ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
LUNA
MAR-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Hanu' Cotu Buhii

TIPĂREȘTE

Intr-o zi frumoasa de inceput de primavara, cand entuziasmul plimbarilor in natura reinvie odata cu natura, pornim la drum spre Gura Humorului. Nu avem un plan, dar sigur ne vom alege cu o plimbare in natura, vom culege ecologic ghiocei si viorele si poate vom manca undeva prin zona. Prima oprire in Voronet, dar mergem pana in capatul satului, unde am mai fost si unde e liniste si foarte putini turisti sau localnici. Spre surprinderea noastra numai este chiar asa. Daca in urma cu peste un an, dupa ce treceai podul peste raul Voronet, nu prea mai erau case, acum am intalnit inca multe constructii, unele chiar foarte frumoase, adaptate stilului zonei si unele chiar de interes turistic. Au aparut pensiuni noi, o pastravarie noua, care sper sa se deschida curand.

Am mers cu masina cat ne-a permis drumul si apoi la pas domol am cutreierat putin pe pajistea plina de ghiocei si viorele, am respirat aerul ozonat de la marginea unei paduri de conifere si ne-am bucurat de soarele bland de martie si am incercat sa socializez cu un catelus simpatic. La intoarcere, am oprit in parcarea generoasa din fata pastravariei ce poarta numele unei cunocute melodii populare”Canta cucu in Bucovina”.

Poarta din lemn, frumos sculptata, era inchisa, dar precum fetita cu chibrituri, ne-am uitat prin gard sa vedem ce este dincolo. Dincolo de gard este un lac frumos amenjat, plin de pastravi jucausi, o cladire din busteni, cu geamuri mari, cu acoperis ce imita sindrila si unde probabil se va putea manca. De la poarta pana la constructia din lemn se trece peste un pod din lemn. In continuarea casei din busteni se afla „gardul” acestei gospodarii ce de fapt arta ca un sir de casute taranesti cu ferestre mici si lucarne pe acoperis ce te urmaresc ca niste ochi iscoditori. In fata acestui pseudo zid se afla un sir de mese si banci din lemn pregatite pentru a-si primi oaspetii. Intregul ansamblu arata foarte bine si abia astept sa pot manca un pastrav sub umbra bradului ce a ramas ca un strajer sa pazeasca propritatea.

Peste drum de pastravarie se afla o alta cladire, ce pare a fi o pensiune inca nedeschisa, dar nu la fel de interesanta ca poarta si gardul ce o inconjoara.

Am lasat sa inceapa sa cante cucu in Bucovina, am urcat in masina si ne-am continuat drumul. O scurta plimbare prin targul din apropierea manastirii Voronet, care si-a marit mult oferta. Sunt mai multe produse autentice, desi nici chinezariile nu lipsesc. In targ puteti vizita”odaia bunicii”, un mini muzeu taranesc, pe care noi l-am vazut altadata.

Pentru ca trecuse de mult ora pranzului am hotarat ca ar fi vremea sa mergem sa mancam, dar nu stiam incotro.

In Voronet, am cam fost pe la cele mai cunoscute pensiuni si parca vroiam ceva nou, sa mai incercm ceva. Imi amintesc ca pe drumul ce duce la Campulung, la doar cativa km de Gura Humorului, a aparut de ceva timp un han. Pe malul Moldoveii pe locul unde s-a incercat de vreo doua ori sa se construiasca ceva in sfarsit s-a deschis un loc unde poti manca.

Propun in „consiliu”, se aproba si pornim.

Hanu’Cotu Buhii, se afla pe partea dreapta a drumului, in sensul de mers spre Campulung, chiar inainte de a trece podul peste raul Moldova.

Parcarea este mare, o parte pietruita, o parte pavata si este chiar la poalele padurii.

Am lasat masina si intram. Cand alegi un loc care se numeste „han” nu te astepti sa fie un loc de „n” stele Michelin, iar noi chiar ne-am simtit bine si va recomandam sa-i treceti pragul.Intrarea se face intr-un mic hol, unde pe drepta am gasit un frumos cuier din lemn ce parea a fi cu ceva „experienta „ de viata. Tot pe partea dreapta se afla si toaleta cu cabine pentru doamne si domni, curate si cu tot ce trebuie.

Sala de restaurant destul de mare, cu o pardoseala din gresie ce imita caramida, un un semineu placat cu placi multicolore de teracota, placi ce se regasesc si in placarea barului. Mobilierul este din lemn si este colorat in nuante de verde si maron. Ferestrele mari lasa sa patrunda lumina naturala si sa admiri imprejurimile.

Pentru ca ziua era frumoasa si soarele incerca sa ridice mercurul din termometre, am ales sa stam pe terasa ce pare mai exact un cerdac larg ce se desfasoara pe doua laturi ale cladirii.

Ocupam o masa cu vedere spre locul de joaca pentru copii, dar si spre raul ce –si urmeaza calm cursul.

