MiniGhiduri AFA ROMÂNIA [pg.103/193]
De fiecare data plec cu ceva emotii in concediu dar de aceasta data am plecat mai tematoare ca alte dati: principalele temeri? Raul de ambarcatiuni si tantarii!
Dar sa incep cu inceputul:
DRUMUL BUCURESTI - TULCEA
Am plecat din Bucuresti cu un autocar Augustina, pret bilet 70 lei, cu rezervare telefonica cu o zi in avans, punct de plecare – Calea Plevnei, pe langa Carrefour Orhideea. Durata traseu Bucuresti-Tulcea : 4 ore 30 min. Oprire in Tulcea la portul central.
Se mai putea ajunge [...]citește review
- scris de ile07
în 20 Aug 2016 în rubrica Sfaturi utile pentru vacanța în Sulina [ 18 voturi, 15750 PMA, 16529 viz.]
Aug-2016Băile Tuşnad – ce facem acolo?
Localitatea Băile Tuşnad mai era numită (sau mai este?) şi Perla Ardealului sau Mica Elveţie, pentru frumuseţea locurilor dar şi pentru numeroasele izvoare minerale şi termale. Dar nu acesta a fost motivul pentru care am ales să petrecem, eu şi soţia, câteva zile în frumoasa staţiune, ci pur şi simplu dintr-o întâmplare banală pe care am povestit-o într-un alt review.
Dacă alegerea locului de “pus capul pe pernă” în staţiune, nu este o mare problemă, se găsesc [...]citește review
- scris de Utube
în 17 Aug 2016 în rubrica Descoperă Băile Tuşnad [ 43 voturi, 38250 PMA, 9383 viz.]
„Apa curge tot la vale Şi întâlneşte apa-n cale Roata morii o-nvârteşte Nicidecum nu odihneşte. ” „Moara”, poezie de Maria Craia, rapsod popular din satul Rudăria (Eftimie Murgu)
Ţara asta a noastră are o mulţimi de „ţări” într-însa: Ţara Bârsei, a Făgăraşului, Chioarului, Haţegului, ca să enumăr doar câteva, iar astăzi mi-am propus să vă povestesc despre una din ele.
Se cheamă Ţara Almăjului şi probabil că dacă v-aş oferi ca reper Cascada [...]citește review
- scris de Carmen Ion
în 13 Aug 2016 în rubrica Descoperă zona Bozovici - Ţara Almăjului [ 40 voturi, 35100 PMA, 3586 viz.]
Este adevărat că atunci când am auzit la început despre această peşteră, numele ei nu ne-a dat pe spate ci ne-a făcut cel mult să zâmbim acru iar cei care ne spuneau despre ea n-au reuşit să ne convingă de faptul că ar trebui vizitată. Factorii decisivi, în decizia de a ne îndrepta paşii spre aceasta, au fost câteva informaţii cum că de fapt ea este utilizată în scop terapeutic, gazul din ea ameliorând şi chiar vindecând o grămadă de afecţiuni.
"Gazul?" am [...]citește review
Jul-2016Acasă la Brâncuşi
„Brâncuşi s-a născut la Hobiţa şi nu va muri niciodată”. Geo Bogza
Aşa cum aminteam într-unul din articolele despre Băile Herculane vezi impresii, pe parcursul sejurului nostru de 16 zile în această staţiune am avut două weekenduri libere de la tratamentul balnear, pe care le-am folosit pentru a face excursii prin împrejurimi. Iar una dintre incursiuni ne-a dus la Hobiţa.
DRUMUL
Pornind din Herculane am mers până la destinaţie exclusiv pe şoseaua 67D, pe direcţia [...]citește review
- scris de Carmen Ion
în 12 Aug 2016 în rubrica Casa Muzeu 'Constantin Brâncuși' [Hobița] [ 38 voturi, 34200 PMA, 2350 viz.]
V-am povestit aici despre cele două nopți pe care le-am petrecut în Piața Sfatului din Brașov. A fost o vizită interesantă, plăcută, o lecție de istorie, cugetări asupra felului nostru românesc de a face turism, observații asupra gusturilor, atracțiilor, culturii turiștilor noștri autohtoni și, de ce nu, despre cum ne privesc cei plătiți pentru a fi utili turiștilor. M-am gândit mult de unde să încep a vă povesti despre Brașov și am ales punctul 0 al orașului dar și [...]citește review
- scris de elviramvio
în 12 Aug 2016 în rubrica La pas prin Brașov [ 42 voturi, 37350 PMA, 1867 viz.]
Jul-2016Pe urmele lui Felix Helcher
Nu... nu este vorba despre viata calugarului Felix Helcher in acest articol, este vorba despre istoria Bailor Felix si o descriere a statiunii. Descoperirea izvoarelor termale nu a fost facuta de catre calugar ci de catre localnici, in schimb el a fost cel care a inceput sa valorifice acest cadou al naturii construind primele baze de tratament. Se intampla in anul 1711.
(Re)vizitând in iulie aceasta statiune balneara la insistentele familiei si dupa o baie scurta in toate bazinele [...]citește review
Hai să mergem la plimbare prin Brașov! Da, asta a fost o propunere din partea unor musafiri, pe care i-am găzduit o vreme și nu a fost o idee rea. Acum ce să zic, noi mergem destul de des prin Brașov, dar cu alte treburi și nu neapărat în calitate de turiști și mai ales nu prin centrul vechi. Așadar ne-am bucurat și noi de aceste plimbări, pentru a revedea unele obiective. M-am documentat puțin înainte, că doar trebuia să fac pe ghida, am căutat date noi, despre cele pe care [...]citește review
Jul-2016La plajă pe litoralul românesc
Anul acesta am ajuns la mare de două ori. Am scris despre săptămâna petrecută la Constanţa şi restaurantele/terasele pe unde am mâncat şi ne-a plăcut, cât şi despre cazarea la Hotel Ammon în Venus.
Iniţial nu am vrut să mai scriu despre staţiunile sau plajele văzute sau simţite la tălpi de noi, dar am văzut că anul acesta a fost o avalanşă de articole pe tema cazărilor sau plajelor de pe litoralul nostru – mai multe cu aspect negativ, puţine fiind cele de plăcere [...]citește review
- scris de ANILU
în 10 Aug 2016 în rubrica Plajele de pe litoralul romanesc [ 51 voturi, 45000 PMA, 2998 viz.]
În acest articol voi prezenta un obiectiv pe care l-am vizitat la începutul acestei veri, atunci când am ajuns din nou după mulți ani la Câmpulung Moldovenesc. Este vorba despre Muzeul ”Arta Lemnului”, un obiectiv despre care am aflat de pe AFA tot căutând informații despre ce se poate vizita în câteva ore petrecute la Câmpulung Moldovenesc.
Am localizat acest muzeu destul de ușor, întrucât obiectivul se află în zona centrală a orașului, cu acces din strada principală [...]citește review
- scris de Floryn81
în 05 Aug 2016 în rubrica Muzeul 'Arta Lemnului' [ 39 voturi, 34200 PMA, 3705 viz.]
Afișate [1021—1030] MG în dest. ROMÂNIA // din total 1927