MiniGhiduri AFA ROMÂNIA [pg.4/193]
În reviewul anterior vezi impresii, vă spuneam că scopul micro-sejurului la House Venesis a fost vizitarea temeinică a cetății Sighișoara. Lucru pe care l-am și făcut în două dimineți, nemairămânându-mi decât foarte puțin timp la dispoziție pentru Orașul de Jos.
Un succes turistic
Puține locuri din România se pot lăuda cu o istorie atât de îndelungată și totodată atât de bine conservată ca cea a Sighișoarei. „Perla Transilvaniei” , considerată una dintre cele [...]citește review
- scris de Carmen Ion
în 28 Aug 2024 în rubrica Descoperă Sighișoara şi împrejurimile [ 33 voturi, 29700 PMA, 465 viz.]
Aug-2024Mănăstirea Cheia
În recenta noastră excapadă de o zi, după o vizită la Salina Slănic Prahova și un prânz de neuitat la Restaurantul "La Butuci" - Cheia, pentru că eram atât de aproape, am făcut și un popas la Mănăstirea Cheia. Mai fusesem acolo în urmă cu mai mulți ani. Pe atunci exteriorul bisericii mari era în renovare, acoperit cu schele, așa încât nu ne-a oferit posibilitatea unor fotografii prea atractive.
Mănăstirea Cheia, o mănăstire de călugări, situată în județul Prahova, [...]citește review
În circuitul nostru prin Bucovina, am ales din nou o călătorie cu celebra Mocănița. Sunt mai multe prin România dar Huțulca este Mocănița Bucovineană și are un farmec aparte, datorat locației sale.
Am scris că am ales din nou pentru că am mai fost aici, acum 3 ani. Pare că din nou, nu a mai scris nimeni nimic despre acest obiectiv așa că revin cu informații actualizate de la fața locului.
Am rezervat cred că cu vreo câteva săptămâni înainte, locuri pentru a putea [...]citește review
- scris de ⭐ValentinB_88⭐
în 23 Aug 2024 în rubrica Mocăniţa bucovineană - Huțulca [ 22 voturi, 19800 PMA, 568 viz.]
Un hâtru spunea cândva: 'Vai de părinții care nu ascultă de copii! ' Parafrazând (un pic forțat), eu spun: 'Vai de mătușile care ascultă de nepoți! ' Eu fac parte din cea de-a doua categorie.
În această vară, reunindu-ne cu toții la casa părintească din Neamț, nepotul meu - om în toată firea, cu o frumoasă familie - a considerat că a sosit momentul de a se achita de o promisiune pe care mi-o făcuse acum vreo doi ani și anume aceea de a mă duce din nou pe munte, dar [...]citește review
- scris de iulianic
în 22 Aug 2024 în rubrica Drumeții prin Munţii Hășmaș [ 30 voturi, 27000 PMA, 517 viz.]
Aug-2024Salina Slănic Prahova
În trecut, atunci când accesul în salină se făcea cu liftul, vizitasem Salina Slănic Prahova situată la aprox. 100 km de București (cea mai apropiată salină de capitala noastră). Am fost și la Salina Târgu Ocna (cu ocazia Întâlnirii AFA din 2017 - Slănic Moldova), la Salina Turda (atunci când am fost în Nordul Apusenilor) și - acum un an - la Salina Praid.
Pentru că am în plan să aduc completări capitolului 'Saline din România vizitate de mine', nu am stat pe [...]citește review
- scris de iulianic
în 19 Aug 2024 în rubrica Salina Unirea Slănic Prahova [ 25 voturi, 22500 PMA, 522 viz.]
Aug-2024Cabana din hotel
In urma cu trei sau patru saptamani m-am gandit sa rezerv o cazare pentru doua nopti la hotelul Ambient in Brasov, fix pentru ziua de Sf. Marie, desi ma asteptam sa fie mai scump decat deobicei. Nu prea imi place sa merg undeva in zilele nationale libere pentru ca este foarte aglomerat si scump, insa era o perioada buna pentru un city break, mai ales ca nici eu si nici sotul nu prea mai aveam zile libere asa ca, am zis sa profitam de aceasta minivacanta. Pentru deplasare la Brasov am optat [...]citește review
vezi impresii
După ce am vizitat în treacăt Giurgiul adică o plimbare pe faleza Dunării şi Turnul cu ceas, am ajuns într-un târziu la Comana. Iniţial am revizitat Mănăstirea Comana pe care o văzusem de curând, în sept. 2023 şi am scris un review despre ea. vezi impresii
În legătură cu Parcul de Aventuri aveam ceva emoţii pentru că fusesem cu zeci de ani în urmă cu copiii, când nu era amenajat şi singurul amănunt pe care-l ţin minte a fost distanţa enormă de [...]citește review
- scris de Michi
în 14 Aug 2024 în rubrica Parcul de Aventură Comana [ 25 voturi, 22500 PMA, 435 viz.]
Un cartier de negustori
Într-o zonă centrală a Bucureștiului, „ascuns” în spatele Căii Moșilor și Bulevardului Carol I, se află unul dintre cele mai frumoase cartiere ale capitalei, cel armenesc, care păstrează încă, într-o oarecare măsură, atmosfera primelor decenii ale veacului al XX-lea și perioadei interbelice, de maximă prosperitate pentru această veche comunitate de comersanți și meșteșugari.
Stabiliți în sudul țării în secolele XV-XVI, armenii au [...]citește review
- scris de Carmen Ion
în 08 Aug 2024 în rubrica Muzeul Theodor Pallady / Casa Melik [ 28 voturi, 25200 PMA, 240 viz.]
A doua parte a unei zile de „culturalizare” intensă...
După ce am vizitat expoziția de pictură a prietenei Adina, organizată la sediul Centrului de Cultură Arhitecturală al Uniunii Arhitecților din România vezi impresii, am pornit alături de ea spre nordul orașului, ținta noastră fiind un loc despre care știam de mult, dar la care, spre rușinea mea, nu ajunsesem niciodată, cu toate că nu se află departe de apartamentul meu.
Obiectivul pe care îl vizam se găsește în [...]citește review
- scris de Carmen Ion
în 07 Aug 2024 în rubrica Muzeul de Artă Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck [ 25 voturi, 22500 PMA, 301 viz.]
În județul Vrancea, comemorarea eroilor căzuți în Primul Război Mondial se realizează prin patru mausolee importante, care sunt monumente de mare însemnătate istorică și culturală. Aceste mausolee sunt dedicate soldaților care și-au pierdut viața în luptele din această regiune, un loc strategic pe frontul românesc în timpul războiului.
1. Mausoleul Eroilor din Mărășești
Acesta este cel mai mare și cunoscut dintre mausoleele din Vrancea. A fost construit în perioada [...]citește review
- scris de Yersinia Pestis
în 01 Aug 2024 în rubrica Muzee în Focșani [ 21 voturi, 18900 PMA, 309 viz.]
Afișate [31—40] MG în dest. ROMÂNIA // din total 1926