ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mediaş [SB]
ÎNSCRIS: 07.03.16
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 7 zile
Cuplu
PREȚ 900
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța în Mallorca

Platja de Palma - îmbietoare și la sfârșit de sezon

TIPĂREȘTE

Auzisem că Mallorca este o destinație de vacanță căutată în special de nemți. Ascultasem și dansasem de nenumărate ori pe piesa reluată de Chris Wolf - ”Palma de Mallorca”, dar nu reprezenta o destinație avută în vedere pe o listă a priorităților.

Țin minte că Adriana încercase acum ceva timp –după sejurul unor prieteni –să mă convingă de oferta acestei insule. Cam încăpățânat, ce-i drept, nu prea ascultasem argumentele. O țineam una și bună că acolo poți face doar baie, așadar e pierdere de vreme.

Voiam Norvegia pentru acel concediu de octombrie ivit pe neașteptate. Însă după câteva căutări și, mai ales, sugestia unui amic că în Norvegia nu prea ai ce vedea în respectiva perioadă, m-am lăsat păgubaș.

Nici acum nu știu cum de am ajuns în Baleare. Însă nu regret. Iar în Norvegia aveam să ajungem peste doi ani, în iunie, și am avut parte de o vacanță superbă!

Mallorca m-a surprins ca o mândră posesoare a unui doctorat în turism încă de cum am aterizat. Nicăieri nu am simțit la aterizare atmosfera de vacanță împletită cu lucrul bine făcut, meticulos, totul întru bunăstarea celor care ajung acolo.

Am fost surprins de imensitatea aeroportului, de ordinea și disciplina care îl domina într-o sâmbătă seara aproape de miezul nopții și de facilitățile oferite celor care ajung acolo.

Privesc, înregistrez și contorizez totul pe o scală a argumentelor turistice care atrag anual o sumedenie de turiști pe insulă. Părerea mea e că dacă vrei să faci turism, începutul nu poate fi făcut decât cu aeroportul din Palma de Mallorca. Deține doctoratul în domeniu, cu turismul la rang de bussines cum nu am mai văzut.

Zeci de autocare așteptând cohortele de turiști veniți prin agenții, zeci de taxiuri plecând încărcate cu persoane și bagaje ale celor sosiți pe cont propriu, plus autobuzele cu rute și orare regulate.

Luăm autobuzul la miez de noapte și ne îndreptăm spre Platja de Palma, acolo unde ne-am cantonat la Hotel Cosmopolitan pentru întreaga perioadă a sejurului.

Stațiunea chiar îmi place, atât noaptea cât și ziua. E situată în partea germană a arealului turistic insular, iar acest aspect e evident de cum iei contact cu primele frânturi vizuale: personaje blonde, bannere ale echipelor din Bundesliga, găleți cu doze de bere menținută rece în gheață și șlagăre teutone mai peste tot prin stațiune.

La fel ca pe litoralul nostru, Platja de Palma se prezintă ca o îngrămădire de hoteluri, drumuri ce duc spre plajă, apartamente, vile, magazine de toate genurile, promenade și plaje. Unde e deosebirea? În modul de aranjare, în gradul de curățenie, în nota de eleganță ce răzbate din toate și în lipsa tentației ostentative de a face din turist prilej de căpătuială imediată.

În prima dimineață pornim să facem cunoștință cu stațiunea. E plină la început de octombrie, la 11.30 terasele sunt ocupate de nemți. Mă întreb ce o fi fost pe aici în august.

Ne îndreptăm, unde altundeva, decât spre plajă. Primul ”obiectiv turistic”îl reprezintă castelul de nisip construit din nisip de un buzoian, surprins de o grămadă de turiști în fotografiile lor.

Ridicarea acestuia a durat 3 zile iar acum îi aduce meșterului peste 100 euro pe zi din donațiile celor care îl fotografiază, cu un plus consistent în luna august, când încasările au trecut de 7.000 euro (potrivit afirmațiilor conaționalului nostru).

