ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 43 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 19 MIN

Vacanţa de Paşte la hotelul Europa

TIPĂREȘTE

Anul acesta am avut o misiune foarte grea pentru minivacanţa de Paşte... Familia mea a avut doar câteva "mici" pretenţii. Mama a vrut la mare, la marea noastră ca nu cumva să stăm cu orele în vamă cum păţirăm cu vreo doi ani în urmă de Rusalii. Un hotel bun, încălzit că totuşi e primăvară... demipensiune şi musai prânzul din Duminica Paştelui. Neapărat să fie o biserică sau o mânăstire în apropiere. Aripa tânără ar vrea piscină încălzită, saune şi sală de fitness! De ce? ... Păi dacă plouă, ce facem la mare?!

Greu, dacă nu cumva imposibil. Cum să găsesc eu aşa ceva pe litoralul românesc, până la urmă plecăm la munte sau, mai bine, stăm acasă dacă suntem aşa pretenţioşi! Caut... caut... rămâne să mă decid între Iaki din Mamaia şi Europa din Eforie Nord, repede să beneficiez de reducerile pentru rezervări timpurii. Aflu că la Mamaia va avea loc un festival de muzică zgomotoasă, mă tem că va fi gălăgie de la cluburi şi aleg, fără tragere de inimă... Europa din Eforie Nord.

Am plătit integral printr-o agenţie pe care o ştiu de multă vreme. Scump, dincolo (la bulgari) era mai ieftin! Dar zarurile au fost aruncate aşa că sperăm că vom avea parte de vacanţă fără surprize neplăcute şi că vremea va ţine cu noi. În ceea ce priveşte staţiunea, nu avem aşteptări prea mari sau mai bine zis, niciun fel de aşteptări deci nu riscăm să fim dezamăgiţi.

În perioada 26 aprilie-2 mai, un pachet pentru 2 adulţi care cuprinde trei nopţi de cazare în cameră dublă standard cu demipensiune şi masa festivă de Paşte sau BBQ de 1 Mai a costat 520 euro, cu 15% reducere pentru rezervare până la 31 martie. Parcare gratuită, acces gratuit la piscina interioară cu apă sărată de Techirghiol, saune şi sala de fitness. Activităţi zilnice pentru copii, mini-disco şi piese de teatru în fiecare seară, vânătoare de ouă încondeiate în grădină în Duminica Paştelui. În pachetul de Sărbători au fost cuprinse două terapii Spa de persoană, la alegere dintr-o listă cu vreo 4-5 variante. Pentru că terapiile din lista aceea nu ne tentau, reprezentanta agenţiei de turism care colaborează constant cu hotelul Europa a reuşit să obţină pentru noi un voucher de 50 euro de persoană care putea fi valorificat la Ana Aslan Health Spa. Practic, am beneficiat de orice servicii şi produse în limita a 50 euro de persoană, la alegere, cu programare din timp.

Dacă scădem reducerea de 15% şi voucherul de 50 euro, rezultă un preţ de circa 160 euro de persoană, mi s-a părut cam mult dar în final nu ne-a părut rău de niciun bănuţ cheltuit la hotel Europa. De altfel, înainte de a ne decide pentru Europa, am analizat câteva oferte de Paşte la munte şi preţurile la hoteluri de patru sau chiar trei stele, la pachete cu demipensiune, erau cam la fel sau mai mari (New Montana Sinaia, Clermont Covasna, Minerva Herculane sau Mistral Moieciu unde am petrecut Paştele anul trecut şi aş fi revenit cu drag dacă familia nu alegea anul acesta marea).

Am plecat la Eforie Nord în Vinerea Mare, împreună cu prietenii noştri care au un microbuz suficient de spaţios pentru micul nostru grup. Aveam emoţii... de câteva zile, toate posturile de televiziunile repetau întruna ştiri negre despre starea jalnică a Autostrăzii Soarelui, despre mizeria cumplită de pe plajele româneşti, despre hoteluri neîncâlzite şi nepregătite pentru deschidere. Am ajuns repede de la Bucureşti la Eforie, în vreo trei ore, la 12 fix eram la recepţia hotelului. Ne propusesem să ne plimbăm prin Constanţa dar aveam programări la Spa începând cu ora 15 aşa că am amânat plimbarea pentru întoarcerea acasă.

Adresa hotelului Europa este bd. Republicii nr. 13, practic se află cu spatele la bulevard şi cu faţa spre mare. Din bd. Republicii se intră în parcarea mare, păzită în permanenţă, gratuită pentru turiştii cazaţi la hotel Europa. Am înţeles că ar exista şi o parcare subterană despre care nu vă pot spune nimic pentru că prietenul nostru a parcat afară.

