cinstesc cu proxima ocazie...

eu cred ca turoperatorii mari au pierdut mai mult decat clientii, ei poate au platit nu numai ce au vandut ci o mare parte din ce au contractat si nu au apucat sa vanda!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

YodaPA[14.04.20 15:03]

Booking, care pana la inceputul lui aprilie a spus ca se pot anula rezervarile indiferent de politica de anulare, si-a modificat conditiile si spune asa:

"Găsiți o politică de anulare care vi se potrivește Începând cu 6 aprilie 2020 se va aplica politica de anulare pe care ați ales-o, indiferent de circumstanțele legate de coronavirus. Vă recomandăm să rezervați o opțiune cu anulare gratuită în cazul în care va trebui să vă modificați planurile de călătorie. "

Si mai spune:

" Mai este timp până ce veți pleca în călătorie. Alegeți anulare gratuită, pentru mai multă flexibilitate. Cu anularea gratuită, schimbarea de planuri nu va fi o problemă! "

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

senateoSR[18.04.20 19:31]

«mark»@Monica2020:«/mark»  Daca stiam ca 39 Martie e o zi asa de norocoasa imi incercam si eu norocul la recuperat avansul! Oare 39 Aprilie va fi norocoasa?


senateoSR[18.04.20 19:59]

Traim intr-o perioada dificila in care omenirea face apel la SOLIDARITATE, la INTRAJUTORARE!

Marea majoritate a celor ce am platit early-booking sau avansuri pentru vacante avem la ora actuala o sursa de venit (fiti sinceri si recunoasteti cu totii asta).

​Toti salariatii din industria turistica din Romania, Bulgaria, Turcia, hotelieri, cameriste, bucatari, chelneri, salvamari, agenti de turism mai au o singura speranta la un venit pentru aceasta vara: AVANSURILE PLATITE deja de cei ce visau la o vacanta de vara relaxanta.

​Sa fim darnici, sa fim umani si, in cazul in care in aceasta vara nu se mai face turism, sa acceptam, fara sa mai punem presiune pe bietii hotelieri, orice varianta ni se ofera de la gazdele noastre (reprogramare, restituire partiala, etc.).

​Ganditi-va la recunostinta pe care o vor avea gazdele noastre in acel viitor cand vom putea pleca din nou in vacanta stiind ca au supravietuit datorita darniciei noastre cu niste bani pe care oricum ii cheltuisem.

​Personal am avut platit un city-break pentru Budapesta (avion, hotel) pentru 10-12 Aprilie. Nu am facut nici un demers de recuperare a cheltuielilor, daca mi se vor returna banii bine, daca nu, nu.

​In acel week-end am vazut pe youtube filmulete despre Budapesta, fotografii facute in excursiile din trecut acolo, am pregatit acasa o mancare mai deosebita si un vin bun si m-am sintit bine.

​Pentru iulie am platit integral un sejur la Albena, daca va fi sa petrec vacanta la mare voi fi fericit, daca voi sta acasa voi fi la fel, chiar daca mi se va spune ca nu mi se pot returna banii.

​Multumiri tuturor si vacante placute atunci cand va fi posibil!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Monica2020UC[18.04.20 20:13]

«mark»@senateo:«/mark»  A fost 30 martie. Și chiar mi s-au dat o parte din banii dați ca și avans în ianuarie.

Spor și mintea brici. ​


voyagerSV[18.04.20 20:20]

«mark»@Monica2020:«/mark»   câți bani ai primit înapoi? (ca procent cât ar fi?) ți-a fost reținută vreo taxă de anulare?


Monica2020UC[18.04.20 20:22]

«mark»@voyager:«/mark»  Din 3000 lei mi s-au returnat 1200 lei.

Penalizarea a fost 340 euro, zic ei suma data deja la hotel, avion, etc ​


voyagerSV[18.04.20 20:25]

@Monica2020:   ai anulat sejurul? pentru ce dată era?


Monica2020UC[18.04.20 20:27]

@voyager:  Da.  


celena2GD[19.04.20 18:18]

Eu am chiar doua vacante, rezervate din noiembrie, respectiv decembrie 2019, una de 10 zile in Palma, cu bilete de avion achitate integral individual si cazarea achitata 3/4 pentru sfarsit iunie -inceput iulie.

​Cea de-a doua vacanta este in Turcia, rezervata mai mult pentru refacerea stocului de vitamina D (fac haz de necaz :-)).

​Ce sa zic, chiar daca se ridica restrictiile, se prelungeste anul scolar si n-as putea periclita situatia scolara a copilului pentru vacanta in Palma, asa ca o sa ma uit la toate pozele si filmuletele postate de turisti pe insula.

​Am asigurari storno pentru ambele, insa nicio asigurare nu specifica o astfel de situatie.

​Este foarte frustrant sa dai banii si sa crezi ca iti iei toate mijloacele de protectie (asigurari si tot tacamul) si de fapt realizezi ca protectia este zero, ca nu este un caz de forta majora ci doar o renuntare unilaterala la contract, ramai si fara vacanta mult visata si muncita si cu banii dati...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

senateoSR[19.04.20 18:58]

@celena2:  Totul se intampla cu un scop. Vacantele sunt pe cale de a fi anulate, asta inseamna ca este un scop in a te alege cu banii donati si a te gandi si la altii.

​In aceasta lume nu suntem singuri, suntem o comunitate umana imensa si daca renuntam la ego invatam ca nu pierdem nimic ci doar daruim, banii circula oricum indiferent ca avem avantaje personale sau in comunitate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1398 PMA (4 voturi)

Monica2020UC[19.04.20 19:03]

@celena2:  Hristos a înviat!

Și eu am avut asigurare storno dar degeaba, nu acoperă pandemiile. Am trimis email chiar la firma de asigurări, Mondial, dar mi-au răspuns ca nu e acoperita pandemia. Mie mi s-a propus reprogramare, când sunt locuri libere. Sau Voucher pana la anul.

Eu am zis ca nu țin atâția bani blocați pana ala anul iar cu reprogramare nu vreau eu sa merg când au ei locuri libere.   ​

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

SUFLETELPM[19.04.20 19:33]

@senateo:   

Vacantele sunt pe cale de a fi anulate, asta inseamna ca este un scop in a te alege cu banii donati si a te gandi si la altii.

Citesc si nu-mi vine a crede. Incredibil. Donarea reprezinta un act VOLUNTAR, in timp ce fortarea mainii intra la alt capitol. Nimeni nu are dreptul sa decida pe banii mei.

Am participat la un teledon saptamanile trecute pentru ca am dorit sa ajut, insa cand vorbim de aproape trei mii de euro parca se schimba datele problemei. Nu crezi? Vorbesc de bani stransi cu greu, cu sacrificii si alte renuntari pentru singura vacanta pe care incercam sa o ofer copilei mele, foarte necesara si noua dupa un an de munca.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

  • AFIȘATE rsp [61-90] — din total 261 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084718942642212 sec
    ecranul dvs: 1 x 1