ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
LUNA
JUN-2020
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Three-B Bistro & Lounge - Pe malul lacului Mogoșoaia

TIPĂREȘTE

Duminica trecută am evadat pentru câteva ore din căldura sufocantă a Bucureştiului! Ne-am oprit la marginea capitalei, la Mogoşoaia, într-un loc pitoresc de care ne leagă multe amintiri... Pădurea şi lacul sunt frumoase în toate anotimpurile, Palatul Brâncovenesc, biserica Sf. Gheorghe şi grădinile veneţiene au nobleţea unor vremuri demult apuse. Aici, pe malul lacului Mogoşoaia, istoria şi natura se îmbină armonios, alcătuind una dintre cele mai vizitate şi bine întreţinute zone turistice, la graniţa dintre Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Cel mai mult îmi place la Mogoşoaia pe la mijlocul toamnei când frunzişul pădurii capătă nuanţe arămii şi ultimii trandafiri albi se răsfaţă sub soarele blând. Vara este mult prea cald şi prea aglomerat pentru gustul meu! Ne-am bucurat dimineaţa de câteva ore de linişte, am ascultat slujba de Duminică aşezaţi pe o bancă, la umbra unui tei bătrân, ne-am plimbat pe potecile de pe malul lacului însoţiţi de trilurile păsărilor.

Am intrat în parc pe la intrarea principală de unde porneşte aleea cu castani care te conduce la biserica Sf. Gheorghe, ctitorie brâncovenească şi la Turnul Porţii pe sub care pătrunzi în curtea Palatului Mogoşoaia. Plimbându-ne prin pădurea răcoroasă am ajuns în partea nouă a parcului, amenajată în urmă cu câţiva ani. În perioada sărbătorilor de iarnă, în această zonă are loc Târgul lui Moş Crăciun, o poveste pentru copiii de toate vărstele.

Au fost plantaţi mulţi copaci şi trandafiri multicolori care te ameţesc cu parfumul lor, au fost trasate alei, sunt câteva tiribombe şi mai multe restaurante cu terase. Locul de joacă pentru copii este încă închis. Se pot închiria bărcuţe şi hidrobiciclete pentru plimbări pe lac iar trenuleţul aşteaptă clienţii pentru un tur de parc. Este o zonă de agrement căutată de bucureşteni şi de locuitorii din comunele învecinate capitalei, destul de aglomerată la sfârşit de săptâmână, mai ales vara. Noi preferâm parcul vechi ce înconjoară Palatul, grădinile veneţiene cu trandafiri şi irişi, pajiştile largi şi terasele elegante de la parterul vilei Elchingen. Este mai multă linişte... familiile cu copii mari şi grupurile de adolescenţi amatori de distracţie se îndreaptă spre zona mai animată dar mult mai gălăgioasă din parcul nou.

Dar unde mâncăm la Mogoşoaia dacă nu ne-am adus păturica şi coşuleţul pentru un picnic la umbra unui copac secular? De fiecare dată am ales restaurantul cu terasă de la parterul vilei Elchingen. Este mai scump dar te afli chiar în curtea Palatului Mogoşoaia şi atmosfera face toţi banii! Merită câteva clipe de răsfăţ într-un cadru natural de vis ce pune în valoare palatul cu o istorie de peste trei secole. De câte ori am mâncat acolo, m-am simţit ca într-un film, aproape n-a mai contat ce-am avut în farfurie sau câţi bani au zburat de pe card. Am asistat mai mereu la şedinţele foto ale perechilor de miri frumoşi şi îndrăgostiţi. Dar acum trăim o vară fără mirese... n-aş fi crezut vreodată că se poate întâmpla aşa ceva!

Există şi varianta celor câteva restaurante cu terase din partea nouă a parcului, cu siguranţă mai ieftine. Casele în care funcţionează aceste restaurante, drăguţe şi viu colorate, seamănă cu căsuţele de turtă dulce din povestea Hansel şi Gretel. Se află chiar la prima intrare în parc, cum vii dinspre Bucureşti.