Prima impresie... excelentă! Am ştiut din clipa în care am păşit în hotel că vom avea o vacanţă reuşită: decoraţiuni vesele de Paşte, cald, mirosul acela plăcut de hotel bun, muzică ambientală discretă şi mai presus de orice, amabilitatea şi zâmbetele personalului de la recepţie. Cu toate că sosiseră mulţi turişti la hotel, am primit în scurt timp cartelele pentru accesul în camere împreună cu cartelele pentru prosoapele destinate zonei spa şi cu programul tipărit ce cuprindea orarul meselor, al activităţilor de Paşte pentru copii, inclusiv meniul detaliat al prânzului pascal. Tot în acest moment am primit rezervările la spa, pentru fiecare persoană în parte, cu ziua şi ora la care erau programate procedurile. Ne-a fost comunicată parola pentru internet wi-fi gratuit, disponibil teoretic în tot hotelul. În realitate, în camere nu funcţiona internetul dar în spaţiile comune (restaurant, terasă, lobby) mergea bine. Posibil să fie doar o problemă temporară, de început de sezon. Pe noi nu ne-a deranjat... după părere mea, hotelul Europa şi Ana Aslan Health Spa oferă multe posibilităţi de distracţie şi relaxare care pot ţine turiştii de toate vărstele, departe de internet.

Cu o săptămână înainte de vacanţă am sunat la recepţia hotelului şi am rugat să ni se repartizeze camere la etaj intermediar, dacă este posibil 5-6. Hotelul Europa are 11 etaje, toate camerele au balcoane cu vedere la mare dar priveliştea este cu atât mai spectaculoasă cu cât te afli mai sus. La etajul 11 sunt camerele de lux, mult mai spaţioase, în timp ce la etajul 1 se află apatamentele cu terasă. I-am povestit recepţionerei că mama mea a locuit toată viaţa la casă şi se teme de înălţime dar eu îmi doresc să admir de la balcon exact imaginea aceea de vis care apare în toate reclamele hotelului. Foarte înţelegătoare, tânăra m-a asigurat că vom avea parte de camerele pe care le dorim. Am întâlnit-o la recepţie şi mi-a oferit trei camere la etajul 6, la mijlocul palierului (o cameră dublă cu paturi separate şi două camere cu uşi comunicante, una cu pat matrimonial imens şi alta cu paturi separate).

La parterul hotelului se află recepţia, restaurantul cu terasă, lobby-barul, clubul pentru copii, magazine, un bancomat, un spaţiu larg de relaxare cu canapele, fotolii şi măsuţe precum şi atât de necesarele toalete,foarte curate. Probabil şi sălile de conferinţe dar nu le-am căutat! Plante decorative, acvarii cu peştişori, cărţi de citit, o galerie cu tablouri de vânzare, cu peisaje minunate din Dobrogea românească şi bulgărească, case de pescari, Balcicul, Delta. Peretele dinspre grădină este din sticlă, verdele crud al gazonului proaspăt tuns şi al frunzelor copacilor mi-a dat starea aceea de bine, de relaxare, de bucurie simplă pe care o căutăm cu toţii în vacanţă.

Sunt patru lifturi moderne, silenţioase şi încăpătoare, suficiente pentru capacitatea hotelului, programate într-un mod diferit faţă de majoritatea lifturilor pe care le-am întâlnit până acum. La Intercontinental Bucureşti funcţionează cam la fel dar sunt mult mai mari. Apeşi la oricare dintre lifturi tasta cu numărul etajului la care vrei să ajungi, după care apare pe un mic ecran indicativul liftului care va sosi pentru tine-A. B. C. D. Liftul te duce direct la destinaţia dorită, fără a mai opri la alt etaj. Foarte bine gândit, nu am aşteptat niciodată la lift mai mult de un minut, în condiţiile în care au fost ocupate în totalitate cele 221 de camere şi apartamente ale hotelului.

Aşa cum v-am spus, am avut camere alăturate, situate la etajul 6 al hotelului. Mi-am făcut griji când am văzut că avem camerele cu uşă comunicantă chiar în dreptul lifturilor dar nu s-a auzit niciun zgomot în camere.

Bunicii şi nepotul au ales camerele cu uşă comunicantă. Am găsit încuiate cele două uşi care despart camera cu pat matrimonial imens de camera cu paturi twin. Am anunţat la recepţie şi a sosit imediat un domn care a descuiat uşile. Nepotul a ales camera cu paturi separate care pot fi alăturate cu uşurinţă, bunicilor le-a revenit camera cu uriaşul pat matrimonial, foarte comod.

După ce ne-am asigurat că nepotul şi bunicii sunt mulţumiţi, ne-am luat şi noi în primire camera. Am avut parte de o cameră cu paturi separate dar n-a fost nicio problemă, le-am alăturat imediat ce am intrat în cameră. De fapt, nu chiar imediat... după ce am ieşit pe balcon şi am admirat îndelung peisajul de-a dreptul fabulos, desprins parcă dintr-un film sau dintr-un catolog turistic! Marea Neagră cu uimitoarele ei culori de primăvară, despărţită printr-o fâşie îngustă de pământ de lacurile Belona şi Techirghiol... De la înălţime ai impresia că şoseaua şi calea ferată îşi croiesc drum direct prin mare. Este, cu siguranţă, una dintre imaginile care pot promova litoralul românesc al Mării Negre. Dar, din nefericire peisajul de vis este rănit de multele coşmelii de-a dreptul hidoase, ridicate direct pe plajă... Am observat desigur cât sunt de urâte dar măcar nu se auzeau tot felul de muzici ca în plin sezon!

