Solicitare CMR / GRECIAîncărcată de pe telefon!

Ruta Hațeg-Sarti

Trimisă în 03.06.18 09:10
de baby eyesPM [Geoagiu-Băi [HD]]
» VIZUALIZĂRI: 1587

Ehei, sunt mai puțin de trei săptămâni până la plecarea în vacanță și tocmai acum în febra pregătirilor citesc că ar fi extraordinare drumurile prin Bulgaria și că nu s-ar mai merita ieșirea din spațiul UE pentru a ajunge în Grecia mai ales a având în vedere calitatea autostrăzii macedonene.

Noi aveam în plan să mergem prin Serbia și Macedonia cu ieșire pe la vama Naidăş.

Ca și costuri cu carburantul și taxele (taxe de drum + carte verde Mk) am văzut că ar fi mai ieftin prin Bulgaria, însă ruta prin Serbia are mai multă autostradă ceea ce ar fi mai bine pentru noi având în vedere că mergem cu o Zafira de 12 ani încărcată cu 4 adulți, 2 copii mici (1a6l; 4 ani) și bagajele aferente.

Aștept sfaturi, păreri și recomandări


 • PERIOADA: Iunie
 • BUGET: 250 euro
 • ADULŢI: 4 -- COPII: 2

Răspunsuri la solicitare

alinovidiuJR[Lugoj]1r[03.06.18 20:03]

Buna, eu merg de foarte multi ani pe ruta Lugoj - Grecia, intotdeauna prin Serbia si Macedonia.

Evolutia drumului de la an la an este foarte mare, soselele sunt bune, eu merg pe la Moravita-Virset-Pancevo-Kovin-Smederevo si apoi autostrada.

Anul acesta voi merge pina la Pancevo iar apoi Beograd si autostrada! Este un mic ocol de vreo 20 de km dar restul sunt autostrada.

Prin bulgaria nu am fost, am cunostinte care merg pe acolo, nu au avut probleme nicoiodata, dar eu cunosc foarft ebine drumul acesta, il fac de vreo 10 ani si sa imbunatatit de la an la an.

Un concediu placut iti doresc.

Si eu plec in 22 iunie, dar fac o pauza in macedonia la un camping, deoarece trag si o barca si am viteza medie 80-90 km/h.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Dan&EmaTIT[Bucuresti]8r[03.06.18 20:11]

@baby eyes:

Vezi pe linkul acesta din Google Maps.

google.de/maps/dir/Ha%C8% ... 7!3e0!5i1?hl=en

Varianta prin Serbia si Macedonia are avantajul autostrazii.

Pe la bulgari e mai scurt ca distanta, mai ieftin, dar nu si ca timp.

Daca mergeti pe varianta Bulgaria atentie la traseul de iesire din Romania pe la Craiova - Bechet, unde trebuie sa ocoliti o bucata pe la Segarcea. rumul national fiind partial inchis.

Succes! Drum Bun!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrsSE[Craiova]4r[03.06.18 20:17]

problema care apare la trecerea prin Serbia si Macedonia este ca ai de trecut prin vami non UE (Ro-SR, SR-MK, MK-GR) unde ai doua controale (nu control comun) si poti pierde mult timp (am stat 2 ore intre GR si MK si 1.5 ore in MK-SR).

daca vrei prin Bg iti recomand trecerea pe la Calafat pe pod

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

sorincotorceanu68JR[buzau]1r[03.06.18 21:13]

@baby eyes: Buna! Nu stiu cum este drumul intre Hateg si Sofia (nici bucata de la noi, nici cea bulgareasca, cu atat mai putin trecerea cu bacul), insa iti pot spune ca la Sofia e o centura autostrada, se circula ff bine (nu exista comparatie cu centura Bucurestiului, care este jalnica) si, de asemenea, de la Sofia pana la Blagoevgrad.

Ai o bucata de vreo 60 km de DN intre Blagoevgrad si Sandanski, insa si aici, desi e o singura banda pe sens, drumul este foarte bun si traseul este frumos, asemanator vaii Oltului, fara sa fie aglomeratia de la noi. Dupa asta, autostrada!

Anul trecut, desi am fost in iulie, deci in plin sezon, timpii la vama Bulgaria-Grecia si retur au fost f mici, incomparabil cu Giurgiu-Ruse.

Sper ca ti-am putut fi de ajutor! Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

marijuanPM[Timișoara]3r[03.06.18 23:12]

@alinovidiu: ce camping in Macedonia? Va rog detalii, multumesc.


lucilovJR[Făgăraş [BV]]1r[04.06.18 15:26]

Buna.

Doi ani la rand am ales drumul prin Serbia, Macedonia.

Avantaje, din punctul meu de vedere, mergi mai intins, mai multa autostrada. Nu am prins nici foarte aglomerat in vami (sfarsit de august).

