ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 20.07.13
STATUS: SENIOR
LUNA
SEP-2017
familie cu copii
PREȚ în jur de 2000$ ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
4 AD. + 2 COPII -- v: .peste 40 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

Unde mâncăm în New York?

Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

Chuck & Cheese — Centrul de divertisment din Brooklyn, NY

TIPĂREȘTE URM de aici

Aceasta este o relatare liberă, negrevată de vreo obligație de a face reclamă unei firme sau de faptul că aș deține acțiuni. Ferit-a sfăntul sau măcar de-aș! Nu, este o relatare-informare, care are drept scop de a devoala, pentru cei interesați de NY, un colțișor care, zic eu, nu-l cunoșteau sau nu auziseră de el. Și poate că, odată și odată, le va prinde bine.

Cum de am ajuns și pe acolo în timpul viztei la New York? Vă spun imediat! La 1 septembrie 2017, nepoțica noastră Kira a împlinit 7 ani: părinții - fiica mea Cristina și cu ginerele meu David - au decis că acest eveniment merită celebrat în mod deosebit, așa că am primit o invitație să ne prezentăm la Centrul ”Chuck&Cheese (sau Chuck E. Cheese) la data de... ora...

Adresa C&C: 139 Flatbush Ave, Brooklyn, NY. Așa că ne-am îmbarcat în mașină (eu, soția, fiul și nora) și am pornit din Long Island către Brooklyn. Ajunși la adresă a intervenit problema parcării în acest centru aglomerat al cartierului. Uneori dai și câte 4-5 ture ca să găsești un loc de parcare cât mai apropiat de locația urmărită.

A dat bunul Dumnezeu și nu ne-am învârtit prea mult (vreo 10 minute) și am zărit oaza salvatoare: o parcare subterană (marcată cu firma PARK), unde contra modestei sume de 6 $/oră (sunt zone în NY unde dai 25 $/oră, recordul fiind de 60 $/oră!!!), am putut parca în condiții civilizate. Parcarea ”la bordură”, la ora aceea, fiind aproape total exclusă. iar pe trotuar poți face prostia asta o singură dată. Amenda primită te satură pe tot restul vieții să mai încerci figura.

A venit timpul să vă spun câte ceva despre C&C. Este un lanț de centre americane de divertisment, care au și profil de restaurant de familie (axat pe pizza), dotat cu jocuri video, automate cu câștiguri, spectacole de divertisment, concursuri (pentru copii) atractive și afișaje animatronice, ș. a. Marca își datorează numele după principalul sau component animatronic, o mascotă ce reprezintă un șoarece comic care cântă dansează și interacționează cu oaspeții. Noi am beneficiat de o mascotă în carne, oase și costumație.

Din istoric: prima locație, numită ”Chuck E. Cheese*s Pizza Theatre” a fost deschisă de către fondatorul firmei, Nolan Bushnel, la San Jose, California, la 17 mai 1977 și a fost primul restaurant de familie (de tip fast food), care integra hrana, divertismentul animat si jocurile-arcade, în același local. Ulterior firma a fost preluată de Showbiz Pizza Place și redenumită ”Chuck E. Cheese*s Pizza”. În 1994 s-a renunțat la denumirea de ”Pizza”, în urma diversificării importante a meniurilor oferite. Pe lângă pizza se mai pot servi sandwich-uri reci, aripioare de pui, salate de bar, deserturi (prăjituri cu cocolată sau așa numitele ”bomboane de vată”). Tortul poți cere să fie ornat după gustul tău cu glazuri, bomboane sau inscripționări diferite). În unele locații se oferă bere și vin.

Compania a avut succes, în prezent funcționând 523 de Centre C&C în America de Nord, America Centrală, America de Sud și Orientul Mijlociu (Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Panama, Peru, Arabia Saudită, Trinidad&Tobago și Emiratele Arabe). Ca un amănunt notabil, în Australia centrele C&C se numesc ”Pizza Playhouse” a lui Charlie Chasse, fiind necesară schimbarea numelui, deoarece ”chuck”, în sensul comun al cuvântului, este o referință la ”a arunca în aer”. Doamne ferește!

Tarifele sunt în funcție de locațiile respective și de țările unde sunt situate și sunt pentru toate buzunarele, corelate cu abaterile de la meniul standard, cu timpul ales pentru închirierea spațiului și de complexitatea spectacolului dorit, precum și de numărul de participanți. Intrarea în sală, pentru a avea acces la jocuri (și la sucuri), costă 12 $. Cardul ”Play Pas” se plătește separat.

La cerere se pot organiza petreceri aniversare și pentru adulți. Cine achiziționează un pachet-baza primește ca bonus 30 de cupoane pentru a fi folosite la automatele cu jocuri.

