MiniGhiduri AmFostAcolo toate destinațiile [pg.175/636]
N.B.:
Filtrare per țară disponibilă - vezi mai sus meniul
HOME
Cred că nu există vizitator al vreunei insule grecești care să nu-și dorească măcar o mică plimbare pe apele albastre din jur pentru plaje poate mai greu accesibile altfel sau pur și simplu pentru un tur admirând țărmurile și din alte perspective. Chiar înainte de a ajunge în Rhodos, una dintre destinațiile noastre de vacanță din acest an, minicroaziera la Symi era prima noastră opțiune. Am contractat excursia la una dintre agențiile locale care ne-a oferit o călătorie cu [...]citește review
- scris de iulianic
în 16 Oct 2018 în rubrica Excursii opţionale prin/din Rhodos [ 30 voturi, 26100 PMA, 1699 viz.]
Mereu în vacanţele noastre din Grecia, am încercat să gustăm atât din „comercial”, cât şi din mai puţin „comercial”. Se spune că dacă ai ajuns în Thassos, este musai să vezi şi Theologos pe lângă mulţimea de obiective din insulă, dacă vrei un pic de tradiţie şi istorie. Data trecută, acum şapte ani, n-am ajuns la Theologos, şi, deşi n-aş putea să spun că am fost degeaba, am rămas cu neajunsul de a nu fi cunoscut prima capitală a insulei.
De data aceasta, [...]citește review
Nu am știut de existența Muzeului Satului Maramureșean până în martie, anul acesta, când ne-am înscris la excursia din această zonă. Era primul obiectiv programat în municipiul Sighetul Marmației, din a treia zi a excursiei, după vizita la „Biserica de lemn din Desești”. Cunoscând Muzeul Satului din București, am așteptat cu nerăbdare întâlnirea cu acest obiectiv.
În ziua respectivă, puțin după ora 12.00, ajungem în dreptul muzeului. Nu identific nici o firmă, [...]citește review
- scris de msnd
în 15 Oct 2018 în rubrica Muzeul Satului Maramureşean [ 35 voturi, 31500 PMA, 2124 viz.]
În ultimii ani s-a tot scris despre vechile cetăți dobrogene pe AmFostAcolo: Histria, Enisala, Dinogeția, Halmyris, Noviodunum, Tropaeum Traiani și altele. Despre cetatea Carsium din Hârșova am scris chiar eu un articol în (vezi impresii). Dobrogea, tărâmul care se distinge între meleagurile românești prin multiculturalitate și multietnicitate, este presărată cu o mulțime de ruine antice. Trebuie doar să le descoperim… și la propriu, și la figurat.
Problema cetăților [...]citește review
- scris de tata123 🔱
în 14 Oct 2018 în rubrica Cetatea / Castrul roman Ulmetum [Pantelimon, CT] [ 44 voturi, 56500 PMA, 951 viz.]
Stațiunea Slănic Moldova este una dintre destinațiile noastre preferate de vacanță în ultimii ani. Numai anul acesta am ajuns în trei rânduri acolo, de fiecare dată pentru câte o ieșire de weekend, ce-i drept! Oricum, a fost excelent și așa! Dacă în iarnă am făcut o incursiune pe pârtia Nemira, în primul weekend de toamnă ne-am axat pe drumeții. Așa că în acest articol voi dezvolta posibilitățile de drumeție prin preajma acestei stațiuni.
Slănic Moldova este [...]citește review
- scris de Floryn81
în 11 Oct 2018 în rubrica Descoperă Slănic Moldova [ 55 voturi, 48150 PMA, 11369 viz.]
Se anunță un weekend cald de octombrie, soarele se ridicase deja deasupra orizontului când am hotărât să mergem pentru câteva ore pe teritoriul Parcului Natural Comana. Natura a început să îmbrace treptat hainele galben-arămii ale toamnei, în ciuda temperaturilor ridicate din timpul zilei. În această zonă aveam să poposim pentru un timp între zidurile mănăstirii-cetate Comana, deja trecuseră vreo opt ani de când am vizitat ansamblul mănăstiresc.
Poziționare și acces. [...]citește review
Veacul al XVI-lea... Imperiul Otoman atinge apogeul întinderii sale teritoriale și culturale. Este „epoca de aur” a sultanului Soliman Magnificul, care se menține peste 45 de ani în fruntea Imperiului. Cultura în toate formele ei cunoaște o dezvoltare nemaiîntâlnită până atunci, sultanul sprijinind prin asociații imperiale arta, științele, caligrafia, arhitectura, făurirea ceramicii și a textilelor, pictura și multe alte meșteșuguri cu valențe artistice. Este epoca în [...]citește review
- scris de tata123 🔱
în 10 Oct 2018 în rubrica Moscheea Esmahan Sultan [ 45 voturi, 39600 PMA, 904 viz.]
A devenit un obiectiv turistic cautat – Transalpina sau cum era mai cunoscuta in trecut – Drumul Regelui! Soseaua care traverseaza maretul Parang. Pe numele ei si DN67C. Va propun o traversare nord – sud. In conditiile de astazi – cu masina.
Va recomand vizionarea filmuletul atasat, daca vreti sa vedeti cum se circula pe Transalpina inainte de controversata asfaltare prezentata in “Romania furata”.
Translapina pe roti
Sebes Alba este punctul nordic de plecare spre Transalpina. [...]citește review
- scris de Dan&Ema
în 09 Oct 2018 în rubrica Transalpina - cel mai înalt drum din România [ 51 voturi, 45900 PMA, 6213 viz.]
În majoritatea topurilor întocmite de diverse publicații sau feluriți blogeri în domeniul feroviar, și anume al celor mai frumoase gări românești, se numără neapărat și Gara Herculane. Strâns legată de istoria stațiunii balneoclimaterice cu același nume începând din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, Gara Herculane constituie un exemplar constructiv deosebit în rândul arhitecturii feroviare de pe meleagurile românești. Din păcate, pe peronul romantic se mai plimbă [...]citește review
- scris de tata123 🔱
în 09 Oct 2018 în rubrica La pas prin Herculane și împrejurimi [ 50 voturi, 44100 PMA, 2810 viz.]
Splendoare în Kalymnos
Una din cele mai frumoase zile din concediul de anul acesta a fost o zi petrecută pe mare, urmată de vizitarea unei insule mici, dar de o mare frumusețe.
Este vorba de insula Kalymnos. V-am mai spus în articolele precedente, că încă din prima seară a sejurului din Kos am achiziționat bilete pentru două excursii. Una a fost în insula Nysiros, despre care am scris aici, apoi cea de-a doua despre care vă voi povesti acum, în insula Kalymnos.
Insula [...]citește review
- scris de maryka
în 09 Oct 2018 în rubrica Excursii opționale prin/din Kos [ 42 voturi, 53900 PMA, 3676 viz.]
Afișate [1741—1750] MG // din total 6354