ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.04.2010
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Iaşi
ÎNSCRIS: 19.04.10
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 3 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
82.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Lepsa, minunata, dar defavorizata de drumuri

TIPĂREȘTE

Am plecat din Bacau, nici o problema pana la Tisita. In sensul giratoriu am facut dreapta spre Panciu, stiind ca este o scurtatura pe aici, fara sa mai mergi pana in Focsani. Dar, daca ratezi sa faci stanga prin Tifesti, drumul duce la Soveja, iar drumul de aici este o aventura plina de adrenalina doar pentru cei care prefera atv-urile:) Ratand sa facem prima stanga am continuat drumul spre Soveja sperand ca mai exista o a doua "stanga" care sa ne duca direct in Lepsa, fara sa ajungem in Soveja. A doua a aparut in localitatea Campuri, dar nu o recomand decat aveti nervi de otel. Pana in Campuri drumul extraordinar de bun, facut de curand, dar din Campuri pana in Vidra ingrozitor. Se trece printr-un sat foarte lung cu drum neasfaltat, sau partial asfaltat in care mai bine mergi pe jos, decat cu masina... De la Vidra la Lepsa drumul incearca sa fie bun, bineinteles cu unele exceptii. In Lepsa iar se circula din groapa in groapa.

Lepsa este o pseudostatiune cu un peisaj superb, mai ales primavara sau toamna. De vizitat ar fi Cascada Putnei care merita vazuta, ceva deosebit in aceasta zona, dar si Rezervatia naturala Cheile Tisitei, unde se plateste un bilet de intrare de 3 lei. Aici intr-adevar este totul este de o frumusete salbatica, in primul rand pentru ca nu este foarte cunoscut si circulat de oameni... Se merge lejer de-a lungul raului Tisita intr-o splendoare care-ti inunda sufletul si simturile. Traseul poate dura cateva ore, pana la capatul cheilor fiind si unele zone mai dificile de trecut, dar nimic de speriat. Noi nu am ajuns pana la capat pentru ca era tarziu si se innopta, dar altadata nu vom rata asa ceva.

Am fost cazati la Casa Blanca, o pensiune chiar de 4 margarete, pozele de pe site-ul lor sigur dovedesc asta. Singura obiectie este ca pe cat de frumoasa este pensiunea pe atat de mica este ospitalitatea gazdei. Pretul este destul de ridicat pentru aceasta zona, dar la cat s-a investit in aceasta pensiune cred ca merita. Problema este ca pe site-ul lor sunt insiruite anumite dotari si facilitati, unele dintre ele foarte hilare, cum ar fi "incărcarea, descărcarea şi transportul bagajelor" (bineinteles cand am ajuns in gluma am intrebat daca ne ajuta cineva la bagaje, ni s-a raspuns nu foarte politicos ca le ducem singuri), "spălat şi călcat lenjerie pat/prosoape " (aici nu am mai fost curiosi sa intrebam:)).

Revenind la starea drumurilor, la plecare ne-am zis sa incercam si drumul spre Targu Secuiesc, sa vedem daca avem mai mult noroc... Drumul bun si peisajul splendid ne-a insotit pana in apropierea localitatii Ojdula, unde nu era asfaltat, dar era trecut cu lama si drumul macar era drept, exceptie chiar in Ojdula unde erau cratere. De aici se ajunge in drumul care duce la Targu Secuiesc, se face dreapta spre Onesti si de aici fara probleme se ajunge in Bacau.

Ca o concluzie, zona Lepsa merita de vazut, dar pana nu se termina drumul de facut incercati cu masina firmei sau eventual cu un elicopter, asta daca suferiti alaturi de masina personala:)


[fb]
---
Trimis de Mirunelu in 19.04.10 19:28:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în LEPȘA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5794 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mirunelu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

motaneata
[19.04.10 21:31:43]
»

@Mirunelu, de multe ori drumul drept nu e cel mai scurt. Pentru a ajunge la Lepsa nu se recomanda, deocamdata, nici o alta varianta in afara drumului Focsani-Bolotesti-Vidra-Tulnici-Lepsa. Imi pare rau, dar varianta ta de traseu a fost cea mai proasta. Daca ai fi intrebat pe site, iti spuneam sa o iei prin Focsani si nu greseai.

