ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
Familie
1 AD. + 4 COPII -- v: 19-24
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Hȃc, hai la crama – Castelul si Crama Rametz, Merano

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Pe dealurile din vecinatatea orasului Merano se afla Castelul si Crama Rametz, pagina oficiala rametz.com/english. Locul a fost identificat, ca de altfel si Castelul Trauttsmanndorff despre care am povestit aici vezi impresii precum si locul unde am mancat, despre care v-am povestit aici vezi impresii de flacaul cel mare.

    Podgoria (care se intinde pe vreo 10 hectare) se afla pe un deal si prin beneficiul dat de influenta mediteraneana strugurii de aici nu pot fi decat de calitate. Vita de vie este plantata in terase de-a lungul dealurilor, si fixata pe suporti din lemn de castan (care se pare ca este rezistent la intemperii), proprietarii nefiind de acord cu stalpii moderni din beton.

    Toate aceste informatii ne-au fost spuse pe scurt de un baiat foarte simpatic pe care l-am gasit in crama. Noi am intrat aici deoarece nu prea stiam care este mersul treburilor, stiut fiind faptul ca de obicei tururile sunt ghidate. Aici este un magazin unde se gasesc o multime de alte produse in afara de vin, alte tipuri de bauturi (tarii gen schnaps), dar si gemuri sau diverse sosuri, produse din culturile locale.

    Si am intrebat si noi daca putem vizita ceva pe aici si ni s-a spus ca putem vizita Muzeul Viticulturii infiintat in 1980 si extins in 2007 (asa cred ca se explica explicatiile in cele 3 limbi). Am platit taxa (nu mai stiu cat a fost, cativa euro) si ni s-a indicat o usa, in spatele careia urma sa vedem muzeul. Aveam posibilitatea ca la final sa ne bucuram de o degustare de vinuri (3 soiuri – 5 euro, 5 soiuri – 7 euro), insa cum cel care se pricepea cel mai bine la vinuri era chiar soferul, am zis pas.

    Eram putin cam ca in Sesam deschide-te, doar ca usa ne-am deschis-o singuri. Si ne-am pomenit intr-o sala, cu un mobilier dragut din lemn, cu scaune sculptate, pe mese aflandu-se pahare pentru degustare si cosulete cu biscuitei iar ca décor vitrine cu diverse exponate, cani, sticle…. Despre pivnita aveam sa aflam ca a fost construita in perioada 1840-1850 de catre proprietarul de atunci, si are o lungime de 30 metri, si in inaltimea cea mai mare este de 6.5 m. Pe partea stanga si dreapta se gasesc canale de aer care asigura circulatia aerului fara a influenta temperatura in pivnita. Ce mi-a placut aici este ca regasesti pe diverse panouri o multime de informatii scrise in germana, italiana, engleza. Asadar coboram in pivnita, unde gasim butoaiele frumos aliniate, locul este luminat atat cat sa nu te impiedici, asa incat pozele nu ies tocmai bine, dar dam intr-un final si de partea tehnologizata, care este bine pusa la punct. Admiram butoaiele, as fi dat cep la unul macar, dar am revenit in sala de degustare pentru a descoperi si muzeul. Acesta este de asemenea interesant chiar si pentru necunoscatori, iar unele “echipamente” le mai cunosteam. Sunt date diverse explicatii tehnologice (legate de exponate) de exemplu cum se filtreaza vinul, despre daunatorii care atacau viile, aflam si cate ceva despre procedeul de afumare, caci da, ni se explica si cum era afumata sunca si sunt chiar si bucati de sunca afumate expuse, si care par atat de reale, ca am verificat.

    Am sa va impartasesc secretul afumarii conform celor aflate acolo: Fumul produs de lemnul de fag și fructele de ienupar la 20 de grade este aplicat zi de zi pentru o saptamana. La fiecare a doua zi, procesul de afumare este intrerupt si carnea este expusa la aer proaspat pentru a evita ca gustul de fum sa devina prea puternic si sa domine aroma delicata a carnii. Aceasta permite un miros de fum usor si delicat. Ca sa v-o iau inainte cu intrebarea, nu stiu cat timp, este scoasa la aer carnea. Pe un alt panou este o istorie a suncii si a modului de conservare.

