ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

La pas prin Brașov

[Parcul Schaeffler] Împreună punem lumea în mișcare!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Mi-ar place să cred asta, dar îmi este suficient și dacă prin acest articol vă invit din nou la plimbare... prin Brașov! Azi vă voi povesti despre un parc, puțin mai altfel, Parcul Schaeffler, sau după cum îl știa toată lumea, Parcul din Livada Poștei. De ce e mai altfel? Păi pentru simplul fapt că practic e un deal amenajat ca o oază de verdeață, de liniște, un loc din care poți admira o parte din oraș, unde poți să-ți aduni gândurile, să-ți îmbrățișezi iubita, să duci copilașii să se joace, sau pur și simplu să stai pe iarbă, să privești albastrul cerului!

De unde titlul? Relativ e totul simplu, pentru că este motto-ul firmei Ina Schaeffler, firma care administrează de câțiva ani acest parc. Mai precis din 2007, când primăria Brașov, a invitat diferite companii să se alăture efortului lor de a reamenaja parcurile și zonele pentru copii. A urmat o perioadă de ecologizare a zonei, susținută de firma Schaeffler, prin proprii lor angajați, alături de copii, apoi în colaborare cu Primăria Brașov și Ordinul Arhitecților din România, au organizat un concurs de arhitectură și amenajare urbanistică, pe care l-a câștigat o firmă din Portugalia, din toate cele 116 proiecte participante.

Rezultatul este foarte frumos, iar pe o suprafață de aproape 3 hectare, azi putem admira unul din cele mai frumoase parcuri din Brașov, sigur grație și poziționării spectaculoase. Compania Schaeffler, participă în continuare la evenimente deosebite, în special de ziua copiilor, prin organizarea de spectacole, concursuri, dar și de menținere a spațiului în deplină curățenie.

Poziționare

Foarte aproape de centru, în zona Livada Poștei, în spatele Bibliotecii Județene, pe drumul spre Poiana Brașov, între Șirul Livezii și Calea Poienii.

Sigur mulți ați trecut deja pe lângă, probabil că știți despre ce este vorba. Parcul este îngrădit cu un gard de lemn, iar la intrare, pe stânga, în spatele bibliotecii este o cafenea, cu o terasă la umbră, minunat poziționată, Kasho Lounge, ideală pentru o cafea, înghețată sau o băutură răcoritoare. Începând de aici, putem să o luăm pe alei, la deal sau mai la vale, vedem amenajate diferite spații de joacă pentru copii, cu foarte multe leagăne, balansoare, tobogane. Pe alocuri sunt băncuțe, de unde părinții sau bunicii îi pot supraveghea pe cei mici. Alegem să urcăm, mie îmi plac colinele verzi, văd mulți tineri care s-au așezat direct pe iarbă, la soare sau la umbra copacilor. Miroase fantastic, pentru că au înflorit teii... au înflorit trandafirii... Un loc special creat pentru copii, un castel de lemn, cu un etaj, cu o trecere cu pod, cu posibilități de cățărare pentru doritori. Mai încolo sunt zone cu nisip, pentru jocurile copilăriei, simple, cu găletușe și forme felurite. Una din zonele căutate este cea pentru sport. Cea cu diferite aparate pentru fitness. Sau un teren îngrădit de sport, baschet. Și în jur, foarte mult verde, multă iarbă, mulți copaci... soarele trimite câte o rază printre ramurile atârnânde ale copacilor, salcii, salcâmi, tei, platani, castani, sau mesteceni. Alei în sus, sau în jos spre trotuarul dinspre poarta cu sigla parcului. Noi alegem aleea care duce spre deal, ieșim pe cele câteva scări care duc direct pe Calea Poienii. Case vechi și frumoase, cu o arhitectură deosebită, de început de secol, acompaniază drumul, pentru că am ales să ne continuăm plimbarea spre Poiană. Și bine am făcut, pentru că pe alocuri, printre copaci, este câte un locșor de unde se întrezărește minunat orașul. Văd Cetățuia de pe Straja în toată splendoarea ei. Fac poze din toate pozițiile și mă minunez de fiecare dată, de parcă aș vedea orașul pentru prima oară, parcă mă surprinde plăcut din nou și din nou! Plimbarea este chiar relaxantă, așa în adierea ușoară și înmiresmată a vântului, care răspândește parfumul florilor de tei.

