ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
PREȚ 150 EUR ?
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

La pas prin Caminito del Rey

Caminito del Rey - un canion spectaculos, deloc dificil

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Caminito del Rey a fost una dintre dorințele noastre arzătoare. Citisem articole, chiar și aici, pe saitul nostru, dar mai ales am văzut poze cu un traseu spectaculos prin inima Defileului Gaitanes, zona Ardales/El Chorro din Andaluzia, sudul Spaniei. Până în anul 2011 când a avut loc un cumplit accident, acesta a fost unul dintre cele mai periculoase trasee din lume, iar după martie 2015 când a fost redat din nou publicului, refăcut și modernizat, a devenit un loc în care orice turist ar trebui să ajungă.

Biletele de acces se achiziționează în special online, costă 10 EUR (cel puțin anul ăsta) și sunt la concurență cu palatul maur Alhambra din Granada, adică se epuizează cu luni de zile înainte. Nu că ar fi chiar atât de mulți turiști care cumpără online sau că n-ar fi loc sub soare pentru toată lumea, ci pentru că le achiziționează agențiile și ți le vând de 5,6 sau 10 ori mai scump la fața locului sau online.

Cu riscurile de rigoare, am hotărât să nu achiziționăm online (caminitodelrey. info), pentru că neavând planurile făcute pentru cele 7 zile, câte urma să stăm în Malaga, ne-a fost greu să stabilim o zi anume, cu mai multe luni înainte. Mai era la mijloc și faptul că ne place să facem lucrurile și în funcție de moment, stare și vreme și citisem că dacă bate vântul foarte tare sau condițiile nu sunt prielnice, traseul se închide. În cel mai rău caz am fi tăiat și canionul de pe listă, cum am făcut și cu Alhambra, sperând că o să le vedem vreodată în viața asta. Ne-am lăsat în voia sorții dar până la urmă a fost bine.

La fața locului am cumpărat excursia la Caminito del Rey de la agenția City Expert cu care am văzut la Sevilla Palatul Alcazar. A costat 69 EUR de persoană și cum trecerea prin canion nu durează o zi întreagă, cei de la agenție ne-au umplut ziua cu un tur gastronomic în satul Ardales, care se află aproape de intrarea în canion. Asta a presupus o vizită cu degustări la o fabrică de ulei de măsline, una de brânză și una de bere, dar și vizitarea satului și abia după aceea excursia propriu zisă prin canionul Caminito del Rey.

În excursia pe care am făcut-o la Ronda, drum care a fost comun până la un punct cu cel către canion, am văzut la un moment dat, un sat pitoresc așezat în vârful unui deal, și din șosea vedeam casele albe, aliniate frumos, zidurile unei cetăți și biserica, care se evidenția dintre toate. Și la dus și la întors ne-am tot chinuit să prindem măcar niște poze, dacă de oprit n-am putut să ne oprim. Și uite, de aceea îmi place mie să fac lucrurile independent, pentru că atunci când se întâmplă să ne apară în cale ceva care ne place să putem să ne abatem, indiferent către ce pornisem. Dar mare ne-a fost surpriza când chiar satul ăsta, Ardales, făcea parte din excursia noastră combinată cu canionul Caminito del Rey.

Am plecat din Malaga cu un autocar foarte modern și un ghid al agenției City Expert, care aproape tot drumul ne-a vorbit despre Spania, Andaluzia, satul către care ne îndreptam și canionul care urma să fie cireașa de pe tort. Autocarul nu a fost plin, cred că am fost vreo 30 de persoane și după aprox 60 de km am ajuns în satul Ardales, unde am avut turul gastronomic. Aici ne-au preluat alți doi ghizi locali și ne-am împărțit în grupuri de spaniolă și engleză și ei au mers cu noi la fabrici ca să ne prezinte cum se fac lucrurile acolo.

