GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentruca vine vara mi-am amintit de vacanta de anul trecut din Corfu.
Am plecat din Bucuresti cu autocarul si trecand prin Bulgaria am facut un popas la Manastirea Rila despre care am povestit. Ne-am continuat drumul si in Grecia am dormit o noapte in orasul Kalambaka, la poalele Meteorelor. A doua zi dimineata dupa ce am vizitat Meteorele, am plecat mai departe cu autocarul si la Igoumenitsa; ne-am imbarcat pe ferry-boat cu destinatia finala Corfu. Pe vas erau doua punti, fiecare cu cate un restaurant, una avnd si o zona deschisa, cu scaune si sezlonguri. Cat timp a durat traversarea Marii Ionice, am baut suc si cafea si am mai rontait cate ceva de la bar. (la bar se vindeau tot felul de biscuiti, alune, sucuri, cornuri si prajituri). Traversarea pe mare a durat cam doua ore si jumatate cu tot cu scoaterea autocarului de pe vas. Dupa ce am ancorat in portul Corfu Town sau Kerkyra cum ii spun localnicii ne-am urcat in autocar pentru primul tur al capitalei.
Insula cu o suprafata de doar 600 kmp. este numita Insula Verde, caci acolo nu ninge niciodata si vegetatia ramane verde tot timpul anului. Este o clima mediteraneana, placuta la prima vedere, dar foarte umeda datorita ploilor din anotimpul rece. Astfel in timpul “ iernii “ acolo ploua foarte mult, si din cauza umezelii excesive, locuitorii au probleme de sanatate – osteoporoza face ravagii pe acolo. In schimb, s-a constat ca locuitorii nu au nici un fel de probleme cu inima. Sunt de un calm iesit din comun…iar uneori pot parea nepasatori sau lenesi. “ Nu se grabesc “ este cel mai finut mod de a exprima ritmul in care se misca. Expresia lor preferata, pe care o repeta de zeci de ori pe zi, atat in conversatiile lor, cat si in relatiile cu turistii, este “ Siga…. siga”, care inseamna deoportiva “ incet-incet” si “ asteapta – asteapta”……si astepti; astepti mancarea la restaurant…. astepti bautura si cafeau la terasa…... astepti. Acesta a fost primul lucru care l-am invatat cand am ajuns pe insula; cuvantu…semnificatia…. si sa am rabdare. Ca doar in vacanta eram si nu ma grabea nimeni.
Insula a fost pe rand ocupata de grecii, romanii, veneţienii şi francezii, toti lasand amprenta in istoria si civilizatia insulei. Dar pana la urma grecii au ramas stapani pana astazi.
Dupa turul orasului, ne-am indreptat spre nordul insulei, spre statiunea Acharavi, unde am fost cazati la Hotelul Maria. Hotelul este situate pe o straduta ce leaga bulevardul principal de plaja. La 50m. de hotel, era un supermarket si la 300m era plaja, la care ajungeam facand o mica plimbare pe o straduta linistita, cu vile cochete a caror curti erau pline cu lamai, palmieri, chiparosi si arbori de eucalipt. Hotelul este o afacere de familie; sot + sotie + 2angajati, se ocupa de un hotel format din doua cladiri cu cate un etaj, nu foarte mari dar care au cam 30 de camere. Toate camerele au balcon, sau au iesire la un balcon mare, comun etajului.
Camerele au fost un pic cam mici, dar am stat prea putin in camere asa ca acest lucru nu prea m-a derajat. In camera a fost foarte curat, si doamna casei a venit sa ne intrebe daca mai vrem o patura si a spus ca oricum putem da drumul la AC daca noaptea ne este frig. Baia a fost mare si curata, totul a functionat bine acolo si apa fierbinte era mereu. Nu am avut uscator de par si trusa de unica folosinta, dar stiind de acasa la ce hotel voi merge nu a fost o surpriza.
Pachetul noastru turistic a fost cu cazare si demipensiune. Sotia patronului ajutata de o bucatareasa gatea, si mancarea nu a fost extraordinara, in sensul diversitatii, dar buna, proaspata si suficienta. Ce ma amuza era faptul ca in curte exista un mare lamai, din care oricand vroiam ne luam fructe si patronul ne facea limonada. Se vedea ca rodeste continu…avea si flori dar si fructe in diferite etape de coacere. Erau cu totul delicioase; nu cum le gasim in comet la noi.
In toatele zilele cat am stat pe insula, plecam dimineata dupa micul dejun cu autocarul si vizitam insula; despre ce am facut in capitala, in Corfu Town (Krekira) si cum m-am distrat de Paste in Corfu am povestit. Numele orasului vine din legenda potivit careia Kerkyra era fiica zeului Cerului - Uranus si a zeitei Pamantului - Gaia. Cronos, titanul timpului, s-a indragostit de frumoasa Kerkyra, pe care a rapit-o si dus-o disperat pe aceasta insula, dupa ce i-a ucis tatal
Apoi am vizitat palatul reginei Sissi la Achilion.
