ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.06.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ --
cu transport AUTOCAR
Raport PREȚ/CALITATE:
REEZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Cascadele Algar – spectaculoase într-o zi cu ploaie

TIPĂREȘTE URM de aici

Aflată în vacanţă pe Costa Blanca în Benidorm am avut ghinionul maxim de a prinde cod roşu de ploi şi furtuni trei zile din şapte cât a durat vacanţa spaniolă din prima jumătate a lunii septembrie 2019. Aflasem de prognoza îngrijorătoare, dar am tot sperat că nu va fi chiar atât de rău, dar... a fost. Înainte ca vremea să se strice apucasem să achiziţionez două excursii opţionale de la reprezentantul touroperatorului, dar nici prin minte nu-mi trecea că acestea se vor ţine chiar în condiţii vitrege de ploaie torenţială şi „alerta roja” , însă foamea de bani a ghizilor a fost hotărâtoare în decizia de a face excursiile cu orice preţ. Cum oricum nu vedeam vreun ban înapoi şi nici nu aveam ce face în staţiune, am decis totuşi să merg, că măcar văd ceva nou, chiar dacă altfel decât în fotografiile frumoase de care era plin internetul. Aşa am plecat pe ploaie în această opţională, din păcate nu la fel de reuşită ca anterioara.

Cascadele Algar erau planificate ca a doua oprire, dar, pe drum, ghida a încercat să ne păcălească spunându-ne că ar fi vezi Doamne închise şi că în locul cascadelor vom vizita un „minunat” magazin de produse artizanale autentice, unde vom putea face cumpărături bla, bla, bla, omiţând să amintească şi de comisionul pe care urma să-l încaseze pe spinarea noastră. În acel moment eu am explodat spunându-i clar şi răspicat că deja este prea mult, că nu cred asemenea poveşti şi că nu am plătit să mă plimbe pe serpentinele pe care deja ameţisem până la nu ştiu ce aiureală de magazin care nu mă interesa câtuşi de puţin şi ameninţând cu reclamaţii cât cuprinde. Atunci i-am şocat pe cei din autocar cu intervenţia mea, dar ulterior mai mulţi mi-au mulţumit pentru fermitatea cu care am acţionat. De ce? Simplu, deoarece cât noi bântuiam prin ploaie printr-un sătuc de munte superb, dar unde totul era închis, ghida a dat câteva telefoane şi a reconfigurat traseul, revenind la excursia planificată iniţial şi aşa am ajuns într-un final la Cascadele Algar. M-aş fi supărat teribil dacă le ratam din cauza unor interese meschine.

Cum se poate ajunge?

Cascadele Algar se află la 20 de kilometri nord de Benidorm deplasarea durând aproximativ 30 de minute folosind doar drumuri fără plată, respectiv CV-70 şi CV-715, prin La Nucia, Polop şi Callosa d'en Sarrià, la 65 de kilometri de Alicante deplasarea durând aproximativ o oră pe autostrada AP-7 şi la 140 kilometri de Valencia deplasarea durând o oră şi 40 de minute pe AP-7 sau peste două ore folosind drumuri fără plată.

Noi am fi putut ajunge la Cascadele Algar şi cu autobuzul nr. 18 din Benidorm pe care îl puteam lua din staţia aflată în imediata vecinătate a hotelului la care eram cazaţi, la un preţ de doar 7.50 euro biletul dus – întors, dar nu am ales această variantă ieftină din cauza orarului autobuzului, neconvenabil pentru noi, apreciind că, mai ales pe ploaie, nu am avea ce face atâtea ore acolo. Este o singură cursă pe zi cu plecare din Benidorm la 10.00 care ajunge la Algar la 11.30, întoarcerea făcându-se cu plecare la 17.10 din Algar, autobuzul ajungând în Benidorm la 18.15. M-am amuzat să văd că drumul de întoarcere durează mai puţin decât cel de la dus, singura explicaţie găsită de mine fiind aceea că autobuzul merge mai repede la vale.