La ora prânzului, pe o căldură deja sufocantă, ne aflam în preajma acestor restaurante cu terase cochete, umbrite de copaci şi înveselite de jardiniere cu flori. Era prea cald ca să ne întoarcem la vila Elchingen aşa că le-am propus soţului şi băiatului nostru să căutăm o masă la terasele (prea) aglomerate. Eram obosită şi dispusă să fac oarece compromisuri pentru o băutură rece dar tânărul nostru s-a opus hotărât. Nu-i place fumul de la grătarele în aer liber şi n-a fost de acord cu mesele mult prea îngrămădite... A trebuit să admit că are dreptate de data aceasta şi am pus în aplicare planul de rezervă cu care plecasem în cap de acasă, adică un restaurant cu terasă spre lac, situat puţin în afara parcului.

La circa 50 metri de intrarea în partea nouă a parcului Mogoşoaia, între o benzinărie Lukoil şi Monumentul Eroilor, se află restaurantul Three-B Bistro&Lounge. Adresa localului este Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 15 A. Cum veniţi dinspre Bucureşti, pe partea stângă a şoselei, imediat după Lukoil, veţi vedea acest restaurant, amenajat într-o clădire nouă cu un singur nivel, cu intrare direct din stradă şi terasă în spate, cu vedere spre lacul Mogoşoaia.

Aşadar am părăsit parcul cu aleile lui răcoroase şi ne-am trezit în plină stradă, sub razele fierbinţi ale amiezii. Am găsit imediat restaurantul cu intrarea dinspre stradă închisă. Am ocolit pe aleea dintre Lukoil şi clădirea restaurantului şi am ajuns în parcarea publică, amenajată pe malul lacului. Clienţii restaurantului au la dispoziţie câteva locuri rezervate în mica parcare privată de lângă terasă. În condiţii normale, din parcare se poate trece direct în parc, la locul de joacă pentru copii amenajat lângă lac, dar această intrare este acum închisă.

Terasa este mică, cu doar şapte mese distanţate potrivit reglementărilor recente. Umbrele mari acoperă bine mesele, nu te bate soarele direct în cap dar este sufocant în miezul unei zile caniculare. Este o terasă plăcută, curată, cu multe flori, dotată cu un grătar din cărămidă şi un bar. Muzică de club, departe de preferinţele mele dar la un volum rezonabil... Între terasă şi lacul Mogoşoaia se află parcarea dar priveliştea este frumoasă şi vântul aducea aer proaspăt, răcoros dinspre apă.

Ne-a întâmpinat un tânăr politicos, mascat şi înmănuşat ca la norme. Terasa era goală şi aşa a rămas până am plecat noi... lumea se îngrămădea câţiva paşi mai încolo, la grătarele din parc. Am fost numai noi cu ospătarul... izolaţi pe o terasă doar a noastră!

Am intrat la toaletele din interiorul restaurantului. Sunt foarte curate, moderne, dotate cu săpun, şerveţele, dezinfectanţi. În drum spre toalete, am cercetat restaurantul şi ne-a plăcut la prima vedere... dichisit, cu mobiler nou, decorat într-o notă veselă, tinerească. Cel mai important pentru mine... era răcoare, n-aş mai fi ieşit în căldura toropitoare de pe terasă! Am bombănit în gând, m-am gândit pentru o clipă să comand ceva pentru acasă dar şi în cazul acesta trebuia să aşteptăm afară. Dacă era după mine aş fi băut ceva rece şi m-aş fi lipsit bucuroasă de mâncare dar s-a votat democratic (2-1) pentru o masă la terasa încinsă de soarele necruţător.

