ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bacău
ÎNSCRIS: 25.01.16
STATUS: GOLD
LUNA
MAY-2018
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

La mici gustosi de 2 mai – HANU CONACHI

TIPĂREȘTE

Ca o obisnuita a ultimilor 5 ani, de paste sau de 1MAI mergem la mare in BULGARIA. De fiecare data schimbam hotelul si s -au statiunea, deorece anul acesta Pastele a fost cam devreme in calendar (8 aprilie) iar vremea era prea racoroasa am plecat la mare in weekendul prelungit de 1 mai.

Deobicei traseul ales pentru a ajunge in BULGARIA era BACAU – URZICENI pe E85 iar apoi pe autostrada soarelui pana la Constanta si de acolo pana la Vama Veche. De data asta insa am ales sa mergem Bacau – Tecuci - Galati am trecut cu bacul la Braila apoi Constanta via vama Negru Voda.

De la niste prieteni de pe facebook am auzit ca se mananca bine la celebru vechi Han Conachi din judetul Galati facand parte din traseul nostru spre mare. Cum la plecarea spre Bulgaria am ales sa plecam noaptea ca sa ajungem cat mai repede la hotel si sa nu pierdem mult din ziua de cazare, la trecerea pe la Hanu Conachi era inchis. La intoarcere pe 2 mai (in zi de lucru) am avut o mare grija sa nu cumva sa uit sa mancam la Han. Am ajuns acolo in jurul orei 16, afara era extrem de cald 28 grade, parcarea era plina de masini mici si tiruri. Parcarea mare cu multe locuri de parcare, pe linga vechiul han sau mai construit vreo doua cladiri.

Prima data dupa un drum lung m-am dus direct la toaleta care era undeva in partea stinga a hanului, unde coborai pe niste scari pe linga gratarul cu mici. La toaleta era curat, m-am splat pe maini ca sa pot sa savurez cu mana mici cu mustar.

Am gasit in partea drepta cum intrii in han in prima terasa o masa la umbra unui copac. Imediat a venit un baiat tanar -ospatarul DIDI si ne-a adus niste carti groase cu meniuri

Foamea fiind foarte mare am ales sa luam mai intai ciorbe: sotul a ales bors de fasole cu afumatura iar eu traditionala ciorba de perisoare pe care o servesc deobicei cand mananc la restaurant. Intr-un timp scurt am primit ciorbele comandate care erau fierbinti, cu ardei iute iute si cu paine prospata.

Ciorbele au fost foarte gustoase facand diferenta fata de ciorbele mancate la resortul din Bulgaria, ciorbe romanesti acrite cu bors de putina si cu mult leusten proaspat, fasolea cu afumatura avea de fapt niste bucati de slanina afumata dar care erau bune la gust.

Pentru felul doi am ales micii mult asteptati cu mustar si cartofi prajiti cu telemea rasa pe deasupra iar pentru copil cascaval pane tot cu cartofi prajiti si cu telemea. Micii au fost suculenti, bine prajiti la foc de carbune la un gratar adevarat, facuti atunci, cand i-am primit erau fierbinti (si acum cand va scriu am apa in gura de pofta), numai bine condimentati cu gust de usturoi, cartofii deasemenea foarte bine facuti (aurii) si cu telemea buna la gust facand deliciul acestui fel de mancare. Cascavalul pane la copilului a fost bun pe gustul lui.

Dupa asa o mancare copioasa am comandat o limonada foarte buna rece, nu acra si destul de ieftina, un prigat nectar si o apa minerala Borsec la 1.5 litri (destul de greu de gasit in restaurante la aceasta cantitate).

Dupa ce ne-am ostoit foamea, ne-am uitat in stinga si in dreapta sa vedem cam cata lume este, am vazut ca in dreapta terasei unde am stat noi se intra intr-o alta terasa mai mare decat asta in care ne aflam noi.

Cand am primit nota de plata am ramas placut impresionati ca nu ne-a costat foarte mult.

Nota de plata a aratat cam asa:
Bors de fasole cu afumatura 10 lei
Ciorba de perisoare 11 lei
8 Mici 20,8 lei
Cartofi pajiti 2 portii 10 lei
Telemea de oi 100 gr 6,5 lei
Limonada la carafa 0.5 l 6 lei
Prigat nectar 0.25 l 4,5 lei
Apa Borsec 1.5 l 5 lei
Chiftele 4 buc 1,6 lei
Ardei iuti otet 2 buc 0,3 lei
Ardei iuti verzi 1 buc 0,5 lei

TOTAL 76,20 LEI meniu pentru trei persoane

 

Deoarece am fost foarte multumita ca am ales acest han ca varianta de a lua masa in drumul de intoarcere acasa din vancanta de pe litoral, am vrut sa va impartasesc si voua si sa va indrum sa alegeti si dumneavostra Hanul Conachi pentru a servi o masa consistenta, gustoasa la preturi accesibile dupa parerea mea.


[fb]
---
Trimis de MICAGEO in 07.05.18 21:45:54
Validat / Publicat: 07.05.18 22:29:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TECUCI.

VIZUALIZĂRI: 2932 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MICAGEO); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 o limonada gustoasa si rece si un cos cu chifle proaspete si bune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

crismis
[08.05.18 07:19:14]
»

@MICAGEO: Să vă fie de bine!

Micii de la Hanu Conache sunt renumiți în zonă; știu mulți gălățeni care bat drumul până acolo doar pentru ei!

MICAGEOAUTOR REVIEW
[08.05.18 07:55:30]
»

@crismis: da sunt cu adevarat gustosi si noua ne-ar placea sa fim mai aproape de han

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.05.18 17:58:33]
»

@MICAGEO: E vară, e vremea teraselor și a micilor. Călătorii frumoase și mici buni întotdeauna!

Zoazore
[08.05.18 18:48:55]
»

@MICAGEO: La Hanu Conachi, cam acum, era Festivalul Florii de Salcâm.

Notă de plată ca a voastră mai greu de găsit! Super-prețuri, super-bucate! Și-arată de mare excepție! Să vă fie de bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, iulianic, MICAGEO, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050879001617432 sec
    ecranul dvs: 1 x 1