Camera dublă standard este suficient de spaţioasă pentru două persoane, dacă alăturaţi paturile rămâne destul loc pentru un pat suplimentar. Deşi este început de sezon, am găsit camerele curate şi bine aerisite, fără mirosul acela greu, specific încăperilor închise peste iarnă. Camerele sunt mochetate. Căldura sau răcoarea, după caz, se asigură prin sistemul centralizat de climatizare. Există un panou prin care poate fi reglată sau oprită căldura, am oprit-o pentru că era mult prea cald pentru noi. Cu toate acestea, în cameră a existat un zumzăit continuu provenit de la instalaţia de climatizare care m-a deranjat destul de tare la început, apoi mi-am impus să-l ignor, să nu-mi stric vacanţa pentru atâta lucru. Doar eu şi mama am fost deranjate, bărbaţii familiei n-au avut nici cea mai mică obiecţie, au dormit buştean.

Paturile sunt mari şi au saltele foarte bune, pernele (câte două de fiecare), pilotele şi aşternuturile sunt noi-nouţe, cred că am fost primii turişti care le-au folosit. Pe fiecare pat am găsit câte un halat de baie de culoare gri şi o pereche de papuci de unică folosinţă, în folie de plastic. Halatele sunt de calitate bună, mari dar culoarea surprinde la prima vedere, suntem obişnuiţi să găsim la hoteluri doar halate de baie albe. Este normal, având în vedere că piscina interioară are apă din Lacul Techirghiol, de culoare gri-verzuie, uşor tulbure. În plus, se fac multe proceduri cu nămol sapropelic şi halatele albe s-ar păta cu uşurinţă.

La capătul fiecărui pat se află câte o noptieră deasupra căreia este montată, pe perete, câte o veioză cu braţ mobil. Pe una dintre noptiere am găsit telefonul pe care l-am folosit doar pentru a vorbi cu recepţia. Există suficiente prize şi multe corpuri de iluminat (spoturi, veioze, aplice).

Pe holul de la intrarea în cameră, pe partea stângă, se află baia şi pe dreapta, cuierul cu oglindă şi dresingul cu uşi glisante în care am găsit umeraşele pentru haine şi seiful. În cameră se mai află o măsuţă rotundă, două scaune comode, suportul pentru bagaje şi un birou pe care este aşezat televizorul cu multe canale româneşti şi străine. Sub birou este adăpostit minibarul silenţios, cu băuturi şi cronţăneli de care nu ne-am atins. Deasupra biroului, o oglindă cu ramă de lemn... pe birou, tava cu două pahare în folie de plastic şi mapa cu pliantele de prezentare a hotelului şi oferta detaliată a serviciilor oferite de Ana Aslan Health Spa.

Camerele sunt plăcute, confortabile, impecabil de curate, dotate cu tot ce este necesar unui om plecat în vacanţă. În hotel a fost linişte, ne-am odihnit bine, fără să luăm prea mult în seamă zgomotul deranjant produs de instalaţia de climatizare. Cu toate acestea, cred că ar trebui schimbată un pic faţa camerelor. Este doar o părere personală... eu iubesc culorile vii, tonurile deschise, luminoase! Pereţii sunt zugrăviţi în nuanţe de bej, mobilierul de calitate bună, bine întreţinut, este închis la culoare, mocheta este gri, camerele nu au perdele doar o draperie maronie, opacă prin care nu trece deloc lumina de afară în timpul nopţii (spre deplina mulţumire a băiatului meu). Singurul element de decor este un tablou cu un peisaj mediteraneean, în nuanţe şterse şi el... Cam mult cenuşiu şi maro! Ar fi suficient un tapet în culori marine la capul patului sau o zugrăveală în nuanţe calde şi câteva tablouri frumoase, ca cele de la parterul hotelului plus o draperie asortată şi camerele ar fi înviorate fără mare cheltuială.

Baia este spaţioasă, curată, bine aerisită printr-un sistem de ventilaţie eficient, placată cu gresie şi faianţă în aceleaşi nuanţe spălăcite, alb, bej şi un pic de bleumarin. Trecând peste obsesia mea legată de culori, baia este în ordine:cadă cu paravan de sticlă care protejează încăperea de stropii de apă, instalaţii sanitare de bună calitate în perfectă stare de funcţionare, oglindă mare, uscător de păr bun, prosoape albe noi (câte două de fiecare plus prosop pus pe jos la ieşirea din cadă), cosmetice super cu minerale de la Marea Moartă (şampon, gel de duş, loţiune de corp, săpun), hărtie igienică, şerveţele, punguţe de plastic. În baie a fost cald, există un calorifer port-prosop mare care funcţionează independent de instalaţia de climatizare. După un timp, am oprit şi acest calorifer, dacă este prea cald în cameră nu putem dormi.