Fiind singurii clienţi am fost serviţi rapid. Am primit meniurile clasice, cu coperţi de vinilin, dezinfectate de tânărul ospătar în faţa noastră, înainte şi după ce au trecut prin mâinle noastre. De altfel, terasa este plină de dezinfectanţi de calitate, la dispoziţia clienţlor.

Am bănuit că nu au toate preparatele trecute în meniu şi ni s-a părut mai simplu să întrebăm ce ne recomandă. Ciorbă de văcuţă şi o supă cremă, burgeri, peşte (doradă şi somon), fripturi şi mici la grătar, garnituri (cartofi prăjiţi, orez, legume la grătar), salate şi mai multe feluri de paste. Ca desert, doar îngheţată şi lava cake.

A fost uşor să ne hotărâm. Ne aflam în ultima zi a postului Sf. Apostoli Petru şi Pavel, zi cu dezlegare la peşte şi soţul meu care a ţinut cele două săptămâni de post a comandat doradă în crustă de sare cu cartofi prăjiţi şi mujdei de usturoi. Fiul nostru şi-a luat un burger cu cartofi, eu nu voiam nici peşte, nici carne şi am cerut o porţie de paste Quatro Formaggi.

Ne era sete şi am comandat limonadă simplă cu mentă pentru mine şi limonadă cu piure de zmeură pentru băieţi. Am rugat să ne aducă separat miere dar şi zahăr brun pentru flăcăul nostru care este alergic rău la orice produs apicol. Limonadele au fost gustoase, le-am băut rapid dar eu aş fi dorit să fie mai reci.

Mâncarea a venit destul de repede. Cel mai câştigat a fost Costel, peştele lui în crustă de sare a fost dolofan şi bine pregătit. Cam piperat, 50 lei porţia dar a meritat! Băiatul nostru a mâncat cu poftă, burgerul a fost bun dar a tras concluzia că e mai bun cel pregătit de mine acasă din carne de vită proaspătă tocată şi condimentată după gust. Mi-era foame şi am privit cu invidie mâncarea băieţilor, având impresia că porţia mea de paste este prea mică. S-au dovedit a fi bune şi săţioase, m-am săturat dar tot a mai încăput o îngheţată asortată (piersică, lâmâie şi fructe de pădure), decorată cu frişcă, afine şi felii de piersică. Băiatul meu a mâncat şi el o îngheţată, soţul meu a încheiat masa cu o cafea espresso simplă. Ingheţata a fost delicioasă... cafeaua, foarte bună!

Am plătit 190 lei cu cardul şi am lăsat bacşiş în numerar. Destul de scump pentru o terasă fără pretenţii dar ne aflam pe malul lacului, la Mogoşoaia şi acest lucru se vede în preţuri!

Dacă ieşiţi la plimbare în Parcul Mogoşoaia şi vi se face foame, Three-B Bistro&Lounge este o variantă bună pentru o masă simplă şi gustoasă. Este mult mai ieftin decât restaurantele din curtea Palatului Brâncovenesc, mai puţin aglomerat şi mai îngrijit decât restaurantele din partea noua a parcului.

Vă doresc o vară linistita, cu plimbări relaxante în zone frumoase dar cât mai puţin aglomerate! La doar 15 km. de centrul capitalei, Mogoşoaia este o idee bună pentru o ieşire de o zi, mai ales în timpul săptămânii...


despre SERVICII

Personal amabil, am fost serviti repede in conditiile in care am fost singurii clienti pe terasa, intr-o caldura sufocanta.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Meniul este simplu, nimic sofisticat. Burgeri, paste, gratare... Bune, gustoase dar se poate si mai bine pe alocuri! Terasa este placuta, cu multe flori si vedere spre lacul MogosoaiaInteriorul restaurantului este amenajat cu gust, intr-o nota tinereasca. Este foarte curat, se respecta normele de igiena. Preturile sunt cam piperate pentru un restaurant fara mari pretentii dar amplasarea pe malul lacului costa...