In alta zi am fost in Golful Paleokastisa care la acea vreme era foarte linistit, nefiind inca vreme de plaja. Am facut o plimbare de o ora cu salupa si apoi am vizitat manastirea. Vara, acolo este o atmosfera de mare sarbatoare dupa cum ne-a spus ghidul, distractia neoprindu-se dacat toamna tarziu cand ultimii turisti se retrag la casele lor. Este zona preferata de turistii italieni.
Nu am uitat nici de Muntele Pantokrator care este situat în partea de nord a insulei La fel de mult mi-a placut si peninsula Kanoni cu manastirea Valcherna si micuta insula Pondikoniossi.
In alta zi am fost la o fabrica de lichior. Pe insula Corfu traieste arbustul Kum-Kuat, originar din Japonia, din care se face in primul rand un lichior unic in lume; apoi din aceste fructe se fac gemuri si dulceturi sau fructele se confiaza. Va puteti inchipui ce veselia a fost cand vreo 40 de oameni au degustat timp de o ora cateva feluri de lichior…
Multe lucruri mi-au placut pe aceasta minunata insula;
- vegetatia abundenta (aici cresc peste 2 milioane de maslini, , vita de vie, smochini, arbori de rodie, chiparosi si desigur lamai) …
- marea limpede si frumoasa…
- orasul Corfu care seamana foarte mult cu Venetia in privinta arhitecturii (multe din cladirile orasului au fost construite de venetieni in vremea cand acestia au stapanit insula) …
- palatul Achilion
- orasul Sidari cu al lui Canal da Amour
- Paxi si Anti Paxi, cele doua mici insulite aflate la 14 km. de Corfu. Pe insula Paxi traiesc si acum maslinii plantati acum 300 de ani de venetieni
- oamenii calmi si zambitori…
- trupa de dansatori care ne-a delectat la un restaurant…
- strazile foarte inguste si intortochiate unde curbele se iau in “ ac de par “ si sofatul devine o arta…
- pista de aterizare a aeroportului care este cea mai scurta din lume si unde daca pilotul nu a pus rotile pe primul metru al pistei, ridica avionul iar in aer si repeta aterizarea (motiv pentru care nu oricare pilot, primeste cursa Bucuresti- Corfu) …
- plaja cu mult nisip
- si nu in ultimul rand mancarea (mult peste, fructe de mare, branza buna si masline delicioase) … totul la preturi mult mai mici decat pe continent.
Trimis de Diaura* in 24.05.10 08:48:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Frumos Diaura, foarte frumos acolo adevarat graiesti. Fructul de kum-quat este numit in engleza de catre greci baby orange si e originar din China dar este cultivat si in Japonia, florida sau california. Deci e o raritate pentru Europa. Fructul se gaseste la Carrefour pentru un pret cam mare de 40 de roni kg. Daca doriti puteti cumpara cateva doar ,dar foarte bine coapte, se spala bine fructul si se taie in doua se scot samburii si se manaca asa cu tot cu coaja. Eu urasc coaja de portocala, insa acest fruct e deosebit si e singurul caruia ii manac coaja din categoria citricelor. Gustul per total este asemanator cu o mandarina foarte coapta si dulce si acrisoara. In acelasi timp pe insula traieste si baby Lime sau Lime-quatul, adica un lamai mic care face lamai verzi micute din care se face vestitul Limoncello, care exista si in Italia, mult mai vestita pentru aceasta bautura.
Una peste alta insula e foarte frumoasa si merita cu prisosinta o vizita, din acest motiv in septembrie vom merge a doua oara in Corfu pentru ca am ramas datori cu niste vizite si doua croaziere.
Multumesc pentu completari. Eu nu am mancat fructe proaspete, doar confiate si dulceata. Daca voi gasi in magazine la noi, cu siguranta voi cumpara cateva in amintirea vacantei din Corfu. iti doresc sa ajungi cat mai repede iar acolo....stii deja ca va fi minunat.
Pe insula nu am gasit nici noi fructe de Kum quat pentru ca se coc in decembrie si noi am fost in octombrie, insa am cumparat comfiate si dulceturi si gemuri dar si lichior. Despre fructele comfiate; am dus unui prieten caruia ii plac la nebunie si dupa doua zile ii trimit un mesaj cu intrebarea daca i-au placut, iar raspunsul a venit rapid: nu a mai ramas nici punga din ele!
PS. In piata la Obor se gaseste arbustul de vanzare la un pret de 200 roni.