Peisajul este foarte frumos si chiar mi-am dorit putin ca circulatia sa se opreasca macar pentru cateva momente pentru a auzi doar sunetul apei.

Nu am asteptat mult si am primit meniurile, iar dupa o scurta consultare am ales:un bors cu fasole si coaste de porc cu cartofi aromatizati pentru sotul meu un pastrav in crusta de malai cu mamaliga si usturoi (pentru doritori) pentu mine si o portie de papanasi pentru noi. Pana sa ne aduca mancarea am cerut cate o cafea si o sticla cu apa plata.

Nici nu am terminat cafeaua ca a si aparut ciorba cu fasole insotita de un ardei iute si o chifla de paine. La ciorba a fost ceva de lucru sa fie mai mancabila, dar cu ceva sare si putin otet s-a rezolvat. Probabil bucatarul era la regim sau nu avea voie sa guste...

La felul doi, foarte bun! Coastele de porc, gatite pe jar, aromatizate bine si insotite de cartofii aromatizati si ei au fost excelente! Vorba sotului ”mancare fara fite gatita ca acasa”!

Pastravul meu, cam balenuta, dar foarte, foarte gustos si proaspat. Nu am putut rezista si l-am ademenit si pe Vlad sa guste din bunatatea de peste.

La papanasi, apare problema, prea mari, prea buni si noi prea satuli. Hotaram ca trebuie impartiti frateste. Erau doi mari si doi mici, adica doua ineluse si doua guguloaie, multa smantana grasa, de parea unt si vreo doua linguri cu dulceata de afine. Si pentru ca au fost chiar papanasi cu branza si au fost deliciosi, i-am dat gata! Acum ne-ar fi trebuit si ceva enzime sa ne ajute la digestie...

Tot dezmatul culinar ne-a costat 122 de lei.

Cum va spuneam se mananca bine, fara pretentii, nu dureaza mult si poti admira peisajul molcom al Bucovinei stand in cerdac la han.

Dupa masa, am urcat treptele din apropiere ce duc la o cruce ridicata pentru „cinstirea celor buni si drepti”. Crucea se afla pe o stanca imensa aflata chiar in locul unde parasesti drumul national pentru a intra la han si de unde poti admira zona. Astept sa vina vara si dupa o masa gustoasa la han sa putem haladuim printre copacii si stancile ce par a tine muntele.

Bucovina, te poate mereu surprinde!


[fb]
---
Trimis de DOINITA in 25.03.19 19:49:23
Validat / Publicat: 26.03.19 09:04:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRASIN [SV].

VIZUALIZĂRI: 3954 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Vedere spre rau
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39000 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.03.19 09:04:20]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Frasin?, FRASIN [SV]" (nou-creată pe sait)

webmaster
[26.03.19 11:07:20]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

ungureanica
[26.03.19 12:18:08]
»

Doamne ce de mâncăruri bune prin Bucovina aia. Ne „distrugeți” cu articolele astea. Smântână bună am mâncat în Bucovina acum 11 ani și nu o uităm nici acum. La anul sperăm să fie întâlnirea AFA în Bucovina, dar dacă nu e tot facem cumva să ajungem până acolo. Prea ne faceți poftă cu locuri frumoase și mâncăruri gustoase. Deja îmi e dor de o Busuioacă de Bohotin de la domnul. Vă salutăm cu mult drag!

DOINITAAUTOR REVIEW
[26.03.19 12:33:04]
»

@ungureanica: Hei, inseamna ca am reusit! Deja vad un sir imens de masini, cu autocolante pe care scrie AFA, indreotandu-se spre Moldova...

Daca nu v-a fi intalnirea anuala in Bucovina, macar o mini intalnire tot facem si atunci va veni si busuioaca de Bohotin. Daca nici asta nu se concretizeaza se poate organiza o mini, mini intalnire de 4,6 persoane si cu siguranta va fi bine! Moldova si moldovcenii va asteapta!

DOINITAAUTOR REVIEW
[26.03.19 12:36:12]
»

@webmaster: Multumesc frumos, ma simt onorata!

Zoazore
[26.03.19 19:05:17]
»

@DOINITA: Ai reușit! Ai reușit să mă-nervezi cu nervii! Întâi vii cu Cucoranii, acum cu Cotu Buhii... Mi-e teamă să mă gândesc ce va urma! Că știu că va urma!

@Admin, pune Întâlnirea de anul viitor în Bucovina, că ne omoară @DOINITA cu bunătățile bucovinene!

DOINITAAUTOR REVIEW
[26.03.19 21:24:37]
»

@Zoazore: Ai dreptate, tot timpul e"va urma" și te rog să mai aștepți vreo săptămână. In ce privește întâlnirea de anul viitor, ar trebui sa fie că la Eurovision, următorul an e la câștigător acasă. Ce zici?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, ungureanica, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.252347946167 sec
    ecranul dvs: 1 x 1