ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ 160 lei ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 7 MIN

Plimbare cu barca în Delta Dunării, cu plecare din Mahmudia

TIPĂREȘTE URM de aici

Sunt atât de entuziasmată de plimbarea cu barca în Delta Dunării încât nici nu știu cu ce să încep.

Discutând telefonic cu gazda pensiunii unde aveam rezervarea despre sosirea noastră de a doua zi, i-am spus să ne aibă și pe noi în vedere pentru plimbarea cu barca programată pentru sâmbătă.

Vineri seară am stabilit detaliile, preț, oră de plecare și cum plecăm, pensiunea fiind la 3 km de punctul de plecare cu barca.

Sâmbătă dimineață, după micul dejun, în jurul orei 9,30 am plecat cu mașina spre bărci, conduși de gazdă. Spun bărci pentru că au fost două, pentru toți cei cazați la pensiune. Noi am fost repartizați cu alte două perechi într-o barcă de 8 locuri, căpitanul bărcii fiind Florin.

Recunosc că îmi era puțin teamă de această plimbare cu barcă așa mică, așa simțeam când vedeam cu ce viteză se circula pe Dunăre, dar teama mi-a trecut instantaneu în momentul când Florin ne-a luat în primire.

Florin este un localnic care cunoaște foarte bine zona de navigare pe canalele și lacurile dintre brațele Sf. Gheorghe și Sulina.

Barca este de 8+1 locuri, are 80 cai putere și are o copertină peste toate locurile, foarte utilă, te protejează de razele soarelui.

Florin ne-a echipat cu veste de salvare, veste ce aveau și câte un fluier, ne-a spus cum să ne așezăm în barcă, pentru echilibrare și ne-a garantat că nu ne vom răstura (asta după ce probabil mi-a văzut fața și spunându-i că pentru mine este prima dată).

Ne-a dat câteva sfaturi, gen să nu ne ridicăm în picioare sau să stăm pe marginea bărcii și ne-a spus cum vom circula, asigurându-ne că acolo unde avem ce vedea v-a merge încet și chiar v-a opri pentru a reuși să pozăm tot ce ne place, dar vor fi și zone unde este obligat să meargă cu viteză din cauza ierburilor marine existente în lacuri, dar toate la timpul lor.

După alimentarea cu carburant am plecat la drum, acum începe efectiv plimbarea noastră prin Deltă.

Traseul parcurs a fost: canale-Lacul Rotund-canal-Lacul Cuzmințul Mare-canal-lacul Cuzmițul Mic-canal-Lacul Gorgova-canal-lacul Potcoava-Canalul Litcov- Mahmudia.

Am traversat Brațul Sf. Gheorghe și am intrat pe canale.

În prima parte pe aceste canale când la stânga, când la dreapta, am observat pe grindurile dintre canale cai și vaci semisalbatici. Florin ne-a explicat că trăiesc singure fiind lăsate de pescarii care au părăsit zona, iar acum nu te mai poți apropia de ele, efectiv s-au sălbăticit.

Grindurile sunt fomate în timp de aluviunile marine. Sunt și zone unde canalele sau colmatat în urma ploilor și aluviunilor. Unele sunt semnalizate unde nu se poate circula.

Vegetația pe aceste grinduri este formată din sălcii, plopi, arini și frasini. Sunt zone unde sunt adevărate păduri. Iar în zonele limitrofe grindurilor crește stuf și papură.

Pe tot traseul am fost însoțiți de cântecul păsărilor, mai ales al cucilor și pupezelor.

Trecere de la un lac la altul pe aceste canale a fost pentru noi ceva unic, ireal de frumos. Imaginați-vă un tunel format din coroanele sălciilor de diferite mărimi. Au fost zone când crengile ajungeau până la barcă. Dar era frumos.

Florin a mers încet pe canalele unde erau adevărate tunele de vegetație arătându-ne diferse păsări și povestindu-ne și unele obiceiuri ale acestora.