Multumesc pentru pontul cu arbustul. Dar la banii acestia , nu ma grabesc sa cumpar unul, caci din experienta cu un mandarin, care nici nu a mai inflorit la mine acasa, consider ca dau banii degeaba. Nu ii pot oferii conditii bune ....Dar e bine de retinut.
Foaarte frumos review, calm si odihnitor! Sper sa reusesc si eu sa ajung aici intr-o zi...
Nimic nu este intamplator si inca o dovada ca acel ingeras exista pentru noi - in luna aprilie, de Paste, cand am fost in excursie in insula Corfu noi am mancat fructe proaspete de Koum quat! Ca sa ma credeti, intr-una dintre fotografiile mele, in ultima zi cand paraseam hotelul, puteti observa fructele de Koum quat cu frunzulite. Intr-adevar a fost singurul copac de Koum quat pe care l-am vazut in excursie si pe care l-am gasit la vreo 2oo de metri de hotelul nostru! Iar fructele confiate sunt un deliciu!
Pe cat de interesant pe atat de util review-ul tau. Mi-a facut placere sa-l citesc, mai ales pentru ca in scurt timp ma pregatesc si eu pentru o calatorie in Grecia, dar intr-o destinatie mai apropiata de Corfu.
Poate anul viitor voi ajunge si pe Corfu, depinde ce-o mai fi si cu criza, pana una alta te felicit pentru informatiile oferite si cu draga inima iti acord si superbonusul.
500 de euro a costat tot sejurul cu totul inclus? Cazare/masa/transport/shopping?
@ pepsi70ro, multumesc pentru aprecieri. Da 500Eur a fost; cu transport, cazare, demipensiune, masa festiva de Paste, si toate excursiile oprionale. Fara banii de buzunar pentru shoping.
Poate ti se pare mult, dar anul trecut inca nu ne lovise criza, si grecii inca nu faceau mari reduceri. In plus se stie ca de Paste si de Craciun totul este un pic mai scump. (au fost 7 nopti de cazare).
Nu mi se pare mult, mi se pare chiar foarte ok pentru cat ai platit. Cam tot atat mi-am propus si eu pentru cele 7 zile de la Paralia, fara transport, vreau sa ajung cu masina si mai adaug aproape 200 de euro la costul excursiei. Acum mai depinde si de costul excursiilor optionale care le voi gasi acolo. Sunt convins ca aceleasi excursii vor avea preturi diferite in functie de cel care organizeaza excursia, oricum am inteles ca excursiile "locale" sunt mult mai atractive ca pret fata de cele organizate de agentia de turism. Oricum vom vedea.
bun review, mai ales ca la AMR-ul meu mai sunt cca 3 sapatamani. un vot si de la mine
Ce spuneti de pretul acesta: 10 euro+299 RON-la inceput de iunie in Corfu-autocar+cazare 6 nopti -fara masa ?
Bun pretul. Am gasit si eu si chiar mi-ar place, dar in sidari, e mai animat si plin de taverne si terase cu karaoke si muzica de tot felul, aflate direct pe plaja.
foarte frumoase pozele tale, un vot si de la mine. felicitari
@Diaura: Buna ziua!
Si eu, impreuna cu sotia, dupa o noapte cazare la poalele Meteorelor-si vizitarea lor dimineata, am purces cu autocarul spre Kerkira-cu ferry cca 1,5 ore, de la Igumentisa, am ancorat in portul Corfu town/Kerkyra, si mai departe spre satul Roda, cu cazare la hotel Blue Lagune-3 Stars. Am fost acolo, in vara 2009! Totul a fost OK! Vom reveni curand, Palatul SISSI era inchis datorita unui sumit CE, Insulele Pax-Antipax, si o vizita in Albania de o zi, ne-au fost obiective neatinse... In timp ce dealurile si muntii nostri sufera de calvitie cronica indusa, acolo, m-au incantat muntii imbracati cu milioane de arbori seculari fructiferi: maslini, smochini, lamai, portocali, rodii... Kom-Kuatul se poate inmulti si prin samburii extrasi din fruct, ca si celelalte citrice, curmali etc...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 Corfu. Revedere — scris în 31.05.19 de Artiglio din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Destinația: Corfu! Hai să pornim! — scris în 14.02.19 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Atentie la Bulgari — scris în 25.08.16 de pretorian_29 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Drum Bucureşti-Igumenitsa, IUNIE 2015 — scris în 13.07.15 de adastan din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2014 Makaza — scris în 27.04.14 de ionescunic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Drumul Arad - Igoumenitsa — scris în 24.07.13 de ciprianjurma din ARAD - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Spre Grecia pentru prima dată: destinaţie finală Corfu [prin Serbia şi Macedonia] — scris în 23.07.13 de baby eyes din ORășTIE [HD] - RECOMANDĂ