De departe văd în față, Tâmpa, cu literele mari, Brașov, dar începe să se zărească și Turnul Alb. Mă bucur că am venit până aici, de aceea vă invit și pe voi, iar panorama orașului, văzută de acolo este ireală... lângă noi, ajunsese un grup de turiști străini, în vârstă, care se minunau ca și noi, de ceea ce vedeam! :)

De aici am coborât pe o alee prin pădure la Turnul Negru, apoi am ieșit pe După Ziduri, lângă clădirea Maternității, am traversat parcul din fața Porții Ecaterina, am mers pe Aleea Brediceanu, spre aleea de sub Tâmpa, pentru că tocmai se desfășura aici a treia zi a Festivalului Street Food, unde mirosurile, de departe, ademeneau pe oricine.

Revenind la parc, dacă sunteți în oraș și căutați ceva liniște, nu ezitați, poate fi alternativa... Astfel și noi „punem lumea în mișcare”!

Pentru o mai bună lecturare, îl rog pe webmaster să atașeze o „melodie cu aromă de tei”!

https://youtu.be/xMtcbV19yzw

Și pentru că nu vreau să vă plictisesc cu multe vorbe, vă las în compania pozelor, care sper că vor fi mai ademenitoare decât cele spuse de mine!


---
Trimis de maryka in 29.05.18 23:37:25
Validat / Publicat: 30.05.18 08:45:25
VIZUALIZĂRI: 955INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX [30.05.18 08:46:18] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

maryka [30.05.18 08:50:28] »

@webmasterX:

Mulţumesc frumos!

mihaelavoicu [30.05.18 15:48:17] »

Frumos! Ne-am relaxat! După atâta mâncare, merită un relax!!

maryka [30.05.18 17:43:00] »

@mihaelavoicu:

Mulțumesc frumos! Da, avem nevoie de mișcare în aer liber! 🙂

irinad [30.05.18 19:07:12] »

@maryka: Un articol reconfortant, exact ce-mi trebuia după o zi solicitantă la serviciu. Mă bucur că m-ai plimbat cu tine prin parc chiar şi virtual, în natură totul are alte valenţe.

Ştiu că ţie, ca şi mie, îţi place mult "pe-afară", am simţit asta din articolele tale care descriu multe locuri frumoase de la noi sau din Grecia, aşa că nici acesta nu face excepţie.

Mulţumim de invitaţie, sper să se materializeze în curând!

O după-amiază frumoasă şi o seară pe măsură!

maryka [30.05.18 19:47:51] »

@irinad:

Mă bucur foarte mult că articolul meu, a avut acțiune terapeutică! Mai ales sufletească! Terapia cu verde face bine oricui, iar plimbarea la fel! Deși eu am mult verde și acasă, parcă aici e cu totul altceva! Așa că atunci când putem mai găsim ceva, ceva de văzut sau de revăzut! Încă mai descopăr locuri și lucruri...

O seară frumoasă, relaxare, un gând bun!

doinafil [30.05.18 22:01:04] »

@maryka: Daaaaa! Un loc frumos de relaxare, are și bănci, și „jucării pentru copii”, are și aparate de gimnastică, alei, multă verdeață, exact ce-i trebuie unui parc. Are și un relief diferit (vale, deal, depinde unde te afli), care-l face mai interesant.

In câteva poze se văd niște pete mai mari, de culoare albă. Nu cred că sunt flori! Să fie (oare?) resturi menajere? Dacă „da”, mă mir, știu că brașovenii țin la curățenie, parcă sunt ceva mai cu bun simț decât noi, cei mai din sud. (evident, nu mă refer la noi, oamenii civilizați).

Felicitări pentru articol, mi-a plăcut și am votat cu drag!

maryka [30.05.18 22:39:36] »

@doinafil:

Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Este un loc cu adevărat special datorită reliefului. Și iarna este frumos pentru că dealul devine pârtie pentru săniuţe. Referitor la întrebare, e foarte ciudat, pentru că acolo la faţa locului nici nu am sesizat. Pe lângă multele floricele, năsturașii mici, albi, s-au strecurat și hârtii. Am mărit pozele ca să-mi dau seama. Dar jur că acolo nu le-am văzut! 🙁 oricum, imaginea de ansamblu e de un verde întins, curat. Dar ca și în viață mai există excepții.

Zona este frumoasă, mai ales că se poate combina cu diferite alte trasee, foarte atractive, incluzând tot orașul vechi, cetatea, sau de ce nu, Poiana Brașov! 🙂

Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot!

PS. Sper că v-a plăcut și melodia, al cărui videoclip este filmat chiar pe terasa Turnului Alb.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, irinad, maryka, mihaelavoicu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.108196973801 sec
ecranul dvs: 1 x 1