Pe lacuri erau zone întinse de nuferi albi și galbeni, o frumusețe.

Păsările întâlnite și văzute noi au fost:

Cormorani – sunt păsări negre, se hrănesc cu pește, iar acum era perioada puieritului, adică aveau pui. Era o zarvă în copacii unde aveau cuiburi, puișorii făceau multă gălăgie.

Pelicani – i-am văzut pe lacuri în stoluri mari, mulți.

Pe lacul Potcova am surprins stoluri de Cormorani și Pelicani.

Ne-am apropiat de ei cât s-a putut pentru a nu-i deranja, dar până la urmă și-au luat zborul, a fost o feerie.

Florin ne-a explicat cum prin pește Pelicani și Cormorani. Pelicani stau la suprafața apei cu aripile întinse pentru a face întuneric în apă iar Cormorani întră în apă și prind pește și-l împart frățește. Asta se întâmplă acolo unde aceste specii de păsări trăesc împreună.

Stufari – sunt păsări ce stau ascuse prin stufăriș pentru a prinde broaște. Având culoarea stuful nici nu-i vezi prin stuf, dar când își i-a zborul poate fi observat datorită penajul galben de pe burtă.

Lebede, Stârc, Rațe și Găinuși de baltă, Călifar, Corcodel, pescăruș albastru și alb (a nu se confunda cu Albatrosul, care este o pasăre albă sau gri, mai mare și mai gălăgioasă), sunt printre păsările văzute de noi, pe lacuri sau în copaci, în stufăriș sau chiar în zbor.

Doar pe Lacul Gorgova am circulat cu viteza cea mai mare din cauza ierburilor din apă și a nu risca oprirea motorului. Florin ne-a explicat că viteza mare face ca elicea motorului să nu se încarce de ierburi.

Lacul Gorgova avea culoarea verde și pe alocuri chiar maro datorită acestor ierburi.

Celelate lacuri erau de un albastru imaculat și se vedea superb mai ales acolo unde mai erau și nuferi.

Lacul Potcoava a fost ultimul în plimbarea noastră, iar întoarcerea a fost pe Canalul Litcov, mult mai mare decât celelalte văzute.

În zona limitrofă a acestui canal mai sunt încă case ale pescarilor din zonă.

Florin a oprit pentru a putea vedea mai de aproape câteva case pescărești, construite din stuf și pământ, adevărate gospodării. Cu grădini de zarzavat, flori, viță de vie. Acum era prohibiție, pescarii își pregăteau uneltele pentru când este liber la pescuit, din 8 iunie este liber la pescuit.

Tot aici Florin ne-a arătat cea mai veche casă pescărească de pe canale. Anul trecut a fost recondiționată, pentru că altfel s-ar fi prăbușit și ar fi dispărut cu totul.

Interesantă zona aceasta, unde localnici își îngrijesc gospodăriile pescărești, pescuitul fiind ocupația lor de bază.

Florin ne-a explicat cum se navighează pe canale. Întotdeauna se încetinește la întâlnirea a două bărci și are prioritate barca cu motorul cel mai mare.

A fost și un moment amuzant, pe lângă noi a trecut o barcă cu patru nemți (am zis noi că sunt după aspect), iar nenea cu barca era o persoană mai în vârstă. L-am întrebat pe Florin în ce limbă le explică ceea ce văd. ? Florin a zâmbit...

La întoarcere am înțeles de ce numai cu bărci mici se fac aceste plimbări pe canale, bărcile mari de agrement n-ar putea circula pe aceste canale înguste.

L-am întrebat pe Florin cum este iarna în Deltă? Totul îngheață iar ei pescuiesc la copcă. Ne-a explicat și câteva detalii în ale pescuitului la copcă.

Durata traseului a fost de aproximativ 3 ore și ne-a costat 80 lei de persoană.