Atentie, pe cartea verde sa ai asigurare pentru Serbia si Macedonia.

Am avut aceasi iesire din tara... Naidăş.

Daca vreti o pauza, capitala Skopie este de vazut. Se gasesc apartamente in centrul orasului la preturi destul de bune.

Anul trecut am facut pauza de o noapte si la dus si la intors in Skpie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alinovidiuJR[Lugoj]1r[04.06.18 15:32]

@mariustipa: Rock Land Camp, foarte curat, si camere si corturi, la poalele muntilor, imediat linga autostrada. In localitate se maninca excelent, oamenii super

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmasterX[București][04.06.18 16:32]

@alinovidiu:

Rock Land Camp, foarte curat, si camere si corturi, la poalele muntilor

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


baby eyesPM[Geoagiu-Băi [HD]]14r[05.06.18 14:30]

Vă mulțumesc pentru răspunsuri!

Cel mai probabil vom merge pe ruta aleasa inițial cu cazare in Stojakovo (Mk) și la întoarcere mă gândesc să caut o cazare în Nis sau în apropiere. Totuși aş mai avea câteva întrebări:

1. Ati avut probleme cu motorina din Macedonia? Mă gândesc să alimentam de la makpetrol deoarece am înțeles ca e mult mai ieftin decât în România și Grecia.

2. Dacă vom avea timp sper să facem și mici cumpărături din Gevgelija. Ați avut probleme la plata cu cardul în Serbia și/sau Macedonia?

3. Ati folosit punctul de trecere a frontierei de la Star Dorijan? Sunt probleme? Cum e apoi drumul spre Sithonia?

4. Am înțeles că la punctele de taxare din Serbia și Macedonia e mai ieftin sa plătim cu cardul. Recomandați acest lucru?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinovidiuJR[Lugoj]1r[05.06.18 15:45]

@baby eyes: nu am platit cu cardul la taxare, dar noi mergem des in serbia si am avut dinari!

Motorina si benzina din macedonia super buna, sub 5 lei litrul platit cu cardul fara probleme.

De intrat in grecia am intrat pe autostrada pe la evzoni si a fost intotdeauna ok. Daca erau multi sirbi macedonieni si turci, am mers direct in fata cu tupeu, nimeni nu a comentat nimica.

E avantajul nostru ca intram in UE. Niciodata in 10 ani nu neau oprit grecii la granita!

Pe sitonia merg si eu la Porto Caras.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

GoMaGD[Deva]4r[05.06.18 16:20]

Buna, baby eys

Am postat impresii despre ruta Hd - Drobeta -Bulgaria - Sithonia, precum si unele referiri la ruta Drobeta _ MK - Grecia. Din punctul nostru de vedere a fost bine si pe colo si pe colo dar, parca, mai bine prin Bulgaria, chiar daca nu prea ai autobada in Serbia. Avantajul este ca pe traseul Drobeta - Nis - Dimitrovgrad Sofia - Kulata, nu prea e aglomeratie (sau nu era anii trecuti).

In ceea ce priveste alimentarea cu carburant iti recomand Macedonia (pentru traseul Serbia - Macedonia) sau Bulgaria pentru varianta nr. 2.

Se poate plati cu cardul si intr-o parte si in cealalta, iar cursul este cel oficial (plus un mic comision, daca nu ai card la o anumita banca... nu pot sa spun care, ca nu fac reclama).

In privinta costurilor tranzitarii, le-am apreciat ca fiind aproximativ egale, deci... iar traseele sunt, ambele, spectaculoase (parerea noastra).

In ceea ce priveste cazarea la Nis... ai aici este o alta poveste... vezi ca, in majoritatea cazurilor, daca incerci cazare prin site-uri specializate, poti avea surprize... neplacute. Noi am avut si chiar ne-am exprimat opinia pe site-ul ce gazduia locatia. Cel mai bine ar fi sa ceri, si in aceasta privinta, pareri pe forum.

Daca mergi prin Macedonia, urmareste, in granite, sigla EU (sau UE) si intra direct... suntem privilegiati, fata de tarile non UE.

Succes si drum bun

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

baby eyesPM[Geoagiu-Băi [HD]]14r[05.06.18 20:34]

Mie mi-a plăcut mult ruta pe la Severin- PF2 dar a fost exclusă tocmai pentru că varianta pe la Naidăş parcurge mai multa autostradă - lucru bun atât pentru șofer cât și pentru pasageri.

Mă tenta Bulgaria pentru ca nu am fost niciodată pe acolo și citisem că nu mai sunt probleme cu poliția iar autostrăzile ar fi foarte bune mai ales in comparație cu cea din Macedonia.