Cameristele au fost conştiincioase şi discrete, în fiecare zi au schimbat prosoapele, au completat cosmeticele consumate, au aspirat camerele şi balcoanele.

Balconul îngust, este dotat cu uscător de rufe, măsuţă şi două scaune metalice destul de comode. Uşa dinspre balcon se poate rabata dar nu există plasă de tânţari. N-aş alege niciodată la mare o cameră fără balcon, oricât de spaţioasă, elegantă şi confortabilă ar fi! Îmi doresc să am parte în timpul vacanţei de un balcon cu vedere la mare... nu reuşesc întotdeauna, uneori fac mici compromisuri cu intenţia de a-mi mulţumi familia. De data aceasta, momentele petrecute pe balcon au fost alese parcă special pentru sufletul meu iubitor de lumină şi culoare. Marea Neagră cu nuanţe azurii, gri, bleumarin, albastru-turcoaz... pescăruşii obraznici cu ţipetele lor stridente care cheamă vara... rândunelele abia sosite acasă... o scurtă repriză de ploaie torenţială... luna oglindită în mare... soarele aprins ce se ridică din valuri în zorii zilei... Am savurat fiecare clipă, am respirat aerul sărat, am strâns un buchet de imagini şi emoţii pe care-l păstrez până la următoarea întânire cu Marea!

Restaurantul situat la parterul hotelului este spaţios, bine aerisit, elegant, decorat cu tablori cu peisaje marine într-o viziune modernă. Peretele dinspre terasă şi grădină este în întregime din sticlă. Restaurantul se desfăşoară pe două nivele, legătura se face printr-o rampă uşor accesibilă. Mi-a plăcut atmosfera din restaurant: mese acoperite cu feţe de masă albe apretate, impecabile, tacâmuri şi veselă de calitate bună, flori, muzică în surdină. Chelnerii sunt foarte harnici şi politicoşi, debarasează şi aranjează rapid mesele, supraveghează şi completează bufetul cu toate preparatele care se consumă, aduc la mese tot ceea ce lipseşte, sunt extrem de atenţi la nevoile copiilor şi persoanelor în vârstă. De câteva ori au auzit-o pe mama mea spunându-ne că are nevoie de ceva (apă, cafea, şerveţele...) şi au venit într-o clipă la masă, din proprie iniţiativă, bucuroşi că pot fi de ajutor. Este pentru prima dată când am văzut aşa ceva la un restaurant cu bufet suedez şi am fost la multe de-a lungul timpului.

Deşi hotelul a fost plin, am găsit întotdeauna masă liberă la mic dejun şi cină, fără agitaţia specifică hotelurilor mari. La intrarea în restaurant ne-a întâmpinat o domnişoară care nota numărul camerei. Pentru prânzul şi cina din Duminica Paştelui, fiecare familie a avut locuri alocate la o masă, în funcţie de preferinţele exprimate la sosirea în hotel. Noi cinci am stat la o masă rotundă, potrivită pentru cel mult şase persoane.

La micul dejun (între orele 7-10) au fost suficient de multe produse, proaspete, de calitate bună:mezeluri şi brânzeturi diverse (telemea, două feluri de caşcaval, chedar, brânză proaspătă de vaci), ouă ochiuri şi omletă, peşte afumat şi marinat, cârnăciori picanţi, crenvurşti, bacon prăjit, măsline, legume proaspete, zacuscă, dovlecei sote sau roşii coapte la cuptor, brânză la grătar, unt, margarină, miere, mai multe sortimente de gem, cremă de ciocolată, produse de patiserie, chec, iaurt simplu şi cu fructe ambalat, cereale, compot. Într-o singură dimineaţă, fiul meu a găsit terci de ovăz de care a fost încântat, eu mă pot lipsi... De băut:lapte cald şi rece, normal şi în varianta fără lactoză, lapte de soia, sana, sucuri din gama Granini, apă minerală plată şi carbogazoasă Dorna. Sunt două espresoare care râşnesc boabele de cafea şi prepară câteva sortimente de cafea foarte bune. Poate ar fi necesare trei aparate pentru cafea... Am observat că apersonalul restaurantului intervine imediat când espresoarele nu mai au boabe de cafea sau se blochează din cauza zaţului adunat.

La toate mesele au fost fructe (mere, pere, banane, struguri) şi mai multe sortimente de pâine proaspătă, uneori caldă (chifle albe şi negre cu seminţe, pâine toast, baghetă).

Vineri şi sâmbătă seara am găsit şi câteva preparate de post cum ar fi supa cremă de legume cu crutoane foarte gustoasă, humus, orez, salate diverse (mi-a plăcut salata tabbouleh), cartofi la cuptor, dovlecei, soia, zacuscă... Cina este servită într-un interval orar destul de mare (18.30-22) şi impresionează prin calitatea produselor oferite. Nu este o varietate foarte mare de preparate culinare dar mi-a plăcut tot ce am mâncat, totul este proaspăt, apetisant, gustos.