Vă recomand pentru această excursie să luați cu voi o sticlă cu apă, pălărie sau șapcă, o bluză cu mîneci lungi, asta pentru protecție solară dar și de protecție antivânt / curent. Și nu uitați aparatele foto, foarte importat!!!

Noi am prins o zi superbă, fără vânt și temperatură numai bună pentru plimbare.

I-am mulțumit lui Florin pentru ceea ce face pentru a le face plăcere turiștilor pe care-i plimbă.

A meritat din plin această plimbare, credeți-mă, este păcat dacă ajunci în zonă să nu faci o plimbare cu barcă prin Deltă.

De pe faleză am cumpărat o hartă a Deltei Dunării, foarte detaliată, cu multe informații despre Deltă.

Am citit, dar nu am vrut să scriu prea multe detalii istorice, administrative sau tehnice.

Am scris ce am simțit, am văzut și auzit în această plimbare. Sunt locuri unice, totul este inedit, feeric.

Vă recomand cu plăcere să mergeți în Deltă și obligatoriu să faceți o plimbare cu barca prin Deltă.

Toate cele bune.


[fb]
---
Trimis de ANILU in 05.06.18 21:44:12
Validat / Publicat: 05.06.18 22:37:50
VIZUALIZĂRI: 6958INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #EXCURSII și CĂLĂTORII. A mai fost în/la: Litoral, Ardeal, Bucovina
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
35 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Delta Dunării - nuferi albi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50150 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

35 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 35
elviramvio [05.06.18 22:58:55] »

@ANILU:

Foarte frumos și interesant articolul tău. Citindu-l am făcut o pauză și m-am dus la niște poze făcute pe lacul Orestiada în Grecia. Abia acum m-am lămurit de ce "munceau" împreună pelicanii și cormoranii, de ce au străbătut lacul împreună!! Mulțumesc.

Eu cu Delta nu prea sunt prietenă vara, din păcate, așa că mă bucur citind poveștile tale. Și știi că asiaticii folosesc cormoranii la pescuit? Am aflat tot la greci, o poveste interesantă despre cormorani și care dovedește cât de inteligenți sunt. 😘

iulian68 [06.06.18 04:51:36] »

Foarte, foarte frumos povestit!!! Vineri mergem si noi! Ura! Felicitari inca o data!

ANILU [06.06.18 05:48:53] »

@elviramvio: Legat de cormorani, Florin ne-a spus că atunci când sunt prea mulți, pescari simt lipsa peștilor.

Pentru noi a fost o plimbare de relaxare și inedită.

Mulțumesc pentru vizită.

O zi frumoasă.

ANILU [06.06.18 05:51:30] »

@iulian68: Mulțumesc pentru vizită și aprecieri.

Știu că veți o gașcă mare, așa că distracția v-a fi maximă.

Plimbare frumoasă și te aștept cu impresii și poze.

Toate cele bune.

iulian68 [06.06.18 05:53:29] »

@ANILU: Sarut mana, multumesc pt urari!

mihaelavoicu [06.06.18 08:40:46] »

Mulțumesc din suflet pentru frumusețea ce ne-ai prezentat!

Delta este o bogăție de neimaginat.

Am votat cu mult drag!

robert [06.06.18 08:47:20] »

@ANILU: foarte frumos totul! Felicitări! E o zonă superbă, atât de puțin cunoscută și explorată de români! Cică 80% dintre români nu au ajuns acolo! Păcat, mare păcat!

Vineri vom ajunge si noi în zonă, doar pentru a doua oară în viață. Promit să remediez si să vin mai des!!!

Felicitări încă o dată și multe vacanțe frumoase!

ANILU [06.06.18 08:57:07] »

@mihaelavoicu: Mulțumesc pentru vizită și ecou.

Delta este superbă și merită o dată-n viață văzută.

Toate cele bune.

ANILU [06.06.18 09:10:31] »

@robert: Mulțumesc pentru aprecieri și ecou.