Ne-am oprit mai întâi la o fabrică de măsline, apoi la una de bere și ultima a fost una de brânzeturi și derivate. Am mai aflat și noi lucruri, ne-am luminat cum e cu brânza proaspătă care se consumă imediat dar și cu cea veche care se ține 7-8 luni într-o cameră rece, se întoarce în fiecare zi de pe o parte pe alta și cu ajutorul unei perii se perie mucegaiul care se formează. Am degustat, am băut, am cumpărat... a fost interesant peste tot.

Apoi autocarul ne-a lăsat în mijlocul satului și am avut la dispoziție aproape o oră să-l descoperim. Pentru noi a fost suficient să mergem pe Strada Bisericii, plină de case îmbrăcate în flori, până la uinele Castelului Ardales și biserica foarte veche, din sec 15 și să ne întoarcem din nou în piața centrală a satului ca să bem un capuccino. Ardales este una dintre cele mai în pantă localități prin care ne-am plimbat iar Strada Bisericii te supune la un efort destul de mare.

Aproape toți excursioniști au luat prânzul la terasa din piața centrală a satului, Plaza de la Constitucion, și au spus că au mâncat foarte bine, dar noi am preferat să descoperim satul frumos, că n-om mai ajunge vreodată pe acolo. Am mâncat și noi unul din cele două sandvich-uri pe care le aveam în rucsăcel, iar unul l-am păstrat pentru canion. Apropo de asta, prin canion nu este nici o sursă de apă sau de mâncare. Așa că asigură-te că ai apă suficientă și eventual dulciuri și vreo gustare.

De la Ardales am mai avut câțiva km pe lângă lacul de acumulare Tajo de la Encantada, până am ajuns în zona parcărilor în care ne-a lăsat autocarul. La dus am mers pe marginea lacului iar la întors am avut o vedere superbă asupra ultimei părți a canionului. Accesul în canion se face prin Poarta de Nord, zona Ardales și ieșirea prin cea de sud, la El Chorro.

Am ajuns așadar la Caminito del Rey din Malaga, cu o excursie organizată dar și cu mașina proprie tot până în acest punct trebuie să ajungi. Mașina poate fi parcată gratuit pe marginea drumului sau în parcările cu plată și am văzut cel puțin două (cu 2 EUR).

Traseul nu este unul circular așa că nu vei ajunge înapoi la mașină când ai terminat canionul. Dar nu este o problemă să o recuperezi pentru că între intrarea din nord și ieșirea din sud circulă un autobuz, iar călătoria costă destul de puțin, 1,55 EUR, dacă nu mă înșel. Biletele pentru acest autobuz se pot lua online, odată cu biletul pentru canion, sau la fața locului, direct de la șofer. Aceste autobuze circulau în perioada noastră la fiecare 30 de minute și la fel are loc și accesul în canion, în grupuri, la fiecare 20-30 de minute. Însă nu uita că pe biletul de acces ai o oră trecută și trebuie respectată. Nu vei intra decât la acea oră și este bine să ajungi puțin mai devreme pentru formalitățile care au loc înainte de intrarea în canion.

Dacă nu ai cumpărat o excursie și nici nu vii cu mașina, există și tren din Malaga sau Ronda, tren care oprește în satul El Chorro, adică acolo unde se iese din canion. Ca să intri prin poarta de nord trebuie să iei autobuzul de care vorbeam mai sus, care vine destul de des.

Autocarul nostru ne-a lăsat la Poarta de Nord, chiar în dreptul unui tunel neiluminat, de vreo 2-300 de m, prin care a trebuit să trecem. La intrarea în tunel este un indicator de Caminito del Rey – 1,5 km, drum pe care l-am făcut pe lângă albia râului Guadalhorce, printr-o pădure de pini și stejari.

Ajunși la intrarea propriu zisă, am primit căștile pentru protecție, pe care le-am predat la ieșirea din canion, ni s-a făcut un mic instructaj și am fost împărțiți din nou în două grupuri, unul de engleză și unul de spaniolă. Iată ce am aflat de la ghizii noștri.