În fiecare seară au fost aperitive, salate gata preparate (am gustat şi salata de alge), legume proaspete, măsline, porumb şi alte ingrediente din care-ţi poţi prepara salata preferată, sosuri, două-trei feluri de fripturi la grătar sau la cuptor (ceafă şi cotlet de porc, piept de pui, vită), peşte, două-trei garnituri (piure de cartofi, cartofi franţuzeşti, mazăre, sote de legume...), paste, mămăliguţă. În cele trei seri nu s-au repetat felurile de mâncare. Am apreciat cu toţii desertul de calitate foarte bună, miniprăjituri diverse, cremă de zahar ars excelentă, şarlotă cu fructe de pădure, tarte, plăcinte. Nu au lipsit fructele şi brânzeturile franţuzeşti.

În noaptea de Înviere am fost la biserica Naşterea Maicii Domnului din Eforie Nord, situată pe Bd. Republicii, la cel mult 10 minute de mers pe jos de hotelul Europa. La sosirea de la biserică, am fost întâmpinaţi în holul hotelului cu ouă roşii, pască şi cozonac. La toate mesele din zilele de Paşte, începând cu micul dejun, am avut ouă roşii, drob de miel şi de pui, pască şi cozonac.

Prânzul din Duminica Paştelui a fost organizat sub formă de brunch între orele 12-16. Foarte bine alcătuit meniul, pentru toate gusturile, cu variante pentru cei care nu mănâncă miel:supă cremă de legume şi borş de miel cu leuştean proaspăt, pulpă de miel la cuptor, stufat de miel, friptură de curcan, peşte, icre foarte bune, platouri cu drob, mezeluri, ouă umplute, brânzeturi tradiţionale (telemea, brânză de burduf, caşcaval), mai multe feluri de peşte marinat şi afumat, obişnuitele salate şi garnituri, plăcintă dobrogeană cu brânză sărată, plăcinte cu mere şi dovleac, delicioasa prăjitură Pavlova cu bezea, căpşuni şi frişcă.

Muzica live a completat cum nu se poate mai bine atmosfera mesei festive. La toate mesele de seară şi la prânzul din Duminica Paştelui am avut inclusă apa minerală plată şi carbogazoasă. Ştiind că demipensiunea nu presupune de obicei nici măcar un pahar cu apă la cină, am fost plăcut surprinşi de prezenţa sticlelor cu apă pe masă. Ne aşteptam însă ca la prânzul pascal să existe o sticlă de vin pe masă... am comandat câte un pahar de vin pentru soţul şi fiul meu, ceilalţi oricum bem doar apă! Din punctul meu de vedere, singura scăpare a organizatorilor a fost cea legată de vin la prânzul din Duminica Paştelui, în rest totul a fost ireproşabil.

La prânz se poate mânca la restaurantul hotelului, a la carte sau bufet suedez. Preţurile la restaurant şi la bar sunt foarte mari, după părerea mea ar trebui scăzute serios astfel încât turiştii cazaţi la hotel să nu migreze, mai ales în timpul verii, spre terasele, barurile şi magazinele din vecinătatea hotelului.

Noi am plecat acasă luni, a doua zi de Paşte. Turiştii care au venit de 1 Mai la hotel Europa sau au beneficiat de un sejur prelungit au avut parte de o seară tradiţională românească cu muzică şi dansuri populare, o seară grecească şi un prânz cu nelipsitele grătare de 1 Mai. Nu prea ne venea să plecăm...

Ana Aslan Health Spa este cu siguranţă magnetul care atrage turiştii români şi străini la hotelul Europa. Ca să ajungem la centrul de tratament şi relaxare, am coborât cu liftul la nivelul -1, înfăşuraţi în halatele din cameră şi încălţaţi cu papucii curaţi de acasă pentru că papucii de unică folosinţă s-au dovedit a fi mult prea mari pentru mine şi mult prea mici pentru Costel şi pentru băiatul nostru. Atenţie, doar două dintre cele patru lifturi coboară la subsol. De la lifturi se merge pe culoarul lung, bine luminat şi încălzit, până la recepţia centrului spa. Odată ajuns în acest loc eşti imediat băgat în seamă de personalul de la recepţie, te simţi de-a dreptul copleşit de amabilitatea, zâmbetele şi bunăvoinţa tinerelor de acolo. În schimbul cartelei speciale, primită la sosire de la recepţia hotelului, intri în posesia unui prosop gri ce urmează a fi folosit în centrul spa. La plecarea de la spa, se lasă prosopul şi se recuperează cartela care trebuie predată la plecarea din hotel, împreună cu cartela de acces în cameră.