Ne-am deplasat spre Centrul C&C, am suit treptele la etaj și am intrat în sala mare. Chirăiala de pe lume, locul fiind înțesat de automate cu jocuri, cu părinți și copii. Pereții erau pavoazați cu monitoare de televiziune mari, efecte de iluminat și elemente interactive, după cum se pot vedea și în fotografiile postate la rewiew.

La intrare am fost bifați pe o listă, iar copii am văzut că erau ștampilați, pe o mânuță, cu o stampilă haioasă, care se putea spăla după câteva zile. Cred că pentru a se evita intrușii...

Am fost conduși de către o domnișoară din personalul localului, îmbrăcată în unifoma firmei, în sectorul rezervat sărbătorirei noastre. Nepoțica Kira a avut ca invitați cca 10 copiii (colege, colegi și prieteni din cartier), împreună cu părinții aferenți și aferați! Pe mase tronau câte douâ felii de pizza pentru fiecare copil, din care au gustat și părinții. Una din felii era de tipul ”quattro formagi”, pentru copiii care erau la regim vegetarian. Erau și farfurii cu legume crude pentru ronțăit, care n-au prea avut căutare, ceva ”crănțănele” și arahide și în final tortul. Pizza era gustoasă, dar aș fi preferat ca blatul să fi fost mai gros. De băut: vreo 10 feluri de sucuri bunicele, la automate, gratis și la discreție. Aveau și apă plată, iar pentru adulți automatul expresso pentru cafea, cu fise.

Accesul la automatele cu jocuri se făcea pe baza cupoanelor căștigate la concursuri sau cu cardurile ”Play Pass”, cumpărate de la casierie sau, în cazul nostru, primite la achiziționarea pachetului de divertisment. Pe parcursul celor 2 ore - 13,30 la 15,30 - pentru care era închiriat spațiul (nu toată sala) rezervat petrecerii, a mai avut loc, pentru delectarea copiilor: concursul ”Identifică starul” cu premii în cupoane care puteau fi folosite la automatele cu jocuri (erau și jocuri care aveau câștiguri în cupoane). Sau copii intrau pe rând într-o cabină cu pereți de sticlă, unde un curent de aer ascendent făcea să zboare o mulțime de cupoane, pe care copii se străduiau să le prindă (cât mai multe) pentru a le folosi la jocuri.

Tot în preț am beneficiat și de un spectacol live, susținut de 6 membre talentate ale personalului de deservire, care a fost gustat și de copii și de adulți. Fiica mea a optat pentru spectacolul LIVE! , cu uniformele tip C&C și care a conținut și o interpretare personalizată a melodiei ”Happy Birthday”, adresată lui Kira, la care s-a adăugat și corul părinților... Alt concurs a fost cel de dans pe o melodie (de regulă au fost melodii clasice, știute de către copii). Mascota, șoricelul C&C, apărea din 30 în 30 de minute și interacționa cu prichindeii. La sfârșitul spectacolului au fost aruncate în aer cupoane, iar copiii s-au îmbulzit să le strângă. Cadourile primite de nepoțică de la ceilalți copii au fost numeroase și variate și de-abia au încăput în portbagaj. În restul dupăamiezei, pricipala activitate a fost desfăcutul pachetelor, care i-au bucurat inima nepoțelei și care a făcut-o, din cauza surescitării, să adoarmă foarte greu în seara respectivă.

În orice caz, un asfel de centru C&C este raiul visat de mulți copii, care, odată intrați acolo, nu s-ar mai da duși nici în ruptul capului (ptiu, ce expresie, dar de și ea face parte din tezaurul limbii române!).

Recomand cu drag!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de ioan marinescu in 05.01.18 13:45:27
Validat / Publicat: 05.01.18 15:27:08
VIZUALIZĂRI: 1085INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD. A mai fost în/la: New York și Long Island
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Iacă și pizza!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 24 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX [05.01.18 15:26:50] »

Mutat în rubrica "Nunți, botezuri, alte evenimente private în New York, NEW YORK CITY" (nou-creată pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

ioan marinescu [05.01.18 20:05:10] »

@webmasterX: Aceasta a fost o veste foarte rea. Păcat că m-am chinuit cu relatarea. Să-mi fie învățătură de minte!

mishu [14.01.18 21:27:19] »

@ioan marinescu:

În restul dupăamiezei, pricipala activitate a fost desfăcutul pachetelor, care i-au bucurat inima nepoțelei

cred ca ma includ si pe mine la categoria copii, caci si mie imi place la fel de mult sa primesc mule cadouri deodata si sa ma bucur de desfacutul lor. Se pare insa ca nu mai sunt copil, adica ma bucur, dar cadourile nu mai sunt atat de multe .

Felicitari, votat cu mare drag, chiar daca doar simbolic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
ioan marinescu [15.01.18 10:34:02] »

@mishu: ”În fiecare om întârzie câte un copil” (Ionel Teodoreanu). Mulțumesc frumos pentru vot! ”Non multum, sed multa”

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ioan marinescu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0825729370117 sec
ecranul dvs: 1 x 1