La ce site te referi, ai scris si aici o recenzie despre acea cazare?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GoMaGD[Deva]4r[05.06.18 21:10]

@baby eyes: Nu cred ca pot sa zic numele site-ului, dar e mare. Oricum, locatia era notata cu 9,8, dar mie mi s- a aratat de 6... deci... Din nou, te sfatuiesc sa intrebi pe forum. In Bulgaria ti-as putea recomanda doua locatii.

Anul acesta am ales Nis Banja pentru intoarcere. E in apropiere de Nis.

Sper ca va fi ok, dar noi mergem tarziu in Grecia asa ca, abia in septembrie voi avea impresii de impartasit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marinescudinuGD[Lugoj [TM]]5r[09.06.18 13:25]

@baby eyes: In ultimii 7 ani am fost de 10 ori in Grecia cu masina pe traseul Lugoj-Resita-Naidas-Smederevo-Nis-MK-Gevgelija-Evzoni-Grecia.

Totdeauna am mers noaptea, cu plecare din Lugoj in jurul orei 20:00, dintr-o bucata, pentru a evita aglomeratia pe sosele si mai ales la punctele de trecere.

1. Motorina (sau GPL) am alimentat totdeauna la una dintre ultimele benzinarii inainte de Gevgelija.

2. Cumparaturile din duty-free le-am facut de fiecare data la intoarcere (la dus ne grabeam spre mare), am platit si cu cardul si cash, fara nici o problema, niciodata.

3. Nu vad rostul ocolului pe la Star Dojran, cred ca ar trebui sa iesi de pe autoatrada inainte de Gevgelija, punctul de trecere Gevgelija-Evzoni este cel mai potrivit, eventulul timp mai scurt de trecere de la Dojran fiind anulat de ocol. Dupa Evzoni este drum rapid cu 1,5 benzi pe sens pina spre Salonic pe care il ocoliti pe centura cu 2 benzi pe sens, aveti grija sa nu ratati bifurcatiile spre Halkidiki si apoi spre Sithonia.

4. Nu e mai ieftin sa platesti cu cardul la punctele de taxare in SRB si MK, (toate produsele sau serviciile au acelasi pret, indiferent cum sunt platite:card sau cash). Puteti sa schimbati citiva euro in dinari SRB sau denari MK dar veti ramine cu citiva creitari din fiecare valuta pe care ii veti pastra pina anul viitor, cum am facut eu la primele 2 drumuri. Acum prefer sa platesc cu euro (monede schimbate din tara), la un schimb usor dezavantajos pentru mine, dar la toate taxele de autostrada de 12 euro pe sens nu pierd o avere. Nu am platit cu cardul pt ca nu ma simt in siguranta nevazind ce face taxatorul cu cardul in cusca lui, aceasta fiind mai sus decit geamul masinii, spre deosebire de benzinarii unde am platit numai cu cardul la cursul oficial.

Vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Catalin MatePM[Oradea]7r[30.05.19 15:08]

@marinescudinu: Deci in Serbia + Macedonia pot plati linistit in Euro cat timp am monede si nu trebuie sa primesc rest? Ma refer la taxele de autostrada.


NasshuSE[Bascov [AG]]13r[30.05.19 15:20]

@Catalin Mate: eu am avut cearta cu astia de la statiile de taxare din Serbia la plata cu monezi. NU primeau decat dect minim de 1 euro. Diviziunile nu le aceptau... Poti plati linistit cu cardul, nu te fura nimeni. Oricum primesti chitanta deci vezi cu cit ti l-au debitat inainte sa pleci de acolo.

Sincer, nu vad de ce te complici cu Serbia, dar e alegerea ta!

Eu am iesti de multe ori pe la Calafat Vidin si a fost foarte ok drumul ca sa nu mai spun ca de fiecare data a fost extrem de liber pina la urcarea pe autostrada spre Sofia.

google.com/maps/dir/Sarti ... d45.6068844!3e0

Decat sa stau cu frica politie sarbe care iti poate crea neplaceri mari, mai bine nu. Politistul sarb nu are voie sa dea amenzi el dpar constata fapta . EL incaseaza spaga sau daca nu-i convine te duce la sectie si te tine acolo pina cind un judecator de serviciu stabileste amenda. Daca ai bafta sa fie weekend ai pus-o.

Ca sa nu mai spun ca cele doua tari nefiind in UE , nu beneficiaza de tarife de roaming ´´prietenoase'' practic nu vei folosi telefonul mobil daca nu vrei sa plateti cit dai pe o noapte de cazare.

Vacanta placuta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alinovidiuJR[Lugoj]1r[30.05.19 21:47]

@Catalin Mate: Poti fara probleme, acum sa dat drumul la toata autostrada, ai de la beograd pina in grecia doar autostrada. E de vis!


