ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.05.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
MAY-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Parcul National Galicica si manastirea Sf. Naum.

TIPĂREȘTE

Doua dintre locurile vizitate in ultima excursie au fost parcul national Galicica si manastirea St. Naum. Ambele locatii se afla in apropierea orasului Ohrid. Parcul se afla la aproximativ 15 minute in directia de mers catre manastirea Sf. Naum. Manastirea se afla la aproximativ 29 de km de oras.

Privelistea este deosebita deoarece se merge pe un drum ce are in partea stinga muntele iar pe partea dreapta lacul Ohrid. Noi am vizitat parcul dupa ce ne-am intors de la manastirea Sf. Naum, desi era destul de tarziu am reusit sa facem cateva fotografii reusite.

Parcul se afla situat pe muntele Galicica si datorita frumusetii naturale, vegetatiei bogate si a faunei opulente, in anul 1958 a fost proclamat parc national.

Am urcat din drumul principal, virind stinga la indicatorul care ne indruma catre parc si prima oprire importanta am facut-o la aproximativ 1400 m (Korita Picnic Site). Locul era amenajat pentru BBQ si era foarte curat. Dupa ce am facut fotografiile de rigoare ne-am continuat drumul catre varf.

Din varful Magaro se pot vedea ambele lacuri importante din aceasta zona, Ohrid si Prespa. Noi am pornit de pe malul lacului Ohrid, am urcat pina in varful Magaro si am coborit pe malul lacului Prespa, mergand prin Resen inapoi in Ohrid.

Cea de-a doua locatie vizitata a fost manastirea Sf. Naum. Este situata pe malul lacului Ohrid la aproximativ 29 km distanta de orasul Ohrid. A fost construita de sfantul Naum care si-a petrecut ultimii zece ani din viata aici. Privelistea din curtea manastirii este superba. Forma manastirii poate fi comparata cu o frunza de trifoi.

In incinta manastirii se afla un curs de apa (nu mi-am dat seama daca este un rau care se varsa in lacul Ohrid sau un lac) cateva fantani foarte frumoase si o multime de pauni care nu se speriau deloc de vizitatori. Unii dintre acesti pauni dadeau adevarate spectacole si am reusit sa fotografiez doi dintre ei in toata splendoarea lor.

Pe drumul catre intrarea in manastire se afla o multime de comercianti care expun spre vanzare diverse lucruri traditionale (coliere din perle de Ohrid, icoane sculptate in lemn, miere de albine cu alune de padure, etc).

Chiar langa intrarea in manastire in partea dreapta, se afla si un mic port unde am observat un vaporas ancorat. Din pacate nu am avut foarte mult timp la dispozitie pentru a ne plimba in voie, in zona, deoarece a plouat in reprize iar fotografiile au fost facute in momentele cand se oprea ploaia. Cu toate acestea amintirea este una foarte frumoasa iar locurile descrise in acest review merita sa fie vizitate.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de prisad in 25.05.10 00:25:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MACEDONIA de NORD.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6697 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (prisad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Manastirea Sf. Naum -fotografie din fata .
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4650 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

biancuta [25.05.10 08:12:42] »

O descriere utila pentru cand voi merge in Macedonia, deci un vot din partea mea!

prisad [25.05.10 10:35:48] »

Multumesc. Este o zona frumoasa, nu o sa va plictisiti. Daca veti avea intrebari legate de traseu, va stau la dispozitie.

marian 1973 [31.05.10 20:51:09] »

Ohridul si Skopje sunt doua locatii care nu trebuie ratate atunci cand mergi in Macedonia/FYROM.

Si acolo poti sa mergi cu masina pt. ca au autostrazi construite, nu pe hartie ca altii.

Interesante review-uri.

abbilbal* [10.07.10 01:08:18] »

Strădania descrierii unui crâmpei dintr-o excursie nu este zadarnică.

Sunt mulţi care se vor folosi de aceste informaţii, dar cei care nu ne vom folosi de ele ne alegem cu plăcerea vizualizării imaginilor fotografice din zonă.

Mulţumesc şi să ai parte de zile senine pentru a face noi călătorii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
prisad [10.07.10 17:35:51] »

Multumesc la fel, Abbilbal.

Macedonia nu este foarte cunoscuta dar am gasit aici cateva locuri pe care le voi revizita cu siguranta.

Si eu iti doresc multe calatorii in locuri interesante si multe fotografii pe care sa le postezi aici sa le vedem si noi.

radu m t † [21.07.10 10:31:10] »

catre PRISAD, nu am fost inca in macedonia, dar imi doresc de mult timp sa ajung acolo. As dori ceva mai multe detalii, pt. cel mai scurt traseu pn. la Ohrid cu auto personal (inclusiv pret combustibil, locuri de popas si eventual de cazare, preturi alimente si cazare). in ce perioade e recomandat sa mergi in aceasta zona. multumesc anticipat

prisad [26.07.10 22:44:42] »

Draga Radu m t,

Am scris un review despre Ohrid in care am raspuns la o parte din intrebarile tale. Il poti citi si daca inca mai ai intrebari iti voi raspunde cu placere.