Ana Aslan Health Spa este dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi oferă cea mai completă gamă de tratamente balneare medicale, de masaje şi terapii de relaxare, înfrumuseţare şi întinerire de pe întreg litoralul românesc. La baza acestor proceduri stau nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol cu efect dovedit antiinflamator, antioxidant şi imunologic, apa sărată, algele marine, plantele culese din zone montane nepoluate, mierea organică, ciocolata, extractul de struguri roşii... până şi pulberea de aur şi diamante are rolul ei în dobândirea tinereţii fără bătrâneţe.

La Ana Aslan Health Spa se promovează tratamentele cosmetice cu produsele Gerovital/Aslavital, valorificarea cercetărior ştiinţifice ale doamnei dr. Ana Aslan, inventatoarea miraculosului Gerovital, fiind unul dintre obiectivele declarate ale centrului de sănătate de la hotel Europa.

Se tratează cu rezultate foarte bune bolile reumatologice degenerative, bolile de piele (chiar şi psoriazisul), afecţiunile ginecologice inflamatorii cronice, bolile neurologice periferice, sechelele postraumatice. La recomandarea medicului se pot face băi şi masaje cu nămol, gimnastică medicală (kinetoterapie şi hidrokinetopterapie), electroterapie, terapie cu laser, împachetări cu parafină, băi saline cu plante şi multe alte proceduri pe care nu le ţin minte... Bronşitele, sinuzitele, astmul şi alte afecţiuni de acest fel se tratează cu aerosoli pe bază de apă de mare.

Ne-am programat la Ana Aslan Health Spa telefonic, de acasă, cu câteva zile înainte de vacanţă. Am primit prin e-mail catalogul care cuprinde întraga ofertă de masaje, hidroterapii, ritualuri corporale şi faciale. Foarte multe, variate... tentante... a fost foarte greu să ne decidem!

Este momentul să vă spun că am beneficiat de toată atenţia şi înţelegerea din partea domnişoarei de la spa care s-a ocupat de noi. I-am spus că bunicii nu doresc să-şi valorifice voucherele în valoare de 50 euro de persoană şi că am vrea totuşi să le folosim cumva, să nu pierdem banii, fiind vorba de o sumă consistentă. M-a asigurat că banii nu se vor pierde, putem alege produse cosmetice de cea mai bună calitate sau ne putem programa la spa în locul bunicilor. De comun acord, ne-a programat vineri şi sâmbătă după-amiaza, începând cu ora 15 şi ne-a rugat să anunţăm cu cel puţin 4 ore înainte dacă dorim să renunţăm la programare. În caz contrar, pierdem voucherul... de acord, mi se pare normal să ne respectăm reciproc! Cu toate că foarte mulţi turişti doreau să se programeze la spa, personalul de la recepţie făcea eforturi uriaşe să mulţumească pe toată lumea. Spre surprinderea mea, chiar reuşeau!

Băiatul nostru s-a decis cel mai repede, a vrut masaj... a avut parte de două şedinţe de masaj de 50 minute fiecare (a mers şi în locul bunicului) şi a fost de-a dreptul încântat. Soţul meu nu era deloc hotărât, i-am ales eu un masaj cu pietre vulcanice şi un duş subacval... supermulţumit şi el. Eu... ei bine, dacă-i bal, bal să fie! Am ales un ritual facial numit Alchimie facială, pe bază de produse cosmetice Gerovital/Aslavital şi un ritual pentru picioare obosite Prea mult pentru mine aşa că am anunţat din timp că renunţ la ritualul pentru picioare, preferând o bălăceală prelungită în piscina cu apă sărată de Techirghiol. Dominşoara de la recepţie mi-a spus că râmân circa 60 de euro neconsumaţi din valoarea însumată a vaucherelor primite de întraga familie şi am hotârât să aleg produse cosmetice profesionale din gama Aslavital de la Farmec-Cluj Napoca.

În ceea ce priveşte experienţa mea la cosmetică, Alchimia facială... Nu, n-am întinerit nici nu m-am făcut mai frumoasă, nu cred în minuni de genul acesta nici nu sunt clientă fidelă a saloanelor de înfrumuseţare! N-am avut niciodată timp, bani, răbdare... sincer, mi se pare pierdere de vreme... Dacă tratamentele cosmetice ar avea puteri miraculoase, femeile bogate n-ar îmbătrâni niciodată. Cred în strălucirea din ochii unei femei fericite, în frumuseţea care vine din suflet... nu mă deranjează ridurile şi firele de păr alb, sunt ale mele... Trebuie să recunosc, după un tratament de acest fel tenul este mai curat, mai luminos dar pentru mine adevăratele ingrediente ale alchimiei care m-a întinerit pentru câteva zile au fost Marea, odihna, soarele primăverii, plimbările lungi pe plajă şi mai ales, bucuria de a fi alături de cei dragi. Da, cred în produsele Gerovital, mult mai mai bune decât cele aduse din străinătate dar le pot folosi acasă la mine, fără timp pierdut şi cu bani muult mai puţini. Este doar părerea mea...