    Si iar coboram intr-o pivnita, numita “Camera comorilor” , pe scara deja gasim ceva exponate care aratau foarte atractiv, insa adevarata comoara o gasim de abia in pivnita, unde sunt expuse vinuri din diversi ani, ceva mici informatii despre ele si cel mai important, pretul. Nu puteam sa nu fotografiez o anume sticla, o sa o vedeti in poze. Aceasta pivnita are o temperatura stabila de 14 grade, temperatura perfecta pentru pastrarea vinurilor vechi. Sticlele sunt depozitate orizontal pentru a mentine dopul de pluta umed. Anual experti ai Castelul Rametz gusta aceste vinuri si in acest fel in functie de evolutia vinului ii decid soarta.

    Si mai gasim o placuta cu un citat din Goethe: “Viata este prea scurta ca sa bei un vin prost!” . El o fi spus-o? nu stiu, am gasit acelasi lucru spus si despre cafea, poate era doar o adaptare, dar stiti cum e: “In vino veritas!”

    Printe alte “comori” gasite aici se aflau si niste sampanii Monreale despre care se laudau ca in 2018 au luat premiul „WineHunter Award” . Nu ma pricep, am incercat sa ma uit putin despre ce inseamna asta, sunt o multime de criterii si conditii de indeplinit si asta in final spune multe despre calitatea vinului.

    Dupa ce am admirat diferitele tipuri de vin am revenit pe pamant, adica am urcat la suprafata, am mai dat o ocheada prin zona, insa nu am mai putut discuta cu baiatul de la vanzare acesta fiind prins intr-o alta discutie.

    Am iesit sa inspectam putin si zona, via arata minunat, bine aranjata si am vazut chiar un grup cu ghid, ar fi fost interesant de ascultat (daca era intr-o limba cunoscuta, dar cum nu faceam parte din grupul lor nu ne-am apropiat). Am dat o raita si pe langa “castel” probabil ca sunt si spatii pentru evenimente, dar am vazut si locuinte private, asa ca nu prea putem vorbi de castel propriu zis. Multumiti de cele vazute intr-o zi minunata de vara am pornit mai departe la drum.

    Sper ca v-am facut pofta pentru o vizita in zona si va recomand sa nu ratati acest loc iar pe webmaster il rog sa ataseze acest filmulet care va prezitna mai degraba exteriorul youtube. Alegeri inspirate si sa ne auzim de bine.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de mishu in 03.07.20 21:52:34
    Validat / Publicat: 03.07.20 22:22:09
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 581 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P07 Castelul si Crama Rametz - sala de degustare
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [03.07.20 22:21:10]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    Zoazore
    [05.07.20 15:42:17]
    »

    @mishu:  Noi am intrat aici deoarece nu prea stiam care este mersul treburilor, stiut fiind faptul ca de obicei tururile sunt ghidate.

    Dar n-a fost să fie! Oricum ați văzut lucruri interesante, ați avut informații interesante (Cum ar fi afumatul șuncii!)

    Păcat că n-ați și degustat măcar alea trei soiuri! Ar fi fost interesant să aflați gustul!

    Dar ce frumos stau butoaiele aliniate așteptând să se” roadă” vinul!

    Măcar, hâc, o șlitcă... hâc, pardon, sticlă de vin ai cumpărat?

    mishuAUTOR REVIEW
    [05.07.20 19:40:24]
    »

    @Zoazore:  Asa este, insa a fost bine, si asa cum am sous, noroc ca informatiile afisate erau si in engleza, pentru tine insa si toata Austrai si Germania ar fi perfecte, cu informatiile majoritar in germana .

    Si daca gustam vinurile, tot as fi fost surclasata de fiul meu care chiar a si studiat putin mai mult problema asta si a fst la cateva degustari de vin, asa ca, ceva mai bine.

    M-am multumit insa si ​​doar cu vizita, a fost frumos si relaxant.

    Multumesc de vizita si aprecieri, iar de cumparat... data viitoare. ​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Merano şi împrejurimile:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.86929702758789 sec
    ecranul dvs: 1 x 1