Cum spuneam, noi am ajuns la Cascade cu autocarul din Benidorm, după un drum spectaculos, prea spectaculos pentru răul meu de mişcare, printre livezi de pomi fructiferi, zona fiind cunoscută pentru cultivarea de nisperos, nişte fructe interesante, asemănătoare cu perele la aspect şi o combinaţie de gutuie şi caisă la gust. Am admirat din mersul autocarului aceste culturi, protejate cu pânze împotriva păsărilor. De gustat, nu am avut ocazia să o facem, neaflându-ne în perioada de recoltare a acestora şi nici gem sau dulceaţă de nisperos nu am putut cumpăra, curiozitatea fiind mare, deoarece toate magazinele erau închise.

Adresa: Pda. Algar, 74,03510, Alicante, Spain

Coordonate GPS: 38.659366 N; -0.096029E

Program de vizitare:

Programul de vizitare diferă în funcţie de data vizitei, astfel:

- decembrie – februarie : 09.00-15.30;

- 1-31 martie şi 19 octombrie - 30 noiembrie: 09.00-17.30;

- 1 aprilie – 14 iunie şi 1-9 octombrie: 09.00-18.00;

- 15-30 iunie, 14-30 septembrie şi în zilele de Paşti: 09.00-19.00;

- 1 iulie – 13 septembrie: 09.00-20.00;

- 10-18 octombrie: 09.00-16.00

Singurele zile în care Cascadele nu pot fi vizitate sunt: 24,25 şi 31 decembrie şi 1 şi 6 ianuarie.

Preţ bilete:

Preţul biletelor de intrare diferă în funcţie de data vizitei, respectiv dacă aceasta are loc în sezon (15 iunie – 15 octombrie) sau în extrasezon (16 octombrie – 14 iunie).

Astfel adulţii plătesc 5 euro în sezon şi 4 euro în extrasezon, copiii între 4-10 ani plătesc 2 euro, copiii sub 4 ani şi persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces gratuit, seniorii (peste 65 ani) şi studenţii plătesc 4 euro în sezon şi 3 euro în extrasezon, grupurile de peste 20 de copii plătesc 1,5 euro, iar grupurile de peste 20 de adulţi plătesc 4 euro în sezon şi 3 euro în extrasezon.

Biletele pot fi plătite în numerar, dar şi cu card bancar pentru sume mai mari de 8 euro.

Despre Cascadele Algar

Cascadele Algar (Las Fuentes Del Algar – în spaniolă sau Les Fonts d'Algar – în valenciană) sunt câteva cascade, căderi de apă mai mari sau mai mici, formate pe cursul râului Algar, un râu destul de mic cu o lungime de doar 12 kilometri, la 3 kilometri de centrul localităţii Callosa d'en Sarrià și înainte de vărsarea acestuia în Marea Mediterană în apropierea cochetei staţiuni Altea. Zona este de o frumuseţe naturală deosebită şi a fost declarată rezervaţie naturală protejată, dar, cu toate acestea, ea este exploatată intensiv din punct de vedere turistic.

Zona atrage câteva mii de vizitatori, turişti şi spanioli deopotrivă. Cei mai mulţi sunt atraşi de piscinele naturale (tolls) formate la baza cascadelor, distractive pentru sărituri de la înălţime de pe trambuline sau doar pentru simpla bălăceală. Temerarii sunt atent supravegheaţi de salvamari. Eu nu eram neapărat interesată să mă bălăcesc în cascade, fiind speriată de temperatura scăzută a apei de 17-18°C pe întreg parcursul anului, prea rece pentru vârsta mea. Chiar dacă nu ar fi plouat, eu tot nu mi-aş fi luat costumul de baie şi prosoape, apreciind că o plimbare în natură este mai mult decât suficientă.

Codul roşu de ploi a avut şi câteva avantaje pentru noi în sensul că a speriat majoritatea vizitatorilor şi astfel nu am prins deloc aglomeraţie, iar cascadele au fost mai spectaculoase şi mai zgomotoase decât în mod obişnuit, datorită debitului de apă mult crescut după câteva zile de ploi abundente.