După finalizarea construcției mai e nevoie de umezirea constantă a pereților –de 3 ori pe zi –și starea de strajă împotriva celor dornici de asedii cotropitoare și demolări conduși de influența regelui Bachus.

Dar, ca de atâtea alte ori în istorie, străjerii români sunt greu de învins, iar opera va dura până în 14 octombrie, ziua în care meșterul va reveni cu WizzAir-ul pe meleagurile natale.

O luăm la plimbare pe faleză –sau promenadă –și ne întâmpină puzderia de bicicliști, o plăcută surpriză întrucât și noi intenționăm să ne alăturăm acestora zilele viitoare.

Ne sar în ochi grupuri de bărbați ieșiți în gașcă. Cum ieșim noi la o bere cu băieții la crâșma din colț, așa ies nemții în Mallorca. Deh, diferență de venit lunar…Dacă erau Mercedes și Siemens firme cu capital românesc, ne permiteam și noi, băieții, o ieșire măcar la Venus…

La un moment dat, vedem o clădire veche, ce contrasta cu hotelurile arătoase de pe faleză. Intrăm. Dăm la o parte un fel de perdea și …. muzică, bere, costumații bavareze. E Park Mall-ul în care se serbează Oktoberfest. Sute de nemți, vreo 10 domnișoare pe mese, ecrane gigant, miros de wurști. Parcă ai fi în Bayreuth, nu în Mallorca. Dar, de fapt, și aici sunt acasă…

Pe plaje poți observa amploarea fenomenului Bundesliga și explicația populării la maxim a stadioanelor în etapele de campionat german. Purtători de tricouri ale lui Bayern Munchen, prosoape de plajă cu însemnele aceleiași echipe, pe plajă e delimitat un areal al fanilor FC Koln, copiii poartă tricourile vedetelor ce activează în campionatul german. Zeci de baruri în care se difuzează meciurile Bundesligii.

În contrapondere, am observat și un bar cu steaguri și denumire olandeză, ce afișa un program al celor 4 meciuri din ziua respectivă a campionatului batav.

De-a lungul falezei sunt înșirate hoteluri elegante, magazine de tot felul și case tare drăguțe, pline de verdeață și flori, majoritatea cu un singur nivel, cu gresie prin curți și arcade boltite la intrare, care îți fură constant privirile și te fac să suferi pentru că nu se află pe lista ta impozabilă de contribuabil.

Nici nu știm când ajungem în Centro Nautico Arenal, acolo unde atracția iahturilor te face să zăbovești cu privirile pierdute pe catarge, coverte, triborduri, baborduri și alte părți ale luxoaselor ambarcațiuni ce se odihnesc aici după un zbuciumat sezon estival.

Ceva mai încolo de acest areal dăm peste o plajă idilică, Plaja Calo de Sant Antoni. Pur și simplu nu îți vine să o părăsești, așa de bine te simți. Stai pe o terasă destul de rustică, servești o băutură fără pretenții exagerate și privești marea. Nu ai cum părăsi locul prea curând fără a lua cu tine regrete.

Fiind o zi de acomodare, trecem în revistă și centrele de închirieri biciclete și auto. Biciclete poți lua la 6 euro/zi sau chiar la 5 euro/zi pentru 2 sau 3 zile iar mașini am găsit oferte pentru Seat Ibiza cu 35 euro/zi sau 65 euro / 2 zile.

Dacă am venit în Spania, mergem pe Seat, iar dacă suntem în Insulele Baleare ne gândim la modelul Ibiza (că nu fabrică modelul Mallorca producătorul...) pentru intenția de a vizita insula.

Seara, spre surprinderea noastră, întâlnim mai puțină lume prin stațiune decât la amiază. Îmi zic că sunt praștie nemții și s-au retras la odihnă.