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Restaurantul este amplasat pe malul lacului Mogosoaia, in imediata apropiere a parcului in care se afla Palatul Brancovenesc, monument istoric de importanta nationala.


[fb]
---
Trimis de Floria in 03.07.20 19:16:03
Validat / Publicat: 03.07.20 21:01:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 5504 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Three-B Bistro&Lounge Mogosoaia.Gradinile Palatului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39350 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

doinafil
[03.07.20 22:55:41]
»

Un local frumos, aproape de un loc și mai frumos! Am vizitat și eu Palatul de la Mogoșoaia prin 2009, dacă-mi aduc bine aminte, și-n interior și-n exterior! Mi-au plăcut și încăperile, nu prea mari, fără mobilier, și subsolul! . Observ că în fața palatului nu mai este pietriș, ci un gazon frumos! La vremea aceea nu cred că erau restaurante prin apropiere, sau nu le-am observat eu, pentru că nu le-am căutat! Mai știu că în corpul de clădire al Vilei d' Elchingen - pe care Nicolae Bibescu l-a construit pentru soția sa, într-una din perioadele de renovare ale palatului (1860-1880), au locuit și creat unii din marii scriitori ai literaturii române.

A fost şi Casă de Creaţie pentru scriitori. Aici au locuit şi au creat

mai mulţi scriitori români. Ciudat, nici astăzi, când lucrurile par puse la locul lor, nu s-a găsit un locşor la vedere, pe pereţii vilei, unde să fie aşezată o placă cu asemenea informaţii. Aici, totuşi, au fost scrise aproape toate operele lui Marin Preda -"Cel mai iubit dintre pământeni", "Delirul", "Imposibila întoarcere", ale lui Fănuş Neagu -"Îngerul a strigat", Nicolae Breban -"Animale bolnave", "În aşteptarea stăpânilor", ale lui Zaharia Stancu, Theodor Mazilu ş. a.

Am citat din ziarul „Lumina” din febr. 2012. Ai zărit, cumva, acum, vreo plăcuță care să ateste că a fost casă de oaspeți pentru scriitori?!

Acum văd că la parterul ei, pe partea dinspre sere, este un restaurant care, în 2009 nu era.

Nu știu dacă voi mai ajunge pe acolo, dar mă bucur că am revăzut - datorită review-ului tău, locuri dragi! Cine știe?! poate voi mânca și eu acolo vreodată, și aș alege ce a ales soțul tău, eu fiind o mare amatoare de pește!

Felicitări pentru articol, am votat cu drag!

P. S. Feciorul îți seamănă tare mult!

FloriaAUTOR REVIEW
[04.07.20 19:45:14]
»

Multumesc, Doina! Parcul ce inconjoara Palatul Brancovenesc este locul nostru preferat de plimbare in apropierea Bucurestiului. Incercam sa ajungem macar o data pe an, toamna, daca se poate si mai des. Este curat, ingrijit, biserica Sf. Gheorghe a fost restaurata, inclusiv pictura interioara originara ce apartine pictorului grec Constantinos. Sunt doua terase la parterul vilei Elchingen, una spre interiorul curtii Palatului si ce-a de-a doua, mai noua, in spate, pe partea cu serele. Nu cred ca se mentioneaza nicaieri ca a fost Casa de Creatie a Uniunii Scriitorilor. De la ultima ta vizita la Mogosoaia s-au schimbat multe, in bine, zic eu. A fost marit mult parcul, practic a fost amenajata toata padurea dar si o zona noua, pe malul lacului. Este foarte frumos, este unul dintre locurile in care as duce turistii straini care viziteaza Bucurestiul. Trebuie sa ajungeti din nou la Mogosoaia dar varecomand sa mergeti in timpul saptamanii cand e multa liniste si sunt mai putini vizitatori. O vara frumoasa cu multa sanatate va doresc la amandoi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, Floria, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în împrejurimile Bucureştiului?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067895889282227 sec
    ecranul dvs: 1 x 1