La intrare există toalete curate, un magazin de suveniruri, acum închis, la fel ca şi restaurantul. În zonă există mai multe restaurante care oferă meniul zilei, tapas, îngheţată, băuturi răcoritoare şi bere. Aceste restaurante aveau şi locuri de joacă pentru copii, dar şi piscine?! . Nu am prea înţeles rostul acestor piscine decât prin faptul că sigur ofereau o apă mai caldă decât cea din cascade, dar eu tot Marea Mediterană aş fi preferat-o şi plajele late şi frumoase de pe Costa Blanca.

Mi-a plăcut mult traseul de un kilometru şi jumătate de-a lungul râului Algar în amonte, foarte bine amenajat cu traverse şi trepte de lemn şi de piatră, mărginit de balustrade, cu podeţe de traversare a râului de pe o parte pe alta, traseul pe care am întâlnit mai multe cascade, una mai frumoasă ca alta, care m-au încântat cu vuietul lor.

În baza biletului de intrare la Cascade se poate vizita şi o frumoasă grădină botanică, întinsă pe o suprafaţă de 50.000 metri pătraţi, care găzduieşte peste 500 de specii de plante.

Puţin mai sus de cascade există locuri de picnic special amenajate, preferate în general de localnici.

Amatorii de drumeţii, echipaţi corespunzător, pot urca pe poteca ce face legătura între Cascade şi Fortul Bèrnia, de unde în zilele senine se spune că poate fi văzută insula Ibiza. Fortul Bèrnia a fost construit în anul 1562 de către inginerul Juan Bautista Antonelli la ordinul regelui Filip al II-lea al Spaniei pentru a stopa incursiunile turceşti de pe coastă şi ulterior demolat în anul 1612 la ordinul regelui Filip al III-lea, fiind considerat ineficient din cauza distanţei mari faţă de coasta Mediteranei.

La scurtă distanţă de Cascadele Algar, cei mici, dar nu numai, pot vizita parcul de distracţii Dino Park Algar. Noi l-am găsit, desigur, închis, însă vizitarea acestuia oricum nu era inclusă în programul excursiei.

Concluzii

Am plecat din Algar bucuroasă de plimbarea printre cascadele „urlătoare” , cu poze şi amintiri frumoase, dar şi cu regretul de a fi ratat magneţii tematici, din cauză că am găsit închise absolut toate magazinele de suveniruri. Îmi doream să beau un suc de nisperos şi să cumpăr un borcan de gem sau dulceaţă din aceleaşi fructe, dar nu a fost să fie de această dată. Inclusiv centrul de informare turistică aflat la câteva sute de metri de intrarea la Cascade era închis.

Recomand o vizită la Cascadele Algar celor care îşi petrec vacanţele în staţiunile de pe Costa Blanca, iubitorilor de natură şi amatorilor de băi reci :D, sărituri de la înălţime etc. Noi am parcurs traseul dus întors în vreo 45 minute, dar fără baie în piscinele naturale și cascade, fără plajă, fără picnic, deoarece vremea nu a ţinut deloc cu noi.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 25.06.20 00:23:05
Validat / Publicat: 25.06.20 01:04:14
VIZUALIZĂRI: 2806INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Grecia, Spania, EAU, Iordania, R. Dominicană, Serbia, Egipt, Tunisia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cascadele Algar – spectaculoase într-o zi cu ploaie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 85100 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [25.06.20 01:02:16] »

Mutat în rubrica "Excursii opționale din Benidorm, BENIDORM" (nou-creată pe sait)

webmasterscris / TELEFON [25.06.20 10:15:03] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA) ​​

 - 

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

doinafil [25.06.20 11:41:41] »

L-am citit mai repejor, „pe diagonală” , dar pozele le-am admirat în voie. Revin cu un comentariu mai târziu!

doinafil [25.06.20 21:53:59] »

Am reușit abia după ora 20,30 să citesc atent ce-ai scris. Chiar dacă a plouat, ai prins niște imagini superbe cu Cascadele! Mă întreb cum ar fi arătat dacă debitul apei ar fi fost mai mic. În mod sigur spectacolul ar fi fost mai puțin frumos ca acum.