Caminito del Rey este un traseu prin inima Defileului Gaitanes și a fost folosit de ciobanii și vânătorii care străbăteau cheile Desfiladero de los Gaitanes înainte de mijlocul sec 19. După ce a început industrializarea a fost nevoie de o cale ferată, care să treacă prin tuneluri și viaducte și să lege Cordoba de Malaga. La sfârșitul secolului a fost necesar să se găsească încă o sursă de energie alternativă, astfel încât s-a făcut o hidrocentrală și s-a construit un baraj care controla apa dintre două râuri.

Canionul se mai numește și Drumul Regelui dar nu are nici o legătură cu regele decât prin faptul că regele Spaniei, Alfonso 13 a inaugurat în 1921 barajul El Chorro și s-a plimbat pe o cărare până spre satul cu același nume. A venit când drumul s-a terminat, s-a semnat pe ultima piatră și a fixat-o cu ciment, dar nu a traversat canionul, nici măcar plimbarea nu a fost prea lungă. Mulți ani mai târziu, în 1954, în memoria acestui eveniment canionul a fost numit Caminito del Rey.

Așa un traseu spectaculos a fost descoperit și de turiști, dar mai ales de alpiniști și a fost destul de frecventat, chiar dacă până în anul 2011, când a avut loc un cumplit accident, a fost unul dintre cele mai periculoase trasee din lume, după cum spuneam. Accidente fuseseră tot timpul, însă cel din 2011 au convins autoritățile că acest drum trebuie refăcut. Până la urmă n-au mai refăcut drumul vechi ci au făcut unul nou, deasupra celui vechi, pe care acum poți să mergi în deplină siguranță.

În accidentul din 2011 au murit 3 tineri teribiliști. Prin articole am tot văzut că se vorbește de 5 persoane, dar ghida ne-a spus de 3. De un cablu care traversa canionul s-au prins 3 persoane în același timp, cu intenția de a traversa canionul ca pe o tiroliană. Cablul s-a rupt din partea opusă și toți 3 au căzut în canion, zdrobindu-se de stânci. Acesta a fost evenimentul care a declanșat decizia autorităților. După acel accident drumul a fost închis, s-a dinamitat intrarea și ieșirea ca să nu mai intre nimeni, au modernizat drumul și a fost redeschis în 26 martie 2015. Drumul vechi fusese folosit 80 de ani.

Ghida ne-a spus că traseul vechi, prin chei, avea 12 km, dar partea prin care se merge astăzi este de 7,7 km din care 2,9 km este canionul propriu-zis, iar restul, porțiunile de acces de la intrare și cele de la ieșire. Pe tot parcursul traseului se vede și vechiul drum, o potecă suspendată, fără balustrade, care mi s-a părut foarte periculoasă.

De la intrare până la ieșirea din canion, adică de unde primești căștile și până unde le predai, traseul are 3 părți. Prima și ultima parte sunt pasarele suspendate pe la mijlocul muntelui, deasupra râului Guadalhorce, prin Desfiladero de los Gaitanes, extrem de spectaculoase și de sigure, iar între ele este un traseu lejer prin pădurea Hoyo, o zonă declarată rezervație.

Ghida noastră a vorbit absolut tot timpul și așa am aflat despre flora și fauna de aici dar și povești și legende. Așa am aflat că aici trăiesc mai mulți vulturi grifon, dar nu singuri, în mediul lor, așa cum am crezut, ci li se aduce de mâncare (toate resturile animale se aduc și se aruncă aici pentru ei). De asemenea, muflonul trăiește aici, ienupărul din care se face gin, roșconul care a reprezentat pâinea pentru Sf Ioan, atunci când a fost în deșert și binențeles măslini.

