ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
AUG-2018
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Mi-a plăcut la Cheile Grădiştei

TIPĂREȘTE URM de aici

Dezamăgită după tentativa nereuşită de a lua masa de prânz la restaurantul unei cabane situate într-un cadru natural de excepţie la Restaurantul Cabanei Popasul Craiului, goniţi de ploaie, dar şi de lipsa de profesionalism şi ospitalitate a personalului, ne-am repliat rapid, ne-am urcat în maşină şi am pornit în căutarea altei „mâncătorii” care să ne satisfacă dorinţele. La Plaiul Foii nu am mai încercat, deoarece ne întâlnisem la Popasul Craiului cu turişti care veneau de acolo şi care nu putuseră să mănânce din cauza aglomeraţiei, dar care, ca şi noi, rămăseseră şi aici cu ochii în soare, pardon, în ploaie.

Am pornit pe drumul spre casă având ca variante două pizzerii din Bran de care altă dată fusesem mulţumiţi, dar ideea de pizza nu a întrunit unanimitatea de voturi, astfel că am pus cap compas pe unul din restaurantele de la Cheile Grădiştei, unde meniul este suficient de variat pentru a putea satisface pretenţiile tuturor participanţilor. Dacă nici această variantă nu ar fi fost câştigătoare, nu ne mai rămânea decât să sunăm la pensiune şi să ne plângem în cor că suntem leşinaţi de foame, cu speranţa ca, de milă, să se îndure cineva să pornească grătarul până ajungeam şi noi.

Toţi mai fusesem anterior la Cheile Grădiştei şi fusesem mulţumiţi, în plus ştiam că găsim acolo chiar două restaurante. Am decis să oprim prima dată la cel de jos, ştiind că acesta oferă o mâncare mai variată şi mai gustoasă decât cel de sus. Cel puţin eu aşa îmi aminteam.

Depăşim noi Moieciu de Jos şi ne continuăm drumul spre Moieciu de Sus, oprindu-ne în satul Cheia la Complexul Cheile Grădiştei. Parcăm maşina în parcarea amenajată şi foarte generoasă a complexului. Prima impresie: cam aglomerat, dar aici aşa a fost mereu.

Urcăm direct la etaj şi ieşim pe terasă. Mese puţine şi toate ocupate, dar totuşi norocul ne-a surâs pentru că am ochit imediat o masă la care cele două doamne tocmai achitau nota de plată, semn că vor elibera în scurt timp masa respectivă. Deci, răbdare şi... tutun :D. Fumătoarele îşi aprind repede o ţigară şi trimit nefumătorii să caute un meniu pentru a câştiga timp. Până să ne terminăm noi ţigările, s-a eliberat şi masa pe care pusesem noi ochii, ne-am aşezat şi am terminat de studiat meniul. Tot noi ne-am ocupat şi de debarasarea mesei, niciun ospătar sau ajutor nefăcându-şi apariţia în zonă. Nişte clienţi de la o masă de lângă noi îşi pierduseră răbdarea după ce fuseseră ignoraţi total mai bine de o jumătate de oră şi începuseră să vocifereze. Nasol momentul. Deja ne era foarte foame, mai ales mie :D, şi nu aveam niciun chef să aşteptăm în neştire. O băgăm la înaintare pe tânăra domnişoară care ne însoţea şi o trimitem să caute un ospătar. Misiune îndeplinită. Fata nu s-a întors cu mâna goală, ci însoţită de un ospătar tânăr şi simpatic, care mai avea puterea să glumească în ciuda faptului că era foarte stresat şi cu greu mai făcea faţă comenzilor clienţilor.

Am comandat aşa: o apă minerală la sticlă de 330 ml (7 lei), un Aperol Spritz (19 lei) – preferatul şoferiţei, care acum avea curaj deoarece se afla foarte aproape de casă, o limonadă (16 lei), o bere Silva (9 lei) şi o sticlă mică de Pepsi (7 lei), care ne-au fost aduse aproape imediat, apoi două ciorbe de burtă (16 lei) cu smântână şi ardei şi două ciorbe de fasole (14 lei) cu salată de ceapă roşie alături. De comun acord, am sărit peste felul principal, deoarece ne aşteptau prietenii la grătar la pensiune şi trebuia să mai lăsăm loc şi pentru acela, astfel că am trecut direct la desert, unde, la unison, am cerut patru porţii de papanaşi (15 lei) cu dulceaţă de afine, pe care i-am primit cu dulceaţă de mure :D, dar tot buni au fost.

Ciorbele au venit destul de repede, fierbinţi şi gustoase şi au fost pe placul fiecăruia. Desertul a fost excelent. Cred că toţi cei de la masa noastră i-am fost simpatici ospătarului, deoarece am fost serviţi cu mare promptitudine, spre disperarea celor de la masa vecină, care deja nutreau gânduri criminale la adresa ospătarului.

Nota de plată s-a ridicat la suma de 202 lei, aici mai incluzând şi un pachet de ţigări. Rezonabil pentru patru persoane având în vedere şi locul în care ne aflam. Am plătit cu card bancar, adăugând fiecare câte 5 lei pentru Nicu, care merita chiar mai mult pentru rapiditatea cu care ne-a servit.

Mi-ar fi plăcut să fi avut la dispoziţie mai mult timp să ne plimbăm prin Complex, zona este foarte frumoasă, dar nu a fost să fie de această dată. Am revenit la maşină şi am plecat spre pensiune unde eram deja aşteptaţi.