Si la capitolul pensiuni aveai o varianta: casele oamenilor din Lepsa. Exista localnici care primesc in gazda si unde te poti simti mai bine decat la pensiune. Trebuie doar sa ochesti 2-3 case din sat si sa intrebi. Atmosfera dintr-o casa de mocan este cu adevarat veritabila. De regula ei inchiriaza vara, cand nu e nevoie sa faca focul in soba.

MiruneluAUTOR REVIEW
[20.04.10 11:28:10]
»

Am fost acum un an pe varianta Focsani-Vidra-Lepsa,dar la intoarcere am gasit scurtatura prin Trifesti si mi s-a parut mai buna decat prin Focsani.Acum am incercat si alte variante in speranta ca o sa gasim una acceptabila,chiar si cu mai multi km.Deobicei pleci undeva la sfarsit de saptamana sa te deconectezi si sa-ti incarci bateriile,nu sa-ti faci nervi cu drumurile din Romania.Am scris aceste trasee in speranta ca o sa ajut si pe altii,daca aleg Lepsa sa se inarmeze cu calm si rabdare,sa admire peisajul,sa ignore drumul...

In legatura cu pensiunile...stiu de ospitalitatea localnicilor,cand eram mica deseori veneam cu parintii aici si stateam la ei si plecam foarte multumiti.

Acum am venit cu un grup de prieteni si deja eram setati pe Casa Blanca...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Diaura*
[20.04.10 14:41:11]
»

Cu cat drumul va fi mai rau, cu atat zona va ramane secretul „ cunoscatorilor”. Regret pentru marea masa de turisti....bucurie pentru cei cu adevarat intersati de natura.

kmy
[27.05.10 10:26:17]
»

@motaneata,

nu stiu exact de unde esti, dar pentru cei care vin din Moldova, e buna scurtatura pe la Tifesti. De la Tisita faci dreapta spre Panciu, iar in localitatea Satu Nou esti atent sa faci stanga spre Tifesti. Exista indicatoare. De la Tifesti tii soseaua drept, treci podul peste Putna, ajungi la Gagesti si de aici dreapta spre Vidra - Tulnici - Lepsa. Acest traseu se mai numeste si drumul vinului.

Toamna, de la inceputul lui septembrie, acest drum e mai aglomerat, ca atunci incep tifestenii culesul viilor si inca se mai transporta strugurii cu tractoarele si carutele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
motaneata
[27.05.10 22:07:01]
»

@kmy,

Ai dreptate, pentru cei care vin din Moldova, scurtatura Tisita-Satu Nou-Tifesti-Bolotesti salveaza cativa km. Drumul este mai scurt, dar mai ingust si mai prost (cel putin asa era cand am trecut eu pe acolo ultima oara, acum 2-3 ani).

Dar nu despre asta era vorba. Mirunelu spunea de ratarea acestei scurtaturi si aventura celei dea doua, respectiv drumul Campuri-Vidra. Probabil nu ai citit cu atentie. Eu nici nu stiam ca exista asa ceva, dar banuiesc ca este groaznic.

Am incercat si eu vreo doua "scurtaturi" din astea in Vrancea, dar nu-mi mai trebuie. Am intrat pe drumul Nistoresti-Campuri, dar am intors rapid, iti rupi masina in doua.

Am mers si pe Targu Secuiesc-Lepsa, dar pe portiunea Ojdula-Gresu mi-am distrus amortizoarele. Veneam de la Bucuresti la Lepsa, prin Brasov.

Se spune ca turismul ar putea fi o sansa pentru Romania. Cum? Fara investitii in infrastructura?

Probabil soseaua rapida Focsani-Targu Secuiesc va fi finalizata candva. Dar cu o floare nu se va face primavara!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Diaura*, domidoc, Mirunelu, motaneata
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin zona Lepșa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069334983825684 sec
    ecranul dvs: 1 x 1