... ghida a încercat să ne păcălească spunându-ne că ar fi vezi Doamne închise şi că în locul cascadelor vom vizita un „minunat” magazin de produse artizanale autentice, unde vom putea face cumpărături bla, bla, bla, omiţând să amintească şi de comisionul pe care urma să-l încaseze pe spinarea noastră.

Referitor la nemulțumirea exprimată, fără rezerve, pentru schimbarea deciziei ghidei:

Atunci i-am şocat pe cei din autocar cu intervenţia mea, dar ulterior

mai mulţi mi-au mulţumit pentru fermitatea cu care am acţionat. ,

mi-a plăcut că ai înfruntat-o („pe banii tăi” !) și că a făcut-o să-și schimbe decizia! Mă întreb câți din autocar te-au susținut, sau nu, atunci, în autocar!?

Nu neg că ghida ar fi luat un comision consistent de la cei cu magazinul de produse artizanale, așa fac toți,   însă, nu este doar asta, ci  - ca peste tot în

lume - este „politica turismului” fiecărei țări, mai mult sau mai puțin, DOAR,

turistică! Trebuie să lași bani la ei în țară, fie prin agențiile locale de turism, fie în locuri administrate de - ceea ce se numește la noi HORECA!

Cât despre intenția de-a merge pe cont propriu la cascade, cu autobuzul și cu bani mai puțin, asta face parte tot din „politica turismului” de care am pomenit mai sus!

Este o singură cursă pe zi cu plecare din Benidorm la 10.00 care ajunge la Algar la 11.30, întoarcerea făcându-se cu plecare la 17.10 din Algar, autobuzul ajungând în Benidorm la 18.15.

Păi, dacă plecarea de acolo era pe cont propriu - să zicem - din oră în oră cu autobuzul „orășenesc” , le-ar fi luat „pâinea de la gură” agențiilor de turism! Special au lăsat distanța mare înre cele două curse (dus/întors), să nu te duci „de capul tău”, să iei excursii organizare, cu ghid și tot tacâmul! (părerea mea!)

Cascadele sunt frumoase așa, învolburate, pozele mi-au plăcut tare mult, la fel și filmulețele de la început! Coasta de est a spaniei - și nu doar ea - oferă turiștilor priveliști pe care nu le uiți ușor!

Felicitări pentru articol și imagini!

mishu [25.06.20 22:05:38] »

@nicole33:  Cred ca astfel de momente in care inteligenta ne este pusa la indoiala ne face sa rabufnim si sa ne aparam drepturile. Si cum ai spus ca mai apoi colegii de drum ti-au multumit, normal, dupa cum am vazut si eu pozele, meritai.

Daca chiar era o problema cu excursia trebuia sa va comunice "modificarea ​schimbarii" inainte, dar a mizat pe moment, ghinionul ei ca te-a intalnit pe tine.

Foarte frumoasa destinatie, felicitari, votat cu mare drag. ​

nicole33 [26.06.20 06:15:47] »

@webmaster:  

Mulțumesc mult!

nicole33 [26.06.20 06:48:11] »

@doinafil:  

Chiar dacă a plouat, ai prins niște imagini superbe cu Cascadele! Mă întreb cum ar fi arătat dacă debitul apei ar fi fost mai mic.   În mod sigur spectacolul ar fi fost mai puțin frumos ca acum.

Înainte de a alege această opţională mă documentasem şi văzusem şi multe poze pe net. Cascadele îmi păreau mult mai banale, iar întreaga zonă era un adevărat furnicar de oameni, inclusiv piscinele naturale formate erau pline de curajoşi care se bălăceau în apa rece (17-18 grade), care săreau de pe trambuline etc. Doar din acest punct de vedere, noi am fost nişte norocoşi pentru că am avut cascadele doar pentru noi, nu a fost deloc aglomerat, iar baie oricum nu eram interesată să fac acolo.  