Recomand locaţia pentru mâncarea gustoasă şi variată. Preţurile sunt destul de mari, dar nu chiar de speriat, servirea poate fi promptă sau nu (?!), dar ambianţa a fost mereu plăcută în mijlocul naturii. Nu eram la prima vizită în Complexul Cheile Grădiştei, dar, cu fiecare nouă experienţă plăcută, sunt tot mai convinsă că merită să revin.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 14.11.18 23:15:33
Validat / Publicat: 14.11.18 23:50:27
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.

VIZUALIZĂRI: 2316 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Restaurantul Cheile Grădiştei - vedere de sus de pe terasă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 49700 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

mishu
[14.11.18 23:58:05]
»

@nicole33: Sac , Start vot! dar sa stii ca la poze nu am indraznit sa ma uit ca sigur ai pus si ciorba de burta, de imi vine sa o scot acum din congelator , ca doar am fost acasa si mi-am adus.

Imi place strategia cu domnisoara bagata la inaintare, ce inseamna tneretea.

Sa va fie de bine, votat cu mare drag... dar si inghitit in sec.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[15.11.18 00:09:58]
»

@mishu:

dar sa stii ca la poze nu am indraznit sa ma uit ca sigur ai pus si ciorba de burta, de imi vine sa o scot acum din congelator, ca doar am fost acasa si mi-am adus.

Ai ghicit din prima

Ar fi fost şi culmea să străbat jumătate de judeţ şi să nu reuşesc să mănânc măcar o ciorbă de burtă.

Nu mânca noaptea!

Eu mă uit mâine dimineaţă la pozele de la chinezesc. Nu sunt fan, aşa că nu voi suferi

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[15.11.18 00:13:21]
»

@nicole33: Hoancă am îndrăznit sa ma uit la poze și am greșit, am salivat instant când am văzut ciorba de fasole și ceapa, cu ciorba de burta deja ma obișnuisem. Hai, gata, la culcare ca mâine mergem la munca.

Michi
[15.11.18 12:21:11]
»

Amfostacolo şi confirm cu felicitări tot ce ai scris la modul cel mai obiectiv

Zoazore
[15.11.18 18:56:12]
»

@nicole33: Ba eu am savurat pozele cu ciorba de burta! Na, ca de-asta am mancat si eu, asa ca inca mai traiesc!

Ciorba de fasole nu ma atrage, asa ca pe frontul asta am castigat batalia

Recunosc, m-au destabilizat papanasii, dar... voi incerca sa supravietuiesc.

Sa va fie de bine si sa repetati! Deja stiti cum sa abordati si chelnerii! (tare faza!)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[15.11.18 19:26:34]
»

@Zoazore:

Ba eu am savurat pozele cu ciorba de burta! Na, ca de-asta am mancat si eu, asa ca inca mai traiesc!

Poza cu ciorba de burtă a fost cu "dedicaţie" pentru tine, pentru Mishu şi pentru alţi eventuali amatori.

Aaaa şi mai am câteva, dar nu am avut timp să scriu şi să povestesc .

Recunosc, m-au destabilizat papanasii, dar... voi incerca sa supravietuiesc.

Este criză de iaurt la Brăila?

Mulţumim pentru urări! Asemenea

Deja stiti cum sa abordati si chelnerii! (tare faza!)

Tehnica este veche. Cu două trei decenii în urmă, eu eram cea băgată în faţă, dar nu pentru că aş fi arătat ca un fotomodel, cum era cazul domnişoarei, ci pentru că aveam papagal, tupeu şi succes . Tot eu eram responsabilă cu verificarea notei de plată

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[15.11.18 19:32:39]
»

@Michi:

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

Mă bucur când impresiile mele sunt confirmate de către persoane cu mare experienţă.

Înainte de a citi ecoul, m-am temut că nu v-a plăcut

Zoazore
[15.11.18 20:15:47]
»

@nicole33: Este criză de iaurt la Brăila? = mo (nu) mental, da! Dar am trecut pe lapte proaspat!

Iaurtul e la birou!

M-am prins eu ca-i ceva dubios cu ciorba aia! Prea arata bine (woow, si cum arata!) Sarut mana pentru masa!

mprofeanu
[18.11.18 15:32:10]
»

@nicole33: Am fost și eu acolo de mai multe ori și a fost OK! Este foarte frumoasă zona așa cum ai scris și tu, se vede și din poze!

nicole33AUTOR REVIEW
[18.11.18 20:12:02]
»

@mprofeanu:

Am fost și eu acolo de mai multe ori și a fost OK!

Nici noi nu eram la prima vizită, de fiecare dată a fost ok, dar mă bucur când mi se confirmă faptul că nu m-am îşelat alegând această locaţie.

Este foarte frumoasă zona așa cum ai scris și tu, se vede și din poze!

Zona îmi place şi mie foarte mult. Acum am regretat faptul că timpul nu ne-a permis să mai colindăm pe jos prin împrejurimi. Aş fi făcut mult mai multe poze

De mai bine de zece ani prefer zona Moieciu pentru câte un weekend prelungit sau o minivacanţă neplanificată în detrimentul staţiunilor de pe Valea Prahovei, tot mai aglomerate de la un an la altul.

Mulţumesc mult pentru vizită, ecou şi confirmare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mishu, mprofeanu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Moieciu:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.070991039276123 sec
  ecranul dvs: 1 x 1