Ghida ne-a mai arătat un copac de 500 de ani, care a fost plantat de către un maur, melcii pietrificați din vremuri de mult apuse și ne-a arătat șleaurile care s-au format la inundația din noiembrie 2018, când a plouat într-o zi mai mult decât plouă într-un an în zona aceea.

De asemenea, ne-a arătat ce a mai rămas din casa ultimei locuitoare a canionului, o femeie văduvă care a trăit mulți ani în canion cu cei 10 copii ai săi. Ea mergea zilnic pe o potecă preț de 1,5 ore pe sens, până în cel mai apropiat sat, ca să-și vândă brânza, dar acum câțiva ani statul a expropiat-o pentru că zona a fost declarată rezervație.

După partea de rezervație, a urmat partea cea mai spectaculoasă a canionului. Din nou pe pasarele suspendate, parcă și mai spectaculoase, dar și mai sus deasupra cursului râului.

Aproape de ieșirea din canion este balconul cu podea din sticlă transparentă, suspendat deasupra defileului Los Gaitanes. Aici am făcut o ședință foto și ghida a făcut poze fiecărei perechi pentru că pe acest balcon nu au voie să stea mai mult de 3-4 persoane. Oricum dacă te uiți în jos te cam ia cu amețeli.

Dar cel mai spectaculos lucru este puntea suspendată, care se mișcă, concepută special așa, pentru deliciul turiștilor și care este aproape de ieșirea din defileu. Înălțimea canionului în această zonă este de 104 metri, puntea are 30 de metri, iar dacă ai rău de înălțime sau claustrofobie, la puntea asta poți avea emoții. Lângă puntea care se mișcă este podul vechi, Podul Regelui, care a fost primul pod din Spania la care s-a folosit beton armat, după cum ne-a spus ghida.

Oficial, se spune că traversezi canionul în 3-5 ore. Unii spun că au ieșit din el în 2 ore dar eu, una, nu știu cum or fi făcut. Noi am făcut 4 ore pentru că ne-am oprit de multe ori pe traseu pentru a auzi poveștile ghidei, dar mi-ar fi plăcut să mai stau.

După ce am predat căștile, am mai avut de mers puțin peste un km, până în satul El Chorro, de unde ne-a preluat autocarul. Dar cât ne-am așteptat unii pe alții am dat năvală la chioșcul cu înghețată și răcoritoare, pentru că a fost destul de cald în ziua aceea iar traseul este în plin soare. Nu vreau să mă gândesc cum este vara pe acolo dacă la începutul lui mai a fost atât de cald, așa că alegeți-vă cu grijă perioada în care vreți să treceți prin canion.

Am văzut poze înainte să ajung la acest canion și m-am îngrozit pentru că mi s-a părut destul de periculos. Acum, după ce am fost, vă spun că este un traseu fără nici un fel de dificultate. Singurul disconfort pentru cei care nu sunt obișnuiți cu asemenea distanțe, pot fi acei aproape 8 km, care trebuie parcurși pe jos, dar în rest, este mers lejer, pe niște pasarele. Este foarte spectaculos dar nici pe departe dificil. Poate cei care suferă de vertij pot avea o problemă pe alocuri.

Mergeți fără să ezitați la Caminito del Rey pentru că este un traseu pentru toată lumea, doar copiii sub 8 ani nu au voie. Va fi o experiență extraordinară și sper ca pozele să vă spună că va fi una pe care n-o s-o uitați niciodată.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de Aurici in 24.09.19 21:39:16
Validat / Publicat: 24.09.19 22:45:09
VIZUALIZĂRI: 1326INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57800 PMA (din 63 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmasterX [24.09.19 22:44:50] »

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "La pas prin Caminito del Rey, [Alte zone]" (nou-creată pe sait)

Mika [24.09.19 23:17:50] »

@Aurici: Felicitări pentru acest traseu frumos și pentru review. L-am citit cu plăcere aducându-mi aminte de plimbarea mea pe Caminito del Rey. Intr-adevăr, un traseu care merită parcurs, măcar o dată in viață.

webmaster [24.09.19 23:25:29] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

adrianbogdan [25.09.19 06:30:24] »

Frumos, parca as vrea si eu.

crismis [25.09.19 07:16:15] »

@Aurici: Superb! Îl am de mult pe listă!

mirmicu [25.09.19 08:01:07] »

Traseul este, absolut spectaculos. Tocmai l-am parcurs acum două săptămâni.