Cum i-am spus și lui Iulian o să fie distracție maximă, veți fi o gașcă mare și frumoasă.

Vreme bună și plimbări cu barca prin zone frumoase.

Toate cele bune.

Zoazore [06.06.18 11:05:51] »

@ANILU: Din pacate, eu fac parte din cei 80%. Dar, din fericire, voi remedia vineri acest aspect! Norocul meu a fost gasca asta mare si frumoasa, altfel ramaneam in 80% aia!

Iti multumesc mult pentru "antrenament". Dar si mai mult iti multumesc pentru trairile tale descrise in articol! Deja am emotii! Si eu m-am mai plimbat cu barca pe Dunare, dar atata frumusete ma emotioneaza

Te-am votat din adancul sufletului meu!

P. S. De ce doar tu esti imbracata ca un eschimos?

ANILU [06.06.18 11:33:40] »

@Zoazore: O să fie frumos ai să vezi.

Mi-a fost teamă de curent, dar trebuie să recunoști ce camuflată am fost 😁

Abia aștept să povestiți și voi despe plimbările voastre.

Toate cele bune.

RoxanaGRS [06.06.18 13:03:36] »

Foarte frumos și deosebit de pitoresc. Să știi că e frumos și cu și cu șalupa de viteză pe brațele mari. Noi am fost cu catamaranul pe canale și cu șalupa de viteză pe brațele mari. Mi-a fost un pic frică, dar a fost foarte spectaculos. Am sărit cu șalupa pe valuri... cred că doar spirala lui Moebus n-a făcut băiatul ăla cu noi, în rest de toate... Credeam că o să ne fie rău, că o să vomăm și inima din noi, n-am avut absolut nimic. După aia ne-au organizat și picnic pe malul Dunării, cu ciorbă, făcută cum altfel decât cu apă din Dunăre .

krisstinna [06.06.18 13:45:55] »

@ANILU: Știam eu că o să vii încântată de acolo!

Delta e superbă, sper sa mai ajung și eu cândva, n-am văzut-o decât de două ori.

Felicitări!

ANILU [06.06.18 15:20:56] »

@RoxanaGRS: Și eu am crezut că o sa-mi fie rău, văzând cu ce viteză circulau. Am rămas cu teamă de la travesatul Dunării cu bacul.

Dar acum a fost bine chiar mi-a plăcut și vrem să mai revenim și prin alte zone ale Deltei.

Călătorii frumoase.

Toate cele bune.

ANILU [06.06.18 15:23:11] »

@krisstinna: Mulțumesc mult.

Chiar ne-am relaxat.

A fost tare frumos.

😘

Zoazore [06.06.18 15:27:09] »

@ANILU: Dar ce-ai patit cu bacul?

doinafil [06.06.18 16:14:39] »

@ANILU: Tot articolul și pozele sunt o invitație convingătoare pentru cei 80% dintre noi, cei care n-am ajuns, încă, în deltă!

Am fi mers și noi cu gașca mare, însă nu s-a „pupat” perioada aleasă de gașcă cu programul nostru. Poate vom avea noroc altă dată!

Pozele sunt superbe, aș spune că majoritatea pot deveni „postere” pentru publicitate!

Felicitări, am votat cu drag, a meritat!

nelu73👍 [06.06.18 16:46:40] »

Foarte frumos rewiev. Delta Dunării este întotdeauna ceva special. Votat cu drag, mi-a adus aminte de concediul meu de acum trei ani petrecut in Delta la Casa Sibiană la Sulina. Concedii cat mai placute. !

ANILU [06.06.18 17:53:11] »

@Zoazore: prima dată am trecut Dunărea cu bacul pe la Vidin, la întoarcere din Grecia și vroiam să ajungem în Oltenia. Era un bac mic și rablagit... mașina stătea pe margine protejată de un lanț și am avut senzația că picăm în Dunăre. Nici nu m-am dat jos din mașină de frică

Și la Silistra la fel un bac rablagit...