Ne plimbăm în liniște, iar la un moment dat se aude un zgomot înfundat ce crește în intensitate pe măsură ce ne apropiem. Descoperim furnicarul teutonilor: sunt pe Beerstrase. Sute la terase, înghesuiți la mese și fredonând șlagere cu berea în față.

Îmi place atmosfera și la câteva sute de metri mai încolo descoperim alt cuib cu persoane și distracție etnică asemănătoare.

Platja de Palma consider că este cea mai atrăgătoare stațiune din jurul Palmei de Mallorca. Prin poziționarea față de aeroport, prin modul în care este administrată, prin plaja curată și dotată cu toate cele trebuincioase –dușuri, cabine, bănci de odihnă, spații de servit băuturi și preparate culinare -, prin dispunerea hotelurilor, liniștea și calmul ce domnesc în tot arealul.

Ușurința de a ajunge în Palma de Mallorca, posibilitățile de distracție și ofertele care se adresează tuturor categoriilor de venituri reprezintă alte argumente în susținerea convingerilor mele.

Însă, mai presus de toate, este faleza. Iar pedalatul pe kilometrii acesteia se constituie drept atracția majoră în ceea ce mă privește.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Marius 72 in 27.05.20 10:28:40
Validat / Publicat: 27.05.20 11:08:12
VIZUALIZĂRI: 497INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Barcelona
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Federaţia Rusă, Austria, Belgia, Franţa, Croaţia, Estonia, Ucraina, Moldova, Spania, Germania, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Irlanda, Irlanda de Nord, Turcia, Grecia, Malta
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marius 72); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  4 ecouri scrise, până acum

  mishu [27.05.20 15:52:08] »

  @Marius 72: Cred ca cele mai des folosite cuvinte de tine aici au fost: Palma de Mallorca, nemti, bere. Adevarul este ca nemtii ies la bere mai abitir ca noi si le trag la greu, eu nu stiu unde incape atat de mult, si beau cot la cot si ei si ele.

  Insa ii lasam de o parte si ne bucuram si de ce ofera destinatia, asa ca, felicitari, votat cu mare drag. ​

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Marius 72scris / TELEFON [27.05.20 16:28:54] »

  @mishu: Vai ce analiză mi-ai făcut...  

  Aryascris / TELEFON [29.05.20 19:46:51] »

  @Marius 72:  

  Din fericire, Mallorca înseamnă si altceva in afara de nemți și bere.

  Aceasta insulă binecuvântată are enorm de multe de oferit turistului dornic sa-i descopere frumusețile. Ar fi păcat să fi rămas din aceasta vacanta doar cu imaginea teraselor pline ​​cu ocazia festivalului berii .

  Cat au costat biletele de avion? ​

  Marius 72scris / TELEFON [29.05.20 21:37:30] »

  @Arya: Nu am rămas doar cu acea impresie, iar asta se poate vedea și citi în articolul despre Palma, publicat (vezi impresii), dar și în alte două scrise dar netrimise încă din lipsă de timp.

  Din notele acordate și impresiile totale îți vei putea face o părere despre cum am perceput Mallorca.

  O destinație minunată pe care o recomand călduros și care oferă o vacanță frumoasa atât celor mai comozi și dornici de plajă cât și celor avizi de drumeții și explorări.

  Despre prețul biletelor îți pot spune că nu a depășit 250 euro pentru 2 persoane dus-întors, cu plecare din Cluj.

  Nu mai știu prețul exact, însă nu zbor cu low-cost dacă prețul e mai mare de 125 euro/pers. Atât caut până găsesc biletele sub acel tarif.

  De regulă, achiziționez biletele de avion cu vreo șase luni înainte. Uneori, chiar din iulie pentru martie anul următor.

  Aceasta vacanță a fost organizată pe fugă, biletele au fost mai ieftine pe destinația respectivă și, dacă țin bine minte, după plecarea noastră din insulă a mai fost programata o singură cursă, în următoarea sâmbătă.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Arya, Marius 72, mishu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0908889770508 sec
  ecranul dvs: 1 x 1