Doamna de la cosmetică este foarte drăguţă, a observat că nu sunt în apele mele, a vorbit, mi-a povestit vrute şi nevrute, este meticuloasă şi atentă, îşi face foarte bine meseria. În concluzie, pentru mine această experienţă s-ar rezuma prin două vechi proverbe româneşti:"Obrazul subţire cu cheltuială se ţine "şi "Suferă baba la frumuseţe". A fost o experienţă pe care nu o regret dar cu altă ocaziei voi ceda bucuroasă voucherul în favoarea fiului meu.

Mi-a plăcut piscina cu apă sărată de Techirghiol, încălzită la 35 grade. Pentru sâmbătă şi duminică s-au făcut programări pentru intevale de timp de două ore, în vederea evitării aglomeraţiei exagerate. Evident, nu ne-a cronometrat nimeni dar turiştii şi-au respectat în mare parte programările şi a fost destul de bine. Nu este o piscină mare, potrivită pentru înot, este de fapt un bazin terapeutic în care se desfăşoară şi şedinţele de hidrokinetoterapie. Apa este verde, uşor tulbure şi foarte sărată, dacă ai o zgărietură cât de mică te ustură teribil dar se vindecă foarte repede. Testat, pe propria piele! Dacă nimereşti în dreptul gurilor prin care se alimentează piscina cu apă fierbinte, ai parte de un masaj pe cinste... La ieşirea din apa caldă nu ne-a luat cu tremurici pentru că în tot hotelul a fost cald, chiar prea cald pentru mine.

În aceeaşi încăpere cu piscina se află un jacuzzi cu apă dulce, pândit în permanenţă de amatori de bulbuceală. Există şi saune dar nu le-am văzut, nu le-am încercat (nici măcar fiul meu care este amator). Sala de fitness, folosită şi pentru kinetoterapie, este despărţită de piscină printr-un perete de sticlă. Tânărul familiei a tras hotărât de fiare în timp ce noi leneveam ca hipopotamii în apa caldă. După părerea lui, se putea şi mai bine în ceea e priveşte dotările dar s-a declarat mulţumit. Pentru hidratare şi răcorire, găsiţi la piscină şi în sala de fitness, vase mari cu apă plată rece în care plutesc felii de lâmâie sau castravete.

De la piscina interioară se poate ieşi direct la piscina exterioară cu apă dulce, într-o zonă cu multe şezlonguri şi măsuţe din imitaţie de ratan. În apropierea piscinei pentru adulţi se află o mică piscină pentru copii. Barul de la piscină, deschis în timpul verii, nu-şi începuse încă activitatea.

Anul trecut a fost amenajată afară o piscină terapeutică cu apă sărată de Techirghiol, de circa 135 mp. Alături de această piscină se află o zonă dedicată aplicării nămolului sapropelic, o zonă pentru masaj cu nămol, un spaţiu special amenajat pentru curăţarea nămolului (cu căzi pentru îmbăiere şi duşuri) şi un spaţiu de relaxare la soare, după tratamentul cu "aurul negru" de Techirghiol. În această zonă, activitatea de 'nămolire" şi "deznămolire" se desfăşoară sub supravegherea şi la indicaţiile personalului medical. Pentru că afară era încă răcoare, nu umpluseră încă piscina şi bazinele cu apă sărată şi nămol vindecător.

Toţi turiştii cazaţi la hotelul Europa au acces gratuit la piscina exterioară cu apă dulce dar pentru cura balneară cu nămol se plăteşte separat.

Grădina hotelului este mare, frumoasă, bine îngrijită, cu gazon şi multe specii de foioase şi conifere, cu băncuţe şi loc de joacă pentru copii. Un minunat spaţiu de odihnă şi relaxare pentru adulţi, de joacă pentru copii... Pentru a ieşi din grădină spre stradă se apasă un buton care deschide poarta dar ca să intri înapoi în grădină, trebuie să foloseşti cartela de la cameră. Cel mai scurt drum spre plaja privată a hotelului, neamenajată încă la sfârşitul lunii aprilie, trece prin grădină. Plaja se află destul de aproape, în zona Belona, în apropierea micului port privat de iahturi.

Staţiunea Eforie Nord este în lucru, se află în plină derulare un proiect finanţat parţial cu fonduri europene care sper să readucă măcar un pic din frumuseţea de altădată a Eforiei. Se vor asfalta străzi, se vor amenaja parcuri şi parcări dar deocamdată mare parte din staţiune este răscolită.

Ne-am plimbat pe faleză, am admirat plajele Eforiei, curate şi îngrijite la început de sezon, am fost în portul de iahturi, ne-am plimbat pe străduţele inundate de verdeaţă în căutarea frumoaselor vile interbelice, construite după planurile celor mai cunoscuţi arhitecţi români ai timpului. Eforie Nord este, la fel ca multe alte staţiuni româneşti, un loc al contrastelor: hoteluri elegante şi blocuri noi alături de hoteluri abandonate, splendide vile vechi atent renovate alături de case care plâng în aşteptarea unor vremuri mai bune... restaurante cochete alături de terase urâte... barăci dărăpănate, risipite haotic pe o plajă minunată...