Mi-a plăcut mult de tot râul, mult umflat, care părea să clocotească la propriu şi multele cascade mult mai bogate şi mai spectaculoase.

Referitor la nemulțumirea exprimată, fără rezerve, pentru schimbarea deciziei ghidei:, mi-a plăcut că ai înfruntat-o („pe banii tăi” !) și că a făcut-o să-și schimbe decizia! Mă întreb câți din autocar te-au susținut, sau nu atunci, în autocar!?

Mă ştii că sunt impulsivă şi directă, că spun imediat ceea ce am de spus. Ghida nu s-a aşteptat la o asemenea reacţie şi nici cei din autocar. Nu neg că, iniţial, au fost turişti care m-au criticat pentru intervenţie, ştii tu, genul "turmă", care preferă să fie duşi de mânuţă oriunde fără să crâcnească şi se simt total pierduţi odată ce sunt lăsaţi singuri de capul lor. Asta a fost înainte de prima oprire. După, mulţi au fost dezamăgiţi de umblatul aiurea prin ploaie, de ţopăitul prin bălţi, nervoşi pentru că ploaia le udase telefoanele cu care încercaseră să facă ceva poze şi supăraţi pentru că găsiseră totul închis la primul obiectiv.

După vizitarea Cascadelor tot mai mulţi au realizat că aceasta a fost partea cea mai reuşită a excursiei şi că au fost la un pas să o rateze.

Zoazore [26.06.20 20:52:09] »

@nicole33:  Atunci i-am şocat pe cei din autocar cu intervenţia mea, dar ulterior mai mulţi mi-au mulţumit pentru fermitatea cu care am acţionat.  

Păi nu știa ghida cu cine se pune! Așa pățesc cei care cred că ne pot jigni inteligența​!

Nu v-aș fi văzut pe voi doi, prin ploaie, luând autobuzul până acolo! Oricum, din cauza ploii, nu prea aveați ce face 5-6 ore​! Bun admirați cascada o oră, apoi?

Îmi doream să beau un suc de nisperos şi să cumpăr un borcan de gem sau dulceaţă din aceleaşi fructe, dar nu a fost să fie de această dată.

Vezi?” Răzbunarea ghidului” a fost cruntă!

Dar tot răul spre bune! Următoare tură de Spania​​ musai să includă fructele astea, chit că le iei din super / hypermarket! Le-am văzut și eu pe net acum! Seamănă cu kiwi, doar căs galbene și” epilate” !

nicole33 [27.06.20 09:53:56] »

@mishu:  

Cred ca astfel de momente in care inteligenta ne este pusa la indoiala ne face sa rabufnim si sa ne aparam drepturile. ​

Cred că nimănui nu-i place să fie luat de fraier, însă majoritatea se resemnează fără a riposta. Nu este şi cazul meu .

A fost o situaţie atipică, pe care nimeni nu o dorea, dar nu te poţi împotrivi naturii. Din cauza ploilor, agenţiile din hotel au anulat excursiile programate, cu restituirea integrală a banilor. Doar grupul nostru a plecat în excursii în acele zile, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Aşa suntem noi românii mai curajoşi .

A fost o excursie de dupăamiază, iar modificările dorite de ghidă ne-au fost comunicate după plecarea din Benidorm, în drum spre primul obiectiv. M-a prins într-un moment nepotrivit, eram deja nervoasă din cauza ploii care nu mai contenea, îmi era rău din cauza serpentinelor, iar anularea vizitei la Cascade a fost exact cireaşa de pe tort .