Ruta pe care am mers eu a fost Bucuresti - Sofia - Skopie - Ohrid.

Astept intrebarile tale daca reviewul nu a fost edificator. Pe 8 merg la Skopie si iti pot spune pretul la carburant atunci.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
radu m t † [27.07.10 09:46:58] »

Multumesc PRISAD pt raspuns si as dori mai multe detalii pe adresa radu.manolache@yahoo.com, inainte de 8. astept un raspuns pe 3-4 de la o agentie, dar nu prea mai cred ca voi putea pleca asa, de aceea caut detalii pentru varianta pe cont propriu, cu auto personal.

mariana [27.07.10 10:08:49] »

Ati facut traseul in parc cu masina sau la picior? Foarte frumos! Cum sunt oamenii pe acolo, este ceva amenajat in parc sau totul este salbatic?

Nu stiu de ce dar asa o senzatie de pustiu am avut de fiecare data cand am trecut prin aceasta tara. De fiecare data la taxa de autostrada au incercat sa ne fure parca iti lasa un gust amar. Poate este o impresie gresita, de "prima vedere"...

marian 1973 [03.08.10 14:31:24] »

Pt. cei care sunt interesati de acest traseu ar fi bine sa postam aici cateva informatii privind traseul.

De la Giurgiu-Ruse se merge spre Sofia pe traseul Byala-Pleven-Lukovit. Pe drum sunt indicatoare suficiente pt. a nu rataci drumul spre Sofia. Inainte de Sofia este un pod cu un indicator spre Kyustendil. Faceti dreapta dupa acel pod (nu inainte de pod) si iesiti pe centura Sofiei. Daca mergeti inainte intrati in oras. Nu e prea greu, dar e mai complicat de explicat. Tineti inainte pe centura multi, multi kilometri pana ajungeti la o linie de tramvai. Acolo faceti stanga si mergeti drept spre granita pe ruta Pernik-Radomir-Kyustendil. Inainte de indicatorul pt. intrare in Kyustendil o sa gasiti un alt pod. Aici faceti dreapta si iar dreapta imediat dupa ce iesiti de pe pod. Pe stanga o sa aveti un zid inalt de beton care acopera un cartier tiganesc. Daca ratati podul va puteti intoarce dupa vreo 3-400 m sau puteti continua prin oras, dar pierdeti mult timp. Dupa Kyustendil tineti drept spre granita. Dupa ce ati intrat in Macedonia treceti prin Kriva Palanka si apoi urmati Kumanovo in drumul spre Skopje. O sa aveti doua puncte de taxare autostrada. La unul platiti 50 centi, la unul 1 euro. Sa aveti marunt. Inanite cu cativa km. de intrarea in Skopje o sa vedeti un indicator care arata dreapta spre Pristina. Virati dreapta si intrati pe o autostrada nou-nouta care va ocoli Skopje. Dupa vreo 30 min. o sa gasiti indicatorul care arata dreapta Pristina si autostrada M4 pt. Ohrid. Faceti dreapta si cand ajungeti pe pod o sa vedeti in fata autostrada M4. Stanga si urmati indicatorul pt. M4. Dupa aceea mai aveti vreo 300 km pana la Ohrid.

Daca ratati intrarea pe autostrada inainte de Skopje nu e nici o problema. Continuati drumul si tineti drept prin oras pana la iesire unde veti gasi indicatorul pt. M4.

Radare peste tot in Bulgaria (Ruse, Plevna, la iesirea din tuneluri, centura Sofiei) si Macedonia (cateodata in Kriva Palanka si des pe autostrada).

Drum bun!

prisad [11.08.10 19:37:21] »

In parc am fost cu masina. Am oprit din loc in loc pentru a face fotografii. Este loc amenajat pentru gratar, este si un izvor si sunt si multe view pointuri pentru a putea face fotografii sau pur si simplu pentru a admira privelistea. Este un loc frumos, curat si care merita sa fie vizitat.

Referitor la taxa de autostrada, eu am schimbat euro in dinari si astfel nu a mai fost nici o problema fiindca preturile sunt afisate vizibil. Daca nu schimbati in dinari e bine sa aveti monede de 1 euro, 50 de centi si din nou nu vor exista probleme.

Oamenii sunt ospitalieri, nu am avut niciodata probleme in Macedonia. Nici in Bulgaria nu am avut probleme dar e drept ca incerc cat pot de mult sa respect regulile de circulatie si cand sunt oprit vorbesc pe un ton care nu deranjeaza.

Nu am luat amenda si nu am dat nici suvenirul mentionat de catre alti turisti. Am tranzitat Macedonia si Bulgaria de zeci de ori. Poate sunt doar norocos.

Va doresc calatorii frumoase si impresii de neuitat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abbilbal*, biancuta, domidoc, marian 1973, mariana, prisad, radu m t
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ohrid:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057074069976807 sec
    ecranul dvs: 1 x 1