Noi am optat pentru Rubens Excursions și am avut un program puțin diferit. Am plecat cu autocarul din Torremolinos pe la 8.15. Ghidul ne-a mai povestit câte ceva pe drum, ne-am oprit în Ardales pentru un mic dejun tradițional și la ora 11.00 am intrat pe Caminito urmând ca la 13.30 să ne adunăm la ieșire, unde ne aștepta autocarul. Nouă ne-a convenit să îl parcurgem singuri, pentru că am filmat și am facut fotografii pe tot traseul.

La ora 15.30 eram deja la hotel.

Am plătit 32.90 euro de persoană, un preț foarte bun aș zice, fiind luați din fața hotelului și lăsați tot acolo, bilete gata cumpărate, fără bătăi de cap.

webmaster13 [25.09.19 08:59:31] »

Clipul ataşat se poate şterge sau se poate schimba!

Aurici [25.09.19 10:05:59] »

@webmasterX: Mulțumesc, aș vrea să fie o invitație pentru toții cititorii acestui sait pentru că defileul este accesibil pentru toate categoriile de turiști.

@Mika: Mulțumesc, @Mika! Am citit articolul tău de când ai scris. Pe atunci încă mi se părea destul de periculos.

@webmaster: Mulțumesc, zi bună!

@adrianbogdan: Foarte frumos și accesibil. Să vrei e tot ce trebuie.

@crismis: I-o veni rândul și Andaluziei. O să-ți placă la nebunie.

@mirmicu: Foarte bun preț ați avut. Poate începutul sezonului o fi mai scump... Oricum, mie mi s-a părut că am primit suficient de banii dați, iar excursia noastră a durat toată ziua. Am plecat dimineață din Malaga și am ajuns seara, destul de târziu înapoi.

Am avut ghid însoțitor din Malaga, la Ardales alți doi ghizi care au format grupuri mai mici ca să mergem prin cele 3 fabrici și tot cu ei am mers prin canion. Mi-a plăcut plimbarea cu ghid pentru că am aflat tot felul de lucruri și n-am simțit deloc că suntem alergați pentru că am stat 4 ore prin canion, absolut suficient pentru de toate. Ghida nu ne-a grăbit deloc, ne-am oprit de câte ori am vrut și chiar puteam să ne pierdem pentru că întâlnirea era la ieșire, dar am ținut aproape pentru că mi-a plăcut ce ne spunea.

Abia aștept să ne spui din Andaluzia.

@webmaster13: Nu se șterge, nu se schimbă, mulțumesc mult pentru inițiativă. Mi-ar plăcea să am și eu articolele însoțite de o muzică adecvată dar sunt prea leneșăsă mă gândesc la cele mai bune conexiuni. Și de fiecare dată zic " las pe data viitoare... " Mulțumesc mult încă o dată, foarte sugestiv!

RoxanaGRS [25.09.19 14:13:55] »

Oau! Așteptam articolul acesta al tău. Pozele sunt pur și simplu superbe. Felicitări!