Catalin MatePM[Oradea]7r[30.05.19 22:14]

@Nasshu: Multumesc pentru raspuns. Dar eu plec din Oradea. Nu ar fi prea mare ocolirea așa? In Serbia o sa respect limitele și aia e


alinovidiuJR[Lugoj]1r[30.05.19 22:30]

@Catalin Mate: nu merita garantat, serbia macedonia, timisoara virset pancevo beograd autostrada grecia


NasshuSE[Bascov [AG]]13r[31.05.19 08:19]

@Catalin Mate: scuze, m-a derutat titlul CMR-ului ''Ruta Hațeg-Sarti''. Nu am fost atent ca tu pleci din Oradea, caz in care da nu prea ai de ce sa mergi pe Bulgaria. Ma refeream la plecarea din Hateg.

Scuze inca odata.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marinescudinuGD[Lugoj [TM]]5r[31.05.19 09:02]

@Catalin Mate: Buna, scuze de intarziere, poti plati cu bancnote sau monede de la 1 euro in sus, toate taxele de autostrada in Srb si Mk sunt 5+2+3×1.5, deci nu trebuie sa ai foarte multe monede. Nu te baza sa poti sa stai in punctele de taxare sa verifici cât ti -au debitat de pe card când in spatele tau stau sa astepte câteva zeci de masini. In 27.06 2019 merg spre Gr si apoi voi scrie un review despre drumul din vestul tarii spre Gr in conditiile noi de drum in care de la Smederevo pâna in GR este numai autostrada. Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GoMaGD[Deva]4r[31.05.19 12:08]

@marinescudinuBuna ziua, Anul acesta intentionam sa ne intoarcem din Grecia prin MK. Nu am inteles prea bine... au terminat deja autostrada? Noi nu am mai folosit traseul din 2015, cand se lucra si la sarbi si la macedoneni. Practic, intre Nis si Evzoni mai sunt portiuni fara autobanda, ori zburdam veseli?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marinescudinuGD[Lugoj [TM]]5r[31.05.19 12:51]

@GoMa: In august 2018, pe sensul spre GR, doar in Srb mai era o bucata de drum national de aprox. 25-30 km fara autostrada, iar in Mk era autostrada gata din granita in granita. Pe sensul din GR spre RO in MK era o bucata de 20-25 km de autostrada in lucru si traficul se desfasura pe drumul national, aprox. paralel cu autostrada, si in SRB tot asa era o bucata unde se circula pe drumul national, prin canion. Anul acesta in 20 mai, sârbii au deschis si ultimii 26 km de autostrada, clisura Grdelica, cu 33 de poduri, 1 viaduct si 2 tuneluri, unul dintre ele devenind cel mai lung tunel din SRB, Manajle de 1,8 km, deci spre GR sau dinspre GR, de la sau pâna la Belgrad sau Smederevo (banuiesc ca printr-unul din aceste 2 puncte intrati sau iesiti de pe autostrada)se va circula numai pe autostrada .Drum bun .

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

lucilovJR[Făgăraş [BV]]1r[09.06.19 20:07]

Buna, am fost doi ani catre Grecia pe ruta Fagaras-Hateg-Resita -Vama Naidas-Nis-Skopje-Grecia. Anul acesta am vrea sa coboram de la Caransebes catre Drobeta si sa iesim pe la Portile de Fier. Cum este drumul Caransebes- Drobeta si Drobeta - Nis? Stiu ca nu este autostrada, dar cat de cat este ok? Gropi, aglomerat?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

baby eyesPM[Geoagiu-Băi [HD]]14r[09.06.19 22:05]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marinescudinuGD[Lugoj [TM]]5r[11.06.19 11:07]

@lucilov: Eu zic sa mergeti tot pe ruta Caransebes-Resita -Naidas -Smederevo-Nis, pt. 2 motive mai importante rimul ar fi ca ati mai fost de 2 ori pe acest drum. Pe partea cealalta prin Caransebes-Armeniş -Domasnea -Orsova-Portile de Fier-SRB-Nis, nu ati avea nimic nou de vazut decat bara spate a masinii din fata voastra, se circula destul de rau, merg pe aici saptaminal, Lugoj- Turnu-Severin, 160 km, am facut 2h si 10 min, vit. medie 72 km/h. Al doilea motiv ar fi faptul ca trecerea frontierei pe la Portile de Fier sigur dureaza mai mult decât pe la Naidas -Kaluderovo unde nu am intilnit niciodata mai mult de 3-5 masini. In timpul in care prin tara ati ajunge la Portile de Fier, prin Naidas ajungeti aproape de Smederevo, dupa care urmeaza numai autostrada pina in GR. Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lucilovJR[Făgăraş [BV]]1r[11.06.19 11:18]

@marinescudinu: multumesc


 • [30] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 21.10.20 -- 18:48:19 (acest segment de cache se va actualiza în 22.10 02:48:19)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.244989871979 sec
  ecranul dvs: 1 x 1