Dar ce zici, acum la întoarcere am trecut Dunărea cu bacul pe la Brăila ta... aici a fost ok. Bacul mai mare și mai stabil.

Aventuri cu plimbările mele pe apă...

ANILU [06.06.18 17:56:33] »

@doinafil: Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

Sunt oferte pentru seniori cu transport asigurat, așa că dacă vă doriți să ajungeți în Deltă există ocazii. Este adevărat că este mai plăcut să mergi cu oameni pe care îi cunoști, dar dvs. sunteți sociabili și cred că vă veți descurca.

Toate cele bune.

ANILU [06.06.18 17:59:37] »

@nelu73: Mulțumesc pentru vizită și aprecieri.

Călătorii plăcute vă doresc.

Toate cele bune.

Zoazore [06.06.18 20:21:53] »

@ANILU: Dacă m-ai fi sunaaatt... Am fost acasă, la Brăila! Sâmbătă. Am plecat duminica la 12 ziua.

ANILU [06.06.18 20:37:02] »

@Zoazore: În Brăila am ajuns pe la ora 13 și am mers direct pe faleză și am mâncat după care direcția București.

Deci nu aveam șanse să ne vedem. Cu altă ocazie cu plăcere.

Te pup.

Zoazore [06.06.18 20:41:51] »

@ANILU: Unde ați mâncat pe faleză? Nu scrii?

ANILU [06.06.18 20:58:44] »

@Zoazore: Am mâncat la Camelia. Totul a fost bun și gustos dar am așteptat foarte mult. Prost organizați și nu am făcut nici o poză.

În schimb am să scriu despre Ivan pescar din Tulcea. A fost super!

roth [06.06.18 22:39:05] »

Bai, bai, bai... stai asa. Nu recunosc nimic din ce spui tu aici

Am mâncat la Camelia. Totul a fost bun și gustos dar am așteptat foarte mult. Prost organizați și nu am făcut nici o poză.

Aaaaa, scuze nu de mine era vorba? , hmmm nu spun ca nu mi-ar fi placut.

Dar daca e sa fiu serioasa si vrea,u nu pot decat sa apreciez totul, de la "camuflaj" la descriere/emotie/poze.

Nu te invidiez ca doat maine nu e poimine si sunt si eu acolo.

Pupici si vacante minunate!

ANILU [07.06.18 06:41:11] »

@roth: Mulțumesc pentru vizită și ecou.

Abia aștept impresiile voastre după sejurul din Deltă.

Distracție maximă știu că v-a fi.

Toate cele bune.

Dan&Ema [07.06.18 11:47:23] »

@ANILU:

Mai, da’ camuflati ati fost! 😁

La ce minunatii de nuferi albi, galbeni, pasaroi si pasarici alde cormorani, pelicani, pescarusi, ai prezentat inclin sa imi fac curaj sa planific si eu o vizita in delta.

Cand ma uit la imensitatea aia albastra fara fund, minse mai taie elanul.

Acum se lupta curiozitatea cu elanul. Sa vedem cine castiga! 😁

Felicitari! Fain! Numai de bine! 😃

ANILU [07.06.18 12:41:43] »

@Dan&Ema: Crede-mă plimbarea cu barca prin Deltă a fost o reală plăcere. Chiar nu am avut nici o teamă. Tare frumos a fost.

Fă-ți curaj și dute în Deltă și dacă mai sunteți si amatori de pește este locul ideal.

P. s. Măi plimba-te o dată cu barca și da-mi și un vot 👍

Toate bune și vouă.

Yersinia Pestis [07.06.18 14:56:53] »

Ce fotografii frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Dan&Ema, doinafil, elviramvio, iulian68, mihaelavoicu, nelu73👍, robert, roth, RoxanaGRS, ungureanica, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.09743309021 sec
ecranul dvs: 1 x 1