Am avut și noi bilete luate online în 2016, inclusiv bilete de autobuz. Am stat cu ochii ca pe butelie pe site-ul lor ca să prindem bilete când se pun în vânzare. Am mers cu o zi înainte să facem recunoaștere în teren, cât durează de la intrarea în tunel până la intrarea în canion, am julit mașina în parcarea de pe marginea drumului într-un stâlp care intrase în unghiul mort și nu l-am văzut (nu pricepeam deloc de ce țipă senzorii de parcare , am mers a doua zi din nou și când am ajuns la intrare ne-au spus că e închis din cauza vântului puternic. Ne-au trimis mesaj pe email că ne putem reprograma timp de o săptămână, dar noi a doua zi plecam înspre Portugalia, așa că... A fost marele nostru regret al excursiei din acel an. Am fost atât de supărați că nu ne-a dus capul să mergem să vizităm Ardales cum ați făcut voi.

Totuși nu mi-a părut rău că am ajuns în zonă. Lacul de acumulare are o culoare turcoaz incredibilă. Am găsit și un restaurant cocoțat pe o stâncă pe malul lacului. Și poate totuși vom mai ajunge prin zonă. De fapt e musai!

Aurici [25.09.19 15:15:42] »

@RoxanaGRS: Ufff, ce rău îmi pare pentru ghinionul vostru. Ambele... și cel cu mașina.

Noi am renunțat la achiziția online, în primul rând pentru că ne-am decis târziu, după ce am luat avionul, cum ne vom împărți cele 9 nopți în zonă. Am dezbătut mult până am rămas la formula finală. Și până am dezbătut noi nici nu știu dacă mai erau bilete. Oricum n-am mai verificat saitul pentru că am fost chitiți de la început că nu rezervăm online.

Mai mult ca sigur mai ajungem în zonă. Este foarte ofertantă. Noi ne-am balamucit o grămadă până am ales ce să vedem în acest sejur. De aceea și în cazul nostru este musai că vom mai ajunge.

Mulțumesc pentru ecou, m-am amuzat cu pățania voastră. Scuză-mă dar ai descris-o cu mult umor.

maryka [25.09.19 15:23:25] »

Daaa, așteptam și eu acest articol, pentru că am tot auzit vorbindu-se de el... Acum trebuie să strig și eu ca un copil: vreau și eu!

Pentru că da, aș parcurge cu mare drag traseul, să vedem doar când îi vine rândul! Am asemănat mereu traseul cu defileul Samaria, diferența este că aici ești cumva mai la înălțime, se pare în deplină siguranță, dincolo pe jos, „călărind” pietre și pietroaie cale de foarte mulți km, deși și acolo totul începe de sus.

Aici, de la înălțimea cărării amenajate, podețelor, totul se vede mult mai spectaculos! Iar dacă mai am și încurajarea venită de la tine, e clar, vreau!

Felicitări, foarte frumos!

Aurici [25.09.19 15:44:39] »

@maryka: Un canion în totală siguranță, gândește-te la el cu încredere. Și ușor de parcurs, nu așa prin pietroaie ca în Samaria, care se zbate pe lista mea în ultima vreme.

O să facem schimb de impresii cât mai curând, sper, că uite ce ne agităm unii pe alții pe aici.

Mulțumesc pentru ecou! Și eu aștept să îmi spui ce mai face Barcelona, că tare mă bate un gând.

Zi frumoasă!

Marius 72 [25.09.19 17:51:24] »

Nu e prima oară când mi-o iei înainte!! Dar nu-i bai, am material documentar.

Am luat bilete de avion pentru sfârșitul lui martie în Andaluzia, programul e deja făcut pe zile și cum a doua zi e programat acest obiectiv, numai bun articolul tău! Presimt că o să mai primesc informații proaspete și despre altele.

Eu voi închiria mașină și o să colindam zona 9 zile, așa cum ne e felul!

diacrys [26.09.19 09:19:01] »

Un traseu fascinant . Nu știu cum se face, însă mereu călătoriile mele apar " pe urmele tale" , ca să mă exprim astfel - pentru călătoriile din Scoția și Norvegia m-am documentat din review-urile tale, care erau foarte complete și de actualitate. Acum, din nou, am început să mă documentez despre Andaluzia (unde mi-am dorit întotdeauna să ajung și se pare că mă apropii de realizare...) și din nou dau peste sursa de informații .