Intervenţia mea s-a dovedit în final benefică pentru toţi. Toţi au fost încântaţi de plimbarea printre cascade​​​​, iar ghida, ca să împace spiritele, ne-a oferit mai apoi şi un bonus dulce: vizita la Valor - o ciocolaterie celebră şi foarte apreciată, de unde nu am plecat cu mâna goală

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou

nicole33 [27.06.20 10:22:19] »

@Zoazore:  

Păi nu știa ghida cu cine se pune! Așa pățesc cei care cred că ne pot jigni inteligența​! ​

Sunt un turist dificil, gură mare, pretenţii multe, recunosc asta, dar am plătit fără să comentez cât mi s-a cerut şi aveam, firesc, pretenţia ca şi ea să-şi respecte obligaţiile promise. Acesta este unul din motivele pentru care evit cât pot excursiile organizate, dar aici nu aveam variante mai bune. Toate planurile mele făcute de acasă fuseseră date peste cap de codul roşu, toate obiectivele la care doream eu să ajung erau închise şi nici să stau închisă în hotel fără să am nimic de făcut nu era o soluţie. ​

Nu v-aș fi văzut pe voi doi, prin ploaie, luând autobuzul până acolo! Oricum, din cauza ploii, nu prea aveați ce face 5-6 ore​! Bun admirați cascada o oră, apoi? ​

Clar nu aveam ce face mai mult de o oră la Cascade​​, nici dacă ar fi fost vreme bună. Nu sunt amatoare de drumeţii, nu mă vedeam căţărându-mă pe poteci de munte pentru a ajunge la un fort cu o belvedere fantastică.

Varianta ideală era aceea de a închiria o maşină şi a ​opri unde şi cât doream, dar nu am reuşit să-mi conving soţul să plecăm la plimbare prin ploaie. Îl ştii doar cât este de cârcotaş

Nu voi rata eu ocazia de a gusta nisperos cândva, curiozitatea fiind mare. Acum măcar ştiu ce să caut.

Nu cred că a fost vorba de răzbunare. Tipa nu se aştepta la reacţia mea, dar, ulterior, şi-a reconsiderat atitudinea, nedorind să-şi pună tot grupul în cap. A încercat, nu a mers, asta-i viaţa .

​Nu am gustat eu ​nisperos, dar mi-am făcut mai târziu de cap cu ciocolată adevărată la Valor în Villajoyosa, de unde am cumpărat peste 1.5 kg de ciocolată pentru acasă, inclusiv pentru diabetici.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Zoazore [28.06.20 15:22:38] »

@nicole33:  iar ghida, ca să împace spiritele, ne-a oferit mai apoi şi un bonus dulce: vizita la Valor - o ciocolaterie celebră şi foarte apreciată, de unde nu am plecat cu mâna goală.

Nu am gustat eu nisperos, dar mi-am făcut mai târziu de cap cu ciocolată adevărată la Valor în Villajoyosa, de unde am cumpărat peste 1.5 kg de ciocolată pentru acasă, inclusiv pentru diabetici

Întrebare retorică: Mai ai? Evident că răspunsul este NU! , Dar mai visez și eu cu ochii deschiși!  

Deci s-a prins că românii sunt curajoși și greu de fraierit pe banii lor!

Data viitoare vor fi nispărițe d-alea! A, sunt, evident, japoneze cultivate-n China, nisperos! 

nicole33 [28.06.20 21:35:37] »

@Zoazore:  

ntrebare retorică: Mai ai? Evident că răspunsul este NU!  ​

Ai ghicit din prima. După nouă luni şi jumătate​, greu de crezut să mai fi rămas ceva prin frigider. Am avut grijă să nu expire şi oricum nu cred că ţi-ar fi plăcut, pentru că am luat mai mult din cele fără zahăr.

Deci s-a prins că românii sunt curajoși și greu de fraierit pe banii lor! ​

Nu avea niciun interes să agite spiritele mai mult decât o făcusem eu deja şi a preferat să ne mai îndulcească şi la figurat, dar mai ales la propriu . Oamenii începuseră deja să comenteze negativ după ce au ţopăit prin bălţi şi prin ploaie pe la Guadalest, de unde ne-am ales doar cu peisajele superbe, pentru că restul era închis .

​În plus, a doua zi avea două autocare (100 de oameni) de plimbat tot prin ploaie la Valencia, unde eu nu am mers, dar puteam povesti la două trei cucoane mai vocale cum este să vizitezi oraşul pe ploaie , eu având deja o experienţă similară în martie 2011, când m-a plouat, dar doar puţin la final. ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0931730270386 sec
ecranul dvs: 1 x 1