A fost o vacanţă de Paşte frumoasă, relaxantă, de răsfăţ, pe placul întregii familii. Am plecat cu emoţii dar a ieşit foarte bine, peste aşteptările mele! Bunicii încântaţi, nepotul mulţumit... Eu m-am întâlnit cu Marea mea iubită, am salutat-o de pe balcon în fiecare dimineaţă, mi-a şoptit "Noapte bună "în fiecare seară. Sigur, m-aş întoarce cu drag la hotel Europa, dar numai în extrasezon... în sezon este mult prea scump şi prea aglomerat pentru mine!


[fb]
---
Trimis de Floria in 15.05.19 18:50:59
Validat / Publicat: 15.05.19 22:10:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.

VIZUALIZĂRI: 1601 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Hotel Europa Eforie Nord. Vedere de la balcon, Marea, Lacul Belona, Lacul Techirghiol.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 43.20 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    10 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [15.05.19 23:07:59]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    FloriaAUTOR REVIEW
    [15.05.19 23:10:24]
    »

    @webmaster: Mulţumesc!

    alinafulg
    [15.05.19 23:56:31]
    »

    @Floria: Un hotel de luat in seama pe viitor, se pare ca incepem sa avem si noi adevarate oaze de relaxare care au servicii foarte bune. Vacante frumoase!

    doinafil
    [16.05.19 06:34:12]
    »

    @Floria:

    Un articol foarte bun, cu multe informații și detalii necesare unui turist ce ar vrea să se cazeze la „Europa”- Eforie Nord.

    Este bine că personalul hotelier (din România, de la acest hotel, cel puțin) s-a adaptat cerințelor unui hotel cu ștaif, cum sunt cele de „afară”.

    Să vă fie de bine, ai ales cu inspirație Marea! Chiar dacă prețul n-a fost mic, ați primit ce ați plătit: servicii de calitate, odihnă, relaxare, masă bună. Părerea mea este că ar fi trebuit să fie, cel puțin pe masa de Paște, și câte 1/2 l de vin/căciulă.

    Felicitări, am votat cu drag, a meritat!

    FloriaAUTOR REVIEW
    [16.05.19 17:50:54]
    »

    @alinafulg: Da, avem tot mai multe pensiuni şi hoteluri, pe litoral, la munte sau în staţiunle balneare, care oferă servicii de calitate bună, chiar foarte bună. Preţurile sunt totuşi mai mari ca la vecini şi staţiunile, cu câteva excepţii, nu se ridică la înâlţimea hotelurilor bune, construite sau renovate în ultimii ani.

    Mi-a plăcut la mare în extrasezon, este o experienţă pe care o vom repeta când vom avea ocazia. Am văzut două hoteluri la Eforie Nord, deschise tot timpul anului, cu centre spa şi de tratament balnear, care m-au tentat:Miraje Med Spa şi Aquatronic Steaua de Mare.

    Vacanţe plăcute vă doresc, dragii mei parteneri de plimbare cu barca pe Dunăre!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [16.05.19 17:58:53]
    »

    @doinafil: Mulţumesc, Doina! Da, am avut parte de o vacanţă scurtă dar foarte plăcută, mult peste aşteptările mele! Ne-am odihnit, ne-am plimbat, mâncarea a fost excelentă, ne-am răsfăţat un pic la spa...

    Hotelul Europa este o variantă foarte bună pentru o ieşire scurtă în extrasezon la mare dar şi pentru o cură de tratament balnear. În plin sezon eu nu aş merge, este mult prea scump... oricum eu nu mai suport căldura şi aglomeraţia exagerată aşa că m-am bucurat că sunt hoteluri bune deshise în extrasezon şi pe litoralul românesc.

    Vacanţe plăcute vă doresc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    maryka
    [16.05.19 20:01:33]
    »

    Mă bucur foarte mult să citesc lucruri așa de bune și despre locații de la noi. Ați avut așadar o minivacanță reușită, ați sărbătorit frumos, relaxare maximă.

    Mi-a plăcut foarte mult priveliștea de la balcon, marea superbă. Poza 15, minunată!

    Felicitări pentru un articol amplu, cu foarte multe detalii, numai bun pentru alegerile viitoare, celor care vin la mare.

    O seară frumoasă!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    FloriaAUTOR REVIEW
    [17.05.19 16:53:01]
    »

    @maryka: Mulţumesc! Să aveţi cele mai frumoase vacanţe în vara care vine!

    AncaGO
    [18.07.19 14:12:39]
    »

    Frumos articolul, multumesc! Mi-a facut placere sa il citesc!

    FloriaAUTOR REVIEW
    [18.07.19 19:39:46]
    »

    @AncaGO: Ma bucur, multumesc! O vara cu multe zile insorite de vacanta iti doresc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinafulg, AncaGO, doinafil, Floria, maryka
    Alte impresii din această RUBRICĂEuropa Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091309070587158 sec
    ecranul dvs: 1 x 1