Mulțumesc și călătorii la fel de frumoase în continuare!

mprofeanu [26.09.19 10:27:20] »

@Aurici: Pozele m-au lăsat fără grai, sunt superbe!

Ce locuri minunate sunt de văzut!...

Citind reviewul tău mi-am mai îmbogățit cunoștințele turistice despre un alt loc deosebit despre care sincer nu știam!

Aurici [26.09.19 11:28:23] »

@Marius 72: Mai am puțin și întru în Istanbul. Sper ca n-ai vreun drum programat😊. Glumesc, asa a fost sa fie și cu Andaluzia. Cam asa mi-a picat și mie Georgia colegei @mprofeanu care e cap de lista pentru mine. Anul trecut, când îmi făceam temele, am fost convinsa ca va fi în 2019 dar uite ca n-a ieșit.

O să-ți placa mult Andaluzia, te invidiez pentru atâtea zile.

Și noi preferam mașina ca să mergem de capul nostru dar acolo unde transportul este bine pus la punct, alegem transportul în comun, pentru ca soțul poftește des sa se oprească la câte o bere.

Mulțumesc pentru ecou și comentarii, Zi buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Aurici [26.09.19 11:37:23] »

@diacrys: Ma bucur ca ajungi în Andaluzia, sigur va fi pe gustul tău. Și dacă în articolele mele găsești info utile, bucuria este și mai mare.

Abia aștept sa va citesc și eu pe voi pentru ca îmi place foarte mult sa citesc impresii despre locurile unde am fost, după ce ma întorc de acolo. Mi se pare ca mi se clarifica mai bine anumite lucruri.

Te îmbrățișez cu drag, călătorii frumoase și ție.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Aurici [26.09.19 11:45:04] »

@mprofeanu:Asa este, multe locuri superbe în lumea asta. De unele am auzit, de altele tot auzim pe aici, ceea ce mie îmi place la nebunie.

Eu cred ca vei ajunge în Andaluzia și pe Caminito, n-am nici o îndoială.

Te sărut, zi faina!

Marius 72 [26.09.19 15:46:48] »

@Aurici: În Istanbul am fost. Rezervă ceva timp pentru bazarul de condimente! Iar dacă te ține, ia o baclava pentru mine!!

Aurici [26.09.19 16:33:43] »

@Marius 72: Ne-am făcut pe drum un inventar și cred ca suntem a 14-a oara în Istanbul, în ultimii 15 ani😊... Ma tine și o sa mănânc o baclava de la Koska și pentru tine.

Numai bine, zi faina!

Marius 72 [26.09.19 17:54:36] »

Dacă mergeți așa des înseamnă că pentru aprovizionare sunteți acolo! Un ghiul de câteva grame, te rog și pentru mine!!!

DOINITA [01.02.20 22:30:20] »

Frumos, spectaculos, dar ai nevoie si de curaj! Felicitari!

Curand, sper ca ajung si eu pe urmele tale, in Andaluzia, dar fara Caminito del Rey.

Multumesc!

Aurici [03.02.20 10:57:42] »

@DOINITA: Nu este nevoie de nici un curaj, du-te liniștită pe Caminito del Rey. Este o super plimbare plăcută, pe niște pasarele amenajate, astfel încât nimic nu este greu. Nu urci, nu cobori, nu este nimic periculos și nu este vorba despre un efort care să te pună la încercare. Nu rata această experiență, ar fi păcat. Iar Andaluzia este ceva de vis. A fost una dintre cele mai frumoase vacanțe. Și eu sper să mai ajung.

Te pup, mulțumesc de vizită, numai bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Aurici, crismis, diacrys, DOINITA, Marius 72, maryka, Mika, mirmicu, mprofeanu, RoxanaGRS
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0998890399933 sec
ecranul dvs: 1 x 1